3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Külföldi

2011. február 3.

Bob Marley lánya tervezi a jamaicai csapat szerelését

Copyright:

A sportlifestyle márka, a PUMA bejelentette, hogy Cedella Marley designer, a jamaicai reggae ikon lánya fogja tervezni a jamaicai atlétikacsapat verseny- és díjátadón viselendő szerelését a 2012-es londoni olimpiai játékokra. A dizájnt az egész női és férfi olimpiai csapat fogja viselni, a háromszoros olimpiai aranyérmessel, a leggyorsabb férfivel és egyben a PUMA atlétájával, Usain 'Villám' Bolttal együtt. A PUMA partneri kapcsolata Marleyval, a jamaicai dinasztia legidősebb lányával megerősíti a márka régi keletű kapcsolatát a karibi nemzettel, annak gazdag kulturális örökségével, globális zenei ismertségével és páratlan odaadásával az atlétika iránt.

„Megtiszteltetés, hogy én tervezhetem hazám mezét” – mondta Cedella Marley. – „Még azt sem mondhatom, hogy ez egy valóra vált álom, mert soha nem is mertem volna róla álmodni. Középiskolában atletizáltam és a mai napig is a jamaicai atlétikacsapat nagy rajongója vagyok, így az a tény, hogy én tervezhetem az olimpikonok mezét teljességgel hihetetlen. Nagyra becsülöm, amit a PUMA az elmúlt évek során Jamaicában tett és a Marley család is ugyanezt az „adj vissza” filozófiát vallja. Azt hiszem, ez a partnerség legendás lesz.”

A PUMA sportos vonalát megőrizve a kollekció magas színvonalú technológiát, anyagokat és formákat ötvöz, hogy az atléták teljesítményét maximumra fokozza. Az ihletet a jamaicai élénk színekből és mintákból, valamint afrikai gyökereiből merítette, így Cedella Marley egyedi tervezésére biztosan felfigyel majd a világ 2012 nyarán.

„Nem tudnék Cedella-nál jobb személyt elképzelni, aki az olimpiai mezünket megtervezhetné” - mondta Usain Bolt. „A PUMA jól választott, hogy egy legendás jamaicait szerződtetett. Ő egy fantasztikus tervező és magában hordozza nemzetünk karakterét a Marley családon keresztül. Nagyon megtisztelő és inspiráló lesz Londonban futni úgy, hogy mindez az energia körbevesz.”

A PUMA olimpiai felszerelését követi majd egy lifestyle ruházati kollekció is, amely az összes PUMA üzletben elérhető lesz. Egy limitált kollekció 2011 augusztusában kerül piacra, az IAAF 2011-es, Koreában megrendezésre kerülő világbajnokságának idejére.

„Most egy nagyon alapos folyamatot fogunk végigvinni, anyagválasztás és dizájn terén, hogy biztosak lehessünk benne, hogy - különösképpen a versenyfelszerelés - megfelel Jamaica világszínvonalú sportolóinak” - folytatta Marley. „Meg kell felelniük minden tekintetben, úgy kell passzolniuk, mintha a testükhöz tartozna. Végül is nem szeretnék én lenni a felelős azért, mert Bolt nem az első helyen végez.”

“Az, hogy Cedella-val és a Marley családdal kerültünk partnerségbe, egy tökéletes választás a márkánk számára” - mondta Antonio Bertone, a PUMA marketingigazgatója. „Ő megtestesíti az életigenlő, nyugodt jamaicai természetet, és eredetiséget visz majd a kollekcióba, amit az egész világ láthat Londonban 2012-ben.”

Cedella Marley az időben fogott ruhatervezésbe, amikor Ziggy Marleyval és a Melody Makers-szel járt világkörüli turnén. Ebben családi zenekarban testvérei játszanak. 2001-ben indult divatmárkája, a Catch A Fire, amelyet édesapjának első albuma után nevezett el, bohém stílust élénk színekkel és mintákkal ötvöz. A kollekcióit az egész USA-ban lehet kapni, kiemelt üzletekben.  A divattervezés mellett Marley gyermekkönyveket is ír és a Tuff Gong International vezérigazgatója – ez az a kiadó, amelyet édesapja, Bob Marley alapított 1965-ben. Ugyancsak ő a Marley and Company vezetője, amely Bob vizuális és zenei jogait menedzseli és a The House of Marley konglomerátumot is irányítja. Egész életét mások szolgálatának szentelte, Marley jelenleg a The Bob Marley Foundation és a 1Love.org munkáját kíséri figyelemmel, amely alapítványok szépen illenek a PUMA által vallott „adj vissza” filozófiájába.

A PUMA befektetése a jamaicai atlétikasportban széleskörű, Usain Bolt az egyik legismertebb nagykövete. 2002 óta a PUMA szponzorálja a jamaicai amatőr atlétikai szövetséget (Jamaican Amateur Athletic Association (JAAA), amely a jamaicai atlétika legfelsőbb szervezete, valamint a jamaicai olimpiai bizottságot. Ezen túl a PUMA segíti a fiatal tehetségek felemelkedését támogatásával, amelyet 7 középiskolai atlétikai programon keresztül biztosít. Ez az a partnerség, amely a támogatja az évente megrendezett ISSA Boys & Girls Track and Field Championships, fiúk és lányok számára megrendezett versenysorozatot, amelyet csak "The Champs"-ként ismernek, és ami a legismertebb és legnépszerűbb sportesemény Jamaicában, ahol a világhírű sprinterek sora kezdte pályafutását. A PUMA a versenysorozat előtti válogatókon is részt vesz támogatóként, köztük a Gibson Relays (Gibson Váltóverseny) és más meghívásos viadalokon is. A középiskola világán túl a PUMA a fő szponzora a Reggae Marathon-nak, amely minden decemberben megrendezésre kerül Jamaicában és rengeteg futót vonz szerte a világban.

A világ figyelni fogja Usain Boltot Londonban 2012-ben, hogy láthassa, sikerül-e megdöntenie saját rekordját 100 méteren és a 200-as váltóban, ahol Cedella Marley egyedi tervezését fogja viselni. A most 24 éves Bolt a világ legtehetségesebb atlétái közé emelkedett, három olimpiai aranyat nyert a 2008-as pekingi olimpiai játékokon és két világrekordot döntött, 100 méteren (9:58) és 200 méteren (19:19) a berlini világbajnokságon 2009-ben. A PUMA, csakúgy, mint a többi Bolt rajongó, úgy hiszi, a java még hátravan.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. július 24.

Újra szimfonikus koncertalbummal és -filmmel jelentkezik a Metallica!

2019 szeptemberében újra összeállt a Metallica és a San Franciscó-i Szimfonikus Zenekar, hogy 20 évvel a Grammy-díjas S&M album után két újabb fantasztikus koncertet adjanak, a korábbihoz hasonló felállásban. Tovább

2020. július 24.

Gerard Way – Here Comes The End

A My Chemical Romance frontembere egy igazán vagány szólóval tért vissza a karanténból, amit a mesteri hangú Judith Hill-lel közösen rakott össze. Tovább

2020. július 24.

DUA LIPA – HALLUCINATE

Ha szereted a ’80-as évek stílusát, de a mai csúcsmodern pop is nagy kedvenced, akkor egy fantasztikus hírünk van számodra! Dua Lipa mestere a két trend ötvözésének és ezt most újra be is bizonyítja! Tovább

2020. július 8.

TINIE TEMPAH - WHOPPA

Tinie 2010-es, egetrengető berobbanása, a „Pass Out” után megérkezett a brit rapper legújabb dobása. A 31 éves londoni fenegyerek egy szuperszonikus kollaborációt hozott össze a mexikói Sofia Reyes és a kolumbiai szupersztár, Farina társaságában. A trió nemes egyszerűséggel tarolja a mezőnyt. Tovább

2020. július 7.

Nora En Pure & Lika Morgan a pörgős hétfőkhöz

Megérkezett a nyár és a hazai rádiók legújabb kedvence, Nora En Pure és Lika Morgan jóvoltából – itt az „In The Air”! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky