3426 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Külföldi

2015. május 11.

Genesis film a budapesti mozikban

Copyright:

2015. május 21-én tartják Budapesten, a Művész moziban a Genesis - A siker útján (Sum Of The Parts) című dokumentumfilm bemutatóját. Az alkotásban az egykori tagokkal készült interjúk mellett helyet kapnak videoklipek részletei, valamint eddig soha nem látott archív felvételek is - mindez eredeti hanggal, magyar feliratozással a maximális élmény érdekében.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek

A nem mindennapi zenés dokumentumfilm, a Genesis - A siker útján (Sum Of The Parts) a klasszikus Genesis-életrajzon túl egy valóban különleges és emlékezetes zenei utazásra invitálja az együttes rajongóit. A dokumentumfilm kronologikus rendben mutatja be az együttes útját a megalakulástól egészen napjainkig; közös történetükön túl az egyes tagok szólókarrierjébe is bepillantást enged.

A film rámutat, hogy a homlokegyenest eltérő karakterű tagokból változó felállás mellett miképp születhetett az az egységes egész, az a zenetörténeti legenda, amelyet összefoglaló néven Genesisként emlegetünk. A visszaemlékezést sosem látott archív felvételek és videoklipek segítik (felcsendül többek között a "Supper's Ready", a "Follow You Follow Me", a "I Can't Dance", az "A Trick Of The Tail", vagy az "I Know What I Like" is). A tagokkal készült interjúk a "régi motoros" és az "újabb generációs" Genesis-rajongóknak egyaránt számos csemegével szolgálnak.

Újra együtt a Genesis? A legendás zenekar múltja és jelene elevenedik meg a magyar mozivásznon.

 

 

A Genesis 1967-ben alakult angol progresszív rockegyüttes. A zenekar világszerte mintegy 150 millió eladott albummal büszkélkedhet, későbbi énekese, Phil Collins pedig minden idők 30 legtöbb albumot eladó zenészei között szerepel. Az együttes számos díjat söpört be, többek közöttt 1988-ban Grammy-díjat kaptak a legjobb koncertvideoklip kategóriában a "Land of Confusion" című dalhoz készült kisfilmért. A legismertebb felállás - Peter Gabriel, Steve Hackett, Mike Rutherford, Tony Banks és Phil Collins - 1970 és 1975 között dolgozott együtt. A későbbi években mindannyian sikeres szólókarrierbe kezdtek, Phil Collins pedig énekesként is mind a mai napig számos sikerrel büszkélkedhet.

2006 októberében sok idő elteltével ismét mozgolódás támadt a zenekar háza táján: Collins, Rutherford és Banks újra összeállt egy világkörüli turné erejéig. Ezt követően 2010-ben a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is bejegyezték a zenekart. 2014-ben kapott szárnyra a hír, miszerint Peter Gabriel úgy tartja, "minden lehetséges" a zenekar folytatásával kapcsolatosan, azonban Collins ez év őszén cáfolta az újbóli összeállás lehetőségét.

A Pannonia Entertainment ismét különleges zenei csemegével kedveskedik a honi filmszínházakba járóknak. A 90 perces filmet a magyar mozik eredeti hangon, magyar felirattal vetítik.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. február 17.

Hallgass bele az új Pearl Jam-dalba még a megjelenés előtt!

A Superblood Wolfmoon a zenekar és a Powster kreatív stúdió közösen fejlesztett, augmented reality alkalmazásában érhető el. Az app használata nagyon egyszerű: mindössze annyit kell tennünk, hogy a Hold felé tartjuk a telefonunkat. Először különböző animációk jelennek meg, majd elindul az új dal – amit a rajongók így majdnem egy héttel a megjelenés előtt hallgathatnak meg (egyébként február 19-től elérhető mindenki számára). Tovább

2020. február 17.

Márciusban érkezik az új X Ambassadors EP

A Belong 2020. március 6-án jelenik meg, és a nagyzenekari kísérettel íródott, Everything Sounds Like A Love Song már meghallgatható róla. Tovább

2020. február 11.

 Mostantól minden szülinapos erre rázza! - ANNE-MARIE: BIRTHDAY

A fantasztikus Anne-Marie igazi slágervárományossal tért vissza - itt a „Birthday”! Tovább

2020. február 5.

Csábító horvát énekesnő táncol fel a slágerlistákra

Horvátországban már szupersztárként tekintenek La Lanára, akiből nagy eséllyel hamarosan világszerte ismert híresség válik. Tovább

2020. február 4.

Let’s get PHYSICAL! - Itt az új Dua Lipa szám

Ha létezne slágergyár, akkor egészen biztos, hogy Dua Lipa lenne az elnöke. Megjelent a brit fiatal tehetség legújabb dala, a „Physical”, ami garantáltan szerelem első hallásra. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky