3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2009. december 11.

Húsz éves a Tátrai Band - Szuperkoncert a Sportarénában

Copyright:

Monstre koncertre, magas színvonalú zenélésre, a Tátrai Band legendás korszakainak megidézésére számíthatnak azok, akik eljönnek a húsz éves zenekar jubileumi koncertjére december 18-án a Papp László Budapest Sportarénába – mondta Jamie Winchester. Az ír származású énekes-gitáros zeneszerző elmondta, hogy a próbák jó hangulatban telnek. „Ugyanarra az őserőre számíthatnak a rajongók, amit megszokhattak a Tátrai Bandtől, a tíz éves szünet után is hatalmas energiák övezik a produkciót.” Jamie Winchester kiemelte: nem dolgozták és hangszerelték át a nótákat, a szuperkoncertre kiválasztott 24 szám ugyanúgy szólal majd meg, mind a zenekar hőskorában.

Jamie Winchester, aki húsz éve meghatározó egyénisége az élvonalbeli magyarországi projekteknek (Baba Yaga, Boom Boom, Tátrai Band, Koncz Zsuzsa, Ákos, Jamie-Robi) mesélt arról is mit jelent pályafutásában a grandiózus csapat. – A kilencvenes évek közepén nagyon elegem lett az egész hazai cirkuszból, meguntam magyar popszakma allűrjeit. Vízválasztó volt, hogy egy rosszízű Mester és Tanítványai-turné után, a Baba Yaga- és a Koncz Zsuzsa-produkció mellett bekerültem az ősöreg társaságba, Tátrai Tiborhoz, Solti Jánoshoz, Pálvölgyi Gézához. Mindent tőlük tanultam. Azt, hogy hogyan lehet harminc éven keresztül ugyanazokban a klubokban fellépni és mégis minden este olyat nyújtani az embereknek, ami túlmutat a hétköznapjaikon. A Tátrai Banddel közös zenélés során visszanyertem a szakmámba vetett hitemet – fogalmazott a zeneszerző, aki a mai napig oszlopos tagja Tátrai Tibor és Tóth János Rudolf zenekarának a Magyar Atomnak.

Húsz évvel ezelőtt, 1989-ben jött létre a Tátrai Band legendás, sikert sikerre halmozó felállása Tátrai Tibor gitárossal, Horváth Charlie énekessel, Pálvölgyi Géza billentyűssel, Kovács Tamás basszusgitárossal és más kiváló muzsikusokkal. A legendás felállás tíz év után ismét összeáll, hogy 2009. december 18-án a Papp László Budapest Sportarénában egy felejthetetlen koncertet adjon.

A Tátrai Band megalakulásakor, a 80-as évek végén egy teljesen egyéni hangzást hozott létre, amelynek alapja a két zeneszerző, Tátrai Tibor és Pálvölgyi Géza sajátos, egymást remekül kiegészítő zenei világa volt. Ehhez jött az együttes tagjainak közös megszólalása és Charlie különleges orgánuma. A legtöbb dalszöveget Kovács Tamás jegyezte, a Tátrai Band mondanivalója pedig nagyon sokakat megfogott. Az első sikert a New York című dal hozta, 1991-ben, ettől kezdve nem volt megállás: az országos turnék végállomása rendre a telt házas Budapest Sportcsarnok vagy Kongresszusi Központ volt. A Tátrai Band egymás után készítette albumait, amelyek közül több aranylemez is született.


Az igényes muzsikát játszó zenekar, tízegynéhány évi folyamatos csúcsra járatás után azonban egy időre „visszavonult”. A Tátrai Band azonban nem búcsúzott közönségétől, mert nem volt miért. A tagok jól tudták, hogy előbb vagy utóbb folytatni fogják a közös muzsikálást és akkor állnak újra együtt a színpadra, amikor mindegyiküknek igazán nagy kedve támad hozzá. A zenekar megünnepli huszadik születésnapját és az időközben elhunyt Kovács Tamásra is emlékezik.

Jamie Wincester - Pályakép

A legtöbb zenei stílusban népszerű alkotó, az ír származású Jamie Winchester nevét nemcsak Hrutka Róberttel közös formációjából, hanem számos lemezborítóról ismerhetjük, a kilencvenes évek óta a legnagyobb sztárjaink – Koncz Zsuzsa, Pierrot, Gerendás Péter, Ákos, Rúzsa Magdi, Schmidt Vera, Für Anikó – nélkülözhetetlen háttérembere volt.

A gitáros, énekes, dalszerző a kilencvenes évek elején játszott a KFT együttessel, majd egy orosz népi kórussal megalapította a Baba Yaga-t. A KFT-s Bornai Tibor vette be Koncz Zsuzsa zenekarába.  Ezt követően dolgozott Révész Sándorral (Piramis), Pierrot-val, Gerendás Péterrel, Nyers együttessel. Jött a Patika, Orsi, a Mester és Tanítványai, Kid. 1995-96 körül Jamie berobbant a Tátrai Bandbe is. Dolgozott a Black Out lemezein, a Perfect Name-mel, a Jazz+Az-zal, Lerch Istvánnal, Tolcsvay Lászlóval, a Rémember zenekarral az Egyszercsak együttessel, Szilárddal, Ákossal. Máig tagja a Magyar Atomnak, kiváló albumokat készített a Boom Boom zenekarral.

Jamie Winchester és Hrutka Róbert 2001-ben talált egymásra, a sikergyáros zeneszerzők nyolc év alatt négy stúdióalbumot (It’s Your Life, Last One Out…, Hole, The Trouble You’re In), egy dupla live CD-t és egy DVD-t (Wood & Strings) készítettek, a lemezeken szereplő dalokból számos sláger született. Jamie ez idő alatt is nagyon sok előadóval, zenekarral dolgozott együtt, említsük csak az Anna & the Barbiest, Kovácsovics Fruzsinát, Rúzsa Magdit, a V'Moto Rock-t, Roy&Ádámot, Für Anikót vagy Schmidt Verát.

Jamie Winchester 2009-ben új zenekarával elkészítette „protest rock“ albumát The Cracks are Showing (Látszanak a repedések) címmel, amely a művész első szólólemeze, ráadásul a művész a CD összes dalát egyedüli szerzőként jegyzi.

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. december 14.

Különleges stream koncertet ad a Kiscsillag

A Kiscsillag zenekar egy interaktív bulival zárja az évet, hogy a közönség bepótolhassa az idén elmaradt találkozási lehetőségeket. Tovább

2020. október 29.

Budapest is szerepel az Iron Maiden 2021-es turnéjának listáján

Az IRON MAIDEN bejelentette, hogy többek között egy magyarországi fellépés is bekerült a 2021-es Legacy Of The Beast európai turné utolsó szakaszába, a banda 2021. június 9-én ad koncertet a Groupama Arénában. Előzenekarként a Lord Of The Lost www.lordofthelost.de melegíti majd be a közönséget. Tovább

2020. október 29.

A 2 éves Antares az Akvárium Klubban ünnepel

A magyar könnyűzenei élet egyik legfényesebb ifjú csillaga, az Antares fontos évfordulóhoz érkezett. Bár még csak két évesek, tulajdonosai egy Junior Artisjus Díjnak és az Öröm a Zene fődíjnak, velük indult a Dalfutár 4, és már második lemezüket készítik. A progresszív rock, metal, hip-hop, jazz, funk és soul világot vegyítő zenekar fennállásának második évét az Akvárium Klubban ünnepli 2020. november 20-án. Tovább

2020. október 29.

Ozzy Osbourne Budapestre jön

A Rock and Roll Hírességek Csarnokának újonca, a Grammy®-díjas énekes és zeneszerző OZZY OSBOURNE bejelentette NO MORE TOURS 2 turnéja közelgő angol és európai koncertjeinek új időpontokra történt átszervezését. Tovább

2020. október 7.

Exkluzív lemezhallgatós estet tart a Carson Coma

Egy exkluzív estet tölthetnek el a rajongók a Carson Comával október 8-án. A Fonogram-díjas zenekar második, Lesz, Ami Lesz című lemezét lehet meghallgatni az együttes tagjaival a megjelenés előtt 1 héttel. Az albumról, annak dalairól Stumpf András műsorvezető beszélget a zenészekkel. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky