3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2011. szeptember 3.

Budapesten lép fel a Fields of the Nephilim

Copyright:

A gothic rock egyik meghatározó zenekara 1984-ben alakult az Angliai Hertfordshire-ben. Szinte a kezdetektől a következő felállásban játszottak Carl McCoy ének, Tony Pettit basszusgitár, Pau Wrigth és Peter Yates gitár, Alexander Wright dob. 2011. október 14-én először lép fel a Fields of the Nephilim Budapesten. A koncert a Club 202-ben lesz, érdemes hamar beszerezni a belépőket!

A zenekar neve a mitológiai Nephilimektől származik. A biblia szerint ők az emberek és angyalok leszármazottai, láthatatlan óriások, akik a Földön élnek a mai napig is körülöttünk. 
 
A banda soha nem tört be a populáris zene piacra, de az alternatív szubkultúrában igen meghatározó szerepet töltöttek be, és kimondottan nagy hatással voltak több zenekarra, és rajongók tíz-százezreire, főleg a gothic rock, és a rock noir irányzatokon belül. Ez abból is leszűrhető, hogy a mai napig nagy érdeklődés nyilvánul meg ritka, és rendszertelen fellépéseik iránt.
 
Zeneileg több irányzatot ötvöznek. Főleg a hard, gothic, psychedelic rock némi metal hangulattal megspékelve, mindez megkoronázva McCoy különleges, éteri hangjával.
 
Szövegeik többsége mágikus, misztikus témákkal foglalkozik, erősen merítve a mítoszokból a Sumér mitológiából, és ősi tanításokból. Ebből következik az erős hatás, és a hűséges rajongó tábor. Nem csak zenéjükkel, de szövegeikkel, mondanivalójukkal is különlegeset, hiánypótlót alkottak. A misztikus, elgondolkodtató szövegeik, életről-halálról, sok emberben érzékeny húrokat pendítettek meg. McCoy egyedi módon keveri a keresztény, a sámánista mitológiát a hermetikus tanokkal, és a kabalával, ezzel olyan keveréket adva, ami utánozhatatlan, ugyanakkor nagyon elgondolkodtató. Legfőképp mert kérdések feltevésére, és a válaszok keresésére inspirál.
 
A látványvilágban egyértelműen vadnyugati hatásokkal operálnak kiegészítve ezt némi valóságon túli hangulattal, misztikus jelképekkel megerősítve.
 
Albumaikon jól érezhető a folyamatos változás, fejlődés, ennek csúcsát mindenképpen az 1991-ben megjelent Elizium album jelentette, ami a maga nemében egy tökéletesre csiszolt gyémánt. Méltó módon tükrözi az ember számára elveszett, eredeti isteni birodalom eszményképét.
 
Nem sokkal a lemez megjelenése után feloszlott a zenekar. Az indokok között személyes nézeteltéréstől kezdve a kiadóval megromlott kapcsolatig minden felmerült.
 
McCoy a Nefilim nevet használva folytatta a karrierét, a többiek pedig Rubicon néven alakítottak zenekart. Mindkét formáció kérész életű volt, és míg a többiek különböző formációkban zenéltek utána, McCoy egy időre eltűnt a homályban.
 
Az elkövetkező évek az újraalakulás pletykáival, és kiadott, kiszivárgott félig kész anyagokkal teltek., míg 2005-ben McCoy megjelentettet egy új albumot, Mourning Sun néven, a Nephilim neve alatt.
 
Az albumom „szellem” zenészek szerepelnek, és azóta is változó felállásban játszik a zenekar. Egyetlen eredeti tagja McCoy, és a Nefilimes időkből John Carter.
 
Az első koncertre 2007-ig kellett várni. Azóta több fellépést is tartott a zenekar. Rendszertelenül és változó helyeken Európában.
 
Ők lépnek majd fel 2011. október 14-én Budapesten, első alkalommal, habár már a 90-es évek elején,  sőt idén februárban is tervbe volt véve egy koncert. Az első alkalommal a zenekar feloszlása, idén pedig egy nagyon szerencsétlen, halálos áldozatokkal is járó „diszkó” baleset akadályozta ezt meg.  Reméljük ez alkalommal sikerül élőben is látunk nőket kicsiny hazánkban, és átélni azt a különleges, utánozhatatlan érzést, amit a zenekar nyújtani tud.
 
a Negative Art bemutatja:
 
FIELDS OF THE NEPHILIM (UK)
special guest:
THE LAST DAYS OF JESUS (SK)
Club 202 (ex-Wigwam)
2011. október 14. péntek 19:30
 
DISZKOGRÁFIA:
 
Burning The Fields-Ep 1985.
Returning To Gehenna-kislemez válogatás 1986.
Power-mini LP 1986.
Preacher Man-mini LP 1987.
Dawnrazor-LP 1987.
Blue Water-maxi LP 1987.
Moonchild-Maxi LP 1988.
Chord Of Souls-válogatás mini LP 1988
The Nephilim-Lp 1988
This Dying Age-maxi LP 1989.
Psychonaut-maxi LP 1989.
For Her Light-maxi LP 1990.
Elizium-LP 1990.
Sumerland-Maxi LP 1990.
Submission-mini Lp 1990.
Nephs single-egy speciális dupla kislemez 1990. november
Returning To gehenna-mini LP ujra kiadva 1990. 
Laura-válogatás LP 1991.
Burning The Fields EP ujra kiadva 1993.
Revelations-dupla válogatás LP 1993.
Nephilim A.D.-One More Nightmare-mini LP 2000.
From Gehenna To Here-válogatás dupla LP 2001.
Fallen-LP 2002
From The Fire-mini LP 2002
Mourning Sun-LP 2005
 
Matej & WKing
 

 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. április 12.

Figyelem! Virtuális Glastonbury lesz!

Magyarországról is követhető lesz a Glastonbury Fesztivál online koncertje. A világ egyik legismertebb fesztiváljának szervezői május 22-én különleges streamkoncerttel jelentkeznek a Glastonbury kultikus helyszíneiről. A Live At Worthy Farm elnevezésű ötórás műsorban fellép a Coldplay, Damon Albarn, HAIM, IDLES, Jorja Smith, Kano, Michael Kiwanuka, Wolf Alice és DJ Honey Dijon. Tovább

2021. március 4.

Dagny az Akvárium Klubban

Minden egyes új dalával és fellépésével folyamatosan ámulatba ejti és meglepi közönségét. Noha Dagny Norvoll Sandvik egy tehetséges zenészcsaládban nőtt fel a norvégiai Tromsøben, a dalszövegírás és a zene iránti igazi szenvedélyét a 20-as évei elején találta meg, amikor Londonba költözött. Tovább

2021. február 13.

Többek között Budapesten tér vissza a The Weeknd

A 2022-re meghirdetett világkörüli The Weeknd turné az átütemezett észak-amerikai és európai koncertkörút az iránt óriási érdeklődés. Ez a várva várt, szenzációs visszatérő koncert 2022. november 4-én a Budapest Arénában is látható lesz! A jegyértékesítés az énekes Super Bowl fellépését követően, február 8-án el is indult. Tovább

2021. január 20.

Főzzünk embert és együnk tudományt! - a Tudósok ökumenikus diétakoncertje Afrikából

Mit tehet a zenész, ha nem koncertezhet? – teszik fel a kérdést brit, magyar és karagandai tudósok, s mivel immár globális az imperialista kapitalizmus, amelyben elvárt, hogy smileyval a kopoltyúnkon boldog halakként ússzunk, a válasz nem lehet más a túlélés feltételeinek a megteremtése céljából, mint az öröm- és pénzszerzés egyéb módjainak a felkutatása. Tovább

2020. december 14.

Különleges stream koncertet ad a Kiscsillag

A Kiscsillag zenekar egy interaktív bulival zárja az évet, hogy a közönség bepótolhassa az idén elmaradt találkozási lehetőségeket. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky