3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2011. november 11.

Jurij: Új szocrock kislemez és klip

Copyright:

A nyíregyházi Jurij, az ország egyetlen Szocrock zenekara, idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját, és a tavaszi szülinapi turné után most ősszel ingyenesen letölthető interwebes kislemezzel, és új klippel ajándékozza meg rajongóit.

A három dalt tartalmazó Se Se Is kislemezt Nyíregyházán rögzítették a Fire Recording stúdióban, Pál Mihály vezetésével. A masteringet Bodnár Péter végezte. A korral haladó srácok nem szokványos borítót készítettek, hanem egy szocrockos, paintben rajzolt animációt csaptak a dalok mellé, melyet a zenekar honlapjáról lehet letölteni. A kislemez ingyenesen letölthető és meghallgatható ITT.
 
Az új klip a még 2010-ben, a MamaZone kiadónál megjelent, Kitartás! I love you albumon hallható, és az MR2-n is pörgetett, Táncolsz és élvezed című dalhoz készült a nyáron. A forgatás Kiss Ágnes rendező vezetésével zajlott a budapesti Garzon Café-ban, és a stáb a statisztákat a zenekar rajongói közül toborozták. A videót itt lehet megnézni:
 

 
Campus fesztivál 2011
 

Bővebben a Jurijról

 
Az utóbbi négy évben többször körbejárták az országot, 2008-ban 51, egy évvel később 46, 2010-ben pedig 40 koncertet adtak fesztiválokon, önálló klubkoncerteken, valamint olyan neves honi zenekarok társaságában, mint a 30Y, a Vad Fruttik, a ColorStar, a Kispál és a Borz, a Pál Utcai Fiúk, a Quimby, a Kaukázus, stb. Kiemeltebb koncertjeik közé sorolhatók a Sziget fesztiválon adott koncertjeik, a Hegyalja, EFOTT és SZIN fesztiválokon adott nagyszínpados bulijaik, a Kaukázus búcsúkoncertjén való vendégszereplés, a 30Y-nal való turné, a debreceni Zene Ünnepén főzenekarként adott koncertjük, valamint az idei budapesti Gödör klubos koncertjük, ahol 10. évfordulójuk alkalmából megtöltötték a klubot. A fent említett fesztiválokon kívül zenéltek már többek között a Pannónia, a Campus, a PAFE, a FEZEN, és az Azfeszt fesztiválokon, a Zöld Pardonban, az A38 Hajó fedélzetén, de színpadra álltak már szinte az összes jelentősebb klubban az országban, valamint számos egyetemi rendezvényen.
  
A média folyamatosan figyelemmel követi a zenekar aktuális koncertjeit, megjelenéseit. Kitartás! I love you albumuk megjelenésekor és azt követő turné idején kritikák, ajánlók jelentek meg róluk, illetve interjút készítettek többek között:
 
Interjút közölt velük a radiocafé 98.6, a Magyar Narancs, valamint sok kisebb újság, rádió és televízió, valamint számos internetes portál. Már rögtön első, 2001-es, Hegyalja-fesztiválos koncertjükről megemlékezett Uj Péter is a Népszabadság oldalain 2001. július 18-i Sör, Szocrock, Szotyi, című cikkében:
“Ha volna rendes rockandroll ebben az országban, akkor a nyíregyházi Jurij zenekarnak kellene vezetnie a Mahasz-listát, jövőre pedig már a Roskilde fesztiválon játszania a Radiohead előtt, ilyen arcoknak muszáj lenne világsztárrá lenni, muszáj lenne.”
 
Eddigi megjelenések:
Szocrock 2001, szerzői album
Csipkebokorvessző 2002, szerzői album
Kazetta 2004, szerzői album
Ilyenek vannak 2006, szerzői album
Mindenki más 2007, szerzői kislemez (stúdióidő index.hu tehetségkutó győzelem révén, a koncerteken 1900 darabot ajándékozott el a zenekar a rajongóknak)
Kitartás! I love you 2010, Mama Zone kiadó, terjesztés: Alexandra kiadó
Se Se Is 2011, interwebes kislemez
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. július 5.

Jelentkezz te is fellépőnek a XII. Music Hungary Konferencia & Showcase-re!

Keressük a legígéretesebb hazai produkciókat a XII. Music Hungary Konferencia & Showcase programjába. Ha szeretnél fellépni novemberben Veszprémben, itt az idő, jelentkezz! Tovább

2024. július 4.

Bonyolódnak a The Trousers ügyei

Gőzerővel zajlanak a klasszikus, nyers rock and roll és a modernebb, dalközpontú garázsrock sajátos keverékét játszó The Trousers hetedik albumának előkészületei. Kőváry Zoliék olyannyira termékeny időszakukat élik, hogy a korong előtt, még a nyáron kijönnek egy feldolgozás EP-vel „GARAGE NIGHTS REVISITED” címen. Ennek a kislemeznek az előfutára érkezett meg ma a „PRETTY VACANT” formájában. Tovább

2024. június 11.

Mindenhol igyunk felelősen!

Két éve a bulikra, fesztiválokra koncentráltak, most a sportesemények szurkolóinak üzennek a Magyar Szeszipari Szövetség és a Terméktanács arról, hogy figyeljünk a mértékletes italfogyasztásra. Nyáron az EB és az Olimpia adnak alkalmat arra, hogy összegyűljünk, iszogassunk, szurkoljunk, örüljünk, szomorkodjunk, ünnepeljünk, bulizzunk – de ezek közben is fontos a fair játék, felelős italozás – ahogy a kampányüzenetek jelzik. Tovább

2024. június 3.

Geszti péter és Péterfy Bori párban

Tessék? Péterfy Bori és Geszti Péter egy párban? Az őrült szerelemnek semmi sem állja útját! Legalábbis abban a vadonatúj, őrült duettben és videó klipben, amelyben a mainstream rapper és az underground díva egymásra találnak. Igaz, ehhez előbb el kell tenniük láb alól a vetélytársaikat. A születésnapi Geszti Sixty Aréna show-ra készülő Geszti Péter új partnerrel, és nem mindennapi klipben tűnik fel. Tovább

2024. május 22.

KELET  - Dzsúdló egy jó dallal indítja a szezont

Dzsúdló idei első megjelenése az elszakadás és felnőtté válás témáját boncolgatja. A pörgős felvétel egy baráti kollab terméke: a rap betétet Signo adja, a számhoz készült klipet a baráti társaság harmadik tagja, Szél Benjámin rendezte. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky