3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Fishing on Orfű 2012

2012. június 25.

Első nap a Fishingen: agyeldobós katarzis és ufók! 

Copyright:

Mivel a tavalyi Fishing  számomra a szezon legjobb fesztiválja volt, ezért nagyon vártam milyen lesz a 2012-es. Sokáig gondolkoztam, hogy mit mondanék, mikor megkérik, jellemezzem az orfűi fesztivált. Jelentem a hétvégén megszületett a tökéletes jelző. A Fishong on Orfű a „szívem csücske fesztivál” kategória. 

Első (beköltözős nap)
 
Azon emberek közé tartozom, akik igenis szeretnek sátorozni egy fesztiválon. Véleményem szerint az élmény úgy teljes, ha 24 órában együtt lüktetsz a rendezvénnyel. Fishingen ez különösen kellemes, hiszen délután kettőig pár pult kivételével minden zárva, így a másnap is jobban viselhető. A kicuccolás azonban nem tartozik a kedvenc időtöltéseim közé. Idén a beköltözés napja az egyik legmelegebb nap volt az évben. Mire becsekkoltunk és felvonszoltuk magunkat az Óriás térre a hőguta kerülgetett bennünket. Az „építkezés” közben úgy éreztem én leszek az első hősi halottja a fesztiválnak, mert inkább temessenek el, de ezt én most akkor köszönöm, de feladom. Szerencsére társaságunk okosabbik fele megjelent pár pohár hideg fröccsel, így mentve meg engem a hazameneteltől a sátrat, pedig a felgyújtástól. Köszönöm Barbara!
 
Mikor körbejártunk olyan érzésem volt, hogy nem is telt el egy év, mert minden egyes árus ugyanazon a helyen volt. Az indiai ruhákat áruló lány pontosan tudta, hogy milyen sálat vettem tőle egy évvel ezelőtt és ez annyira tipikus. Mármint tipikusan Fishing érzés. Megbízható és ismerős.
6-kor aztán elkezdődött a nagyszínpad első koncertje a PASO. Itt pedig vallomással tartozom: Ott és akkor megfogadtam, hogy mindenkinek elterjesztem az igét, mégpedig, hogy hatalmas tisztelet a teljes zenekarnak főképp Krsanak, mivel még forrón tűzött a nap és szerintem a színpadon kb pokol szintű meleg lehetett, de becsülettel megcsinálták a koncertet és nem csak félgőzzel. A nézők, az árnyékban táncoló/ugráló elvetemültek kivételével a fűben feküdtek és a túlélésért küzdöttek a produkció azonban nagyon klappolt. Szóval gratula!
 
Ezután barátaim csörögtek, hogy Marlboro Man-en vannak csatlakozzak én is. Lementem az A38 sátorba és a világ legcsaládiasabb koncertjén találtam magam. Nézők az elején úgy húszan lehettek, bár ők kitettek magukért tombolás ügyben. 
 
Magashegyi hozta a szokásos formát. Én meg a sajátomat és így egy igen kellemes üvöltve éneklős történet lett a dologból, bár szerintem itt már megtette jótékony hatását a sör nevű védőital, mellyel én persze csak az orvos meteorológus tanácsát követtem, hiszen a hőségriadó idején sok folyadékot kell fogyasztani. Orvossal pedig nem szeretek vitatkozni.
 
Utánuk Modestep következett. Nos, bevallom nem ismertem őket. Lemenetel előtti napon néztem meg egy számot a youtube-on, az bejött, de kicsit furcsa volt, hogy mit keres egy ilyen stílusú zenekar a Fishingen. Kicsit idegennek éreztem elsőre. Aztán megkaptam a sokkhatást. Valami eszelősen jó volt élőben. Néha azt éreztem ennyi, jön a szívroham, mert ezt a katarzist már nem lehet fokozni, de minimum a hegy emelkedik fel azonnal mindenestül. Még két nappal később is a zenekar nevének hallatán azt kántáltam, hogy „mekkorakoncertvoltaz”! Pavlov biztosan letesztelne engem is.
 
Az új kedvenc pedig a Chew Lips. Az énekes lány nagyon magával ragadó. Nekem Kosheen után érzet más a Moloko-t mondta, de javaslom mindenkinek, hogy hallgassa meg őket a neten, mert bele lehet szeretni. Arra azért kíváncsi lennék, hogy hogyan választották ki pont ezeket a külföldi zenekarokat. Ha nincs ötlet én jövőre egy Morcheebát rendelnék.
 
A Brains koncert biztos jó volt, mert miért ne lenne jó. A baj viszont ott kezdődik, hogy szerintem engem ott ufók ragadtak el egy kicsit, ugyanis tudom, hogy ott voltam, sőt még fotóztam is - bár ezek minőségét már ne firtassuk -, de bárhogy kutatok az emlékeimben semmire nem jutok.
Valószínűsítem, hogy emiatt ültem le kicsit a sátor előtt és csak néztem a történéseket. Mivel barátaim egyesével hullottak ki mellőlem, ezért kénytelen voltam új ismerősök után nézni, szerencsémre akadt is hamar fesztiválbarát és jó hír volt, hogy szintén RATM Tribute-ra készül.  Na, arra a zúzásra viszont emlékszem. Agyelhagyás felsőfokon, de Bálint valamiért haragudott az első sorokban tombolókra és nevelésükbe kezdett. Sajnos nem láttam a balhé okát, de azt vettem ki, hogy nem éppen finoman táncolgatnak. Ejj ejj. Vigyázzunk egymásra!
 
A végén Népi papa és a haverok-on kötöttünk ki, de a befogadás nekem már nem nagyon ment, így inkább a Szenes sátorban való táncolás és a további védőital beszerzése mellett döntöttünk. Az első nap további eseményeit és történéseit, pedig jótékony homály fedi. 
Másnap megérkezett –gabriella- és innentől majd meséli ő. Merthogy van mit. Ugye?
 
Eszter
 

fotó: Illár Eszter 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2012. december 13.

Fishing on Orfű 2013 – Kispál-nap és karácsonyi akció

A világ legnagyobb orfűi fesztiválja tematikus nappal bővíti programját 2013-ban. A június 19-22 között megrendezésre kerülő Fishing on Orfű első napja a Kispál és a Borz előtt tiszteleg majd. Az immáron 4 naposra duzzadt alterfesztre december 24-ig akciósan 10990 Ft-ért lehet bérletet vásárolni. Tovább

2012. június 26.

Gyenge csuklójú lányok mászólábbal a Fishingen! – Galéria! 

Remélhetőleg még senki sem unja a Fishing on Orfűs beszámolókat, de az a nagy helyzet, hogy ezt még ki kell bírnotok. Ott hagytam abba a sztorit, hogy Palika egy állat, a Tej koncert meg vicces volt, de az este halad tovább a megszokott mederben, és távolról azért csak bele kellett hallgatni az Európa Kiadóba is.  Tovább

2012. június 26.

Lázadás! Statikus fröccstúra és Tej a Fishing harmadik napján! 

A Fishing harmadik napja elég lazán indult, ahhoz képest mennyire természetellenes mosollyal keltem fel. Mert ugye ki szereti, hogyha azért nem tud aludni, mert 800 fok van a sátorban, és nem kap levegőt?! Ezek után viszont beindult a fröccstúra projekt, csak kicsit másképp. Mert az egyszerű megoldások nem érdekelnek.  Tovább

2012. június 25.

Fishing on Orfűig telet az Isten Háta Mögött, és egyéb jóságok 

Fishing on Orfű második napján érkeztem meg a fesztiválra, és nemcsak azért éreztem totális extázist az első perctől kezdve, mert végre valahára leszállhattam a Budapest-Pécs IC-ről, hanem azért is, mert amikor megpillantottam a környezetet, már kárpótolva éreztem magam azért amiért ennyit kellett szívnom a megérkezésemig. Első fesztiválom a nyugalom szigetén.  Tovább

2012. június 20.

Fishing On Orfű az Uzipovval

Június 21-én Pécsen lép fel az Uzipov. Kubányi Bálint, Hosszú Gábor és Walkó Gergely egy hete a Dürerben „szaggatták az arcokat”, most pedig az Orfű Panoráma Campingben találkozhatunk velük a fesztivál nyitó napján 19 órakor a TimeOUT Pécs színpadon. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky