3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Külföldi

2012. november 14. | Mtina

Szomorú! Feloszlik az INXS!

Copyright:

Az INXS a napokban hivatalosan is bejelentette feloszlását. Az ausztráliai rockbandát – akkor még The Farriss Brothers néven – 1977-ben alapította három testvér: Jon, Tim és Andrew Farriss, valamint két barátjuk, a dobos Gary Beers és a szaxofonos Kirk Penguilly. Vezető énekesük a néhai Michael Hutchence volt, aki 1997-ben hunyt el.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek
Nemzetközi szinten az INXS volt az egyik legsikeresebb ausztráliai rockbanda, több slágerlistás albumot is kiadtak, például az igen népszerű 1985-ös Listen Like Thieves-t, az 1987-es Kick-et, illetve az 1990-es X-t. Az Elegantly Wasteed című album, melyen Michael Hutchence utoljára dolgozott első helyezést ért el az Egyesült Királyságban. Az együttes feloszlását november 12-én este Jon Farris jelentette be a Matchbox Twenty nevű együttesel közös a koncertjükön Perth-ben. Nem sokkal később korábbi vezető énekesük, J.D. Fortune hivatalos Tweet oldalán is kiposztolta a hírt.
 
Méltóképpen ott fejeződik be, ahol 35 évvel ezelőtt elkezdődött, Perth-ben. Az INXS dobosa, Jon Farriss a több, mint 15000 fő befogadására alkalmas új Perth Aréna nyitó hétvégéjén, a Matchbox Twenty és az INXS közös ausztráliai turnéjának utolsó napján jelentette be, hogy az együttes lehúzza a rolót. Ezután méltó tisztelgésképpen a színpadon csatlakozott az együtteshez Rob Thomas a Matchbox Twenty-ből, illetve az énekes Ciaran Gribbin, majd közösen elénekelték az INXS leghíresebb dalát a Don’t Change-t. 
 
Az együttes felbomlását a többi tag, Tim, Andrew and Jon Farriss, Kirk Pengilly és Garry Beers is megerősítették:
„Tisztában vagyunk azzal, hogy ez mindenkit csapásként ért, de mindennek véget kell érnie egyszer. Az elmúlt 35 évben együttesként léptünk fel, most itt az ideje, hogy elhagyjuk az Arénát.”
 
„A zenénk természetesen tovább fog élni, aminek mi mindig részei leszünk”
 
„Szeretnénk kifejezni szívből jövő köszönetünket minden barátunknak és a családnak, ami mindig támogatott minket karrierünk során.”
 
Az INXS a világ egyik legnagyobb élő zenekaraként hatalmas hírnévre tett szert, karrierjük során már mindenhol jártak, az USA-ban, Európában, Dél-Amerikában, de még a Távol-Keleten is. Olyan nagy slágerek köthetők az együtteshez, mint a Listen Like Thieves, Kick, X, és a Welcome To Wherever You Are. A világhírű zenekar olyan ikonikus helyeken lépett fel, mint a 80 ezer férőhelyes Wembley Stadium az Egyesült Királyságban, a 60 ezer férőhelyes Texas Stadium az Egyesült Államokban vagy a 120 ezer férőhelyes Rock In Rio, Rioa De Janeiro-ban.
 
Az együttes felfelé ívelő karrierje csak 1997 novemberében torpant meg, mikor elvesztették karizmatikus és pótolhatatlan frontemberüket, Michael Hutchencet. 
 
„Az INXS már 35 éve turnézik élőben és hihetetlen, de már 15 éve, hogy elvesztettük Michael Hutchencet” – nyilatkozta Jon Farriss.
 
„Mi egymásért éltünk a lövészárkokban és szerettük egymást. Mi voltunk hatan az egész világ ellen, aztán hirtelen, megmagyarázhatatlanul már csak öten voltunk. Pont abban a pillanatban vesztünk el, amikor a csúcson voltunk.”
 
„Sosem választottuk a könnyű utat, a balszerencse, a kihívás és a küzdelem volt az, ami egy tüzes bandává kovácsolt össze minket.” – mondta Andrew Farris – „Aztán a végén nagyon sok dolog miatt úgy döntöttünk, nem menetelünk tovább. Számunkra nem volt más választás, egy család mindig halad előre.”
 
Az együttes menedzsere, Chris Murphy így nyilatkozott: „Ők feltétel nélkül hittek egymásban és feltétel nélkül hittek a zenében is. Az emberek eltűnnek, néha túl korán, ilyen az élet, ha tetszik, ha nem. … Az, hogy Micheal-t ilyen korán elvesztettük, hatalmas tragédia volt.”
Az elmúlt három évben az INXS újraéledt dalaival, rádiós hallgatottságuk jelentősen megnőtt és rengetegen vettek részt fellépéseiken is. Az Original Sin című számuk például első helyezést ért el a Billbord listáján.
 
Forrás: music-news.com
 
Mtina

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. január 22.

Feldolgozás-albummal tér vissza Tom Jones

2021. április 23-án jelenik meg a Surrounded By Time, amellyel a brit énekes újabb zenei kalandra hívja rajongóit. A 80 éves Jones egyike a jelenleg is aktív, legizgalmasabb előadóknak: tíz évvel ezelőtti, Praise & Blame című lemezével a gospel és a blues iránti rajongásának hódolt, az ezt követő Spirit In The Roommal és a Long Lost Suitcase-szel pedig szintén új célközönséget hódított meg. Tovább

2021. január 21.

JC Stewart idén lehet nagy durranás

JC Stewart a 2021-es év egyik nagy robbanása lehet. A fiatal előadó óriásit menetelt előre tavaly, már több mint 3 milliós havi Spotify hallgatottsággal büszkélkedhet, valamint a nemzetközi rádiók is egyre többet játsszák dalait. Tovább

2021. január 21.

Robin Schulz együtt Kiddoval

Felemelő dance újdonsággal ostromolja a slágerlistákat Robin Schulz. Ezúttal a csodálatos hangú Kiddoval karöltve alkotott, a végeredmény pedig egy igazán rádióbarát, azonnali dallamtapadást okozó közös lett. Tovább

2021. január 20.

Új Galantis dal és klip

Vadonatúj kollabbal jelentkezett az izgalmas elektro-formáció, a svéd Galantis. A „Dandelion”-t ezúttal a TikTokon népszerűvé vált JVKE-vel közösen jegyzi. Tovább

2021. január 11.

Testvérei előtt tiszteleg a Bee Gees egykori tagja: megjelent Barry Gibb új albuma

A Greenfields: The Gibb Brothers Songbook, Vol. 1. egy kollab-lemez, amelyen a Bee Gees klasszikusai kaptak új köntöst. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky