3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Külföldi

2011. október 20. | .tia

Az olasz Jonas Brothers színre lép

Copyright:

Október 31-ére várható az Il Volo debütáló albuma. Az olasz tinibálványok már világszerte belopták magukat a rajongók szívébe, és óriási sikerrel kecsegtető híreket hallani róluk.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek
Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginobe 2009 májusában a „Ti Lascio Una Canzone” olasz tehetségkutató győzteseiként kezdték pályafutásukat. Eleinte egyéniben versenyeztek, majd a zsűri kérésére együtt elénekelték a híres „O sole mio”-t – így született az Il Volo. A név repülést jelent, még pedig a fiatal tenorok szárnyra kapását szimbolizálja. Azonos című albumukat 2010 novemberében jelentették meg hazájukban a Universal Music Group révén, szélesebb körű megjelenését pedig az idei év október 31-én várhatjuk. 
 
2010 februárjára már szinte egész Európa és Ázsia ismerte őket, így kaptak felkérést a „We Are The World: 25 for Haiti” jótékonysági rendezvényre. Olaszországot képviselve léptek fel, és olyan szupersztárokat nyűgöztek le tehetségükkel, mint Celen Dion vagy Barbara Streisand. A világ talán legnagyobb zenei piacának számító Amerika „meghódítására” csak ezután, 2011 májusában szánták rá magukat. Ekkor az American Idol című tehetségkutató műsorban léptek fel, ahol a zsűri és a közönség egyaránt felállva tapsolt a produkció után.
 
Ez utóbbi tény elgondolkodtató. A tapsot értem, hiszen három 16-17 éves fiútól nem várja az ember, hogy érett tenorhangon kezdenek énekelni. Valami biológiai csodát sejthetünk a dolog hátterében, ami pontosan a „lenyűgöz” kifejezéssel jellemezhető érzést eredményez a hallgatóságban. Ami szinte felfoghatatlan számomra, hogy mi módon voltak képesek platinalemezzel a hátuk mögött Ausztriától Vietnámig híressé válni úgy, hogy Amerika nem vette észre őket? A globális híráramlás nem terjedt a tengeren túlra? 
 
Más kérdés, hogy Magyarországon is alig hallottunk felőlük. Ez persze lehet a nyelvi akadályok következménye is, bár nem hinném, hogy Új-Zélandon többen beszélnek olaszul… A másik „hátrányuk”, hogy az „operatic pop” még nem túl népszerű hazánkban. Volt persze kísérlet a meghonosítására egy tehetségkutató válogatásán, a továbbjutáshoz azonban nálunk kevésnek bizonyult. (Elképzelhető, hogy ilyen irányultsággal egyelőre Olaszországban érdemes próbálkozni.)
 
Ugyan repertoárjuk új és hagyományos klasszikus zenével átitatott popszámokból áll, életkoruk és megjelenésük révén kapcsolatba hozták őket az amerikai Jonas Brothers-szel - az is felmerült, hogy átvehetik a testvérek helyét. Persze a rajongók olykor hajlamosak túlzásba esni. Ha megnézzük ugyanis hivatalos oldalukat, elolvassuk a blogokat (már ha tudunk angolul és olaszul), három olyan fiú képe rajzolódik ki, akik élvezik ugyan a sikert, de sokkal jobban érdekli őket a zene szeretete, ennek az érzésnek az átadása, a film- vagy sorozatforgatásnál. Egyelőre zárkózottak, ami a magánéletüket érinti, viszont határtalanul tudnak örülni a két Grammy-jelölésnek.
 
Kíváncsian várom, a magyar közönségre milyen hatást tudnak majd gyakorolni, és meddig tudják fenntartani a velük szemben tapasztalt bámulatot.
 
Bertoni
 
Forrás: Music News
 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. május 7.

Július végén jön az új Billie Eilish-album

Billie Eilish számára az első áttörést az ocean eyes hozta 2016-ban. Azóta pedig megállíthatatlan: a 19 éves énekesnő sorra dönti a rekordokat, főleg miután két éve megjelent első lemeze, a WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? Ő a legfiatalabb előadó, aki a Grammy összes fontosabb kategóriájában jelölést, majd díjat is kapott. A Legjobb új előadó, Az év albuma, Az év dala (bad guy), Az év felvétele és A legjobb pop album kategóriákért járó szobrocskát is hazavihette 2020-ban. Tovább

2021. május 7.

Új albummal lepi meg rajongóit a Maroon 5

A Jordi 2021. június 11-én jelenik meg, az album előtt egy héttel pedig ismét virtuális színpadra áll a háromszoros Grammy-díjas zenekar. Június 4-én ugyanis újabb streamkoncertet adnak az American Express Unstaged sorozatának részeként, és itt már a közelgő lemezről is játszanak majd dalokat. Tovább

2021. május 6.

Twenty One Pilots újdonság a láthatáron

Újabb dalt villant meg májusban megjelenő lemezükről az alternatív zenei géniuszpáros a Twenty One Pilots! A legutóbbi, „Shy Away” című trackben a csapat új oldalát mutatták be, ami határozottan jól állt nekik. A „Choker” egy igazán nagyszerű dal, a klip pedig egyenesen parádés! A videót Mark C. Eshleman rendezte, aki egyetlen lehetőséget sem hagyott ki, meglepetésekben gazdag anyag lett. Tovább

2021. április 24.

Pink Floyd egykori koncertje lemezen

Több mint 30 évet kellett rá várni, de 2021. április 30-án végre kézhez vehetjük a legendás együttes 1990-es Knebworth-i fellépésének anyagát. Tovább

2021. április 23.

Újra lecsap a Gojira

A kétszeres Grammy-jelölt Gojira 2021. április 30-án csap újra a húrok közé várva-várt hetedik albumán. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky