3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2010. március 18.

Figyelem! Nagyszabású Bombariadó Budapesten

Copyright:

A világ legnagyobb rockabilly bandája 30 évvel ezelőtt lekapcsolta a lélegeztetőgépéről a '60-ban kómába eső rockabilly műfajt. Talpra állította, élettel töltötte meg újra, vonásait aktuálissá szabta, a vagány srácok tömegének bandázását alakította, a stílus hagyományait megtartva nagyvárosi balhévá, a menő csajok szexi, és vad stílusává tette. Robbantott zenében, stílusban és mindenben, ami megmozgatta és ma is mozgatja a műfajba bonyolódókat.

Magyarországon is volt nagy nézés, őrület, meg balhék a pesti éjszakában. Hajjaj!...De ezen a fesztiválon nem a múltba nézünk bután. Nem. Megmutatják a fellépő bandák, hogyan szólalnak meg a Stray Cats dalok 2010-ben a saját stílusukban.

The Prison Band
Ha az anyatejjel nem is, de az első bóléval együtt szívták magukba a SC összest. A legendás zenekartól több dal is szerepel a játszási listájukon. Pörgős és lendületes koncerteket tolnak itthon és külföldön egyaránt.

Cactus: "- Utoljára a 80-as évek első felében játszottam olyan bandában (az iskolazenekar volt), ami nem játszott egyetlen Stray Cats dalt sem. Aztán a magyar tévé leadta az essen-i Rockpalace koncertjüket... A Stray Cats akkora, hogy nem lehet sem átugrani, sem megkerülni - mondjuk soha nem is akartam, mert nem csak hallgatni jó, de játszani is."

Gorilla
Öt év után a betondzsungel királya visszatér! Hirdette a második Bombariadó Rockabilly Cirkusz. Koncertjükkel és saját dalaikkal le is darálták a közönséget. És most, egyszeri alkalommal(!), a Stray Cats himnuszokat veszik elő és azokkal pusztítják a hangszórókat.

Pete Gorilla: „- Én a 80- as évek underground/képzőművész zenei életében egy alábecsült, háromakkordos, középiskolai, rockandroll ritmusgitáros voltam, mialatt a többiek nyomták a bluest, a jazzrockot és az alternatívot. Mikor 88-ban meghallottam először a Stray Cats-et és Brian Setzer gitárjátékát, belém hasított a felismerés, hogy ezt a műfajt – a rockabilly-t – is lehet olyan színvonalon játszani, hogy a sok nagy megfejtőt szégyenbe hozza. Akkor határoztam el igazán, hogy megtanulok gitározni, és 22 év alatt, a Gunning Dogsban, a Gorillában vagy a Pete Gorilla Bandben sem voltam képes úgy megpengetni egy akkordot, hogy arra valamilyen módon ne lett volna hatással a Stray Cats.”

Tom Stormy és a Csík zenekar zenészei
Talán a legmeglepőbb zenekara lesz a fesztiválnak. Fácán az alkalomra meghívta a Csík Zenekar több tagját, élükön a "Brian Setzer fanatikus" Szabó Attilával (ének-gitár). Méltó helyen és időben izzítja be Gretsch gitárját, de a többiek is keményen gyúrnak a hoppára.

Fácán: "- A Stray Cats azóta is fertőzi a vele érintkezőket. Így lendült be több banda, melynek dobosa voltam. Sztrékeccesen játszottam/tuk a rockabilly-t a Gunning Dogs-szal és a Mystery Gang-gel. A bandák szétesnek, de a Stray Cats az örök marad!"

Szabó Attila (Csík Zenekar): " - A kilencvenes évek végén egy lemezboltban bóklászva botlottam bele egy számomra teljesen ismeretlen előadó épp aktuális lemezébe. Ez volt a "The dirty boogie". Nagyon ritkán fordul velem elő, de első hallásra beleszerettem. Aztán elkezdtem összeszedni Brian Setzer lemezeit és rögtön bejött a képbe a Stray Cats. Ugyanaz fogott meg benne, mint pl: a magyarpalatkai banda muzsikájában: Rettenetesen ÉLŐ, földszagú muzsika, ami az embert azonnal magával ragadja. Amikor Fácán szólt erről a fesztiválról, azonnal és boldogan mondtam igent és remélem senkit sem fog zavarni egy jó kis cimbalomszóló a Stray Cat Strut-ban..."

A bulit a Naked Truckers melegíti be, a dekor a kultusz zenekarnak kijáró lesz, és természetesen Stray Cats minden mennyiségben.

Gyere el! Bombariadó! Rockabilly Cirkusz: Stray Cats Tribute fesztivál. Világszám!

Bombariadó Rockabilly Cirkusz
30 éves a Stray Cats! - Tribute fesztivál
2010. április 17. (szombat) 20:00.
Dürer Kert - Nagyterem
Budapest, 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.
(Zichy G. u. sarok, volt Elte épületek, a 74/75-ös troli megállójánál)
Start: 20:00
Jegyárak: 2.100.- / 2.500.-
Elővétel március 1-től a helyszínen.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. október 7.

Exkluzív lemezhallgatós estet tart a Carson Coma

Egy exkluzív estet tölthetnek el a rajongók a Carson Comával október 8-án. A Fonogram-díjas zenekar második, Lesz, Ami Lesz című lemezét lehet meghallgatni az együttes tagjaival a megjelenés előtt 1 héttel. Az albumról, annak dalairól Stumpf András műsorvezető beszélget a zenészekkel. Tovább

2020. október 7.

A 40 éves Balaton együttes Ady Endre-estje és színházi koncertje a Trip Hajón

2020. október 11-én, vasárnap a budapesti Trip Hajón (1011. Budapest, Szilágyi Dezső tér, 2-es móló) különleges, színházi koncertet ad a Víg Mihály nevével fémjelzett legendás Balaton együttes. A két részből álló műsor első felében a 100 éve elhunyt Ady Endre verseit hallhatja a közönség a Balaton együttes megzenésítésében, előadásában. Tovább

2020. október 6.

Szabadtéri koncertek a belvárosban, ez a Budapest Ritmo Piknik

A Budapest Ritmo Piknik az öt éve megszokott nívós Budapest Ritmo járványbarát újragondolása. Október 9–10. között 15 ingyenes, szabadtéri koncerttel várjuk a közönséget, három budapesti köztéren: a Millenáris parkban, a Hunyadi téri piac mellett és a Rákóczi téren. A piacon vásárló családoktól a környéken biciklizőkig, a világzene öreg motorosaitól a hazai szcénát most felfedezőkig, várunk mindenkit egy ingyenes, kültéri, szorongásmentes őszindító fesztiválra. Tovább

2020. szeptember 25.

Két Budapest Ritmo!

2020. október 9–10. között jön az eddigiektől eltérő Budapest Ritmo Piknik 15 ingyenes szabadtéri világzenei koncerttel. A CAFe Budapest nyitányának teljes line-upja a Budapest Ritmo Piknik weboldalán olvasható. Vírusmentes, piknikelős, zenefelfedezős koraőszt mindenkinek! Tovább

2020. szeptember 7.

Alkalmazkodik a járványhoz a budapesti WOMEX

A szervező Hangvető budapesti eseményekről, innovatív nemzetközi digitális megvalósításról egyeztet. A WOMEX (Worldwide Music Expo) 2020-as eseményét idén részben virtuálisan valósítják meg, jelentette be a magyar szervező, a Hangvető és a főszervező berlini Piranha Arts. A nemzetközi világzenei fesztivál programjai az eredeti időpontban várhatóan világszerte online elérhetőek lesznek majd, a szervezők jelenleg az esemény pontos helyszíni és online megvalósulásáról egyeztetnek. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky