3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2014. április 26. | Anikó

In memoriam Gödör Klub

Copyright:

A Gödör Klub bezárása kapcsán elkezdtem gyűjtögetni azt a sok mindent, ami odakötött. A lista egyre csak bővült: amire emlékszem, az mind nagyon jó. Sztorik tucatjait tudnám elmesélni, és ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül. A Gödör az Erzsébet téren (és talán a Király utcában is) sok mindennek volt szemtanúja. A tovább után személyes hangvételű búcsúcikk.

A saját érzéseim felelevenítése közben rájöttem, hogy talán ezek nem is egyediek. Meglehet, hogy sokan hasonló élményeket halmoztak fel, ezért gondoltam, hogy megosztom a teljesen szubjektív Gödör visszaemlékezésem.

Tavaly az egyik barátnőm lánybúcsút tartott. Nem rajongok az ilyen dolgokért, ezért az ara engedélyével hamar leléptem. Aztán elmerengtem azon, hogyha nekem valaha lenne leánybúcsúm, akkor azt milyennek szeretném. Rájöttem, hogy én csak egyetlen módon tudom elképzelni ezt: legyen újra Gödör az Erzsébet téren, és ott újra bulizhassak végig egy éjszakát. Ugyanúgy, ahogyan az régen megszokott, hétköznapi esemény volt. Most, hogy a Gödör úgy tűnik, hogy ott hagyja az új helyét is, és végleg bezár, örökre elbúcsúzhatok ettől az elképzeléstől. Na de hogy is volt régen?

Ahogy lementem a lépcsőn, ott várt az a klub, ahova mindig jólesett belépni. Ahol anélkül, hogy előre megbeszéltük volna, szinte mindig össze lehetett futni ismerősökkel, vagy olyanokkal, akik később azok lettek. Például a Fishingen megismert srácot próbáltam kerülni (bár szórakoztató egyéniségként tartottam számon), másnak meg már találkozáskor a nyakába ugrottam.

Kultúra, koncertek, underground… De a legjobban az ottani arcokért érte meg lejárni.

Habár részemről általában hajnali 2-3 körül vége a buliknak, de a Gödörből sokszor az első metróval mentem haza. Azt meg össze sem tudnám számolni, hányszor sétáltam le a Deák-Nyugati távolságot hajnalban, hogy a 906-os busszal hazamenjek. Azt hiszem, hogy soha sehol nem táncoltam annyit, mint a Gödör táncterén. Ha meguntam a táncot vagy nem tetszett a zene, akkor ki lehetett ülni a lépcsőkön levő asztalokhoz.

Próbáltam végigpörgetni az emlékezetes beszélgetéseket is, amik a Gödör teraszán zajlottak. Aztán rájöttem, hogy minden asztalhoz külön történet tartozott. Itt ültünk, mikor megfeledkeztem a körülöttünk lévő világról. Itt ismerkedtünk meg egy vérbeli Odett-rajongóval, aki cirka 200 km-t utazott, hogy ott legyen a bulin. Itt mondta egyszer valaki, hogy hasonlítok Horváth Évára (egyébként mindenki szerint csak fel akart szedni). Itt készítettem interjút, söröztem a barátaimmal, ápoltam lelkeket és ápolták az enyémet is. Nagyon szerelmesen és irtó összetört szívvel is a Gödörben találtam magam.

Sokszor azt éreztem, hogy a Gödör többet jelentett egy szórakozóhelynél. A Gödör egy kicsit otthon is volt. 2012-ben az otthon elköltözött, 2014-ben pedig megszűnt. Az emlékét nem vehetik el.

Aki el szeretne köszönni a szeretett klubtól, április 28-a és május 3-a között még megteheti, a Gödör működését lezáró Víg Végnapjaink Fesztiválon.

Anikó
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. december 1.

Új colorStar videó

A colorStar tavaly megjelent új lemeze, a Time is The Drug címadó dala kapott ezúttal látványos, a koncert vizuálokat megidéző lyric videót. A dal a múló időt, az öregedést dolgozza fel, amely bár nem mindig van hasznunkra, mégis ragaszkodunk hozzá, mint egy droghoz. Tovább

2020. december 1.

Megérkezett Békefi Viki és YA OU első közös dala

Szerelmes karácsonyi felvétellel jelentkezett a páros, ami biztosan mindenki arcára mosolyt csal! Az „Egész évben ölelnélek” pontosan az az ünnepi dal, amire szükségünk van: pár percre elfeledteti velünk a 2020-as év nehézségeit, és azonnal meghitt, ünnepi hangulatba hoz. Tovább

2020. november 26.

Bátraké a világ az Anna and the Barbies új klipjében

Pásztor Anna és együttese egy frappáns, öniróniával átitatott videóval indítja a napot. A "Játék az egész" című dalhoz készült klipben az együttes tagjai különböző sportágakban mérettetik meg magukat. Tovább

2020. november 25.

Szó szerint mesés újdonsággal jön a The Sign

Tündérmesébe illő történetet elevenít meg a miskolci banda. A garázszenekarból lett fantasztikus ötös ezúttal egy igazán szerethető, könnyed és magával ragadó produkciót hozott. „Mese a nagykönyvből”- de nem csak gyerekeknek! Tovább

2020. november 25.

Megszületett a TULPA

A 2019-ben formálódni kezdett TULPA (a képzelet által teremtett lény) idén, 2020 novemberében testet öltött. 2019-ben Győri Attila a Trick egykori gitáros-énekese egy olyan produkción kezdett gondolkodni, ahol a kreativitását főleg a hangszerelés, dalszerzés és a gitározás csatornáin valósíthatja meg. Megannyi motívummal és dalkezdeménnyel a fiókjában kereste ehhez társait. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky