3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2011. szeptember 3.

Budapesten lép fel a Fields of the Nephilim

Copyright:

A gothic rock egyik meghatározó zenekara 1984-ben alakult az Angliai Hertfordshire-ben. Szinte a kezdetektől a következő felállásban játszottak Carl McCoy ének, Tony Pettit basszusgitár, Pau Wrigth és Peter Yates gitár, Alexander Wright dob. 2011. október 14-én először lép fel a Fields of the Nephilim Budapesten. A koncert a Club 202-ben lesz, érdemes hamar beszerezni a belépőket!

A zenekar neve a mitológiai Nephilimektől származik. A biblia szerint ők az emberek és angyalok leszármazottai, láthatatlan óriások, akik a Földön élnek a mai napig is körülöttünk. 
 
A banda soha nem tört be a populáris zene piacra, de az alternatív szubkultúrában igen meghatározó szerepet töltöttek be, és kimondottan nagy hatással voltak több zenekarra, és rajongók tíz-százezreire, főleg a gothic rock, és a rock noir irányzatokon belül. Ez abból is leszűrhető, hogy a mai napig nagy érdeklődés nyilvánul meg ritka, és rendszertelen fellépéseik iránt.
 
Zeneileg több irányzatot ötvöznek. Főleg a hard, gothic, psychedelic rock némi metal hangulattal megspékelve, mindez megkoronázva McCoy különleges, éteri hangjával.
 
Szövegeik többsége mágikus, misztikus témákkal foglalkozik, erősen merítve a mítoszokból a Sumér mitológiából, és ősi tanításokból. Ebből következik az erős hatás, és a hűséges rajongó tábor. Nem csak zenéjükkel, de szövegeikkel, mondanivalójukkal is különlegeset, hiánypótlót alkottak. A misztikus, elgondolkodtató szövegeik, életről-halálról, sok emberben érzékeny húrokat pendítettek meg. McCoy egyedi módon keveri a keresztény, a sámánista mitológiát a hermetikus tanokkal, és a kabalával, ezzel olyan keveréket adva, ami utánozhatatlan, ugyanakkor nagyon elgondolkodtató. Legfőképp mert kérdések feltevésére, és a válaszok keresésére inspirál.
 
A látványvilágban egyértelműen vadnyugati hatásokkal operálnak kiegészítve ezt némi valóságon túli hangulattal, misztikus jelképekkel megerősítve.
 
Albumaikon jól érezhető a folyamatos változás, fejlődés, ennek csúcsát mindenképpen az 1991-ben megjelent Elizium album jelentette, ami a maga nemében egy tökéletesre csiszolt gyémánt. Méltó módon tükrözi az ember számára elveszett, eredeti isteni birodalom eszményképét.
 
Nem sokkal a lemez megjelenése után feloszlott a zenekar. Az indokok között személyes nézeteltéréstől kezdve a kiadóval megromlott kapcsolatig minden felmerült.
 
McCoy a Nefilim nevet használva folytatta a karrierét, a többiek pedig Rubicon néven alakítottak zenekart. Mindkét formáció kérész életű volt, és míg a többiek különböző formációkban zenéltek utána, McCoy egy időre eltűnt a homályban.
 
Az elkövetkező évek az újraalakulás pletykáival, és kiadott, kiszivárgott félig kész anyagokkal teltek., míg 2005-ben McCoy megjelentettet egy új albumot, Mourning Sun néven, a Nephilim neve alatt.
 
Az albumom „szellem” zenészek szerepelnek, és azóta is változó felállásban játszik a zenekar. Egyetlen eredeti tagja McCoy, és a Nefilimes időkből John Carter.
 
Az első koncertre 2007-ig kellett várni. Azóta több fellépést is tartott a zenekar. Rendszertelenül és változó helyeken Európában.
 
Ők lépnek majd fel 2011. október 14-én Budapesten, első alkalommal, habár már a 90-es évek elején,  sőt idén februárban is tervbe volt véve egy koncert. Az első alkalommal a zenekar feloszlása, idén pedig egy nagyon szerencsétlen, halálos áldozatokkal is járó „diszkó” baleset akadályozta ezt meg.  Reméljük ez alkalommal sikerül élőben is látunk nőket kicsiny hazánkban, és átélni azt a különleges, utánozhatatlan érzést, amit a zenekar nyújtani tud.
 
a Negative Art bemutatja:
 
FIELDS OF THE NEPHILIM (UK)
special guest:
THE LAST DAYS OF JESUS (SK)
Club 202 (ex-Wigwam)
2011. október 14. péntek 19:30
 
DISZKOGRÁFIA:
 
Burning The Fields-Ep 1985.
Returning To Gehenna-kislemez válogatás 1986.
Power-mini LP 1986.
Preacher Man-mini LP 1987.
Dawnrazor-LP 1987.
Blue Water-maxi LP 1987.
Moonchild-Maxi LP 1988.
Chord Of Souls-válogatás mini LP 1988
The Nephilim-Lp 1988
This Dying Age-maxi LP 1989.
Psychonaut-maxi LP 1989.
For Her Light-maxi LP 1990.
Elizium-LP 1990.
Sumerland-Maxi LP 1990.
Submission-mini Lp 1990.
Nephs single-egy speciális dupla kislemez 1990. november
Returning To gehenna-mini LP ujra kiadva 1990. 
Laura-válogatás LP 1991.
Burning The Fields EP ujra kiadva 1993.
Revelations-dupla válogatás LP 1993.
Nephilim A.D.-One More Nightmare-mini LP 2000.
From Gehenna To Here-válogatás dupla LP 2001.
Fallen-LP 2002
From The Fire-mini LP 2002
Mourning Sun-LP 2005
 
Matej & WKing
 

 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. szeptember 30.

Patti Smith a Liszt Ünnepen a MÜPÁban

Talán vannak még, akik emlékeznek Patti Smith első magyarországi koncertjére: a punk keresztanyjának 23 évvel ezelőtti fellépése a Sziget Fesztiválon azzal a katartikus momentummal zárult, ahogy Patti puszta kézzel letépte a húrokat a gitárjáról, mielőtt egy elegánsan hanyag mozdulattal a színpadon lévő egyik erősítőbe repítette a hangszert. 2021. október 13-án a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben valószínűleg nem kerül majd sor hasonló akcióra, de az biztos, hogy Patti Smith várva várt koncertje a Liszt Ünnepen valódi kultszenzáció. Tovább

2021. szeptember 30.

Scorpions lesz Budapesten

A legendás rockbanda visszatér egy új albummal és egy világkörüli turnéval! 2022 februárjában a SCORPIONS megjelenteti 19. stúdióalbumát Rock Believer címmel, majd útnak indul. A járvány alatt a zenekar visszavonult szülővárosuk, Hannover stúdiójába, és új dalokon kezdett dolgozni. Klaus Meine szerint az új dalok azért olyan pörgősek és erőtől duzzadók, mint a 80-as évekbeli albumaik, mert „úgy vettük fel a lemezt, mint egy banda egy koncerten, ugyanabban a szobában ülve, pont mint a 80-as években.” Tovább

2021. szeptember 28.

A TOOL Budapesten

A TOOL visszatér Európába a 2019-es Fear Inoculum néhány fellépése után. A várva várt koncertsorozat 2022. április 23-án rajtol el Koppenhágában. Tovább

2021. június 22.

Több mint száz új fellépőt jelentett be a jubileumi EXIT

Az eddig bejelentett nevek, így David Guetta, DJ Snake, Tyga, Robin Schulz, Asaf Avidan, Paul Van Dyk, Sheck Wes, Topic, Satori, Amira Medunjanin vagy a Laibach mellé több mint száz fellépő csatlakozott a jubileumi, 20. EXIT fellépőinek sorába. Az új nevekkel együtt, mint például Amelie Lens, Maceo Plex és Tijana T immár négy fesztiválszínpad programja lett teljes a Budapesttől mindössze 3 órás autóútra található rendezvényen. Tovább

2021. június 2.

A Fran Palermo is az EXITre tart

Szerbia június második felében az újranyitást tervezi, erről adott ki közleményt Ana Brnabić szerb miniszterelnök. Ezzel újabb hivatalos megerősítést nyert, hogy a régió első idei nagyfesztiválja minden bizonnyal az újvidéki EXIT lesz, július 8-11. között. A szervezők korábban már bejelentették, hogy olyan nemzetközi sztárokkal készülnek, mint David Guetta, DJ Snake, Tyga, Paul Kalkbrenner vagy a Sabaton. Hozzájuk csatlakozott a napokban Robin Schulz, Satori és a Fran Palermo is. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky