3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2013. április 4.

Jogodban áll (meg)hallgatni! Itt a Cops

Copyright:

Innovatív Billboard és Citylight teasing kampány kelti fel a frissen induló COPS iránt az érdeklődést. A kommunikáció lényege, hogy nem derül ki, mi is ez valójában, így aztán a plakátokon feltett kérdés dolgozik az emberek fejében… KI NYÍRTA KI A POPIPART?

Csak a weblapra látogatva derül ki, hogy egy zenekarról van szó, amely egy személyre szabható, egyedi videoklippel debütál a magyar piacon. Mire a szám végére érünk, egyértelművé válik, hogy egy jól kitervelt, fesztelen és könnyed zenei „cselszövés” áldozatai lettünk. A popipar él, mi több, virul, akárcsak ez az 5 belevaló kopó. Eredetiségük mindenen átsüt, szókimondó stílusuk és vagány megjelenésük miatt arcátlanul, de nem arctalanul robbannak be a köztudatba. A fiúk maximalizmusa a siker kulcsa. Így nyilvánvaló, hogy ők nem a szomszéd srácok, akik a garázsba’ zenélnek, hogy „majd hátha”...

A COPS 5 funky-helyszínelőből jött össze, akik egy földalatti laborba’ új anyagot kísérleteztek ki. Ez a keverék tartalmaz minden eddig megismert és széles körben kedvelt szert, felütve valamivel, ami masszív élvezetet nyújt. A készítmény a hallójáraton keresztül a búrába’ fejti ki hatását, maradandó károsodást és függőséget okozva. A cucc rap’n’roll néven fut, és bűnszövetkezet formájában terjed. Kizárólagos forgalmazója a COPS.

A zenekar a sorozatgyártott popzenék közül tűnik ki az egyedi Old school Rap‘n’ Roll hangzással, melyet a masszív funky alap, a dinamikusan dögös basszus és az egyedi szöveg tesz fülbemászóvá. Minden daluk zenéjét és szövegét maguk írják, saját megélt élményeikre építve, könnyed, szlenges nyelvezettel, mely egy széles réteghez szól. Fülbemászó dallamok, könnyen megjegyezhető refrének, a 90’-es évek felejthetetlen hangzása a hip-hop dögösségével és gatyaszaggató rock-kal.

Az 5 Korrupt Kopó közül négyen a Rendőrtiszti Főiskolára jelentkeztek, kivéve Búvárt, aki ott volt büfés. Sajnos (vagy nem) egyik fiút sem vették fel. Így jött a banda alapkoncepciója, hogy 5 tipikus amerikai zsarut testesítsenek meg. A zene szeretete hozta össze őket 2005. április 20.-án, du. 4 óra 20 perckor. A karakterek: Búvár – a lecsúszott magánnyomozó, Matyi Mendoza – bevetési rendőr, Droo – funky helyszínelő, Kubu – laboros, Néni – talpas (közúti) zsaru.

Droo (Mikrofon)
A Flepnis Fakabát Kecskemétről, a mikrofonok rémálma. Mivel zsenge zsaru korában Liszt-érzékeny volt, szülei beíratták a Kodály Zoltán zeneisibe. Nyolc év, 10 ellenörző, abszolút hallás. Bejárta a fél világot, a másik felét itthon fogja. Fotózott hajón, logisztikázott bőrdzsekit, de a skandinávoknak is segített cefréhez jutni, hogy ne fázzanak. New Yorkban volt hentes, ott lett pulykavega. Californiában volt pizzafutár, limuzinsofőr, statiszta, találkozott nagy sztárokkal, de rájött, hogy ők se izzadnak virág illatút. Aztán kalandvágyból hazaúszott, és a széles vásznon hordta tovább a Pizzát. A nagysikerű Ali G. Show-ban is megvillantotta utánozhatatlan verbális tudását. Soha nem kel fel aznap, amikor lefekszik. (Vagy fordítva...)

Néni (Basszus)
A tokaji érlelésű basszer, a hamisítatlan oldschool funky-slap-bass technika ördöge. Kölyök Kopó korában kicsit szolfézskodott Tokajban, majd felúszott Butapestre és színes pixeleket kezdett el rakosgatni a monitoron. Autodidakta módon nyúlt a basszusgitárhoz, ami cserébe úgy szól, ahogy egy basszusgitárnak szólni kell. Játéka a banda egyik védjegye. Kopói gyakran átszámolják ujjait, mert nem hiszik el, hogy öt van neki. Ritkán szól, de akkor nagyot. Ja, hogy honnan a becenév? Az ágyát ravatalozónak hívja, a hátizsákját meg rőzsének. Van még kérdés?

Matyi Mendoza (6 húr)
A csepeli rap’n’roller. A mondás szerint „Nice boys don't play rock'n'roll!" Na ezért játszik ő rap'n'rollt! Funky-kuttyogtatásban nagyon karmol. Meglepő szólókban olyannyira utánozhatatlan, hogy még magát sem szokta ismételgetni. Mutass neki egy extrémsportot, és ő mutat neked egy oklevelet, meg egy oktatói papírt ugyanabból. Ha lenne motorra-szerelt-siklóernyő-snow-wake-board-gitár-lemezjátszó, na, azt róla neveznék el. Hivatalosan egy utazási irodában szervez utakat másoknak, de mindenki tudja, hogy magának szervezi őket. Mendoza húrjai fűzik a bandát szorosra a tinirajongókkal.

Kubu (Dob)
Az Őrjöngő Ötös ütős ütőse Debrecenből. A debreceni rockéleten és zeneiskolákban nőtt fel. Masszívan pumpálja a beateket, olyan pontossággal, hogy svájci órákat hozzá állítják. Állítólag egyszer bekopogtatott hozzá a Kaszás, ő meg elküldte, hogy nem volt pontos. Kevés olyan magyar rock zene van, aminek ha bemondod az első sorát, ne folytatná a másodikkal (sajnos). Egy zeneisibe' tanítja a surmókat bőrverésre (rossz az, aki rosszra gondol). Rengeteget tud enni, múltkor megevett egy lovat filézve. Gyakorlatilag egész nap tömi a lukat a fején, állítólag még a vádlijában is bél van.

Búvár (Selektah', Samplah’)
Oldschool-hip-hop-funk dj. Ifjú bakelites korában a kecskeméti partykon Droo-val rázták az electric boogie-t és hypolták a népet, amíg a készlet tartott. Amikor kifogyott, egy multi-lánc kényszerítette kényszermunkára a halaspult mögött. Gyorsan ráébredt arra, hogy aki a halakkal melózik, az előbb-utóbb a halakkal fekszik, és aki a halakkal fekszik az előbb-utóbb a halakkal kel. Akkor még könnyűbúvárként felúszott a fővárosba, és ott kezdte el kiépíteni az utat, amely igazi nehézbúvárt faragott belőle. Tény, hogy akárhol megfordul mulattatni, ott maradandót alkot. Ha másképp nem, egy masszív italszámla formájában.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. szeptember 29.

Live session videósorozat a Varga Bendegúz Quartettől

Készülő új lemezének felvezetéseként három részből álló live session videósorozatot forgatott a Varga Bendegúz Quartet. A zenekarvezető két saját szerzeménye – a Fable és Chasing Your Dreams - mellett az egyik legismertebb amerikai grunge-együttes, a Soundgarden The Day I Tried To Live című dalából is jazz-feldolgozást készítettek. Tovább

2021. szeptember 29.

Honeybeast pálinka is van már

A Honeybeast is csatlakozik a Hősök, a Jónás Vera Experiment, a Margaret Island és a Turbo mellé: az Egyszer volt pálinkacsalád új, meggypálinkája a zenekar egyik leghíresebb slágerének címét fogja viselni. Az „Egyszer volt” tavaly indult a zene világnapján, azzal a céllal, hogy valós segítséget nyújthassanak a zenészeknek. Tovább

2021. szeptember 29.

Megjelent az új Margaret Island lemez

Hullámzó időszakot ölel fel a Margaret Island negyedik nagylemeze, a “Hol marad az én történetem”. Az album leginkább a 2020-as évről, a csapat belső folyamataiban, gondolataiban végbemenő változásokról mesél. Az összes korábban megjelent közül talán ez lett a legszemélyesebb.  Az albumot teljes egészében Fonyódon, Viki otthonában írták, fél év együttes elvonulás alatt. Tovább

2021. augusztus 31.

Ide visz el a Honeybeast Éjfél után

Még a „nyitáskor” írták meg az alapokat, amellyel a Honeybeast a koncertek és az éjszakai élet újra indulása feletti örömét fejezi ki; a klip azonban ennél többet is mutat. Tovább

2021. augusztus 31.

Gyere el a Follow The Flow teltházas koncertjére - kicsit másként

Hol máshol is játszódhatna a Follow The Flow legújabb klipje, mint ahol a legjobban érzik magukat: a színpadon! A "Velem van a baj" című dalhoz a banda a 2021-es teltházas Budapest Park buliján forgatta le a videót, így amellett, hogy mindenki partyhangulatba kerül tőle, extraként jó néhány rajongó is kiszúrhatja magát a felvételeken. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky