3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2013. augusztus 31.

Varázslatos dívák a Hajón

Copyright:

Az A38 Hajó őszi idénye a csodás énekesnőkről szól majd: a dán Fallulah, a francia Sexy Sushi és Péterfy Bori után szeptemberben a ghánai-magyar Sena és a belga Selah Sue koncertezik a hajón. Neo-soul, r'n'b és funk, két, túlzás nélkül világszínvonalú produkció fantasztikus énekhangokkal. Az este teljességéhez hozzátartozik, hogy a programra vacsorajegy is váltható, amivel a fellépések előtt remek menüvacsorát lehet fogyasztani az A38 Hajó látványos panorámaéttermében.

Sena Dagadut mindenki ismeri, aki egyszer is kitette a lábát a budapesti éjszakába, vagy járt valamelyik fesztiválon az elmúlt tíz évben. First One című debütáló lemeze a magyar hiphop egyik mérföldköve lett, a tíz évvel később megjelent Lots of Trees pedig az év egyik legsokoldalúbb, változatos és izgalmas albuma, amit Sena varázslatos egyénisége fog össze.
 
A ghánai Accrában született énekesnő 2001-ben kóstolt bele a budapesti zenei életbe, és hamarosan az underground hiphop/dancehall vezető csapata, a Gimmeshot Crew tagja lett, de emellett a rá jellemző lendülettel szinte mindenbe belevetette magát a funkjazztől (Kamu) a Shakespeare-szonettekig. Valósággal elvarázsolta a zenészeket azzal a képességével, hogy bele tud olvadni bárminemű és -stílusú zenébe. Gyakran lép fel meghívott vendégként különböző DJ- és zenekari produkciókban, akár előre begyakorolt műsor formájában, akár freestyle rögtönzéssel saját szövegeket, verseket és dalokat használva. Bár sose kapott iskolai szintű zenei képzést, különösen érzékeny hallása által egészen kivételes módon tud reagálni és ráhangolódni arra, amit hall. Sena hangját eredeti, autodidakta stílusa teszi igazán egyedivé.
 
Második lemezének munkálatai már 2008-ban megkezdődtek Sabák Péter és Élő Márton segítségével, majd 2011-ben egy francia produceri csapat is meglátta benne a fantáziát, így 2013 márciusában megjelent az anyag. Igazi, világszínvonalú, jó értelemben vett popzene, melyben megtalálhatók Sena hiphopos gyökerei, de kiderül belőle, hogy r'n'b énekesnőnek éppoly jó, mint elektro-dívának. Az énekesnőt ezen az estén az Irie Maffia zenészei kísérik, de a tőlük megszokott kőkemény táncoltatás helyett ezúttal Sena világába kalauzolnak, ahol inkább füstös, soulos, bluesos a hangulat.
 
A zenekar tagjai
Sena Dagadu: ének
Élő Márton: harsona
Meggyes Ádám: trombita
Horváth Gáspár: billentyűsök
Havas Miklós: basszusgitár
Szekér Ádám: gitár
Dési Tamás: dob
 
Sena kocertjéhez tökéletes választás a belga-flamand énekesnő, Selah Sue, aki 1989-ben született a festői Leefdaalban, és egész gyerekkorát a díva-karrierre való tudatos készülődés töltötte ki. Olyannyira, hogy amikor alig 17 évesen kiposztolta néhány saját szerzeményét a kor tehetségkutató-központjára, a MySpace-re, nem csak egész Belgium figyelt fel rá, hanem komoly nemzetközi sikert is aratott. Tudatosságára jellemző, hogy az első lemezszerződés-ajánlatkor már pontosan tudta, kivel akar együtt dolgozni: így esett a választása az európai neo-soul/r'n'b/hiphop-színtér egyik megújítójára, Farhotra, akinek kapcsolatain keresztül – no meg Selah Sue fantasztikus hangjának köszönhetően – még azt is sikerült elérnie, hogy Me'shell Ndegéocello és Cee-Lo Green is közreműködjön a lemezen. Utóbbi annyira fellelkesült a Please című szuggesztív blues-balladától, hogy még mega-giga eladásokat produkáló nagylemeze, a Lady Killer nemzetközi verziójára is feltette.
 
Innentől nem volt megállás. Selah Sue nyitotta Prince antwerpeni koncertjét, Perez Hilton euforikus hangvételű posztokban magasztalta, és Raggamuffin című száma 2012 augusztusában „a hét dala” lett az iTuneson. Belgiumban jelenleg nem létezik népszerűbb énekesnő, igazi fesztiválkedvenc, és a mostani, őszi közép-európai miniturnéját (ahová egyenesen a Rock in Rióról érkezik) Belgrádban és Bukarestben is több ezer fős arénákban tartja. Némiképp kivétel ez alól az A38 Hajó, ahol barátságos klubkoncertet ad.
 
Selah Sue hangja sokban emlékeztet Senáéra, és még zenei világuk is hasonló. Ugyanabból a soul-funk-r'n'b hagyományból táplálkozik, amit Erykah Badu, Lauryn Hill vagy mostanában M.I.A. neve fémjelez. Világbajnok énekhang, remek, laza, slágeres és mégis okos neo-soul szerzemények, hozzá egy 23 éves bájos énekesnő tündöklő egyénisége: Selah Sue budapesti koncertje az ősz egyik legnagyobb meglepetése lesz – akik két éve látták a Szigeten, ezt csak megerősíthetik.
 

Sena & Live Band, Selah Sue (B)

2013. szeptember 25., szerda 19:30

A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 4500 Ft, elővételben: 3900 Ft

 
Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), vagy személyesen az A38 Hajón. A fellépésre koncert + vacsorajegy is váltható, melynek ára magában foglalja a koncertet, illetve az azt megelőző kétfogásos menüvacsorát. A vacsorajegy ára: 7400 Ft.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. szeptember 7.

Alkalmazkodik a járványhoz a budapesti WOMEX

A szervező Hangvető budapesti eseményekről, innovatív nemzetközi digitális megvalósításról egyeztet. A WOMEX (Worldwide Music Expo) 2020-as eseményét idén részben virtuálisan valósítják meg, jelentette be a magyar szervező, a Hangvető és a főszervező berlini Piranha Arts. A nemzetközi világzenei fesztivál programjai az eredeti időpontban várhatóan világszerte online elérhetőek lesznek majd, a szervezők jelenleg az esemény pontos helyszíni és online megvalósulásáról egyeztetnek. Tovább

2020. szeptember 3.

A Plázson még tart a nyár

Bár egy meglehetősen rendhagyó szezont búcsúztathatunk, szerencsére a Plázson még szeptember elején is tart a nyár, ahol nemcsak az utolsó meleg napokat élvezhetjük a Balaton legszebb partszakaszán, de még a hamisíthatatlan, plázsos bulikban is megmerítkezhetünk: szeptember első szombatján nappali Beach Party és Necc Party lesz a kínálatban, míg az utolsó hétvégéről szeptember 11-én a Kowalsky meg a Vega gondoskodik majd. Tovább

2020. augusztus 26.

Vadonatúj klippel jelentkezik a USEME

A tavalyi Nagy-Szín-Pad nyertes zenekar Leszel-e még? című dalához forgatott videót. A történet két főszerepét a Balázs Béla-díjas Dér András és felesége, Dér Denisa színésznő alakítja. Tovább

2020. augusztus 18.

Ibizai hangulat a balatonfüredi SunCity-ben

A nagyszínpados produkciók nélkül, mégis forró klubhangulatban telik a nyár az északi part legnagyobb szórakozókomplexumában. A szezon egyik záróakkordja az augusztus 19-i jubileumi RetroStars X buli lesz, majd 2020. augusztus 29-én a house zene egyik legnagyobb világsztárja érkezik! Tovább

2020. július 23.

Július 25-én először koncertezik a Bagossy Brothers Company a Plázson

A Bagossy Brothers Company fénysebességgel került fel a nagyszínpadokra, idén először pedig a siófoki Plázs közönsége is élőben hallhatja őket és együtt énekelhetik most szombaton az olyan slágereket, mint a Valahol itt vagy, vagy az Olyan Ő. A Bagossy Brothers Company koncertje után sem áll meg az élet: három különféle helyszínen várnak partykkal, de már pénteken érdemes itt kezdeni a hétvégét Metzker Viktóriával, illetve Rakonczai Imre Piano estjével. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky