3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2014. szeptember 10.

Most mutasd meg! Koncertfotó kiállítás

Copyright:

Az idei Zorall Sörolimpián a színpadi események mellett, koncertfotó kiállítás is volt, és a Most mutasd meg! felhívásra beérkezett fotók közül a közönség választhatta ki a legjobbakat.

"Látva a hiányt, mármint hogy a koncertfotósok munkálkodása többnyire csak virtuálisan jelenik meg egy-egy netes 'lájk' erejéig, eszembe jutott, hogy szükség volna egy igazi koncertfotó kiállításra - mondja az ötletgazda Kurcz Orsi. - Nem magamnak, nem csak a saját képeimnek. Ezt mondjuk sokan félreértették.

Május környékén felvetettem Hangyának az ötletet, ő meg rögtön támogatta, hogy legyen a Sörolimpia a helyszín. Tudtam, hogy nem lesz könnyű a szervezés, még úgy sem, hogy a legtöbb fotóssal havonta három-négy alkalommal találkozom a fotósárokban. Írtam az ismerősöknek, az ismeretlenekhez pedig a koncerteken pofátlankodtam oda, hogy lenne-e kedvük részt venni egy ilyen kiállításon. Végül szájról szájra járt az ötlet, formálódott is közben, és júliusra már majdnem 20 fotós jelentkezett.

Az utolsó hetekben akadt néhány fotós, aki időhiány vagy más ok miatt visszalépett, így a végére tizenketten maradtunk, fejenként 3-5 képpel. Az alsóörsi ruhaszárítókötélre végül több, mint 50 képet csipeszelhettünk ki az elmúlt évek hazai és külföldi koncertfotó 'terméséből'. (A kötéllel és a csipeszekkel a régi fotólaborok hangulatát akartuk kicsit felidézni.)

Nem is számítottam akkora érdeklődésre, ami végül a kiállításunkat fogadta. Ráadásul sokan azzal riogattak, hogy már az első napon eltűnnek majd a képek. Nem így történt. Már a kiállítás összerakásakor is többen segítettek, kérés nélkül padokat, asztalokat tologattak, képeket pakoltak, szavazólapot vágtak. Aztán a nézelődők is csak gyűltek-gyűltek, és mivel a kiállítósátor egyben koncerthelyszín is volt, rengetegen csodálták meg a fejük fölött csüngő fotókat. És persze szavaztak is, igen, nagyon sokan szavaztak. Legalább háromszázan. Így választotta ki a Sörolimpia közönsége a 2014-es év koncertfotóját.

Az első helyezett Haberl Panni lett, akit szerintem mindenki jól ismer. A második Török Hajni, aki úgyszintén nem új név azok számára, akik rockbulikba járnak és szívesen nézegetik utóbb a koncertképeket. A harmadik helyet pedig megosztottuk: Szappanos Zoltán és Neves Ildikó lett a bronzérmes.

Szerintem minden kép csodálatos volt, és köszi az élményt szervezőként is, indulóként is: a fotósoknak, meg a közönségnek, és nem utolsó sorban persze Hangyáéknak is hatalmas hála minden támogatásért!

Lesz folytatás is, szerintem hamarosan, és remélem, hogy még több fotós részvételével. Lehet, hogy már télen, ha egy budapesti rockklubnak van kedve közreműködni ebben. De ha nem, akkor legkésőbb a 2015-ös Sörolimpián!"

Az összes induló neve:

Bakonyvári Balázs
Bernáth Zsolt
Bíró István
Haberl Panni
Haizer Szabolcs
Horváth Attila
Kovács Levente
Köhler Ágnes
Kurcz Orsi
Neves Ildikó
Szappanos Zoltán
Török Hajni

A megosztott harmadik hely: Szappanos Zoltán

Megosztott harmadik hely: Neves Ildikó

Második hely: Török Hajni

Első hely: Haberl Panni

Forrás: hammerworld

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. szeptember 30.

Patti Smith a Liszt Ünnepen a MÜPÁban

Talán vannak még, akik emlékeznek Patti Smith első magyarországi koncertjére: a punk keresztanyjának 23 évvel ezelőtti fellépése a Sziget Fesztiválon azzal a katartikus momentummal zárult, ahogy Patti puszta kézzel letépte a húrokat a gitárjáról, mielőtt egy elegánsan hanyag mozdulattal a színpadon lévő egyik erősítőbe repítette a hangszert. 2021. október 13-án a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben valószínűleg nem kerül majd sor hasonló akcióra, de az biztos, hogy Patti Smith várva várt koncertje a Liszt Ünnepen valódi kultszenzáció. Tovább

2021. szeptember 30.

Scorpions lesz Budapesten

A legendás rockbanda visszatér egy új albummal és egy világkörüli turnéval! 2022 februárjában a SCORPIONS megjelenteti 19. stúdióalbumát Rock Believer címmel, majd útnak indul. A járvány alatt a zenekar visszavonult szülővárosuk, Hannover stúdiójába, és új dalokon kezdett dolgozni. Klaus Meine szerint az új dalok azért olyan pörgősek és erőtől duzzadók, mint a 80-as évekbeli albumaik, mert „úgy vettük fel a lemezt, mint egy banda egy koncerten, ugyanabban a szobában ülve, pont mint a 80-as években.” Tovább

2021. szeptember 28.

A TOOL Budapesten

A TOOL visszatér Európába a 2019-es Fear Inoculum néhány fellépése után. A várva várt koncertsorozat 2022. április 23-án rajtol el Koppenhágában. Tovább

2021. június 22.

Több mint száz új fellépőt jelentett be a jubileumi EXIT

Az eddig bejelentett nevek, így David Guetta, DJ Snake, Tyga, Robin Schulz, Asaf Avidan, Paul Van Dyk, Sheck Wes, Topic, Satori, Amira Medunjanin vagy a Laibach mellé több mint száz fellépő csatlakozott a jubileumi, 20. EXIT fellépőinek sorába. Az új nevekkel együtt, mint például Amelie Lens, Maceo Plex és Tijana T immár négy fesztiválszínpad programja lett teljes a Budapesttől mindössze 3 órás autóútra található rendezvényen. Tovább

2021. június 2.

A Fran Palermo is az EXITre tart

Szerbia június második felében az újranyitást tervezi, erről adott ki közleményt Ana Brnabić szerb miniszterelnök. Ezzel újabb hivatalos megerősítést nyert, hogy a régió első idei nagyfesztiválja minden bizonnyal az újvidéki EXIT lesz, július 8-11. között. A szervezők korábban már bejelentették, hogy olyan nemzetközi sztárokkal készülnek, mint David Guetta, DJ Snake, Tyga, Paul Kalkbrenner vagy a Sabaton. Hozzájuk csatlakozott a napokban Robin Schulz, Satori és a Fran Palermo is. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky