3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2010. március 17.

Clint Eastwood fia Budapesten

Copyright:

Egyáltalán nem meglepő, hogy a hollywoodi legenda, Clint Eastwood fia, Kyle Eastwood igazán lélegzetelállító „super cool” dallamvilágot  képes megálmodni. Okos, emelkedett és intelligens stílusát mindenhol elismerik a jazz világában. Kyle olyan érzékenységgel és profizmussal állítja színpadra az élő koncerteket, hogy a létező legigényesebb zeneként kerültek a köztudatba. Kyle egy tehetséges angol zenekarral dolgozik, így a világ majdnem összes zeneszerető emberének elnyerte az elismerését, és ennek semmi köze nem volt a családfájának.

Kyle legutóbbi, "Metropolitain" című albuma a harmadik, amely a Candid labelnél jelent meg. Sokkal élethűbben visszaadja azt az élő hangzást, amely a világ minden táján lenyűgözte a közönséget. Előremutató, újszerű stílusával és annak köszönhetően, hogy olyan zenészekkel dolgozott együtt, mint Till Bronner, Camille, Manu Katche és Eric Legnini, Kyle valóban Európa jazz elitjének a tagjai között tudhatja magát. A lemez társproducere ráadásul Miles Davis fia, Erin Davis volt és Kyle régi alkotótársa, Michael Stevens. Eastwood ebben az évben kezdett turnézni a lemez anyagával, amellyel  jövőre május 20-án Budapestre, a Millenáris Teátrumba is eljönnek.

Ahogy azt a The Independent egyik lapszámában mesélte magáról, egy igazi zenész családból származik.

- Amikor megmondtam édesapámnak, a színész és rendező Clint Eastwoodnak, hogy zenész akarok lenni, nagyon örült neki - mondta. – A zene mindig nagyon fontos volt a családunkban. A szüleimnek köszönhetem a zenei ízlésemet, és azt, hogy egészen kiskorom óta szeretem a jazzt. Emlékszem, miközben a házifeladatomat írtam, Duke Ellington, Count Basie és Miles Davis Dave Brubeck, Thelonious Monk, és a Stan Kenton Big Band lemezei szóltak a házban. Apukám zongorázik, ahogy régen édesanyám is, sőt anyukám édesanyja zenetanár volt Illionisban, a Northwestern Egyetemen.

Kyle számtalan alkalommal ment el édesapjáékkal a Monterey Jazz Fesztiválra.

- Egy híres apának az az egyetlen előnye, hogy bármikor be tudsz menni a színfalak mögé – mesélte egy interjúban, amit a mostoha anyja, Dina Ruiz Eastwood készített vele. – Sok nagysággal találkoztam, többek között  Dizzy Gillespie-vel és Sarah Vaughannal. Ha erre gondolok, mindig rádöbbenek, hogy ezek a zenészek milyen nagy hatással voltak a pályámra!

Első élménye az volt, amikor Clint megmutatta neki, hogyan játssza a Boogie Woogie basszus szólamát bal kézzel, miközben ő a szólót játszotta a jobb kezével... Ezek után nem csoda, hogy Eastwood  főiskolás korában basszusgitározni kezdett. R&B-t tanult, és hallás után reggae-t is játszott. Miután a francia basszusgitáros, Bunny Brunel tanítványa lett, rendszeresen  koncertezett New Yorkban, valamint Los Angelesben és környékén. Ezzel egyidőben megalapította a Kyle Eastwood Quartetet, akikkel fellépett 1996-ban az Eastwood After Hours: Live at Carnegie Hall elnevezésű koncerten, amely Clint Eastwood és a jazz iránti szeretete előtt tisztelgett. Az édesapja egyébként is mindig támogatta és szerette, amit csinál.

- Ami az édesapámat illeti, azóta, hogy komolyan kezdtem venni a zenei pályámat, mindig mellettem állt. – mondta a The Independentnek adott interjúban.

1998-ban a Sony kiadta első CD-jét "From There To Here" címmel, amelyeken ugyanúgy voltak jazz standardek, mint saját szerzemények. Miután szerződést kötött a brit Candid kiadóval 2004-ben, Eastwood Dave Koz Rendezvous labeljéhez pártolt, ahol meg is jelent két albuma. 2005-ben a "Paris Blue" látott napvilágot, amellyel kapcsolatban elmondta, “a jazz gyökereket meghagyta, de még megfűszerezte egy kis swinggel és funkyval. Nem csoda, hogy az album a francia jazz slágerlista első helyén landolt. Harmadik, "Now" című CD-jén Ben Cullum és a londoni zenei élet elitje  mellett együtt dolgozott a BBC jazz díjának zongoristájával, Andrew McCormackkal. A címadó dal posztmodern jazz átiratától kezdve a "Let’s Play" buja dallamán keresztül a  "September Nights" elektro-groove-os hangulatáig a hallgatókat magával ragadták a lemez szerzeményei.

2007-ben és tavaly a "Now" című albumot Kyle három földrészen mutatta be élőben. Zenekarával óriási sikert arattak és a legjobb kritikákat kaptak, bármerre is jártak.
 
Szólókarrierje mellett Eastwood több olyan filmnek a zenéjét jegyzi előadóként, zeneszerzőként vagy hangszerelőként amelyben az édesapja szerepelt. Az első a  "Titokzatos folyó" volt, ami Oscar-díjat is kapott. Ezt a "Regarding Henry", a "Zöldfülű", a négy Oscar-díjat nyert "Millió dolláros bébi", "A Dicsőség zászlaja", a "Levelek Iwo Dzsimáról", az "Elcserélt életek", a "Sorsvonat" és a "Gran Torino" című produkciók követték. Színészként is bemutatkozott, többek között a "L'Heure d'été", "A Szív hídjai", a "Lebujzenész" és a "The Outlaw Josey Wales" című filmekben.  

KYLE EASTWOOD BAND
2010  MÁJUS 20. MILLENÁRIS TEÁTRUM

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2023. március 1.

Idén először INOTA Fesztivál

2023. augusztus 31-én, egy üzemen kívüli hőerőműben indul a zenei és fényművészeti INOTA Fesztivál. Az INOTA Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, az idén 18 éves NVC rendezvényszervező kollektíva és a Centrum Production közös kezdeményezése. A hazai underground zenei és vizuális szcéna összefogásával létrejött esemény során az a cél, hogy megvalósuljon Magyarország legnagyobb olyan rendezvénye, amin nem csak előremutató zenei actek, de fényinstallációk, mappingek és egyéb kortárs vizuális alkotások is felsorakoznak. Tovább

2023. február 22.

Sir Tom Jones újra Budapesten

Tavaly nyári koncertjének elkerülhetetlen halasztását követően Sir Tom Jones alig várja, hogy 2023. július 1-jén visszatérjen Budapestre vadonatúj, Ages & Stages című turnéjával. A korábban megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek az új dátumra. Tovább

2023. február 21.

Budapestre jön a Guns N Roses

A Guns N’ Roses 2023-ban újra útra kel világkörüli turnéjával, stadionokban, fesztiválokon és arénákban fellépve a nyár és az ősz folyamán. Az utánozhatatlan rockbanda június 5-én Tel Avivban kezdi meg kiruccanását, majd a július 22-i athéni koncertjükig bejárják Európát. Július 19-én Budapesten, a Puskás Arénában is fellépnek! A turné augusztus 5-én folytatódik az észak-amerikai résszel, október 16-án a vancouveri koncerttel zárva a koncertkörutat. Tovább

2022. október 27.

Itt a 15. Fishing on Orfű teljes zenei programja

Közzétette teljes zenei programját a legbarátságosabb fesztivál hírében álló Fishing on Orfű. A jubileumi 15. fesztiválon a látogatók 4 nap alatt közel 150 zenei produkciót nézhetnek meg, a program bejelentésével egyidőben a napijegyek értékesítése is elkezdődött. Tovább

2022. október 27.

Mötley Crüe és a Def Leppard együtt jön Budapestre

A 2022-es év legnagyobb észak-amerikai stadionturnéját követően, amelyre több mint 1,3 millió jegyet adtak el, a világ ikonikus, leghíresebb rocklegendái, a Mötley Crüe és a Def Leppard 2023-ban kiterjesztik The World Tour elnevezésű turnéjukat a teljes világra! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky