3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2013. július 19.

Az SOS Gyermekfalu kórusa egy színpadon Roger Waters-szel

Copyright:

SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa 15 pártfogoltja léphet majd színpadra a Puskás Ferenc Stadionban, énekelhet a Falban, együtt Roger Waters-szel és zenekarával augusztus 25-én, Budapesten. A gyermekeknek szerető otthont biztosító alapítvány, most a koncert segítségével is megmutathatja magát, és a világ legnagyobb szabású produkciójában ünnepelheti azt, hogy már 30 éve együtt törnek át a közöny falán az egyenlő esélyekért és bánásmódért.

Aki figyelemmel kísérte Roger Waters pályafutását és életét, tudja, hogy a Pink Floyd zenei géniusza mindig rendkívül érzékenyen követte a világ eseményeit, nem csupán politikai, de szociális területen is. Mindig felemelte szavát a hatalom gépezete által elnyomott, hátrányos helyzetbe került emberekért, mind dalaiban, alkotásaiban; mind magánemberként. 
 
Nem volt ez másként akkor sem, amikor 2010-11-ben, a Fal 30 éves jubileumi előadását mutatta be a világ számos nagy arénájában, és most sem, amikor a világ legnagyobb szabású produkciójával, a Fal lenyűgöző stadion verziójával indul útnak. A mű egyik legnagyobb slágere a legendás Another Brick In The Wall című dal, amelynek egy részét eredetileg is gyerekek énekelték. 
 
Ahogy 2 évvel ezelőtt, úgy a mostani turnén is, Roger Waters minden városban helyi gyermekeket keresett a feladatra, mindezt kiegészítve egy adománnyal a gyermekeket segítő alapítvány részére. Olyan hátrányos helyzetű gyerekeket, és őket segítő szervezeteket keresett, akik főként a gyermekek elkallódását akadályozzák meg, akik nem nyugodnak bele a sok ember számára megváltoztathatatlannak tűnő sorsokba, akiknek célkitűzésük, hogy akár falakat áttörve érjék el a lehetetlent, s az egyenlő bánásmódot.
 
Minden helyszínen hosszas keresés előzte meg a döntést. 2013. augusztus 25-én Budapesten az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa 15 pártfogoltja léphet majd  színpadra a Puskás Ferenc Stadionban, énekelhet a Falban, együtt Roger Waters-szel és zenekarával. 
 
A kiválasztott 15 gyerek az előadás napján, délután együtt próbál majd Roger Waters-szel és zenekarával; az énekes előre jelezte, hogy szeretne velük külön is megismerkedni, közös fotókat készíteni az esemény emlékére. Este pedig mindenki láthatja a stadionban a gyerekek több hétig gyakorolt előadását, a legendás Fal produkció részeként.
 
30 éves az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, idén ünnepeli kerek évfordulóját annak, hogy Battonyán lerakták az első magyarországi SOS Gyermekfalu alapkövét – a szervezet története azonban ennél jóval régebbre nyúlik vissza. Hermann Gmeiner 1949-ben, Ausztriában indította útjára az SOS Gyermekfalu mozgalmat, mely ma már a világ 133 országában működik.
 
Gmeiner alapgondolata ma is korszerű: az elárvult vagy elhagyott gyerekeknek családi környezetben kell felnőniük ahhoz, hogy boldog, sikeres felnőttekké válhassanak. A világszerte működő 910 SOS Gyermekfalu újszülött koruktól 24. életévük betöltéséig nyújt szerető otthont, családot azoknak a gyermekeknek, akik valamilyen ok miatt nélkülözni kényszerülnek vérszerinti szüleiket. A gyermekfalvak házaiban egy hivatásos, képzett nevelőszülő, az SOS anya 6-8 gyermeket nevel; az élet itt épp olyan, mint egy igazi nagycsaládban. A gyerekek vér szerinti és SOS testvéreikkel együtt nevelkednek a gyermekfalu biztonságot nyújtó közösségében, ahol pedagógusok, nevelők is segítik fejlődésüket. Ennek megfelelően az SOS Gyermekfalu alapértékei: anya – otthon – testvérek – faluközösség.
 
Magyarországon ma már 3 gyermekfalu és 4 ifjúsági ház működik; az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa védőszárnyai alatt jelenleg mintegy 370 gyermek és fiatal él. Munkájuk eredményességét igazolta az a közelmúltban végzett szociológiai felmérés is, amely kimutatta, hogy az SOS gyermekfalvak egykori lakói, akik már megkezdték önálló, felnőtt életüket, éppen olyan sikeresek, mint bárki más: ugyanolyan arányban szereztek szakmát, érettségit és diplomát, mint akik a vér szerinti családjukban nevelkedtek.
 
Az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa vallási és politikai elkötelezettségtől mentes közhasznú civil szervezet, mely adományokból tartja fenn a gyermekfalvakat és a lakásotthonokat. Az SOS Gyermekfalu elnyerte az Etikus Adománygyűjtő Szervezet minősítést; bármikor ellenőrizhető módon használ fel minden forintot. Fontos az is, hogy a Magyarországon gyűjtött adományok itt maradnak az országban, és az SOS Gyermekfalu nemzetközi szervezetétől származó összeggel kiegészülve a magyar gyermekek magas színvonalú ellátását szolgálják.
 
A fájdalommal teli gyermeksorsok igenis megfordíthatók! Ez azonban csak akkor sikerülhet, ha vannak, akik adományaikkal is a gyerekek ügye mellé állnak. Roger Waters is, mint mindenki, aki az alapítványt támogatja, nemes célt segít sikerre vinni. Együtt képesek vagyunk rá, hogy sok-sok gyereknek visszaadjuk a szerető otthon biztonságát – és egy kicsit jobbá tegyük a világot, amelyben mindnyájan élünk.
 
Az alapítvány média kapcsolata:

Andri Diána
Adománygyűjtési és Kommunikációs Igazgató 
SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa
 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. június 22.

Több mint száz új fellépőt jelentett be a jubileumi EXIT

Az eddig bejelentett nevek, így David Guetta, DJ Snake, Tyga, Robin Schulz, Asaf Avidan, Paul Van Dyk, Sheck Wes, Topic, Satori, Amira Medunjanin vagy a Laibach mellé több mint száz fellépő csatlakozott a jubileumi, 20. EXIT fellépőinek sorába. Az új nevekkel együtt, mint például Amelie Lens, Maceo Plex és Tijana T immár négy fesztiválszínpad programja lett teljes a Budapesttől mindössze 3 órás autóútra található rendezvényen. Tovább

2021. június 2.

A Fran Palermo is az EXITre tart

Szerbia június második felében az újranyitást tervezi, erről adott ki közleményt Ana Brnabić szerb miniszterelnök. Ezzel újabb hivatalos megerősítést nyert, hogy a régió első idei nagyfesztiválja minden bizonnyal az újvidéki EXIT lesz, július 8-11. között. A szervezők korábban már bejelentették, hogy olyan nemzetközi sztárokkal készülnek, mint David Guetta, DJ Snake, Tyga, Paul Kalkbrenner vagy a Sabaton. Hozzájuk csatlakozott a napokban Robin Schulz, Satori és a Fran Palermo is. Tovább

2021. június 1.

A legjobb zenekarokkal vár a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

Koncertek, színházi előadások, közösségi programok és csodálatos természeti környezet várja a nagymarosi Duna-parton a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó közönségét. Az ország egyik legbarátságosabb fesztiválját a tervek szerint június 24. és 27. között rendezik meg. A négy nap során többek között fellép a Halott Pénz, a Punnany Massif, Rúzsa Magdi, a Kowalsky meg a Vega, Péterfy Bori & Love Band és az Ivan & The Parazol. Tovább

2021. május 6.

A kelta punk legnépszerűbb csapata visszatér Budapestre

Jó és rossz időkben a zene felé fordulunk. Lemezgyűjteményeink és lejátszási listáink átsegítenek minden nehézségen és bajon, amit elénk hoz az élet. Amint megnyomod a lejátszás gombot, a fájdalom elmúlik. The Dropkick Murphys koncert lesz 2022. február 9-én a Budapest Arénában! Tovább

2021. április 12.

Figyelem! Virtuális Glastonbury lesz!

Magyarországról is követhető lesz a Glastonbury Fesztivál online koncertje. A világ egyik legismertebb fesztiváljának szervezői május 22-én különleges streamkoncerttel jelentkeznek a Glastonbury kultikus helyszíneiről. A Live At Worthy Farm elnevezésű ötórás műsorban fellép a Coldplay, Damon Albarn, HAIM, IDLES, Jorja Smith, Kano, Michael Kiwanuka, Wolf Alice és DJ Honey Dijon. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky