3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2010. november 27. | MyMusic

Anneke van Giersebergen az A38 állóhajón

Copyright:

Anneke van Giersbergen, akit tavalyi áttörő albuma (In Your Room) után végre nem csak a „The Gathering ex-énekesnője” jelzővel illet a popsajtó, új lemezzel rukkol elő és az ezt promotáló turné során hazánkba is ellátogat. Ennek keretében november 29-én, az A38 állóhajón élvezhetik társaságát a szerencsés résztvevők.

Anneke zenei gyökerei a klasszikus és jazz formákból erednek, ám saját bevallása szerint legjobban a rock és pop műfajban tudja kifejezni magát. Az egyedi hangi kvalitásokkal rendelkező művésznő már 8 évesen elkezdte építeni karrierjét, és 13 Gatheringes évad után 3 éve szólóprojektjének, az Agua de Annique-nek népszerűsítésén munkálkodik.

Bár Budapest nem terra incognita Annene számára – gondoljunk a számos Gatheringes koncertre a ’90-es években, vagy a tavaly decemberi bulira, amit az Anathema-s Danny Cavanagh társaságában abszolvált a művésznő – mégis elképesztő az érdeklődés a november 29-i A38 hajós fellépés iránt.

Különlegességét az adja, hogy Anneke még nem járt hazánkban az Agua de Annique-kel. A nemzetközi ismertségi szintet tavaly megugró kellemes folkos-indies formáció kapcsán sokan Thom Yorke nevét emlegetik az elhagyatottsági és észosztási faktort illetően. 

Anneke sikereket halmozva bulizta át a tavalyi évet. Bejárva Tolnát, Baranyát, egy Smashing Pumpkinsos vendégeskedés és a Dalai Lámának történő éneklés után pedig idén kihozott egy Európában rögzített élőalbumot, melynek fantáziadús címe „Live In Europe”.

Mint tudjuk, a kevesebb néha több. A Live In Europe a szokásos – számomra többnyire csalódásként értékelhető – live lemezekhez képest annyiban érdekes, hogy kitűnően fogja el Anneke energikus jelenlétét, így érdektelenné válnak a hangmérnöki munka nüanszai (nem mintha a keverés nem lenne jó), s emellett néhány új tracket is tartalmaz.

Anneke maga úgy írta le az albumot, mint ami egyesíti a 2007-es melankolikus Air-t a tavalyi indie-s In Your Room-mal. A szolidan csak hollandia hangjaként aposztrofált Anneke a lemez boltokba kerülését követően intenzív holland, majd egy lazulósabb európai turnét tervezett, melynek budapesti érintettsége november 29-re esik, pontosan az A38 állóhajóra.

Egykori Gathering és jelenlegi Thom Yorke rajongóknak erősen ajánlott, a friss lendületes muzsikákra kiéhezetteknek pedig kötelező program.

A Negative Art bemutatja:
Anneke van Giersbergen & Agua de Annique
vendégek: Turbo, Képzelt Város
2010. november 29. hétfő
Budapest, A38 Hajó
19:30 kapunyitás
20:00 Képzelt Város
20:50 Turbo
21:50 Anneke van Giersbergen & Agua de Annique
jegyár: 5.000 Ft
elővételi helyek: A38 Hajó, Ticket Express, Ticketportal, CD Pince, Shark, Headbanger, Wave

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. szeptember 7.

Alkalmazkodik a járványhoz a budapesti WOMEX

A szervező Hangvető budapesti eseményekről, innovatív nemzetközi digitális megvalósításról egyeztet. A WOMEX (Worldwide Music Expo) 2020-as eseményét idén részben virtuálisan valósítják meg, jelentette be a magyar szervező, a Hangvető és a főszervező berlini Piranha Arts. A nemzetközi világzenei fesztivál programjai az eredeti időpontban várhatóan világszerte online elérhetőek lesznek majd, a szervezők jelenleg az esemény pontos helyszíni és online megvalósulásáról egyeztetnek. Tovább

2020. szeptember 3.

A Plázson még tart a nyár

Bár egy meglehetősen rendhagyó szezont búcsúztathatunk, szerencsére a Plázson még szeptember elején is tart a nyár, ahol nemcsak az utolsó meleg napokat élvezhetjük a Balaton legszebb partszakaszán, de még a hamisíthatatlan, plázsos bulikban is megmerítkezhetünk: szeptember első szombatján nappali Beach Party és Necc Party lesz a kínálatban, míg az utolsó hétvégéről szeptember 11-én a Kowalsky meg a Vega gondoskodik majd. Tovább

2020. augusztus 26.

Vadonatúj klippel jelentkezik a USEME

A tavalyi Nagy-Szín-Pad nyertes zenekar Leszel-e még? című dalához forgatott videót. A történet két főszerepét a Balázs Béla-díjas Dér András és felesége, Dér Denisa színésznő alakítja. Tovább

2020. augusztus 18.

Ibizai hangulat a balatonfüredi SunCity-ben

A nagyszínpados produkciók nélkül, mégis forró klubhangulatban telik a nyár az északi part legnagyobb szórakozókomplexumában. A szezon egyik záróakkordja az augusztus 19-i jubileumi RetroStars X buli lesz, majd 2020. augusztus 29-én a house zene egyik legnagyobb világsztárja érkezik! Tovább

2020. július 23.

Július 25-én először koncertezik a Bagossy Brothers Company a Plázson

A Bagossy Brothers Company fénysebességgel került fel a nagyszínpadokra, idén először pedig a siófoki Plázs közönsége is élőben hallhatja őket és együtt énekelhetik most szombaton az olyan slágereket, mint a Valahol itt vagy, vagy az Olyan Ő. A Bagossy Brothers Company koncertje után sem áll meg az élet: három különféle helyszínen várnak partykkal, de már pénteken érdemes itt kezdeni a hétvégét Metzker Viktóriával, illetve Rakonczai Imre Piano estjével. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky