3429 zenekar 12450 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2013. október 2.

A Place To Bury Strangers: hangos zörejzenekar a Gozsdu Manóban

Copyright:

New York leghangosabbként jellemzett zenekara érkezik október 10-én a budapesti Gozsdu Manó Klubba. A Brooklynból származó A Place To Bury Strangers meghatározhatatlan stílusában garázs rock, noise és shoegaze elemek is jelen vannak, így biztosan első osztályú koncertélményben lesz részünk. Az este folyamán játszik a szintén amerikai Bambara, a jegyvásárlók pedig egy ingyenes ráadás post-rock koncertre is készülhetnek.

Az A Place To Bury Strangerst sokszor hívják New York leghangosabb bandájának. Az állítás minden bizonnyal helytálló, ugyanis szemben más hangosnak titulált zenekarokkal, ezek a srácok nem csak a vicc kedvéért csavarják túl a hangerőgombot az erősítőn. Az erőteljesen túlvezérelt hangzás gondosan kiművelt és fenntartott identitásuk, koncepciójuk része, mely minden egyes lemezük és koncertjük esetében tetten érhető. Az tehát már most biztos, hogy a(z el)vágyakozásról, meghasadó szívekről és zavarodottságról szóló dalaikat Budapesten is kifogástalan módon, és nagyon hangosan adják majd elő.
 
A bibilai vérmezőről, Hakeldamáról kapta nevét a Place To Bury Strangers. Arról a helyről, melyet az idegenek eltemetésének céljából vásároltak egy fazekastól Jeruzsálem főpapjai, méghozzá olyan pénzből, amihez vér tapad: a Júdás által hátrahagyott, Krisztus elárulásáért kapott 30 ezüstből. A névválasztás pontos oka ugyan nem ismert, de az talán egyértelmű, hogy az APTBS nem éppen andalító matinézenét játszik. Bár stílusokat nehéz lenne meghatározni, a noise rock, a pszichedelikus rock, a shoegaze vagy a space rock említésével nagyjából be lehet határolni, hogy mire is készülhetünk.
 

 
A 2002-ben alakult együttes pályafutásának első éveiben a New York underground zenei köreiben formálódott. 2006-ban három cím nélküli, a borítón használt színsémák után kék, zöld és piros EP néven emlegetett lemezt készítettek el, s 2007-ben egyik nagy példaképük, a Jesus and Mary Chain előtt játszhattak. Nem sokkal ezután a New York Times és a Washington Post is cikkezett már róluk, így 2007-ben leszerződhettek a Killer Pimp Records kiadóhoz, a Pitchfork Mediának köszönhetően pedig nemzetközi ismertségre is szert tettek. Ebben az időszakban már igazi nagyágyúk, így a Black Rebel Motorcycle Club és a Nine Inch Nails előtt is fellépési lehetőséghez jutottak.
 
Első komolyabb európai turnéjukra 2009-ben került sor, ezúttal pedig nem aprózzák el: több mint két hónapig járják a kontinenst és Nagy-Britanniát. Számos különböző kiadványuk sorában a legújabb a Strange Moon című album, melyen egy Dead Moon nevű legendás portlandi punkbanda dalait rögzítették újra. A mostani turnéra egy másik remek noise rock zenekar, a Bambara kíséri el őket – Dreamviolence című lemezük kapcsán sokan a korai Swans, Nick Cave vagy éppen a Jesus Lizard hangulatát emlegetik.
 
Az október 10-ei, a Gozsdu Manó Klub koncerthelyiségében tartandó estére csak korlátozott számban kaphatók jegyek, amelyekhez néhány további kedvezmény is kapcsolódik: a jegyvásárlók ingyen tekinthetik meg a Kwoon nevű francia poszt-rock banda október 27-ei koncertjét az A38 Hajón, és kedvezményes, kombinált jegyet is vásárolhatnak 65daysofstatic együttes Dürer Kertes fellépésére is.
 

A Negative Art Prod bemutatja:

2013. október 10., csütörtök 19 óra

Budapest, Gozsdu Manó Klub

A Place To Bury Strangers, Bambara koncertek

Belépő: szeptember 30-ig 2500 Ft, október 1-től 3500 Ft

Jegyek kaphatók: Wave, CD Pince, Ticketportal
Kombinált jegy: A Place to Bury Strangers + 65daysofstatic: 4.900 Ft - rendelés: info@rnrticket.hu 
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 12.

Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén

A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban. A Kistehén utolsó budapesti koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban. Aztán ezt is elviszik magukkal. Tovább

2020. március 7.

Budapesti klubkoncert kedvéért szakítja félbe fesztiválturnéját a Belle and Sebastian

A zenei szívmelengetés skót királya (és királynője), a Belle and Sebastian 2020. június 23-án a budapesti A38 Hajó színpadán ad majd koncertet. Első magyarországi fellépésük azért is különleges, mert ez lesz az egyetlen klubkoncert, amelynek kedvéért a zenekar kitérőt tesz nyári fesztiválturnéján, árulta el az A38. Tovább

2020. március 6.

Egy Van – látványos Kelemen Kabátban EP bemutató az Akváriumban

Miközben bemutatták a Végtelen című dalukra készült klipet a VOLT Film augusztusban indult utazós mozijának - a Road Movie  - egyik epizódjaként,  minden eddiginél fergetegesebb bulira készülnek, ami nem más, mint az  „Egy Van” című EP bemutató nagykoncertjük március 6-án az Akváriumban, amely minden eddiginél látványosabb lesz!
  Tovább

2020. február 26.

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2020 – FOLKARÉNA 2020

Harminckilencedik alkalommal rendezik meg az élő népművészet összművészeti fesztiválját, az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2020. március 20-22. között, közel 2600 közreműködővel. A fő helyszín most is a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a küzdőtéren zajlanak majd az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok, de az összes további kisebb-nagyobb termet is kitöltjük párhuzamosan futó programjainkkal. Tovább

2020. február 26.

Hazalátogat Alanis Morisette

A hétszeres GRAMMY®-díj nyertes, multi-platina eladásokkal rendelkező énekesnő, Alanis Morissette 12 év után újra fellép Magyarországon, a Papp László Budapest Sportarénában. A koncerten egyrészt a világkörüli turnéja, valamint a Jagged Little Pill album 25 éves évfordulójának ünneplésére kerül sor, másrészt remélhetőleg az egyelőre párszavas magyartudását is gyakorolni, bővíteni fogja az énekesnő! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky