3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2010. március 18.

Figyelem! Nagyszabású Bombariadó Budapesten

Copyright:

A világ legnagyobb rockabilly bandája 30 évvel ezelőtt lekapcsolta a lélegeztetőgépéről a '60-ban kómába eső rockabilly műfajt. Talpra állította, élettel töltötte meg újra, vonásait aktuálissá szabta, a vagány srácok tömegének bandázását alakította, a stílus hagyományait megtartva nagyvárosi balhévá, a menő csajok szexi, és vad stílusává tette. Robbantott zenében, stílusban és mindenben, ami megmozgatta és ma is mozgatja a műfajba bonyolódókat.

Magyarországon is volt nagy nézés, őrület, meg balhék a pesti éjszakában. Hajjaj!...De ezen a fesztiválon nem a múltba nézünk bután. Nem. Megmutatják a fellépő bandák, hogyan szólalnak meg a Stray Cats dalok 2010-ben a saját stílusukban.

The Prison Band
Ha az anyatejjel nem is, de az első bóléval együtt szívták magukba a SC összest. A legendás zenekartól több dal is szerepel a játszási listájukon. Pörgős és lendületes koncerteket tolnak itthon és külföldön egyaránt.

Cactus: "- Utoljára a 80-as évek első felében játszottam olyan bandában (az iskolazenekar volt), ami nem játszott egyetlen Stray Cats dalt sem. Aztán a magyar tévé leadta az essen-i Rockpalace koncertjüket... A Stray Cats akkora, hogy nem lehet sem átugrani, sem megkerülni - mondjuk soha nem is akartam, mert nem csak hallgatni jó, de játszani is."

Gorilla
Öt év után a betondzsungel királya visszatér! Hirdette a második Bombariadó Rockabilly Cirkusz. Koncertjükkel és saját dalaikkal le is darálták a közönséget. És most, egyszeri alkalommal(!), a Stray Cats himnuszokat veszik elő és azokkal pusztítják a hangszórókat.

Pete Gorilla: „- Én a 80- as évek underground/képzőművész zenei életében egy alábecsült, háromakkordos, középiskolai, rockandroll ritmusgitáros voltam, mialatt a többiek nyomták a bluest, a jazzrockot és az alternatívot. Mikor 88-ban meghallottam először a Stray Cats-et és Brian Setzer gitárjátékát, belém hasított a felismerés, hogy ezt a műfajt – a rockabilly-t – is lehet olyan színvonalon játszani, hogy a sok nagy megfejtőt szégyenbe hozza. Akkor határoztam el igazán, hogy megtanulok gitározni, és 22 év alatt, a Gunning Dogsban, a Gorillában vagy a Pete Gorilla Bandben sem voltam képes úgy megpengetni egy akkordot, hogy arra valamilyen módon ne lett volna hatással a Stray Cats.”

Tom Stormy és a Csík zenekar zenészei
Talán a legmeglepőbb zenekara lesz a fesztiválnak. Fácán az alkalomra meghívta a Csík Zenekar több tagját, élükön a "Brian Setzer fanatikus" Szabó Attilával (ének-gitár). Méltó helyen és időben izzítja be Gretsch gitárját, de a többiek is keményen gyúrnak a hoppára.

Fácán: "- A Stray Cats azóta is fertőzi a vele érintkezőket. Így lendült be több banda, melynek dobosa voltam. Sztrékeccesen játszottam/tuk a rockabilly-t a Gunning Dogs-szal és a Mystery Gang-gel. A bandák szétesnek, de a Stray Cats az örök marad!"

Szabó Attila (Csík Zenekar): " - A kilencvenes évek végén egy lemezboltban bóklászva botlottam bele egy számomra teljesen ismeretlen előadó épp aktuális lemezébe. Ez volt a "The dirty boogie". Nagyon ritkán fordul velem elő, de első hallásra beleszerettem. Aztán elkezdtem összeszedni Brian Setzer lemezeit és rögtön bejött a képbe a Stray Cats. Ugyanaz fogott meg benne, mint pl: a magyarpalatkai banda muzsikájában: Rettenetesen ÉLŐ, földszagú muzsika, ami az embert azonnal magával ragadja. Amikor Fácán szólt erről a fesztiválról, azonnal és boldogan mondtam igent és remélem senkit sem fog zavarni egy jó kis cimbalomszóló a Stray Cat Strut-ban..."

A bulit a Naked Truckers melegíti be, a dekor a kultusz zenekarnak kijáró lesz, és természetesen Stray Cats minden mennyiségben.

Gyere el! Bombariadó! Rockabilly Cirkusz: Stray Cats Tribute fesztivál. Világszám!

Bombariadó Rockabilly Cirkusz
30 éves a Stray Cats! - Tribute fesztivál
2010. április 17. (szombat) 20:00.
Dürer Kert - Nagyterem
Budapest, 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.
(Zichy G. u. sarok, volt Elte épületek, a 74/75-ös troli megállójánál)
Start: 20:00
Jegyárak: 2.100.- / 2.500.-
Elővétel március 1-től a helyszínen.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. szeptember 7.

Alkalmazkodik a járványhoz a budapesti WOMEX

A szervező Hangvető budapesti eseményekről, innovatív nemzetközi digitális megvalósításról egyeztet. A WOMEX (Worldwide Music Expo) 2020-as eseményét idén részben virtuálisan valósítják meg, jelentette be a magyar szervező, a Hangvető és a főszervező berlini Piranha Arts. A nemzetközi világzenei fesztivál programjai az eredeti időpontban várhatóan világszerte online elérhetőek lesznek majd, a szervezők jelenleg az esemény pontos helyszíni és online megvalósulásáról egyeztetnek. Tovább

2020. szeptember 3.

A Plázson még tart a nyár

Bár egy meglehetősen rendhagyó szezont búcsúztathatunk, szerencsére a Plázson még szeptember elején is tart a nyár, ahol nemcsak az utolsó meleg napokat élvezhetjük a Balaton legszebb partszakaszán, de még a hamisíthatatlan, plázsos bulikban is megmerítkezhetünk: szeptember első szombatján nappali Beach Party és Necc Party lesz a kínálatban, míg az utolsó hétvégéről szeptember 11-én a Kowalsky meg a Vega gondoskodik majd. Tovább

2020. augusztus 26.

Vadonatúj klippel jelentkezik a USEME

A tavalyi Nagy-Szín-Pad nyertes zenekar Leszel-e még? című dalához forgatott videót. A történet két főszerepét a Balázs Béla-díjas Dér András és felesége, Dér Denisa színésznő alakítja. Tovább

2020. augusztus 18.

Ibizai hangulat a balatonfüredi SunCity-ben

A nagyszínpados produkciók nélkül, mégis forró klubhangulatban telik a nyár az északi part legnagyobb szórakozókomplexumában. A szezon egyik záróakkordja az augusztus 19-i jubileumi RetroStars X buli lesz, majd 2020. augusztus 29-én a house zene egyik legnagyobb világsztárja érkezik! Tovább

2020. július 23.

Július 25-én először koncertezik a Bagossy Brothers Company a Plázson

A Bagossy Brothers Company fénysebességgel került fel a nagyszínpadokra, idén először pedig a siófoki Plázs közönsége is élőben hallhatja őket és együtt énekelhetik most szombaton az olyan slágereket, mint a Valahol itt vagy, vagy az Olyan Ő. A Bagossy Brothers Company koncertje után sem áll meg az élet: három különféle helyszínen várnak partykkal, de már pénteken érdemes itt kezdeni a hétvégét Metzker Viktóriával, illetve Rakonczai Imre Piano estjével. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky