3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2014. szeptember 10.

Most mutasd meg! Koncertfotó kiállítás

Copyright:

Az idei Zorall Sörolimpián a színpadi események mellett, koncertfotó kiállítás is volt, és a Most mutasd meg! felhívásra beérkezett fotók közül a közönség választhatta ki a legjobbakat.

"Látva a hiányt, mármint hogy a koncertfotósok munkálkodása többnyire csak virtuálisan jelenik meg egy-egy netes 'lájk' erejéig, eszembe jutott, hogy szükség volna egy igazi koncertfotó kiállításra - mondja az ötletgazda Kurcz Orsi. - Nem magamnak, nem csak a saját képeimnek. Ezt mondjuk sokan félreértették.

Május környékén felvetettem Hangyának az ötletet, ő meg rögtön támogatta, hogy legyen a Sörolimpia a helyszín. Tudtam, hogy nem lesz könnyű a szervezés, még úgy sem, hogy a legtöbb fotóssal havonta három-négy alkalommal találkozom a fotósárokban. Írtam az ismerősöknek, az ismeretlenekhez pedig a koncerteken pofátlankodtam oda, hogy lenne-e kedvük részt venni egy ilyen kiállításon. Végül szájról szájra járt az ötlet, formálódott is közben, és júliusra már majdnem 20 fotós jelentkezett.

Az utolsó hetekben akadt néhány fotós, aki időhiány vagy más ok miatt visszalépett, így a végére tizenketten maradtunk, fejenként 3-5 képpel. Az alsóörsi ruhaszárítókötélre végül több, mint 50 képet csipeszelhettünk ki az elmúlt évek hazai és külföldi koncertfotó 'terméséből'. (A kötéllel és a csipeszekkel a régi fotólaborok hangulatát akartuk kicsit felidézni.)

Nem is számítottam akkora érdeklődésre, ami végül a kiállításunkat fogadta. Ráadásul sokan azzal riogattak, hogy már az első napon eltűnnek majd a képek. Nem így történt. Már a kiállítás összerakásakor is többen segítettek, kérés nélkül padokat, asztalokat tologattak, képeket pakoltak, szavazólapot vágtak. Aztán a nézelődők is csak gyűltek-gyűltek, és mivel a kiállítósátor egyben koncerthelyszín is volt, rengetegen csodálták meg a fejük fölött csüngő fotókat. És persze szavaztak is, igen, nagyon sokan szavaztak. Legalább háromszázan. Így választotta ki a Sörolimpia közönsége a 2014-es év koncertfotóját.

Az első helyezett Haberl Panni lett, akit szerintem mindenki jól ismer. A második Török Hajni, aki úgyszintén nem új név azok számára, akik rockbulikba járnak és szívesen nézegetik utóbb a koncertképeket. A harmadik helyet pedig megosztottuk: Szappanos Zoltán és Neves Ildikó lett a bronzérmes.

Szerintem minden kép csodálatos volt, és köszi az élményt szervezőként is, indulóként is: a fotósoknak, meg a közönségnek, és nem utolsó sorban persze Hangyáéknak is hatalmas hála minden támogatásért!

Lesz folytatás is, szerintem hamarosan, és remélem, hogy még több fotós részvételével. Lehet, hogy már télen, ha egy budapesti rockklubnak van kedve közreműködni ebben. De ha nem, akkor legkésőbb a 2015-ös Sörolimpián!"

Az összes induló neve:

Bakonyvári Balázs
Bernáth Zsolt
Bíró István
Haberl Panni
Haizer Szabolcs
Horváth Attila
Kovács Levente
Köhler Ágnes
Kurcz Orsi
Neves Ildikó
Szappanos Zoltán
Török Hajni

A megosztott harmadik hely: Szappanos Zoltán

Megosztott harmadik hely: Neves Ildikó

Második hely: Török Hajni

Első hely: Haberl Panni

Forrás: hammerworld

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. szeptember 25.

Két Budapest Ritmo!

2020. október 9–10. között jön az eddigiektől eltérő Budapest Ritmo Piknik 15 ingyenes szabadtéri világzenei koncerttel. A CAFe Budapest nyitányának teljes line-upja a Budapest Ritmo Piknik weboldalán olvasható. Vírusmentes, piknikelős, zenefelfedezős koraőszt mindenkinek! Tovább

2020. szeptember 7.

Alkalmazkodik a járványhoz a budapesti WOMEX

A szervező Hangvető budapesti eseményekről, innovatív nemzetközi digitális megvalósításról egyeztet. A WOMEX (Worldwide Music Expo) 2020-as eseményét idén részben virtuálisan valósítják meg, jelentette be a magyar szervező, a Hangvető és a főszervező berlini Piranha Arts. A nemzetközi világzenei fesztivál programjai az eredeti időpontban várhatóan világszerte online elérhetőek lesznek majd, a szervezők jelenleg az esemény pontos helyszíni és online megvalósulásáról egyeztetnek. Tovább

2020. szeptember 3.

A Plázson még tart a nyár

Bár egy meglehetősen rendhagyó szezont búcsúztathatunk, szerencsére a Plázson még szeptember elején is tart a nyár, ahol nemcsak az utolsó meleg napokat élvezhetjük a Balaton legszebb partszakaszán, de még a hamisíthatatlan, plázsos bulikban is megmerítkezhetünk: szeptember első szombatján nappali Beach Party és Necc Party lesz a kínálatban, míg az utolsó hétvégéről szeptember 11-én a Kowalsky meg a Vega gondoskodik majd. Tovább

2020. augusztus 26.

Vadonatúj klippel jelentkezik a USEME

A tavalyi Nagy-Szín-Pad nyertes zenekar Leszel-e még? című dalához forgatott videót. A történet két főszerepét a Balázs Béla-díjas Dér András és felesége, Dér Denisa színésznő alakítja. Tovább

2020. augusztus 18.

Ibizai hangulat a balatonfüredi SunCity-ben

A nagyszínpados produkciók nélkül, mégis forró klubhangulatban telik a nyár az északi part legnagyobb szórakozókomplexumában. A szezon egyik záróakkordja az augusztus 19-i jubileumi RetroStars X buli lesz, majd 2020. augusztus 29-én a house zene egyik legnagyobb világsztárja érkezik! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky