3428 zenekar 12452 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2014. április 22.

Jótékonyság és keménység a Rohamban

Copyright:

Május 8-án nem mindennapi együttműködésnek lehetnek tanúi, akik ellátogatnak az új RoHAM Bárba, ahol hip-hop, metal, és hardcore zenakarok, mc-k, dj-k, hazai amerikai futball csapatok mutatják meg, hogy a keménység mögött olykor nemes szándék húzódik.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek

Miközben az est fellépői az 1993-as Judgment Night című film mára kultikussá lett soundtrack-jét adják elő a színpadon, a sportolók játék- és ruhaadományokkal készülnek. 
A csomagok, valamint az esemény bevételének 33%-a a Humano Modo alapítványt, rajtuk keresztül pedig a Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola tanulóit illetik majd.

Fellépők:

Biohazard/ONYX: Judgment Night

FUNKTASZTIKUS: a rappelés Usain Boltja, aki már 18 éve tagja a magyar Hip Hop színtérnek, egyenesen Borsodból érkezik hozzánk, hogy megmutassa mi fán terem a rap alkímia.

HERR KARESZ: a mai napig egyedülálló Magic Syrup című lemezt elkészítő STRONG DEFORMITY összetéveszthetetlen hangja.

SABÁK PÉTER: egyelőre nem tudni, hogy éppen Dizko Stu-ként, az Amoeba vagy a Fixi4 tagjaként jelenik meg, de valószínűleg bármelyik verzióval jól járunk majd.

SIPOS ANDRÁS: ha bárki postindustrial-motorcore hatásokat vélne felfedezni a színpadon, arról kizárólag a Nuke zenekarból ismert gitáros tehet majd.

SZŐCS GERGŐ: Dirty Flow Club, Mystery Gang, Yonderboi, The Twist. Csak néhány zenekar, melynek Gergő a tagja/tagja volt. Betonbiztos alapjaira házat lehet építeni. Több mint valószínű, hogy május 8-án is sapkában és kíméletlenül dobol majd.

MANGO aka modul: zenei polihisztor, aki közel két évtizede van hatással a magyar elektronikus és hip-hop zenei élet alakulására.

Helmet/House Of Pain: Just Another Victim

Az egyik mikrofonnál a karizmatikus rapper, MC ZEEK. Neve az évek során egybeforrt a Rewind-dal. Ha olyanja van, szövegel a Brains-nek vagy beszáll az Akkezdet Phiai-ba egy számra. Hozzá csatlakozik BIGMEK, az elektronikus hip-hop-ban utazó THE SHOW CREW mc-je, aki álmából fölkeltve is képes egy jó freestylera. Gitáron-dobon kísér az este egyetlen duplázója, a SEPOQ!

Faith No More/Boo-YAA T.R.I.B.E: Another Body Murdered

BEAT DIS: a három nagylemezt maga mögött tudó zenekar megújult tagsággal ad ízelítőt új, rockosabb hangzásából. Velük lép színpadra VÖRÖS ANDRÁS, az örökmozgó frontember, aki a SUPERBUTT-ban borzolta a kedélyeket.

Slayer/ICE-T: Disorder

DRÜNKEN BASTARDS & SUNDAY FURY: az album legmogorvább dala (igazából három The Exploited nóta egybegyúrása), az este két legmogorvább zenekarának közös vegykonyhájából. Ami a Slayer-nek a Sátán, az a Drünken Bastards-nak az Alkohol.

Pearl Jam/Cypress Hill: Real Thing

Az idén visszatért és rendkívül erős formát mutató THE TAKTIKA a feltörekvő MC GOULASCH-sal, és az Ayahuaskában is játszó PATHS-sal szövetkezik, hogy megmutassák, zaj és hiphop megfér egymás mellett! A DJ pult mögött az OPTIMAL techno-különítményből ismert DJ ZEFYR!

Living Colour/RUN DMC: Me, Myself And My Microphone

A kőkemény rapcore-ban utazó AYAHUASKA nem csak egyik vokalistáját küldi a pástra, hanem teljes zenekarként is megmutatja magát. Az érzelmek visszafogottabb ábrázolásáért LIGETI GYURI (Zagar, We Are Rockstars) lesz a felelős, a siker garantált.

Dinosaur Junior/Del Tha Funky Homosapien: Missing Link

BULL BALL : a 2007-ben alakult crossover banda legutóbbi kislemezének címe: Fuck All! Kell-e ehhez bármit is hozzáfűzni? Hogy a zsigeri agresszióba kellő mennyiségű funky keveredhessen, arról DJ DEEZ gondoskodik két lemezjátszóval.

Sonic Youth/Cypress Hill: I Love You Mary Jane

ZÖLDROBOTMAJOM MOB : a zenekar stílusa saját maghatározásuk szerint: „Hardcore Pop, Neo Underground, Hip Punk Hop, Cirkusz Rap, DubCsárdás, Exclusive-music, jól átgondolt hüjeség”. Ki tudhatná ezt náluk jobban?

Teenage Fanclub & De La Soul: Fallin'

Hogy ne csak metál, hardcore és hiphop szóljon az este, érkezik a BIT BUSTERS és hozza magával a house és minimal ütemeket, hogy segítségükkel saját arcára formálja a filmzenealbum egyik legfinomabb szerzeményét. Az énekesnő mellé felsorakozik MANGO, mint MC, a JNV2 AllStars csapatból.

Anthrax/Public Enemy: Bring The Noise

SEPOQ. Az Univerzum első Doom & Roll zenekara egyetlen művészt kedvel, akit pedig úgy hívnak: Lemmy. Segítségükre siet DJ GYÖREMIXXX!, akit már '95-ben is a magyar hiphop szindikátus tagjaként ismerhettünk. A hiphop.hu erre a dalra MC-versenyt hirdetett meg feltörekvő, fiatal rapperek számára.

Az estet a hiphop nagyágyú, DJ KOOLKASKO nyitja meg egy kőkemény Warm-Up set-tel, a koncertek utáni Afterparty-n pedig a zenei kollaborációkban élenjáró RAWMATIK hív minket egy izgalmas zenei utazásra. Mindketten a KRIMINAL BEATS vonalait erősítik hosszú évek óta.

Rendhagyó este, melynek során leomlik a zenei stílusok közt húzódó fal! Légy a tanúja!

Jegyár:
Elővét: 1000.- (RoHAM Bárban)
Helyszínen a koncert napján: 1500.-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. október 7.

Exkluzív lemezhallgatós estet tart a Carson Coma

Egy exkluzív estet tölthetnek el a rajongók a Carson Comával október 8-án. A Fonogram-díjas zenekar második, Lesz, Ami Lesz című lemezét lehet meghallgatni az együttes tagjaival a megjelenés előtt 1 héttel. Az albumról, annak dalairól Stumpf András műsorvezető beszélget a zenészekkel. Tovább

2020. október 7.

A 40 éves Balaton együttes Ady Endre-estje és színházi koncertje a Trip Hajón

2020. október 11-én, vasárnap a budapesti Trip Hajón (1011. Budapest, Szilágyi Dezső tér, 2-es móló) különleges, színházi koncertet ad a Víg Mihály nevével fémjelzett legendás Balaton együttes. A két részből álló műsor első felében a 100 éve elhunyt Ady Endre verseit hallhatja a közönség a Balaton együttes megzenésítésében, előadásában. Tovább

2020. október 6.

Szabadtéri koncertek a belvárosban, ez a Budapest Ritmo Piknik

A Budapest Ritmo Piknik az öt éve megszokott nívós Budapest Ritmo járványbarát újragondolása. Október 9–10. között 15 ingyenes, szabadtéri koncerttel várjuk a közönséget, három budapesti köztéren: a Millenáris parkban, a Hunyadi téri piac mellett és a Rákóczi téren. A piacon vásárló családoktól a környéken biciklizőkig, a világzene öreg motorosaitól a hazai szcénát most felfedezőkig, várunk mindenkit egy ingyenes, kültéri, szorongásmentes őszindító fesztiválra. Tovább

2020. szeptember 25.

Két Budapest Ritmo!

2020. október 9–10. között jön az eddigiektől eltérő Budapest Ritmo Piknik 15 ingyenes szabadtéri világzenei koncerttel. A CAFe Budapest nyitányának teljes line-upja a Budapest Ritmo Piknik weboldalán olvasható. Vírusmentes, piknikelős, zenefelfedezős koraőszt mindenkinek! Tovább

2020. szeptember 7.

Alkalmazkodik a járványhoz a budapesti WOMEX

A szervező Hangvető budapesti eseményekről, innovatív nemzetközi digitális megvalósításról egyeztet. A WOMEX (Worldwide Music Expo) 2020-as eseményét idén részben virtuálisan valósítják meg, jelentette be a magyar szervező, a Hangvető és a főszervező berlini Piranha Arts. A nemzetközi világzenei fesztivál programjai az eredeti időpontban várhatóan világszerte online elérhetőek lesznek majd, a szervezők jelenleg az esemény pontos helyszíni és online megvalósulásáról egyeztetnek. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky