3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2013. szeptember 19. | govinda

MTV EMA 2013 – Magyar jelöltek!

Copyright:

Az MTV Europe Music Awards díját hagyományosan odaítélik számos nemzet zenekarainak, nem csupán a szupersztároknak osztják ki az elismerést különböző kategóriákban. Minden országban, így Magyarországon is közönségszavazás segítségével dől el, ki lesz a díj nyertese. A tovább után olvashatsz a hazai jelöltekről – és persze szavazhatsz is rájuk!

Az MTV Europe Music Awardsot 1994-ben rendezték meg először, a Video Music Awards „testvérdíjátadójaként”. A rendezvény az évek során számos különböző európai nagyvárosban kapott helyet – idén Amszterdamban fogják átadni az elismeréseket, november 10-én. A díj azonban nem csak az európai régióra korlátozódik: kiosztják például a legjobb indiai, brazíliai, vagy afrikai előadónak járó díjat, de még számos más ország illetve terület is érintett. A teljes jelöltlistát megtekintheted az MTV honlapján, ITT. Mi most foglalkozzunk a magyar jelöltekkel!
 
Hősök
A veszprémi illetőségű hip-hop csapat 2001-ben alakult, a kategória „ősöregjei”. 2003-ban megnyerték a Hip Hop Mission nevű országos tehetségkutatót, innentől kezdve pályájuk folyamatosan felfelé ívelt, ezidáig öt lemezük jelent meg, a legfrissebb éppen idén. Több mint 120 000 Facebook-követőjük van(!), az összes említésre méltó fesztivál rendszeres fellépői, koncertjeik tömegeket vonzanak, közösségi élményt adnak. Rajongótáboruk tehát igen széles és összetartó – de aki egyáltalán nem ismeri a Hősöket, az is biztosan hallotta már azt a mondatot valahol, hogy „Aki velünk van, az felteszi!”
 

 

Ivan & the Parazol
Rendszeres olvasóink tudják, hogy gyakran írunk az elemi rockzene ifjú titánjairól, tehát számukra nem fogunk újat mondani: a Hősökkel ellentétben az Ivan & the Parazol karrierje rövid, ám hasonlóan impozáns eredményeket tudnak felmutatni. 2010-ben alakultak, tavaly októberben jelent meg bemutatkozó lemezük, a Mama Don’t You Recognize Ivan & the Parazol?, idén pedig már szinte az összes hazai fesztiválon megfordultak. Sőt meg sem álltak egészen az USA-ig, a texasi SXSW fesztivál „zenekarneváljáig” – hamarosan vissza is térnek az Államokba egy második látogatás és újabb koncertek erejéig. És készül a második lemez!
 

 

Karányi
Karányi Dani még mindig nagyon fiatal, de a szakmában veterán: a dj-zeneszerző 2002 óta tartozik a magyar zenei ipar élvonalába, valamint az előadók azon szűk körébe, ahol az országos ismertség és a minőség találkozik. Több mint egy évtizede gyártja tehát a slágereket, legutolsó sikere az idén, ötéves pihenés után Fehér Balázs közreműködésével megjelent Hello. Zenei karrierjének tízéves jubileumát Dani a Balaton Soundon egy nagyszabású élő koncerttel ünnepelte, ahol dalait hangszerkísérettel és az eredeti énekesekkel adta elő.
 

 

Punnany Massif
A Punnany Massif kultzenekar, kár is lenne tagadni. A szintén a rap-hiphop műfajban mozgó kollektíva egyre nagyobb magaslatokra tör, fesztiválkoncertjeiken a külföldi fellépőkhöz hasonló méretű közönséget produkálnak, tehetségüket és létjogosultságukat többnyire azok is elismerik, akiktől távol áll ez a zenei világ. A Felcser Máté és Farkas Roland vezette pécsi gyökerű csapat már a 2006-os Korkörkép c. lemezükkel elérte a kultstátuszt, de igazán csak 3 éve, az Élvezd megaslágerével robbantak be a köztudatba. Azóta is robbannak – például minden koncerten.
 

 

The [hated] Tomorrow
A zenekar 2002-ben alakult, de tulajdonképpeni működésüket 2006 óta, eső EP-jük megjelenése és a végleges felállás kialakulása óta tartják számon. Első nagylemezüket Moldvai Márk segítségével készítik el 2008-ban, majd Budapest után igyekeznek a vidéki városok szívét is meghódítani. Szintén nyertek tehetségkutatót, elmondhatják magukról, hogy filmbetétdalt is szereztek, Fonogram- valmint többszörös Comet-jelöltek, tehát elismerésekben nincs hiány. Legutóbb Anyáddal c. klipjüket jelölték a Legjobb videoklip kategóriában Comet-díjra.
 

 

A szavazás tehát elindult, kiválaszthatjátok kedvenceteket ITT! Jó hír, hogy több alkalommal is lehet klikkelni, tehát ha többféle húz a szívetek, sem kell elkeseredni: nyugodtan szavazhattok több jelöltre is, egészen november 8-ig. A tét nagy, hiszen a győztes előadó képviseli majd hazánkat a nemzetközi eseményen Amszterdamban – amellett, hogy kit szerettek a legjobban, arra is gondoljatok, hogy ki(k) az(ok), aki(k) a leginkább alkalmas(ak) Magyarországot képviselni a világ előtt! A jelölésekhez pedig ezúton is gratulálunk.  
 
govinda
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. június 3.

Elmarad a 2020-as verseny, négyen nyerik az idei Nagy-Szín-Pad!-ot

2014 óta minden évben az Akvárium Klub színpadán és a Petőfi TV műsorában versengenek az adott év kimagasló, élőzenei produkciói. A tét a meghívott fellépők számára talán a legfontosabb, hiszen minden résztvevő meghívást kap a Telekom VOLT Fesztiválra, a Szigetre, a Campusra és a STRAND Fesztiválra, a győztes pedig e fesztiválok nagyszínpadain mutatkozhat be. Idén a verseny ugyan elmarad, de az eredményhirdetés nem. Tovább

2020. június 3.

Egy dal, melyben 12 ország közös Beatles-szívvel dobog

A magyar The BlackBirds Beatles Emlékzenekar által kezdeményezett nemzetközi összefogás révén, a világ 12 országából csatlakoztak Beatles rajongó zenészek, hogy távol egymástól, mégis egy zenekarként énekeljék el Paul McCartney Freedom című béke-dalát. Tovább

2020. május 21.

Mondd vagy súgd, hogy szép a világ - új klippel jelentkezett SZILÁRD

Szilárd és zenésztársai otthunokban rögzítették a bensőséges hangulatú Mondd vagy súgd videóját. A szomorkás, - eredetileg romantikus dal - most kísértetiesen rímel a jelenlegi helyzetre, így szeptemberben érkező új lemezéről ezt mutatják meg elsőként a nagyközönség számára. Tovább

2020. május 20.

Sokáig vártalak: „csak szép... ha minden igaz” – Elefánt klippremier

Az Elefánt zenekar a karantén idején sem tétlenkedik: szemet gyönyörködtető, szívet kifacsaró klipet jelentettek meg május elején. Tovább

2020. május 20.

ANIMAL CANNIBALS: GRILLEZZ!

A Kannibálok egy új, vidám nyári tracket készítettek a karantén alatt - megérkezett a „Grillezz!”. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky