3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2012. szeptember 17.

A nemek háborúja – Csajok vs. Pasik a Trafikban

Copyright:

Szűk egy hét múlva, szeptember 21-én kerül sor a Trafikban egy különleges eseményre: négy zenekar mérheti össze erejét és bizonyíthat közönségének. Egyszerre tekinthetünk a Csajok vs. Pasikra verseny-rendezvényként, minifesztiválként és egy remek kis összejövetelként is. Az alábbiakban a csapatok bemutatkozásait és az este részletes programajánlóját olvashatjátok.

Az elsőrendű cél az, hogy a fellépő bandák megmutathassák színpadi rátermettségüket és elhivatottságukat a zene iránt, minél nagyobb örömet szerezve a jelenlévőknek. Szerepet kap majd a (barátságos hangulatú) versengés is: a hallgatók ovációjának mértékéből fognak a szervezők rangsort felállítani. Mindehhez decibelmérőket használnak, az adatokat pedig rögzítik. Természetesen minden koncert végén (melyek egyenként 45 percig tartanak) egy kis ideig külön ebből a célból buzdítják majd a zenekarok a közönségüket, úgyhogy a kellemes hangzavar garantált.

A támogatásra nem lehet panasz, hiszen minden banda számára rendelkezésre áll majd komplett technikai apparátus a helyszínen, és a reklámkampány is gőzerővel folyik, hogy egy valóban népes és hangos közönség gyűlhessen egybe jövő hét pénteken. A zenekarok közül kettő többségében lányokból, kettő pedig fiúkból áll, innen a rendezvény neve is – valamilyen értelemben tehát tényleg a nemek békés háborújára számíthatunk. Következzen a zenekarok névsora és saját bemutatkozásaik!

The Tits
„Az egész zenekaros ötlet Lükő Gabriellától és Csernák Blankától jött, ők gondolkoztak már jó ideje azon, hogy kéne egy bandát alapítani. Erre 2010 szeptemberében került sor körülbelül, a fent említett két taggal, akikhez akkor még csatlakozott Vepperi Anna (dobok), illetve Kisérdi Enikő (ének). A 2 év során több ember is megfordult a bandában, (leginkább az énekesek cserélődtek), ám mára a felállás a következő lett: Bohuss Emőke (ének), Gém Janka (gitár), Rindt Renáta (basszusgitár) és Bardócz Letícia (dobok). A zenélésen kívül egyébként még tanulunk, Reni például most fog érettségizni.

Pop/rock feldolgozásokat játszunk, eddig egy saját számunk van, de igyekszünk még többet írni. Általában hetente 1-2 alkalommal próbálunk. Hogy milyen számokat dolgozunk fel, az közös megegyezésen alapul. Szerencsére zeneileg elég közel állunk egymáshoz, így nem nehéz kiválasztani a dalokat, amiket játszani szeretnénk. A közönségünk nagyrészt baráti társaságból áll, így nem nehéz tartani velük a kapcsolatot, de van pár olyan ember is, aki épp azon a helyen tartózkodott, ahol felléptünk és megtetszett nekik, amit csinálunk.

Eddig 2 nagyobbnak mondható koncertünk volt, az egyik a szentendrei majálison - itt nagyszínpadra kerültünk a Kistehén Tánczenekar előtt -, a másik pedig egy nyíregyházi meghívás az Én és a Többiek zenekar által. Az elsődleges célunk most az, hogy mindenki végezzen az iskolával, aztán utána már talán komolyabban is foglalkozhatunk a zenéléssel, addig is próbálunk, bővítjük a repertoárt és klubokban koncertezünk a kedves barátoknak és a közönségnek.”

Zenekartagok:
Bohuss Emőke - Ének
Gém Janka - Gitár
Rindt Renáta - Bass
Bardócz Letícia – Dobok

Grievance
„A zenekar az Almost Normal romjaiból jött létre két „pályakezdő” csatlakozásával. Beni, Szigeti Balázs és az akkori bőgős, Szegedi Dávid új zenekarötletet vetett fel és nekiálltak társakat keríteni maguk mellé. Rövid keresgélés után a Tobola dobiskola egyik „gépe”, a csupán 15 éves Biró Balázs duplázta be magát a csapatba. A zenekar ötödik embere Raczkó Balázs lett, aki szorgalmának köszönhetően könnyen beilleszkedett. Ugyanebben a hónapban csatlakozott hozzánk a fiatal tehetség, Csergő Barbara, aki a másik énekes-vokálos posztját tölti be a zenekarban. Dávid egyéb okok miatt kiszállt, majd helyét 2 hónapra Varsádi Ricsi vette át, végül ősszel társult hozzánk Kovács Dániel basszusgitáros posztra és így végre teljes lett a csapat.

2011 augusztusától a zenekar a Nyitott Színpad Zenei Egyesület (NYISZ) tagja. Az egyesület egyik oszlopos tagja és szervezője Szigeti Balázs, az énekesünk. Az egyesület által szervezett Free Stage rendezvényeken és egyéb százhalombattai eseményeken rendszeresen fellépünk a zenekarral, valamint saját koncerteket is szervezünk a barátaink, illetve magunk szórakoztatására. Szeretünk zenélni és jó hobbinak és szenvedélynek tartjuk.”

Zenekartagok:
Szigeti Balázs - Ének
Bárkányi Benjámin - Gitár/Vokál
Raczkó Balázs - Gitár
Kovács Dániel - Basszus gitár/Vokál
Biró Balázs - Dob
Session tagok: Csergő Barbara - Ének
Korábbi tagok: Varsádi Richárd, Szegedi Dávid

Bubble Babes
„A zenekar alapítása a 2010-es szolnoki Gitármánián indult, ahol énekesünk, Karai Anna megismerkedett Bónyai Brigi gitárossal. Az ötlet egy fiús zenét játszó kemény csajbanda, ahol Anna kiélheti a kiabálós ösztöneit. Nemsokára megalakult a zenekar első felállásában: Karai Anna – ének, Beke Bogi – basszusgitár, Fekete Andi – dob, Bónyai Brigi – gitár. Brigit és későbbi gitárosunkat, Flórát a 17 éves guitarhero, Kiss Peti követte. Az irány azóta sem változott: elsősorban nu metál feldolgozásokkal foglalkozunk, népszerű, odabaszós nótákat veszünk elő, amiket mind a négyen szeretünk. Imádjuk, ha a közönség beindul, mint a ringlispíl, ez minket is felpörget. Szeretünk káromkodni, ugrálni és fontoskodni, na meg kiöltözni.

Civilben Anna tanító néninek készült, és most ő a BME legszexibb fénymásolókisasszonya, Bogi terméktervező mérnöknek tanult, de jelenleg autókat ment, Andi matek szakon tanul, Peti meg még gimnazista.Saját számokon is dolgozunk, de nehéz összehangolni, mert négyen négyfélék vagyunk: Anna elsősorban a nu metált szereti, Boginak progresszív-alternatív irányba megy a keze, Andi a metál felé hajlik, Peti meg vegyes felvágott. Szeretnénk azért leszögezni, hogy még nem adtuk fel!

Célunk, hogy minél többen megismerjenek, sikerült már fellépnünk Budapest néhány nagyobb színpadán. (Dürer nagyszínpad, Club 202, PeCsa Café, Vörös Lyuk, Csili Művház, és eljutottunk Szolnokra és Oroszlányba is.) Játszottunk Intim Torna és Belmondo előtt is. Egyszóval továbbra is azon vagyunk, hogy megmutassuk: csajok is tudnak kemény, fiús metált játszani!”

Zenekartagok:
Karai Anna Roxanna: ének - eszmei vezető
Beke Bogi: bass - baszogatógép
Fekete Andrea: dob - odabaszógép
Kiss Péter: szólógitár - soundfelelős
Berényi Eszter: gitár - hajrázó-gép

SoundVis!on
„A SoundVis!on zenekar 2009 őszén alakult. A tagok zenei érdeklődése sokrétű, mégis összhangba kerül a közösen összerakott új dalokban, hangszerelésekben. Friss, modern rockzenénkkel szeretnénk a műfajt egy emészthető, rádióbarát formában játszani, hogy az népszerű lehessen szélesebb körökben is. A zenekar főzenekarként játszott már Budapest komolyabb színpadain: A38 hajó, Wigwam, Diesel Club, Dürer Kert, Old Man's - és számos kisebb klubban is. Részt vettünk a nagyobb fesztiválokon, például a debreceni Campuson, ahol a Kiscsillag előtt játszhattunk. Rendszeres fellépők vagyunk az Old Man's Pubban, ahol akusztikus programunkat hallgathatja meg a közönség.

2010-ben a zenekarral részt vettünk az Emergenza nemzetközi tehetségkutató fesztiválon, ahol négy forduló után nagy közönségsikerrel közép-európa 4. , Magyarország 2. legjobb rockbandájának választottak. Azóta énekesünk, Stoki a zsűri tagja lett. Rövid fennállásunk ellenére rendszeresen koncertezünk külföldön. Sokszor játszottunk Szlovákiában, Csehországban és Ausztriában, 2010 februárjában pedig lehetőségünk volt egy külföldi turnéra is.”

Zenekartagok:
Stokinger Zoltán - Lead vocals - guitar
Kalóz Péter - Lead guitar
Mangult Attila - Bass, vocals
Richers Chrystian - Drums and percussion
Csomor György - Keyaboards, vocals

2012. szeptember 21., Trafik Klub, Budapest

20.30 The Tits
21.30 Grievance
22.30 Bubble Babes
23.30 SoundVis!on

A fellépők után Hekk Ky Ra Mpage pörgeti a lemezeket hajnalig, aggodalomra semmi ok, érdemes tehát megtisztelni a rendezvényt jelenlétünkkel – nem hagyhatjuk cserben a zenekarokat és a decibelmérőket sem!
Kapunyitás este nyolckor, a belépő pedig mindösszesen ötszáz forint. A facebook-eseményt itt találjátok.

A rendezvény támogatói:
Dürer Stúdió Kft.
Bakelit Stúdió
Próbahely.hu
MusicMinutes Hangszerbolt
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. február 13.

Többek között Budapesten tér vissza a The Weeknd

A 2022-re meghirdetett világkörüli The Weeknd turné az átütemezett észak-amerikai és európai koncertkörút az iránt óriási érdeklődés. Ez a várva várt, szenzációs visszatérő koncert 2022. november 4-én a Budapest Arénában is látható lesz! A jegyértékesítés az énekes Super Bowl fellépését követően, február 8-án el is indult. Tovább

2021. január 20.

Főzzünk embert és együnk tudományt! - a Tudósok ökumenikus diétakoncertje Afrikából

Mit tehet a zenész, ha nem koncertezhet? – teszik fel a kérdést brit, magyar és karagandai tudósok, s mivel immár globális az imperialista kapitalizmus, amelyben elvárt, hogy smileyval a kopoltyúnkon boldog halakként ússzunk, a válasz nem lehet más a túlélés feltételeinek a megteremtése céljából, mint az öröm- és pénzszerzés egyéb módjainak a felkutatása. Tovább

2020. december 14.

Különleges stream koncertet ad a Kiscsillag

A Kiscsillag zenekar egy interaktív bulival zárja az évet, hogy a közönség bepótolhassa az idén elmaradt találkozási lehetőségeket. Tovább

2020. október 29.

Budapest is szerepel az Iron Maiden 2021-es turnéjának listáján

Az IRON MAIDEN bejelentette, hogy többek között egy magyarországi fellépés is bekerült a 2021-es Legacy Of The Beast európai turné utolsó szakaszába, a banda 2021. június 9-én ad koncertet a Groupama Arénában. Előzenekarként a Lord Of The Lost www.lordofthelost.de melegíti majd be a közönséget. Tovább

2020. október 29.

A 2 éves Antares az Akvárium Klubban ünnepel

A magyar könnyűzenei élet egyik legfényesebb ifjú csillaga, az Antares fontos évfordulóhoz érkezett. Bár még csak két évesek, tulajdonosai egy Junior Artisjus Díjnak és az Öröm a Zene fődíjnak, velük indult a Dalfutár 4, és már második lemezüket készítik. A progresszív rock, metal, hip-hop, jazz, funk és soul világot vegyítő zenekar fennállásának második évét az Akvárium Klubban ünnepli 2020. november 20-án. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky