3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Balatonsound 2014

2014. július 9.

Teltház várható a Balaton Soundon

Copyright: Facebook

150.000 vendéget várnak Zamárdiba, a szerda este induló MasterCard Balaton Soundra. A fesztivál ma már nem csupán a régió, de Európa egyik legfontosabb zenei eseménye, amelyre a világ minden pontjáról tízezrek érkeznek Magyarországra. A színvonalas és színes programban világsztárok egész sora lép fel, egyedi és látványos helyszíneken. Jelen lesz többek között Wiz Khalifa, David Guetta, Alesso, Armin van Buuren, a Clean Bandit, Martin Solveig, Richie Hawtin és a Disclosure is. A Magyar Turizmus Zrt. a Balaton legnagyobb eseményén a #JÓAVÍZ kampánnyal jelenik meg. A bérletek már elfogytak, napijegyek pedig már csak csütörtökre és vasárnapra válthatók. A szervezők azonban felhívják a figyelmet, hogy utcai árusoktól vagy internetes hirdetések alapján ne vegyenek jegyet, mert azok jórésze hamis.

2007-ben, a Balaton Sound indulásakor még kevesen hittek abban, hogy a Magyar tenger partján lehet létjogosultsága egy új tömegrendezvénynek. A Sound szervezői azonban egy olyan eseményt indítottak útjára, amely kellően egyedinek számított a hazai piacon. “Prémiumfesztiválként aposztrofáltuk a Balaton Soundot, amely utalt a környezetre, a szolgáltatások színvonalára és a program összeállítására, a fesztivál tartalmára egyaránt” – mondta el Fülöp Zoltán, az esemény egyik alapítója. “Ennek is köszönhettük, hogy már az elejétől olyanok fedezték fel maguknak Zamárdi szabadstrandját és magát a Balatont, akiktől korábban távol állt a fesztiválozás műfaja” – tette hozzá.

A Balaton Sound (mára MasterCard Balaton Sound) eddigi hét éve igazi sikertörténet: túl azon, hogy két éve Európa legjobb közepes méretű fesztiváljának választották, a Sziget mellett ez az esemény vonzza a legtöbb turistát Magyarországra.

“Míg az induláskor, 2007-ben néhány tízezren vették birtokukba Zamárdi szabadstrandját, idén már 150.000 vendéget várunk, itthonról és számos más országból” – jelentette be Lobenwein Norbert, a Sound másik alapítója. A főszervező elmondta, hogy pár évvel ezelőtt a hazai fesztiválszervezés történetében először fordult elő, hogy elővételben elfogytak a bérletek. “Idén ez már a kapunyitás előtt egy hónappal megtörtént, ma pedig már csak csütörtöki és vasárnapi jegyek kaphatók, korlátozott számban” – tette hozzá. A főszervező felhívta arra a figyelmet, hogy utcai árusoktól és a világhálón felbukkanó hirdetések alapján senkinek nem javasolt jegyvásárlás, mert azok jó része hamis.

Egy egészen újjá varázsolt helyszínre várják a szervezők szerda kora délutántól, a nyitónaptól, a fesztiválozókat. Ahogyan fogalmaztak, a “közönségnek tátva marad majd a szája azoktól az egyedi építményektől és látványelemektől, amelyek kifejezetten erre az alkalomra készültek”. A fesztivál egyedi nagyszínpada 2013-ban több formatervezési díjat is nyert.

A MasterCard Balaton Sound is kapcsolódik a Green Festival kampányhoz, amely pár nappal ezelőtt, a soproni VOLT Fesztiválon már jól vizsgázott. A fesztivál közönsége a készpénzt helyettesítő FestiPay kártya kiváltásakor 500 Ft kaucióért kötelezően egy Green Festival bag-et kap, amelyben a hulladékát gyűjtheti. Távozáskor - miután a teli zsákot leadja a gyűjtőpontok valamelyikén -, nemcsak a kauciót kapja vissza a látogató, de kap egy pólóvásárlási bónt és egy oklevelet is, amely a környezettudatosság bizonyítéka. A szervezők itthon és a világ nagyobb fesztiváljain ezzel arra mutatnak rá, hogy a közönség a hétköznapokban is maga tehet a legtöbbet a saját környezetéért.

 

 

A programkínálat magáért beszél. Négy nap alatt 150 fellépő, világsztárok egész hada érkezik Zamárdiba. Itt lesz többek között Wiz Khalifa, David Guetta, Alesso, Armin van Buuren, a Clean Bandit, Martin Solveig, Martin Garrix, Richie Hawtin és a Disclosure is. A koncertek közül 24 ITT, ITT és ITT élőben is látható lesz a Telekom jóvoltából.

A szerdai megnyitón Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy beindult a főszezon a Balatonnál is, ahogy fogalmazott: “színes programtengerben lubickolhatunk egész nyáron a tónál” – hozzátéve, hogy évek óta az egyik legfontosabb és legtöbb vendéget vonzó esemény a régióban a Balaton Sound, amely nemcsak a hazai, hanem a külföldi vendégek körében is egyre népszerűbb: a külföldi látogatók aránya folyamatosan nő.

“A Magyar Turizmus Zrt. a turisztikai információk mellett, több szórakoztató attrakcióval is várja az érdeklődőket a fesztiválon” – mondta a vezérigazgató helyettes. “Egy különleges néptánc szimulátor segítségével próbára tehetik tánctudásukat a játékos kedvűek, a digitális képeslapküldő játékkal pedig bármilyen magyarországi helyszín előtt fotózkodhatnak, az elkészült képet pedig tetszőleges címekre kaphatják meg” – avatott be a részletekben a szakember.

“A Balaton, a legnépszerűbb belföldi úti célunk, milliókat vonz évente a tó partjára, ezért fontos, hogy a környezettudatosságra, a fenntarthatósági szempontokra is felhívjuk a figyelmet. Bárki csatlakozhat a #JÓAVÍZ kampányunkhoz, akinek fontos, hogy még sokáig élvezhessük természeti kincsünk értékeit, és ennek érdekében nyaralóként is aktívan szeretne tenni” – tette hozzá Horváth Gergely.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2014. július 18.

Napi 200 VOLT-, és napi 450 Balaton Sound-baj

Átlag ennyiszer volt egészségügyi bajunk a VOLT Fesztiválon és a Balaton Soundon. De óhajaink-sóhajainkkal nem voltunk magunkra hagyva, a Helperek Egyesület segített, hogy minden egészségügyi igényünk megoldódjon. Legyen az napszúrás, bokaficam, térdsérülés, megfázás, rovarcsípés, meg persze komolyabb problémák is. Ehhez 150 önkéntes kellett a VOLT-ra, és 210 önkéntes a Balaton Soundra. De köszönjük, mind túléltük! Szerencsére az a fesztiválozó is, akit elgázolt a vonat Zamárdiban. Tovább

2014. július 15.

Balaton Sound – tömeg, de vajon a fellépőkért?

Hiába a rémisztő sártenger-fotók, a fenyegető esőfelhők, a hír, hogy elfogyott a siófoki Tescóban a gumicsizma, nem tántorodtunk el a szombati Soundolás ötletétől. És ahogy láttam, más sem: dugig volt Zamárdi. Az aznapi egyik húzónév Sebastian Ingrosso volt, sokan voltak, nem mondom, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy a többiek annyira miatta mentek volna… Tovább

2014. július 15.

Balaton Sound – bőségzavar, túl sok a parti sátor!

Szombaton mentem Soundra, de a szombat miatt, nem valamelyik zenekar alapján választva. Miután lement a két fő attrakció, a Sebastian Ingrosso és a Wiz Khalifa, hirtelen nem is tudtuk, mihez kezdjünk, hova menjünk. Próbáltuk még időben felfedezni a megújult, kibővült Balaton Soundot, de idén túl nagynak ígérkezett ahhoz, hogy megemésszük, mi hol van és mi mikor lesz. Így a Balaton-part mellett döntöttünk, hogy egy kis előre-vegetálással alapozunk a várhatóan hosszú estére, aminek elébe néztünk. Aztán azért igyekeztünk végigjárni mindent becsülettel. Tovább

2014. július 15.

Balaton Sound szombat – feketézés, sárgázás meg zöldezés Wiz Khalifára

Szóval a mérleg egyik oldalán sár, eső, szélvihar, hideg. A másik oldalon meg Wiz Khalifa. Igazából nem is az ő neve, hanem a Balaton Sound maga húzott le minket Zamárdiba. És aztán szerencsénk volt: az eső nem volt olyan nagy, a sár a legtöbb helyen kikerülhető volt, a szélvihar hamar és gyorsan elcsitult, a hideg ellen meg mindig magunkhoz tudtunk venni némi melegítő alkoholt. Vagy más tudatmódosítót, mert voltak azért páran, akik azt tették. Pláne ha már Wiz Khalifa zenélt. Tovább

2014. július 10.

Balaton Sound Style - felkészülés!

Ma kezdődik a Balaton Sound! És ha nemcsak jól akarjuk magunkat érezni, de azért egy kicsit az is fontos, hogy jól nézzünk ki, készüljünk rá kellőképpen a fesztiválra. Lassan irány Zamárdi, addig is irány a gardróbszekrényünk, a sminkasztalunk, és ha valami hiányzik, az üzletek! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky