3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2013. szeptember 19. | govinda

MTV EMA 2013 – Magyar jelöltek!

Copyright:

Az MTV Europe Music Awards díját hagyományosan odaítélik számos nemzet zenekarainak, nem csupán a szupersztároknak osztják ki az elismerést különböző kategóriákban. Minden országban, így Magyarországon is közönségszavazás segítségével dől el, ki lesz a díj nyertese. A tovább után olvashatsz a hazai jelöltekről – és persze szavazhatsz is rájuk!

Az MTV Europe Music Awardsot 1994-ben rendezték meg először, a Video Music Awards „testvérdíjátadójaként”. A rendezvény az évek során számos különböző európai nagyvárosban kapott helyet – idén Amszterdamban fogják átadni az elismeréseket, november 10-én. A díj azonban nem csak az európai régióra korlátozódik: kiosztják például a legjobb indiai, brazíliai, vagy afrikai előadónak járó díjat, de még számos más ország illetve terület is érintett. A teljes jelöltlistát megtekintheted az MTV honlapján, ITT. Mi most foglalkozzunk a magyar jelöltekkel!
 
Hősök
A veszprémi illetőségű hip-hop csapat 2001-ben alakult, a kategória „ősöregjei”. 2003-ban megnyerték a Hip Hop Mission nevű országos tehetségkutatót, innentől kezdve pályájuk folyamatosan felfelé ívelt, ezidáig öt lemezük jelent meg, a legfrissebb éppen idén. Több mint 120 000 Facebook-követőjük van(!), az összes említésre méltó fesztivál rendszeres fellépői, koncertjeik tömegeket vonzanak, közösségi élményt adnak. Rajongótáboruk tehát igen széles és összetartó – de aki egyáltalán nem ismeri a Hősöket, az is biztosan hallotta már azt a mondatot valahol, hogy „Aki velünk van, az felteszi!”
 

 

Ivan & the Parazol
Rendszeres olvasóink tudják, hogy gyakran írunk az elemi rockzene ifjú titánjairól, tehát számukra nem fogunk újat mondani: a Hősökkel ellentétben az Ivan & the Parazol karrierje rövid, ám hasonlóan impozáns eredményeket tudnak felmutatni. 2010-ben alakultak, tavaly októberben jelent meg bemutatkozó lemezük, a Mama Don’t You Recognize Ivan & the Parazol?, idén pedig már szinte az összes hazai fesztiválon megfordultak. Sőt meg sem álltak egészen az USA-ig, a texasi SXSW fesztivál „zenekarneváljáig” – hamarosan vissza is térnek az Államokba egy második látogatás és újabb koncertek erejéig. És készül a második lemez!
 

 

Karányi
Karányi Dani még mindig nagyon fiatal, de a szakmában veterán: a dj-zeneszerző 2002 óta tartozik a magyar zenei ipar élvonalába, valamint az előadók azon szűk körébe, ahol az országos ismertség és a minőség találkozik. Több mint egy évtizede gyártja tehát a slágereket, legutolsó sikere az idén, ötéves pihenés után Fehér Balázs közreműködésével megjelent Hello. Zenei karrierjének tízéves jubileumát Dani a Balaton Soundon egy nagyszabású élő koncerttel ünnepelte, ahol dalait hangszerkísérettel és az eredeti énekesekkel adta elő.
 

 

Punnany Massif
A Punnany Massif kultzenekar, kár is lenne tagadni. A szintén a rap-hiphop műfajban mozgó kollektíva egyre nagyobb magaslatokra tör, fesztiválkoncertjeiken a külföldi fellépőkhöz hasonló méretű közönséget produkálnak, tehetségüket és létjogosultságukat többnyire azok is elismerik, akiktől távol áll ez a zenei világ. A Felcser Máté és Farkas Roland vezette pécsi gyökerű csapat már a 2006-os Korkörkép c. lemezükkel elérte a kultstátuszt, de igazán csak 3 éve, az Élvezd megaslágerével robbantak be a köztudatba. Azóta is robbannak – például minden koncerten.
 

 

The [hated] Tomorrow
A zenekar 2002-ben alakult, de tulajdonképpeni működésüket 2006 óta, eső EP-jük megjelenése és a végleges felállás kialakulása óta tartják számon. Első nagylemezüket Moldvai Márk segítségével készítik el 2008-ban, majd Budapest után igyekeznek a vidéki városok szívét is meghódítani. Szintén nyertek tehetségkutatót, elmondhatják magukról, hogy filmbetétdalt is szereztek, Fonogram- valmint többszörös Comet-jelöltek, tehát elismerésekben nincs hiány. Legutóbb Anyáddal c. klipjüket jelölték a Legjobb videoklip kategóriában Comet-díjra.
 

 

A szavazás tehát elindult, kiválaszthatjátok kedvenceteket ITT! Jó hír, hogy több alkalommal is lehet klikkelni, tehát ha többféle húz a szívetek, sem kell elkeseredni: nyugodtan szavazhattok több jelöltre is, egészen november 8-ig. A tét nagy, hiszen a győztes előadó képviseli majd hazánkat a nemzetközi eseményen Amszterdamban – amellett, hogy kit szerettek a legjobban, arra is gondoljatok, hogy ki(k) az(ok), aki(k) a leginkább alkalmas(ak) Magyarországot képviselni a világ előtt! A jelölésekhez pedig ezúton is gratulálunk.  
 
govinda
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. szeptember 21.

Ego tréning - megjelent Szilárd új EP-je

Balanyi Szilárd, a Quimby zongoristája új EP-t jelentetett meg szólóformációjával. A popos dalok szerelemről, belső vívódásról szólnak, de mintha 2020 előszele is megcsapta volna már Szilárdot dalszerzés közben. A hatszámos EP-t Stuttgartban rögzítették, a címadó dalhoz pedig klip is készült, mely a lemezzel egyidőben debütál. Tovább

2020. szeptember 18.

Wunderlich József első lemeze a SKIZó

A Pál utcai fiúk és a Nagy Gatsby zenés darabok főszereplője, Wunderlich József a Vígszínház színésze megjelentette első szólólemezét, a SKIZót. A 14 dalból álló album 14 különböző lelkiállapotot tár fel, ennek megfelelően nem csak témáiban, de stílusában is nagyon sokszínű és változatos anyag lett. A lemezről máris itt az első klip is, mely a Ragasztva című dalhoz forgott. Tovább

2020. szeptember 18.

Anne-Marie dalát keverte a Metzker Viki

Anne-Marie és Doja Cat közöse üstökösként robbant be a nyárba, „To Be Young” című szerzeményük pillanatok alatt vette le a lábáról a rajongókat, a két szépség mellé pedig most egy harmadik is csatlakozik, ráadásul egy magyar bombázó személyében. Tovább

2020. szeptember 16.

Premier! A Sztárban sztár leszek! nyertese önálló szerzeménye

Bár saját bevallása szerint alapvetően a színházi világban mozog, Békefi Viki színpadi tehetsége megkérdőjelezhetetlen. Miután megnyerte a Sztárban sztár leszek! első évadát, ahol adásról-adásra más bőrébe bújva nyűgözte le a zsűrit és a közönséget egyaránt, most végre saját magát alakíthatja. És milyen jól áll neki! Tovább

2020. szeptember 16.

ENNYI - megjelent Dzsúdló új dala

A fiatal pop-trap előadó 2020 áprilisában jelentette meg bemutatkozó lemezét, a Fotofóbiát. A napokban megjelent "Ennyi' egy új fejezet / korszak nyitódala. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky