3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2009. április 17.

Koncert, kiállítás és országjárás – Kowalsky Meg A Vega

Copyright:

Nyíregyházán lép fel a Kowalsky Meg A Vega zenekar április 22-én, szerdán.  Az Esélyegyenlőségi Világnap alkalmából a város főterén, a Kossuth téren adnak ingyenes koncertet. A formáció énekese festményeit is magával viszi, amit a Nyíregyházi Főiskolán láthat majd először a közönség.

A négylemezes együttes a Mindenki Napja elnevezésű rendezvényen koncertezik a nyíregyházi Kossuth téren április 22-én, délután fél 5-kor. Előttük a Next Day nevű formáció lép színpadra, akik Kowalsky szülővárosából, Komádiból érkeznek és a májusi, Petőfi Csarnokbeli koncerten is a zenekar előtt muzsikálhatnak.

Tavaly az Év Koncertje a Wigwamban címmel (Arany Nyíl-díjjal) kitüntetett Kowalsky Meg A Vega négy albumot tudhat a háta mögött, következő kislemezük, egy jubileumi DVD kíséretében ősszel jelenik meg. A két új dalra persze nem kell még fél évet várniuk a rajongóknak, a premier a május 15-i, Petőfi Csarnokban tartandó koncertjen lesz, ahová egy érdekes kiállítást is terveznek. Ezeket a képeket már a nyíregyházi koncert alkalmával is megcsodálhatja a közönség a város főiskoláján.

Nyíregyházán először(!) a Kowalsky festmények

Kowalskyt nemcsak az elgondolkodtató dalszövegeiről ismerhetik a zenebarátok, a frontembernek már két könyve jelent meg, és festeni is szeret. Az énekes festék és vászon iránti vonzalma még a Black Out időkre vezethető vissza. A kilencvenes évek elején kezdett olajjal dolgozni, mint mondja, akkor még csak kikapcsolódásként.

- Az első kiállítást az Esőnap (Black Out) lemez idején, 1996-ban rendeztük. Azóta is folyamatosan festek, és amikor a Vega indult, akkor az A38-as állóhajon is nyílt egy tárlat, amit akkor egy koncerttel kötöttünk össze. Nyíregyháza lesz az első állomása egy olyan önálló kiállítás-sorozatnak, ami a munkásságommal foglalkozik. – mondta Kowalsky.

Persze ez a tárlat is össze lesz kötve a zenével, aminek az a magyarázata, hogy Kowa elsősorban énekesnek tartja magát attól függetlenül, hogy szívesen kalandozik mind a festészet, mind pedig az írás világában. Nyíregyháza lesz az első állomása annak a hatállomásos kiállítás-sorozatnak, amelyet tavasszal még -más városok mellett- Szolnokra, Kazincbarcikára és Budapestre is elvisznek. Kowalsky húsz képet válogatott ki az elmúlt félév munkásságból, a festmények jelentős része egy japán természettudós, Masaru Emoto tudományos bizonyításához kapcsolódik, miszerint a víz képes az információkat fölvenni, tárolni és továbbadni.

- Ezzel a témával, a víz kristályszerkezetével többet is szeretnék még foglakozni, és remélem, hogy egy-két éven belül lehet egy olyan kiállítás-sorozatom, ahová már ötven-hatvan képet is el tudok vinni. Olyan festményekre gondolok persze, amik csak erről a témáról szólnak. – mesélte jövőbeni terveit Kowalsky.

A képek az ősz folyamán továbbvándorolnak majd, olyan városokban állítják ki, ahová tavasszal nem jutottak el. Debrecenben is ekkor láthatja majd a közönség, ami azért is fontos, mert a zenekar ebben az évben –ellentétben a tavalyi évvel- csak itt tartja évzáró nagykoncertjét. Budapesten előreláthatólag ez év novemberéig mindössze kétszer lépnek fel, a májusi Petőfi Csarnokos buli után csak augusztusban, a Sziget-fesztiválon koncertezik majd a Vega.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. július 5.

Jelentkezz te is fellépőnek a XII. Music Hungary Konferencia & Showcase-re!

Keressük a legígéretesebb hazai produkciókat a XII. Music Hungary Konferencia & Showcase programjába. Ha szeretnél fellépni novemberben Veszprémben, itt az idő, jelentkezz! Tovább

2024. július 4.

Bonyolódnak a The Trousers ügyei

Gőzerővel zajlanak a klasszikus, nyers rock and roll és a modernebb, dalközpontú garázsrock sajátos keverékét játszó The Trousers hetedik albumának előkészületei. Kőváry Zoliék olyannyira termékeny időszakukat élik, hogy a korong előtt, még a nyáron kijönnek egy feldolgozás EP-vel „GARAGE NIGHTS REVISITED” címen. Ennek a kislemeznek az előfutára érkezett meg ma a „PRETTY VACANT” formájában. Tovább

2024. június 11.

Mindenhol igyunk felelősen!

Két éve a bulikra, fesztiválokra koncentráltak, most a sportesemények szurkolóinak üzennek a Magyar Szeszipari Szövetség és a Terméktanács arról, hogy figyeljünk a mértékletes italfogyasztásra. Nyáron az EB és az Olimpia adnak alkalmat arra, hogy összegyűljünk, iszogassunk, szurkoljunk, örüljünk, szomorkodjunk, ünnepeljünk, bulizzunk – de ezek közben is fontos a fair játék, felelős italozás – ahogy a kampányüzenetek jelzik. Tovább

2024. június 3.

Geszti péter és Péterfy Bori párban

Tessék? Péterfy Bori és Geszti Péter egy párban? Az őrült szerelemnek semmi sem állja útját! Legalábbis abban a vadonatúj, őrült duettben és videó klipben, amelyben a mainstream rapper és az underground díva egymásra találnak. Igaz, ehhez előbb el kell tenniük láb alól a vetélytársaikat. A születésnapi Geszti Sixty Aréna show-ra készülő Geszti Péter új partnerrel, és nem mindennapi klipben tűnik fel. Tovább

2024. május 22.

KELET  - Dzsúdló egy jó dallal indítja a szezont

Dzsúdló idei első megjelenése az elszakadás és felnőtté válás témáját boncolgatja. A pörgős felvétel egy baráti kollab terméke: a rap betétet Signo adja, a számhoz készült klipet a baráti társaság harmadik tagja, Szél Benjámin rendezte. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky