3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2009. december 10.

New York Voices a Millenáris Teátrumban

Copyright:

A huszadik születésnapjukat ünneplő Grammy-díjas énekegyüttes, a New York Voices a nagy elődök nyomát követi. Lambertét, Hendricks and Rossét vagy a Manhattan Transferét. A legjobbaktól tanultak és mindezt új formába öntötték. Mindannyian elsősorban a jazz szerelmesei voltak, de  gyakran a brazil, a R&B, a klasszikus és popzene elemei is egyre sűrűbben megjelentek az általuk előadott művekben.

Az énekegyüttest Darmon Meader, Peter Eldridge, Kim Nazarian, Caprice Fox és Sara Krieger alapították 1987-ben. Két évvel később már aláírták az első lemezszerződésüket és megjelent debütáló albumuk New York Voices címmel. Már ezzel óriási sikert arattak, és nemzetközi szinten is elnyerték a jazz világ elismerését, így öt év alatt még további négy CD látott napvilágot tőlük. Ebben az időszakban személyi változások is történtek a zenekarban. Sara Krieger visszavonult, és miután a többiek meghallgattak az Egyesült Államok minden részéről érkező mintegy hatvan énekest, rátaláltak Lauren Kinhanra. A hangja először a harmadik, What's Inside című albumon csendül fel. Nem sokkal ezután Caprice Fox is elhagyta a csapatot, így lett quartett a zenekarból, amelyen akkor és most sem akartak változtatni.

Saját produkcióikon kívül több más előadó albumán és élő koncerteken is közreműködtek, amely további szakmai és közönségsikert hozott a számukra. Hallhatjuk őket többek között a Grammy-díjas Count Basie Orchestra CD-jén, a Latin Grammy-díj nyertesével, a Brazilian Dreams-szel, egy kortárs klasszikussal, a The Ancient Towerrel vagy Don Sebesky I Remember Bill című albumán. Emellett felléptek számos vilghírű jazz zenésszel is, Ray Brownnal, Bobby McFerrinnel, Nancy Wilsonnal, George Bensonnal, Jon Hendricks-szel, Annie Ross-szal, a the Boston Pops-szal és Paquito D'Riverával is.

1997-ben különleges zenei utazást tettek, amikor Paul Simonnal léptek fel. Sokfajta stílust „felhasználtak”, hogy ezzel is hozzájáruljanak az énekes-dalszerző egyébként is színes zenei palettájához.

Nyolc évvel ezelőtt megjelent Sing, Sing, Sing című albumuk, amelyen egy big band élményével akarták megakadályozni a rajongóikat. Darmon vállalta magára az ének és big band hangzás tökéletesítését, de mellette felkérték a tehetségeket gondozó producert,  Elliot Scheinert, hogy többek között a  Manhattan Transferrel, Steely Dannel és Fleetwood Mac-kel szerzett tapasztalatával segítsen kialakítani a stúdióban a tökéletes hangzást, amelyhez még hozzájárultak Micheal Abene és Rob Mounsey hangszerelési ötletei is. 

Az elmúlt években a the Boston Pops kérte fel őket, hogy új színt vigyenek a nevükkel fémjelzett előadásokba. Ekkorra már kialakítottak egy olyan Big Band hangzást, amellyel már nem csak a The Boston Pops-szal, hanem más neves zenekarokkal is turnéztak az Egyesült Államokban. Ezzel párhuzamosan volt egy másik repertoárjuk, amely az úgynevezett Baby Boom korszak slágereit idézte fel, így a Beatles, Joni Mitchell, Stevie Wonder, the Mammas and the Papas és a the Carpenters ismert dalait.


2005-ben összeállítottak egy látványos karácsonyi műsort a the Boston Pops-szal, akikkel újra körbejárták az USA államait.  Két évvel később megjelentették A Day Like This című albumukat, amelyen visszatértek a kezdetekhez. A brazil hatáson kívül hallhatunk Big Band hangszerelést csakúgy, mint a swinget. Ezen már nemcsak feldolgozások voltak, hanem a zenekar tagjainak saját szerzeményei is.

Élő koncertjeikről ódákat zengnek a kritikák, kiemelve elegáns, káprázatos stílusukat. A Time Out Chicago újságírója szerint már önmagában a látványuk felemelő, amit csak még jobban fokoz a hangjuk és a zenéjük. Sok más helyszín mellett felléptek már a Carnegie Hallban, a Lincoln Centerben, a The Kennedy Centerben, a híres The Blue Note klubban Japánban és New Yorkban, a The Austria Opera House-ban, és a The Zurich Opera House-ban. A jazz fesztiválokról sem maradhattak el, így a  North Sea Jazz Fesztiválnak ugyanúgy elengedhetetlen sztárjai, mint a Montreal Jazz Fesztiválnak vagy a New Orleans Jazz és a Blues Heritage Fesztiválnak. A tehetségek sorsát is  szívükön viselik, hiszen rendszeresen tartanak workshop-okat, órákat adnak vendégelőadóként középiskolákban és zene szakos főiskolásoknak. A New York Voices tagjai külön és részt vesznek számos produkciók fellépésein, felvételein tanácsadóként, szerzőként és előadóként egyaránt.

NEW YORK VOICES
SWINGING CHRISTMAS TOUR

2009. DECEMBER 16.
MILLENÁRIS TEÁTRUM

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. március 4.

Dagny az Akvárium Klubban

Minden egyes új dalával és fellépésével folyamatosan ámulatba ejti és meglepi közönségét. Noha Dagny Norvoll Sandvik egy tehetséges zenészcsaládban nőtt fel a norvégiai Tromsøben, a dalszövegírás és a zene iránti igazi szenvedélyét a 20-as évei elején találta meg, amikor Londonba költözött. Tovább

2021. február 13.

Többek között Budapesten tér vissza a The Weeknd

A 2022-re meghirdetett világkörüli The Weeknd turné az átütemezett észak-amerikai és európai koncertkörút az iránt óriási érdeklődés. Ez a várva várt, szenzációs visszatérő koncert 2022. november 4-én a Budapest Arénában is látható lesz! A jegyértékesítés az énekes Super Bowl fellépését követően, február 8-án el is indult. Tovább

2021. január 20.

Főzzünk embert és együnk tudományt! - a Tudósok ökumenikus diétakoncertje Afrikából

Mit tehet a zenész, ha nem koncertezhet? – teszik fel a kérdést brit, magyar és karagandai tudósok, s mivel immár globális az imperialista kapitalizmus, amelyben elvárt, hogy smileyval a kopoltyúnkon boldog halakként ússzunk, a válasz nem lehet más a túlélés feltételeinek a megteremtése céljából, mint az öröm- és pénzszerzés egyéb módjainak a felkutatása. Tovább

2020. december 14.

Különleges stream koncertet ad a Kiscsillag

A Kiscsillag zenekar egy interaktív bulival zárja az évet, hogy a közönség bepótolhassa az idén elmaradt találkozási lehetőségeket. Tovább

2020. október 29.

Budapest is szerepel az Iron Maiden 2021-es turnéjának listáján

Az IRON MAIDEN bejelentette, hogy többek között egy magyarországi fellépés is bekerült a 2021-es Legacy Of The Beast európai turné utolsó szakaszába, a banda 2021. június 9-én ad koncertet a Groupama Arénában. Előzenekarként a Lord Of The Lost www.lordofthelost.de melegíti majd be a közönséget. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky