3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Külföldi

2011. június 30. | Mr.T

Lou Reed és a Metallica

Copyright:

A legendás énekes, a korábbi Velvet Undergroung énekes Lou Reed beszélt arról, hogy hogyan is működött együtt a Metallicával. Ugyanis nemsokkal korábban Lou számokat írt a "Lulu" című  Frank Wedekind német szerző színházi darabjához. A produkció jelenleg is fut Berlinben.

Megkérdezték Lou-t, hogy van a esély arra, hogy a darab zenéjét színpadra vigyék a Metallicával, így válaszolt.: "Nem hiszem, hogy a Metallica egy zenekar akarna lenni a Brodway-n. Ők ilyen Metalfejek, nem tennék ezt meg az biztos! Aztán mégis, az a változat, ami a Metallicával készült félelmetes lett! Ez a legjobb dolog, ami csak megtörténhetett. Olyan mintha egy másik bolygórendszert hoztam volna létre. Nem viccelek, nem vagyok egoista!
 
Arra vonatkozóan, hogy a "Lulu" Metallica változata milyen is lett Lou ezt mondta: "Az eredeti Lulu két történeten alapul, amit átírtam szem előtt tartva az eredeti történetet, amiben az emberek szerették Lulu-t, amíg részt nem vett a Hasfelmetsző Jack történetben. Ez volt az lap. A közös munka gyümölcse talán novemberben meg is jelenhet."
 
A Metallica a következöképpen fogalmazott hivatalos honlapján az együttműködésről: "Büszkén jelentketjük be, hogy nemrég befejeztük a munkát, amely egy teljes hosszúságú albumot jelent a legendás Lou Reed-el! Amióta közösen játszottunk a Madison Square Garden-ben 2009 októberében a 25 éves Rock and Roll Hall Of Fame-en, a fejünkben ott motoszkált a gondolat, hogy hogyan tudnánk egy közös munkát összehozni? Mi a saját házi stúdiónkban dolgoztunk (ez San Rafael-ben van Kaliforniában-a szerk) az elmúlt néhány hónapban. Ez idő alatt 10 számot vettünk fel, de nem tudjuk pontosan megmondani, mikor is hallhatjátok őket! Bár már nagyon izgatottak vagyunk, hogy megoszthassuk veletek a dalokat!"
 
Maga a zene Lou Reed 1973-as albumának a "Berlin"-nek és a Metallica 1986-os klasszikusának a "Master Of Puppets"-nek a vegyületeként aposztrofálható.
 
Lou: "Olyan volt ez az együttműködés, mint a mennyben köttetett házasság. Már az első pillanatban tudtam, hogy működik a dolog"
 
Lars Ulrich: "Nem tudom, hogy éreztük e magunkat ennyire szabadnak? Minden, ami most történik, kívül esik a határainkon.
 
James Hetfield: "Amikor hallgattuk Lou demóit tudtuk, hogy ez valami más lesz számunkra! Ez elsőre ilyesztő volt számunkra, mert a zene annyira nyitott és nem tudtuk, hogy ez hova is vezet."
 
Már csak az a kérdés, hogy hol jelenik meg a jelenleg cím nélküli album, mert Lou Reed-nek nincs szerződése és a Metallica sem írt alá a Warner Music Group céghez.
 
Mr.T
 
Forras: Blabbermouth.net

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. november 26.

Pótold a koncerthiányt Kamasi Washington fellépésével

A kortárs jazz úttörő nagyágyújának számító Kamasi Washington a közelmúltban az Adult Swim Festival keretében egy különleges, ötvenperces produkcióval örvendeztette meg online közönségét. Nyolctagú bandával a háta mögött, 2017-es "Harmony of Difference" című EP-jét most először adta elő teljes egészében élőben végigjátszva. Tovább

2020. november 17.

Megjelent Katy Perry Resilient című száma Aitana közreműködésével, Tiësto remixében

Új zenei projekt elindítását jelentette be a Coca-Cola és Katy Perry a mai napon, nemes céllal: egyesíteni szeretnék erőiket, hogy frissítő élményt nyújtsanak. Nem akármibe kezdett együtt a két ikon: azért fogtak össze, hogy közösen újragondolják a „Resilient” című dalt a világhírű énekesnő új albumáról, a Smile-ról. Az együttműködésben partnerük az elismert DJ és egyben producer Tiësto, és az egyre népszerűbb Aitana vokalista stílusát is jól bemutatja a remix. A dal célja, hogy jobb kedvre derítsen, és egy újfajta reményhimnusszá váljon. Tovább

2020. október 19.

Meghalt José Padilla!

2020. október 18-án hajnalban 65 éves korában meghalt José Padilla, spanyol DJ és producer! A szomorú hírt a Facebook-oldalán közölték, mely szerint sajnos elvesztette a rákkal vívott csatáját. Tovább

2020. október 12.

Újra kiadták a Linkin Park legendás lemezét

Kezeket fel, mert megérkezett a Hybrid Theory 20 éves újrakiadása! A jeles nap alkalmából a zenekar egy újabb, eddig kiadatlan felvétellel kényezteti el a rajongókat, hiszen a „Pictureboard”-ot még sohasem hallhatta a közönség. Mike Shinoda 2005-ben tett említést a dalról, 15 évet pihent, most pedig felkerült az ikonikus album újrakiadásának „Forgotten Demos” korongjára. Tovább

2020. október 8.

Madonna David Guetta csillagjegye miatt mondott nemet

Nagyon úgy nézett ki, hogy együtt dolgozik majd Madonna és David Guetta, ám egyszer csak kiderült, hogy a dj milyen csillagjegyben született. Kész! Megszakadtak a tárgyalások... Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky