3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2014. április 26. | Anikó

In memoriam Gödör Klub

Copyright:

A Gödör Klub bezárása kapcsán elkezdtem gyűjtögetni azt a sok mindent, ami odakötött. A lista egyre csak bővült: amire emlékszem, az mind nagyon jó. Sztorik tucatjait tudnám elmesélni, és ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül. A Gödör az Erzsébet téren (és talán a Király utcában is) sok mindennek volt szemtanúja. A tovább után személyes hangvételű búcsúcikk.

A saját érzéseim felelevenítése közben rájöttem, hogy talán ezek nem is egyediek. Meglehet, hogy sokan hasonló élményeket halmoztak fel, ezért gondoltam, hogy megosztom a teljesen szubjektív Gödör visszaemlékezésem.

Tavaly az egyik barátnőm lánybúcsút tartott. Nem rajongok az ilyen dolgokért, ezért az ara engedélyével hamar leléptem. Aztán elmerengtem azon, hogyha nekem valaha lenne leánybúcsúm, akkor azt milyennek szeretném. Rájöttem, hogy én csak egyetlen módon tudom elképzelni ezt: legyen újra Gödör az Erzsébet téren, és ott újra bulizhassak végig egy éjszakát. Ugyanúgy, ahogyan az régen megszokott, hétköznapi esemény volt. Most, hogy a Gödör úgy tűnik, hogy ott hagyja az új helyét is, és végleg bezár, örökre elbúcsúzhatok ettől az elképzeléstől. Na de hogy is volt régen?

Ahogy lementem a lépcsőn, ott várt az a klub, ahova mindig jólesett belépni. Ahol anélkül, hogy előre megbeszéltük volna, szinte mindig össze lehetett futni ismerősökkel, vagy olyanokkal, akik később azok lettek. Például a Fishingen megismert srácot próbáltam kerülni (bár szórakoztató egyéniségként tartottam számon), másnak meg már találkozáskor a nyakába ugrottam.

Kultúra, koncertek, underground… De a legjobban az ottani arcokért érte meg lejárni.

Habár részemről általában hajnali 2-3 körül vége a buliknak, de a Gödörből sokszor az első metróval mentem haza. Azt meg össze sem tudnám számolni, hányszor sétáltam le a Deák-Nyugati távolságot hajnalban, hogy a 906-os busszal hazamenjek. Azt hiszem, hogy soha sehol nem táncoltam annyit, mint a Gödör táncterén. Ha meguntam a táncot vagy nem tetszett a zene, akkor ki lehetett ülni a lépcsőkön levő asztalokhoz.

Próbáltam végigpörgetni az emlékezetes beszélgetéseket is, amik a Gödör teraszán zajlottak. Aztán rájöttem, hogy minden asztalhoz külön történet tartozott. Itt ültünk, mikor megfeledkeztem a körülöttünk lévő világról. Itt ismerkedtünk meg egy vérbeli Odett-rajongóval, aki cirka 200 km-t utazott, hogy ott legyen a bulin. Itt mondta egyszer valaki, hogy hasonlítok Horváth Évára (egyébként mindenki szerint csak fel akart szedni). Itt készítettem interjút, söröztem a barátaimmal, ápoltam lelkeket és ápolták az enyémet is. Nagyon szerelmesen és irtó összetört szívvel is a Gödörben találtam magam.

Sokszor azt éreztem, hogy a Gödör többet jelentett egy szórakozóhelynél. A Gödör egy kicsit otthon is volt. 2012-ben az otthon elköltözött, 2014-ben pedig megszűnt. Az emlékét nem vehetik el.

Aki el szeretne köszönni a szeretett klubtól, április 28-a és május 3-a között még megteheti, a Gödör működését lezáró Víg Végnapjaink Fesztiválon.

Anikó
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2022. november 7.

Van új NOX videoklip!

Új klippel jelentkezett a Főnix madárként újjászülető NOX. A videoklip, a hamarosan megjelenő lemez egyik dalához készült, mely találóan, a November címet kapta. A zenekart 2022. november 27-én hallhatjuk a Papp László Sportarénában. Tovább

2022. október 27.

Az egymásra találás ünnepe – közös dalt adott ki Bocskor Bíborka és Hajós Kristóf

A Magashegyi Underground énekesnője, Bocskor Bíborka és a The Unbending Trees énekese, Hajós Kristóf tizenöt éve közeli barátok, azonban a mai napig nem készítettek közös dalt. Most elérkezettnek látták az időt: Kristóf novemberben érkező első szólóalbumán is hallható lesz duettjük, a kislemezként már mindenütt streamelhető Viharos idők, amelynek még a szerzői hármasfogata is különleges. Tovább

2022. október 18.

644 klipből bongor és Sisi is elvihette az idei Magyar Klipszemle díját

Tegnap, azaz október 13-án megrendezett, hatodik Magyar Klipszemlén több tucat előadó/dalszerző szurkolhatott saját videóklipjének sorsáért, köztük a Magneoton és az idén indult, hiphop és underground alkotókat felvonultató Escape Plan Recordings gondozása alatt lévő alkotók is: Sisi „Kezeket fel”, bongor „Oxigénhiány”, a Kraken67 „Vámpír” és Prédikátor „Majdan” című kreatív kisfilmjével döntőbe került. Tovább

2022. október 9.

Radioflash legújabb klipje

A dalszöveg fő mondanivalója, az érzelmek megélése. Úgy gondolom, hogy ha van bennünk egy fal, ami mögé megpróbálunk bezárkózni, akkor sosem fogunk megtapasztalni valódi, mély érzelmeket. - megjelent a Radioflash legújabb klipje. Tovább

2022. október 9.

Fordítsd az arcod a nap felé

A nyarat, egyszersmind a kiszámíthatóságot búcsúztató, ízes americana dallal tér vissza éppen öt év hallgatás után az ARONS Land Cargo Co., azaz Hajba Áron gitáros-énekes két nagylemezt már maga mögött tudó szólóprojektje. A The Song of Summer című új dalán Áron ismét testvéreivel közösen dolgozott: a felvételen fivérei mellett immár húga, Orsi is hallható, ráadásul a számhoz készült animációs szövegvideó is az ő munkájának gyümölcse. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky