3426 zenekar 12454 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2014. április 22.

Jótékonyság és keménység a Rohamban

Copyright:

Május 8-án nem mindennapi együttműködésnek lehetnek tanúi, akik ellátogatnak az új RoHAM Bárba, ahol hip-hop, metal, és hardcore zenakarok, mc-k, dj-k, hazai amerikai futball csapatok mutatják meg, hogy a keménység mögött olykor nemes szándék húzódik.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek

Miközben az est fellépői az 1993-as Judgment Night című film mára kultikussá lett soundtrack-jét adják elő a színpadon, a sportolók játék- és ruhaadományokkal készülnek. 
A csomagok, valamint az esemény bevételének 33%-a a Humano Modo alapítványt, rajtuk keresztül pedig a Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola tanulóit illetik majd.

Fellépők:

Biohazard/ONYX: Judgment Night

FUNKTASZTIKUS: a rappelés Usain Boltja, aki már 18 éve tagja a magyar Hip Hop színtérnek, egyenesen Borsodból érkezik hozzánk, hogy megmutassa mi fán terem a rap alkímia.

HERR KARESZ: a mai napig egyedülálló Magic Syrup című lemezt elkészítő STRONG DEFORMITY összetéveszthetetlen hangja.

SABÁK PÉTER: egyelőre nem tudni, hogy éppen Dizko Stu-ként, az Amoeba vagy a Fixi4 tagjaként jelenik meg, de valószínűleg bármelyik verzióval jól járunk majd.

SIPOS ANDRÁS: ha bárki postindustrial-motorcore hatásokat vélne felfedezni a színpadon, arról kizárólag a Nuke zenekarból ismert gitáros tehet majd.

SZŐCS GERGŐ: Dirty Flow Club, Mystery Gang, Yonderboi, The Twist. Csak néhány zenekar, melynek Gergő a tagja/tagja volt. Betonbiztos alapjaira házat lehet építeni. Több mint valószínű, hogy május 8-án is sapkában és kíméletlenül dobol majd.

MANGO aka modul: zenei polihisztor, aki közel két évtizede van hatással a magyar elektronikus és hip-hop zenei élet alakulására.

Helmet/House Of Pain: Just Another Victim

Az egyik mikrofonnál a karizmatikus rapper, MC ZEEK. Neve az évek során egybeforrt a Rewind-dal. Ha olyanja van, szövegel a Brains-nek vagy beszáll az Akkezdet Phiai-ba egy számra. Hozzá csatlakozik BIGMEK, az elektronikus hip-hop-ban utazó THE SHOW CREW mc-je, aki álmából fölkeltve is képes egy jó freestylera. Gitáron-dobon kísér az este egyetlen duplázója, a SEPOQ!

Faith No More/Boo-YAA T.R.I.B.E: Another Body Murdered

BEAT DIS: a három nagylemezt maga mögött tudó zenekar megújult tagsággal ad ízelítőt új, rockosabb hangzásából. Velük lép színpadra VÖRÖS ANDRÁS, az örökmozgó frontember, aki a SUPERBUTT-ban borzolta a kedélyeket.

Slayer/ICE-T: Disorder

DRÜNKEN BASTARDS & SUNDAY FURY: az album legmogorvább dala (igazából három The Exploited nóta egybegyúrása), az este két legmogorvább zenekarának közös vegykonyhájából. Ami a Slayer-nek a Sátán, az a Drünken Bastards-nak az Alkohol.

Pearl Jam/Cypress Hill: Real Thing

Az idén visszatért és rendkívül erős formát mutató THE TAKTIKA a feltörekvő MC GOULASCH-sal, és az Ayahuaskában is játszó PATHS-sal szövetkezik, hogy megmutassák, zaj és hiphop megfér egymás mellett! A DJ pult mögött az OPTIMAL techno-különítményből ismert DJ ZEFYR!

Living Colour/RUN DMC: Me, Myself And My Microphone

A kőkemény rapcore-ban utazó AYAHUASKA nem csak egyik vokalistáját küldi a pástra, hanem teljes zenekarként is megmutatja magát. Az érzelmek visszafogottabb ábrázolásáért LIGETI GYURI (Zagar, We Are Rockstars) lesz a felelős, a siker garantált.

Dinosaur Junior/Del Tha Funky Homosapien: Missing Link

BULL BALL : a 2007-ben alakult crossover banda legutóbbi kislemezének címe: Fuck All! Kell-e ehhez bármit is hozzáfűzni? Hogy a zsigeri agresszióba kellő mennyiségű funky keveredhessen, arról DJ DEEZ gondoskodik két lemezjátszóval.

Sonic Youth/Cypress Hill: I Love You Mary Jane

ZÖLDROBOTMAJOM MOB : a zenekar stílusa saját maghatározásuk szerint: „Hardcore Pop, Neo Underground, Hip Punk Hop, Cirkusz Rap, DubCsárdás, Exclusive-music, jól átgondolt hüjeség”. Ki tudhatná ezt náluk jobban?

Teenage Fanclub & De La Soul: Fallin'

Hogy ne csak metál, hardcore és hiphop szóljon az este, érkezik a BIT BUSTERS és hozza magával a house és minimal ütemeket, hogy segítségükkel saját arcára formálja a filmzenealbum egyik legfinomabb szerzeményét. Az énekesnő mellé felsorakozik MANGO, mint MC, a JNV2 AllStars csapatból.

Anthrax/Public Enemy: Bring The Noise

SEPOQ. Az Univerzum első Doom & Roll zenekara egyetlen művészt kedvel, akit pedig úgy hívnak: Lemmy. Segítségükre siet DJ GYÖREMIXXX!, akit már '95-ben is a magyar hiphop szindikátus tagjaként ismerhettünk. A hiphop.hu erre a dalra MC-versenyt hirdetett meg feltörekvő, fiatal rapperek számára.

Az estet a hiphop nagyágyú, DJ KOOLKASKO nyitja meg egy kőkemény Warm-Up set-tel, a koncertek utáni Afterparty-n pedig a zenei kollaborációkban élenjáró RAWMATIK hív minket egy izgalmas zenei utazásra. Mindketten a KRIMINAL BEATS vonalait erősítik hosszú évek óta.

Rendhagyó este, melynek során leomlik a zenei stílusok közt húzódó fal! Légy a tanúja!

Jegyár:
Elővét: 1000.- (RoHAM Bárban)
Helyszínen a koncert napján: 1500.-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. január 15.

The Carbonfools lemezbemutató turné

Elindult a zenekar Carbonsun címen megjelent albumának bemutató turnéja, melynek budapesti államása az A38 Állóhajó lesz 2020. január 23-án. Tovább

2020. január 15.

Évnyitó Margaret Island duplakoncert

2020. január 17-én és 18-án az év első budapesti Margaret Island eseménye az Akvárium Klub Nagyhall-jában lesz, ami azért is érdekes, mert az együttes utoljára két éve adott klubkoncertet a fővárosban. Tovább

2020. január 14.

Beethovent ünnepli a világ

A Kínai Filharmonikus Zenekar vendégjátéka nyitja a Beethoven évet a Pannon Filharmonikusoknál. 2020-ban az egész világ Beethoven születésének 250 éves jubileumát ünnepli, mely során a nagy zeneszerző művei sorra csendülnek fel nívós zenekarok előadásában a legismertebb koncerttermek mindegyikében. Nem meglepő tehát, hogy a Pannon Filharmonikusok kínálatában is számos előadáson hallhatjuk a kivételes komponista műveit nemcsak a 2019/2020-as évad második felében, januártól júniusig, hanem ezt követően is a szeptembertől induló szezonban. Tovább

2020. január 13.

Sebadoh koncert először Magyarországon

A 90-es évek egyik menő indie-rock zenekara, a Lou Barlow alapította amerikai Sebadoh most először érkezik Budapestre, és 2020. március 21-én az Akvárium Klubban ad majd koncertet. Tovább

2020. január 13.

Varázslatos Beatles-szeánsz az A38-on

Psychedelic Beatles Songs tematikában ad koncertet hazánk elsőszámú Beatles tribute zenekara. 2020. február 21-én a The Blackbirds jóvoltából életre kel a Beatles fantáziadús világa az A38 Hajón. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky