3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Külföldi

2012. január 31.

Különleges Pink Floyd lemez 

Copyright:

2012. február 27-én a ‘Why Pink Floyd?’ gyűjtőnévvel fémjelzett újrakiadások és bővített megjelenések sorában utolsóként Roger Waters opussza, Pink Floyd ‘The Wall’ is napvilágot lát ‘Immersion’ és ‘Experience’ kiadásokban. A ‘The Wall’ napjainkig is az együttes legtöbb eladást produkált megjelenése, legalábbis a legendás 1973-as ‘The Dark Side Of The Moon’-t követően.

A ’79-ben megjelent ‘The Wall’ az album chart-ok élén volt az USA-ban, Franciaországban, Németországban, Svédországban és Ausztráliában.  Az ‘Another Brick In The Wall, Part 2’ – amely a Pink Floyd első nagy-britanniai maxija volt 1968 óta – number 1 sláger lett, több mint egymilliós eladást hozva rögtön a megjelenést követő hetekben. 
 
1980 és 1981 között a Pink Floyd összesen harmincegy ‘The Wall’ előadást tartott az USA-ban, Nagy-Britanniában és Németorszában. A látványos előadás díszletei között szerepelt egy 40 láb magas téglafal is, mely végigszelte a színpad elejét.  2010 és 2011-ben Roger Waters ismét turnéra indult ezzel a produkcióval, mellyel ismét hatalmas nemzetközi visszhangot sikerül kiváltania. A londoni O2 Arénában 2011. májusában adott koncerten még David Gilmour, a világhírű gitárvirtuóz és a dobos Nick Mason is csatlakozott hozzá. A koncertkörút 2012-ben is folytatódik az északi országokban és Észak-Amerikában.
 
A ‘The Wall’ Immersion 7 CD-s kiadása tartalmaz egy DVD-t, amelyen egy film összeállítás látható az 1980-as turnéjukról; egy dokumentumfilmet ‘Behind The Wall’ címen; valamint egy most először megjelent kivonatot Roger Waterstől a legutolsó Pink Floyd lemez eredeti demó és munkapéldány felvételeivel.   Ezek mellett rákerült David Gilmour a ‘Comfortably Numb’ és a ‘Run Like Hell’ című dalokhoz készített eredeti demója is.  Az ‘Immersion set’ magába foglal egy ‘The Wall Live’ felvételt, melynek anyaga az 1980-1981-es eredeti turné felvételeiből lett összeválogatva. 
 
A ‘The Wall’ Immersion box szett és az Experience kiadás egyaránt tartalmazza az 'Another Brick In The Wall Part 1' ritka felvételét. A rajongók számára igazi csemege, hogy a demó anyagokon keresztül nyomon tudják követni a végleges dalok kialakulását. Hab a tortán, hogy az együttes pályafutásában mérföldkőnek számító ‘Comfortably Numb’ című dal eredetije is meghallgatható rajta, amivel mélyebben beleláthatunk az ikonikus együttes korai stúdiómunkálataiba. 
 
1978-ban a Pink Floyd ‘Animals’ stadion turnéját követően találta ki Roger Waters a ‘The Wall’ végleges koncepcióját. Az album részben egy önéletrajzi történet egy kitalált rock sztárról, Pink-ről, aki visszatekint élete korábbi szakaszaira és reflektál a hírnév és a siker kihatásaira.                                                    
 
A tizenegyedik Pink Floyd albumot, a ‘The Wall’-t 1979-ben vették fel Franciaországban, New York-ban és Los Angeles-ben Bob Ezrin társproducer és James Guthrie hangmértnök közreműködésével. 
 
A háttérvokálokat (“We don’t need no education…”) a londoni Islington Green School diákjai énekelték fel az ‘Another Brick In The Wall, Part 2’-ra a Pink Floyd saját Britannia Row Stúdiójában Londonban. Ez lett az album megjelenést beharangozó dal az első maximegjelenésen, amihez egy a történetet megelevenítő promóciós film is készült Gerald Scarface brilliáns menetelő kalapácsaival.  
 
Pink Floyd: The Wall Immersion Box szettje, Experience kiadása és a Collectors 180g 2LP Bakelit kiadása 2012. február 27-én jelenik meg az EMI-nél. A 2 CD-s újramaszterelt Discovery kiadás pedig már napvilágot is látott.

 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. május 8.

Új Coldplay

Chris Martinék 2019-ben jelentkeztek utoljára újdonsággal, de most végre megtörték a hallgatást. A zenekarra jellemző lélekig hatoló zene és őszinte szöveg a „Higher Power”-ben is szenzációsan talál egymásra, a végeredmény egy igazán felemelő, rádióbarát szerzemény lett. Tovább

2021. május 7.

Július végén jön az új Billie Eilish-album

Billie Eilish számára az első áttörést az ocean eyes hozta 2016-ban. Azóta pedig megállíthatatlan: a 19 éves énekesnő sorra dönti a rekordokat, főleg miután két éve megjelent első lemeze, a WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? Ő a legfiatalabb előadó, aki a Grammy összes fontosabb kategóriájában jelölést, majd díjat is kapott. A Legjobb új előadó, Az év albuma, Az év dala (bad guy), Az év felvétele és A legjobb pop album kategóriákért járó szobrocskát is hazavihette 2020-ban. Tovább

2021. május 7.

Új albummal lepi meg rajongóit a Maroon 5

A Jordi 2021. június 11-én jelenik meg, az album előtt egy héttel pedig ismét virtuális színpadra áll a háromszoros Grammy-díjas zenekar. Június 4-én ugyanis újabb streamkoncertet adnak az American Express Unstaged sorozatának részeként, és itt már a közelgő lemezről is játszanak majd dalokat. Tovább

2021. május 6.

Twenty One Pilots újdonság a láthatáron

Újabb dalt villant meg májusban megjelenő lemezükről az alternatív zenei géniuszpáros a Twenty One Pilots! A legutóbbi, „Shy Away” című trackben a csapat új oldalát mutatták be, ami határozottan jól állt nekik. A „Choker” egy igazán nagyszerű dal, a klip pedig egyenesen parádés! A videót Mark C. Eshleman rendezte, aki egyetlen lehetőséget sem hagyott ki, meglepetésekben gazdag anyag lett. Tovább

2021. április 24.

Pink Floyd egykori koncertje lemezen

Több mint 30 évet kellett rá várni, de 2021. április 30-án végre kézhez vehetjük a legendás együttes 1990-es Knebworth-i fellépésének anyagát. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky