3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2013. szeptember 19. | govinda

MTV EMA 2013 – Magyar jelöltek!

Copyright:

Az MTV Europe Music Awards díját hagyományosan odaítélik számos nemzet zenekarainak, nem csupán a szupersztároknak osztják ki az elismerést különböző kategóriákban. Minden országban, így Magyarországon is közönségszavazás segítségével dől el, ki lesz a díj nyertese. A tovább után olvashatsz a hazai jelöltekről – és persze szavazhatsz is rájuk!

Az MTV Europe Music Awardsot 1994-ben rendezték meg először, a Video Music Awards „testvérdíjátadójaként”. A rendezvény az évek során számos különböző európai nagyvárosban kapott helyet – idén Amszterdamban fogják átadni az elismeréseket, november 10-én. A díj azonban nem csak az európai régióra korlátozódik: kiosztják például a legjobb indiai, brazíliai, vagy afrikai előadónak járó díjat, de még számos más ország illetve terület is érintett. A teljes jelöltlistát megtekintheted az MTV honlapján, ITT. Mi most foglalkozzunk a magyar jelöltekkel!
 
Hősök
A veszprémi illetőségű hip-hop csapat 2001-ben alakult, a kategória „ősöregjei”. 2003-ban megnyerték a Hip Hop Mission nevű országos tehetségkutatót, innentől kezdve pályájuk folyamatosan felfelé ívelt, ezidáig öt lemezük jelent meg, a legfrissebb éppen idén. Több mint 120 000 Facebook-követőjük van(!), az összes említésre méltó fesztivál rendszeres fellépői, koncertjeik tömegeket vonzanak, közösségi élményt adnak. Rajongótáboruk tehát igen széles és összetartó – de aki egyáltalán nem ismeri a Hősöket, az is biztosan hallotta már azt a mondatot valahol, hogy „Aki velünk van, az felteszi!”
 

 

Ivan & the Parazol
Rendszeres olvasóink tudják, hogy gyakran írunk az elemi rockzene ifjú titánjairól, tehát számukra nem fogunk újat mondani: a Hősökkel ellentétben az Ivan & the Parazol karrierje rövid, ám hasonlóan impozáns eredményeket tudnak felmutatni. 2010-ben alakultak, tavaly októberben jelent meg bemutatkozó lemezük, a Mama Don’t You Recognize Ivan & the Parazol?, idén pedig már szinte az összes hazai fesztiválon megfordultak. Sőt meg sem álltak egészen az USA-ig, a texasi SXSW fesztivál „zenekarneváljáig” – hamarosan vissza is térnek az Államokba egy második látogatás és újabb koncertek erejéig. És készül a második lemez!
 

 

Karányi
Karányi Dani még mindig nagyon fiatal, de a szakmában veterán: a dj-zeneszerző 2002 óta tartozik a magyar zenei ipar élvonalába, valamint az előadók azon szűk körébe, ahol az országos ismertség és a minőség találkozik. Több mint egy évtizede gyártja tehát a slágereket, legutolsó sikere az idén, ötéves pihenés után Fehér Balázs közreműködésével megjelent Hello. Zenei karrierjének tízéves jubileumát Dani a Balaton Soundon egy nagyszabású élő koncerttel ünnepelte, ahol dalait hangszerkísérettel és az eredeti énekesekkel adta elő.
 

 

Punnany Massif
A Punnany Massif kultzenekar, kár is lenne tagadni. A szintén a rap-hiphop műfajban mozgó kollektíva egyre nagyobb magaslatokra tör, fesztiválkoncertjeiken a külföldi fellépőkhöz hasonló méretű közönséget produkálnak, tehetségüket és létjogosultságukat többnyire azok is elismerik, akiktől távol áll ez a zenei világ. A Felcser Máté és Farkas Roland vezette pécsi gyökerű csapat már a 2006-os Korkörkép c. lemezükkel elérte a kultstátuszt, de igazán csak 3 éve, az Élvezd megaslágerével robbantak be a köztudatba. Azóta is robbannak – például minden koncerten.
 

 

The [hated] Tomorrow
A zenekar 2002-ben alakult, de tulajdonképpeni működésüket 2006 óta, eső EP-jük megjelenése és a végleges felállás kialakulása óta tartják számon. Első nagylemezüket Moldvai Márk segítségével készítik el 2008-ban, majd Budapest után igyekeznek a vidéki városok szívét is meghódítani. Szintén nyertek tehetségkutatót, elmondhatják magukról, hogy filmbetétdalt is szereztek, Fonogram- valmint többszörös Comet-jelöltek, tehát elismerésekben nincs hiány. Legutóbb Anyáddal c. klipjüket jelölték a Legjobb videoklip kategóriában Comet-díjra.
 

 

A szavazás tehát elindult, kiválaszthatjátok kedvenceteket ITT! Jó hír, hogy több alkalommal is lehet klikkelni, tehát ha többféle húz a szívetek, sem kell elkeseredni: nyugodtan szavazhattok több jelöltre is, egészen november 8-ig. A tét nagy, hiszen a győztes előadó képviseli majd hazánkat a nemzetközi eseményen Amszterdamban – amellett, hogy kit szerettek a legjobban, arra is gondoljatok, hogy ki(k) az(ok), aki(k) a leginkább alkalmas(ak) Magyarországot képviselni a világ előtt! A jelölésekhez pedig ezúton is gratulálunk.  
 
govinda
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. október 15.

Premier! Fatal Error - Művirágok Karneválja

A részben ceglédi, részben budapesti Fatal Error zenekar 2020-ban a járvány és leállás ellenére sem hagyta porosodni hangszereit. A színfalak mögött folyamatosan dolgoznak a negyedik nagylemezükön, melynek első, egyben címadó dala a Művirágok karneválja. Tovább

2020. október 15.

Premier! Lelki küzdelmek és felkavaró érzelmek Solére új dalában

Szigeti Zsófi, azaz Solére új szerzeménnyel tért vissza előző, nagy sikerű “Köztünk Liliom” című művészi klipje után. Ezúttal egy mély és súlyos témát boncolgat. “A Hold meg én” című alkotásának minden sora az ő lelki küzdelmeiről szól, a szöveget belső vívódásai ihlették, amelyek tavaly év végére csúcsosodtak ki, mikor borderline személyiségzavarral diagnosztizálták. Tovább

2020. október 12.

Jön a Rómeó Vérzik történetének legütősebb albuma!

2020. október 15-én érkezik egy korongnyi keleti rock ’n roll - friss lemezzel rukkol elő a Rómeó Vérzik. A felvidéki kvartett ugyanis a márciustól tartó kényszerpihenő alatt sem tétlenkedett: 11 ütős rocknótát dobtak össze – ráadásul elmondásuk szerint a Szűk a tér a zenekar legerősebb anyaga a 2004-ben megjelent slágergyáros Engedd belém korong óta. Tovább

2020. október 9.

Instrumentális, könnyed és igazán magával ragadó

A Vasovski live nem adja alább, sorra jelenteti meg jobbnál-jobb zenéit. Legutóbb Kollányi Zsuzsival alkottak, a „Lélegezz” pedig csodálatosan muzsikál. Tovább

2020. október 7.

A csütörtök éjjel tényleg soha nem érhet véget

A 2016-os foci Eb óta tudjuk, hogyha a magyarok játszanak, akkor az éjjel soha nem érhet véget… Legközelebb csütörtökön csendülhet majd fel a sláger, amikor Bulgáriával csap össze a magyar csapat. Bár idén a helyszínen nem lehetünk ott, de otthon vagy kedvenc vendéglátóhelyünkről tudunk szurkolni és aki szereti, focihimnuszt énekelni - a Coca-Cola a magyar válogatott támogatása jeléül egyedi címkés palackokkal készült, melyek a nagy 2020. október 8-i este apropójából kaphatók az éttermekben, bárokban. A szurkolói címkéken pedig mi más szerepelne, mint a focicsapat induló dalának címe! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky