3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2013. szeptember 19. | govinda

MTV EMA 2013 – Magyar jelöltek!

Copyright:

Az MTV Europe Music Awards díját hagyományosan odaítélik számos nemzet zenekarainak, nem csupán a szupersztároknak osztják ki az elismerést különböző kategóriákban. Minden országban, így Magyarországon is közönségszavazás segítségével dől el, ki lesz a díj nyertese. A tovább után olvashatsz a hazai jelöltekről – és persze szavazhatsz is rájuk!

Az MTV Europe Music Awardsot 1994-ben rendezték meg először, a Video Music Awards „testvérdíjátadójaként”. A rendezvény az évek során számos különböző európai nagyvárosban kapott helyet – idén Amszterdamban fogják átadni az elismeréseket, november 10-én. A díj azonban nem csak az európai régióra korlátozódik: kiosztják például a legjobb indiai, brazíliai, vagy afrikai előadónak járó díjat, de még számos más ország illetve terület is érintett. A teljes jelöltlistát megtekintheted az MTV honlapján, ITT. Mi most foglalkozzunk a magyar jelöltekkel!
 
Hősök
A veszprémi illetőségű hip-hop csapat 2001-ben alakult, a kategória „ősöregjei”. 2003-ban megnyerték a Hip Hop Mission nevű országos tehetségkutatót, innentől kezdve pályájuk folyamatosan felfelé ívelt, ezidáig öt lemezük jelent meg, a legfrissebb éppen idén. Több mint 120 000 Facebook-követőjük van(!), az összes említésre méltó fesztivál rendszeres fellépői, koncertjeik tömegeket vonzanak, közösségi élményt adnak. Rajongótáboruk tehát igen széles és összetartó – de aki egyáltalán nem ismeri a Hősöket, az is biztosan hallotta már azt a mondatot valahol, hogy „Aki velünk van, az felteszi!”
 

 

Ivan & the Parazol
Rendszeres olvasóink tudják, hogy gyakran írunk az elemi rockzene ifjú titánjairól, tehát számukra nem fogunk újat mondani: a Hősökkel ellentétben az Ivan & the Parazol karrierje rövid, ám hasonlóan impozáns eredményeket tudnak felmutatni. 2010-ben alakultak, tavaly októberben jelent meg bemutatkozó lemezük, a Mama Don’t You Recognize Ivan & the Parazol?, idén pedig már szinte az összes hazai fesztiválon megfordultak. Sőt meg sem álltak egészen az USA-ig, a texasi SXSW fesztivál „zenekarneváljáig” – hamarosan vissza is térnek az Államokba egy második látogatás és újabb koncertek erejéig. És készül a második lemez!
 

 

Karányi
Karányi Dani még mindig nagyon fiatal, de a szakmában veterán: a dj-zeneszerző 2002 óta tartozik a magyar zenei ipar élvonalába, valamint az előadók azon szűk körébe, ahol az országos ismertség és a minőség találkozik. Több mint egy évtizede gyártja tehát a slágereket, legutolsó sikere az idén, ötéves pihenés után Fehér Balázs közreműködésével megjelent Hello. Zenei karrierjének tízéves jubileumát Dani a Balaton Soundon egy nagyszabású élő koncerttel ünnepelte, ahol dalait hangszerkísérettel és az eredeti énekesekkel adta elő.
 

 

Punnany Massif
A Punnany Massif kultzenekar, kár is lenne tagadni. A szintén a rap-hiphop műfajban mozgó kollektíva egyre nagyobb magaslatokra tör, fesztiválkoncertjeiken a külföldi fellépőkhöz hasonló méretű közönséget produkálnak, tehetségüket és létjogosultságukat többnyire azok is elismerik, akiktől távol áll ez a zenei világ. A Felcser Máté és Farkas Roland vezette pécsi gyökerű csapat már a 2006-os Korkörkép c. lemezükkel elérte a kultstátuszt, de igazán csak 3 éve, az Élvezd megaslágerével robbantak be a köztudatba. Azóta is robbannak – például minden koncerten.
 

 

The [hated] Tomorrow
A zenekar 2002-ben alakult, de tulajdonképpeni működésüket 2006 óta, eső EP-jük megjelenése és a végleges felállás kialakulása óta tartják számon. Első nagylemezüket Moldvai Márk segítségével készítik el 2008-ban, majd Budapest után igyekeznek a vidéki városok szívét is meghódítani. Szintén nyertek tehetségkutatót, elmondhatják magukról, hogy filmbetétdalt is szereztek, Fonogram- valmint többszörös Comet-jelöltek, tehát elismerésekben nincs hiány. Legutóbb Anyáddal c. klipjüket jelölték a Legjobb videoklip kategóriában Comet-díjra.
 

 

A szavazás tehát elindult, kiválaszthatjátok kedvenceteket ITT! Jó hír, hogy több alkalommal is lehet klikkelni, tehát ha többféle húz a szívetek, sem kell elkeseredni: nyugodtan szavazhattok több jelöltre is, egészen november 8-ig. A tét nagy, hiszen a győztes előadó képviseli majd hazánkat a nemzetközi eseményen Amszterdamban – amellett, hogy kit szerettek a legjobban, arra is gondoljatok, hogy ki(k) az(ok), aki(k) a leginkább alkalmas(ak) Magyarországot képviselni a világ előtt! A jelölésekhez pedig ezúton is gratulálunk.  
 
govinda
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. szeptember 29.

Live session videósorozat a Varga Bendegúz Quartettől

Készülő új lemezének felvezetéseként három részből álló live session videósorozatot forgatott a Varga Bendegúz Quartet. A zenekarvezető két saját szerzeménye – a Fable és Chasing Your Dreams - mellett az egyik legismertebb amerikai grunge-együttes, a Soundgarden The Day I Tried To Live című dalából is jazz-feldolgozást készítettek. Tovább

2021. szeptember 29.

Honeybeast pálinka is van már

A Honeybeast is csatlakozik a Hősök, a Jónás Vera Experiment, a Margaret Island és a Turbo mellé: az Egyszer volt pálinkacsalád új, meggypálinkája a zenekar egyik leghíresebb slágerének címét fogja viselni. Az „Egyszer volt” tavaly indult a zene világnapján, azzal a céllal, hogy valós segítséget nyújthassanak a zenészeknek. Tovább

2021. szeptember 29.

Megjelent az új Margaret Island lemez

Hullámzó időszakot ölel fel a Margaret Island negyedik nagylemeze, a “Hol marad az én történetem”. Az album leginkább a 2020-as évről, a csapat belső folyamataiban, gondolataiban végbemenő változásokról mesél. Az összes korábban megjelent közül talán ez lett a legszemélyesebb.  Az albumot teljes egészében Fonyódon, Viki otthonában írták, fél év együttes elvonulás alatt. Tovább

2021. augusztus 31.

Ide visz el a Honeybeast Éjfél után

Még a „nyitáskor” írták meg az alapokat, amellyel a Honeybeast a koncertek és az éjszakai élet újra indulása feletti örömét fejezi ki; a klip azonban ennél többet is mutat. Tovább

2021. augusztus 31.

Gyere el a Follow The Flow teltházas koncertjére - kicsit másként

Hol máshol is játszódhatna a Follow The Flow legújabb klipje, mint ahol a legjobban érzik magukat: a színpadon! A "Velem van a baj" című dalhoz a banda a 2021-es teltházas Budapest Park buliján forgatta le a videót, így amellett, hogy mindenki partyhangulatba kerül tőle, extraként jó néhány rajongó is kiszúrhatja magát a felvételeken. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky