3427 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Külföldi

2015. május 26.

Ismered Paul Kalkbrennert? Nézd meg a videóját!

Copyright:

Az idén tavasszal a Sony Music-hoz szerződött Paul Kalbrenner 2015. augusztus 7-én megjelenteti hetedik stúdió albumát "7" címmel. Az album első kislemez dala a pénteken megjelent "Cloud Rider".

De biztosan tudod ki is az a Paul Kalkbrenner? Ha nem, nézd meg a videót az E-Cardban és olvasd el a biográfiáját alább!

A berlini származású Paul Kalkbrenner egy egyedülálló nemzetközi tehetség. Hét stúdió albumával és több mint 2,3 millió Facebook rajongójával ő a techno egyik legnagyobb szupersztárja. Miközben a nagy ritmusváltások és tortadobáló DJ-k kora virágzik az EDM-ben, addig Paul Kalkbrenner továbbra is nyugodt marad. Bízik figyelemre méltó tehetségében, mint producer és live-act. Nincs szüksége hozzáadott mű körítésre. Tombolhat a legjobbakkal, felemelheti a karját a telített, delíriumban lévő táncparkett előtt, de sosem engedi, hogy ez kihasson az elméjére.

Paul Kalkbrenner igényes kompozíciói tele vannak energiával... azért léteznek, hogy a hallgatóságot kirántsák a mindennapokból, a heti darálóból, és elmerüljenek a mámorban – művészetben, extázisban, képtelen barátságokban, reményben és szeretetben.

Mindössze 12 éves volt, amikor a berlini fal leomlott 1989-ben, így Kalkbrenner láthatta, amint Kelet Berlin anarhikus játszóterévé válik egy korábban elnyomott generációnak, melyet nemrég szabadítottak fel egy erőszakos állapotból. A techno zene lett az egyik útja az önkifejezésnek, és sokaknak, ahogy Paulnak is, ez jelentette az aláfestő zenét Németország újraegyesítéséhez. 1992 őszén barátjával, Sascha Funkéval együtt elkezdett DJ-zni helyi, fiatalok által látogatott klubokban. Paul és Sascha nagyon gyorsan odáig jutott, hogy kizárólag DJ-zéssel és lemezek megszállott gyűjtésével foglalkozott, amint az elektronikus tánc zene első hullámai elöntötték a táncparketteket Berlin hamarosan legendássá váló klubjaiban, mint a Tresor, a Planet, a Walfisch és az e-werk.

18 éves korában munkát kapott a német televízióban, és azzal töltötte napjait, hogy vágószobákban ült, nézve amint komoly német politikai pártok nemzeti konferenciákat tartottak. Ezzel annyi pénzt keresett, hogy megvehesse felszerelését, melyekkel elkészíthette saját felvételeit. Amilyen szórakoztató volt a DJ-zés, olyannyira szerette volna Paul a saját zenéit játszani a pult mögött.

Első számai Ellen Allien újonnan alapított Bpitch Control kiadójánál jelentek meg 1999-ben. Ellentétben a sötétebb, monoton hangzással, mely az akkori technot jellemezte Paul zenéje sokkal dallamosabb és melegebb hangzású, dobokkal gazdagított volt. Néhány 12”-es kislemez után Paul rájött, hogy jobban fekszik neki teljes albumokat készíteni, így 2000-ben megjelentette a „Superimpose”-t, melyet a „Zeit” követett egy évvel később. Harmadik albuma, a 2004-es „Self” a táncparketten kívül is visszhangra talált, és zenéjének nagyszerű minőségét új szintre emelte – mely jól jelezte, hogy mi minden jöhet még ezután.

2004-ben a berlini filmrendező és bevallottan Kalkbrenner rajongó Hannes Stoehr kapcsolatba lépett Paullal. Szeretett volna egy filmet készíteni egy elektronikus zenészről Berlin techno szcénájában 2000 környékén, és felkérte Pault, hogy készítse el a film zenéjét. Ahogy a film forgatókönyve egyre inkább testet öltött Hannes felvetette, hogy Paul tökéletes lenne a főszerepre is.

Régi barátjával, Sascha Funkéval együtt Aix en Provence-ba költözött hat hónapra. Ott, messze Berlin zord telétől Paul megalkotta eddigi legváltozatosabb és legérettebb szerzeményeit, melyek később a Berlin Calling filmzenéjét alkották, mely filmet azután kezdett forgatni, hogy visszatért Berlinbe. Az eredmény egy nem megszokott ám mégis kiemelkedő produkció lett. Valahol Paul Kalkbrenner és filmbéli karaktere, Ickarus között félúton egy közvetlen párbeszéd alakult ki színész és közönsége között.

A Berling Calling meglepetésszerű sikert aratott és német kult film lett saját jogán. Folyamatosan vontozotta a nézőket Európa szerte és éveken át volt látható a nagy vásznon Berlin Central Kinojában is. A filmzene platinalemez lett és a kislemez, a „Sky and Sand”, benne öccse, Fritz Kalkbrenner hangjával, több mint 121 hetet töltött a német kislemez listán – mely máig rekord Németországban.

2009 végén Paul szakított hosszú ideje vele dolgozó kiadójával, a Bpitch Controllal, hogy megalapítsa saját független kiadóját, a Paul Kalkbrenner Musikot. Egy teltházas európai turné és egy dokumentumfilm következett. A „2010 – A Live Documentary” a Berlin Calling csapatának, Max Penzel és Hannes Stoehr segítségével készült, és egy 8 kamerával, 15 élő shown rögzített anyagot mutatott be, a számítógépes grafikát pedig a Pfadfinderei készítette (akik szintén dolgoztak a Berlin Callingon). A dokumentumfilm egy bensőséges betekintést nyújt Paul életébe utazásai során, fűszerezve száraz, pléhpofa humorával.

2011 júniusa és 2012 novembere között Paul megjelentette ötödik és hatodik stúdió albumát „Icke Wieder” és „Guten Tag” címmel. Ez a két önnállóan kiadott album Paul legsikeresebb albumai eddig – mindkettő Top5-be került szülőföldjén, Németországban, a „Guten Tag” pedig egyenesen a svácji albumlista élére került.

Nem sokáig ücsörgött a babérjain, Paul hamarosan visszatért a stúdióba. De ezúttal tudatos döntést hozva hagyott magának időt, hogy új utakat fedezzen fel hangzásának. Miközben új dalokon dolgozott, hangmintákat cserélgetett és kísérletezett, a Német Szövetségi Kormány felkérte, hogy adjon egy haralmas élő showt a brandenburgi kapu előtt egy történelmi jelentőségű ünnepségen, ahol megemlékeztek a berlini fal leomlásának 25. évfordulójáról. Egy újabb mérföldkő Paul karrierjében. A köszönő levél, melyet a Kormánytól kapott az esemény után azóta is bekeretezve áll otthonának egy különleges pontján.

15 évvel azután, hogy független kiadóknál jelentette meg dalait (10 éven át a Bpitch Controlnál és 5 éven át saját kiadójánál) Paul egy újabb nagy lépésre szánta el magát, és hosszú távú szerződést kötött a Sony Music International/Columbia Records kiadóval 2015 márciusában. Lelkesedve eme új fejezettől karrierjében és ösztönözve egy ilyen szerződéssel általában járó nyomástól Paul visszatért a stúdióba, hogy befejezze hetedik stúdióalbumát és egy új élő showt állítson össze.

Találóan csak „7”-re keresztelt albuma a Columbia Recordsnál jelenik meg 2015 augusztusában, és hallhatjuk majd rajta, amint Paul ismét vokálokkal dolgozik, először azóta, hogy megjelent „Sky and Sand” című rekordokat döntő, slágerlistavezető kislemeze. Zeneileg ugyanannyira megalkuvást nem tűrő lesz, mint korábbi munkái – a „7” egy új fejezet kezdetét jelenti Paul Kalkbrenner elképesztő karrierjében.

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2023. október 2.

A The National meglepetésalbummal jelentkezik

A The National egy meglepetéslemezzel örvendezteti meg rajongóit: a banda múlt pénteken a Cincinattiben tartott Homecoming Festival nevű eseményén jelentette be a 12 dalos album mai érkezését. A "Laugh Track" az áprilisban kiadott "First Two Pages of Frankenstein" című korong kísérője, szerzeményei nagyrészt ugyanabban az időszakban születtek. Tovább

2023. október 2.

Megérkezett az új Ed Sheeran

A korábbihoz hasonlóan az ’Autumn Variations’ lemezt is a Grammy-díjas The National indie-zenekar tagja, Aaron Dessner produceri közreműködésével hozták tető alá, akit közös barátjukon, Taylor Swiften keresztül ismert meg Ed Sheeran. Tovább

2023. április 14.

Nagypénteken érkezett meg a Linkin Park jubileumi lemeze

A korszakalkotó nu metal együttes, azaz a Linkin Park a Grammy-jelölt ’Meteora’ album két évtizedes jelenlétét egy ’Meteora 20th Anniversary Edition’ című gyűjteménnyel ünnepelte, amely deluxe vinyl box készlet, deluxe 3-CD formájában, illetve digitálisan is elérhető. Tovább

2023. január 31.

Tehát Iggy Pop

A punk keresztapja, azaz Iggy Pop a nagyközönség elé tárta 2023. január 6-án az ‘Every Loser’ című, új albumát. A kiadvány Iggy 19. szólólemeze, és emellett az első együttműködése a Grammy-díjas és többszörös platinalemezes producer, Andrew Watt által alapított Gold Tooth Records-zal. Tovább

2023. január 31.

Skrillex újabb EDM kuriózumot hozott

Miután megjelent nagy visszatérést jelölő két korábbi dala, a “Way Back” és a Fred again..-nel közös “Rumble” Skrillex további zenékkel izgatja rajongóit. Új szerzeményén, a “Leave Me Like This”-en Bobby Raps rapper, énekes és producer szerepel, ami izgalmas underground lüktetést ad a dalnak. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky