3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2009. április 17.

Koncert, kiállítás és országjárás – Kowalsky Meg A Vega

Copyright:

Nyíregyházán lép fel a Kowalsky Meg A Vega zenekar április 22-én, szerdán.  Az Esélyegyenlőségi Világnap alkalmából a város főterén, a Kossuth téren adnak ingyenes koncertet. A formáció énekese festményeit is magával viszi, amit a Nyíregyházi Főiskolán láthat majd először a közönség.

A négylemezes együttes a Mindenki Napja elnevezésű rendezvényen koncertezik a nyíregyházi Kossuth téren április 22-én, délután fél 5-kor. Előttük a Next Day nevű formáció lép színpadra, akik Kowalsky szülővárosából, Komádiból érkeznek és a májusi, Petőfi Csarnokbeli koncerten is a zenekar előtt muzsikálhatnak.

Tavaly az Év Koncertje a Wigwamban címmel (Arany Nyíl-díjjal) kitüntetett Kowalsky Meg A Vega négy albumot tudhat a háta mögött, következő kislemezük, egy jubileumi DVD kíséretében ősszel jelenik meg. A két új dalra persze nem kell még fél évet várniuk a rajongóknak, a premier a május 15-i, Petőfi Csarnokban tartandó koncertjen lesz, ahová egy érdekes kiállítást is terveznek. Ezeket a képeket már a nyíregyházi koncert alkalmával is megcsodálhatja a közönség a város főiskoláján.

Nyíregyházán először(!) a Kowalsky festmények

Kowalskyt nemcsak az elgondolkodtató dalszövegeiről ismerhetik a zenebarátok, a frontembernek már két könyve jelent meg, és festeni is szeret. Az énekes festék és vászon iránti vonzalma még a Black Out időkre vezethető vissza. A kilencvenes évek elején kezdett olajjal dolgozni, mint mondja, akkor még csak kikapcsolódásként.

- Az első kiállítást az Esőnap (Black Out) lemez idején, 1996-ban rendeztük. Azóta is folyamatosan festek, és amikor a Vega indult, akkor az A38-as állóhajon is nyílt egy tárlat, amit akkor egy koncerttel kötöttünk össze. Nyíregyháza lesz az első állomása egy olyan önálló kiállítás-sorozatnak, ami a munkásságommal foglalkozik. – mondta Kowalsky.

Persze ez a tárlat is össze lesz kötve a zenével, aminek az a magyarázata, hogy Kowa elsősorban énekesnek tartja magát attól függetlenül, hogy szívesen kalandozik mind a festészet, mind pedig az írás világában. Nyíregyháza lesz az első állomása annak a hatállomásos kiállítás-sorozatnak, amelyet tavasszal még -más városok mellett- Szolnokra, Kazincbarcikára és Budapestre is elvisznek. Kowalsky húsz képet válogatott ki az elmúlt félév munkásságból, a festmények jelentős része egy japán természettudós, Masaru Emoto tudományos bizonyításához kapcsolódik, miszerint a víz képes az információkat fölvenni, tárolni és továbbadni.

- Ezzel a témával, a víz kristályszerkezetével többet is szeretnék még foglakozni, és remélem, hogy egy-két éven belül lehet egy olyan kiállítás-sorozatom, ahová már ötven-hatvan képet is el tudok vinni. Olyan festményekre gondolok persze, amik csak erről a témáról szólnak. – mesélte jövőbeni terveit Kowalsky.

A képek az ősz folyamán továbbvándorolnak majd, olyan városokban állítják ki, ahová tavasszal nem jutottak el. Debrecenben is ekkor láthatja majd a közönség, ami azért is fontos, mert a zenekar ebben az évben –ellentétben a tavalyi évvel- csak itt tartja évzáró nagykoncertjét. Budapesten előreláthatólag ez év novemberéig mindössze kétszer lépnek fel, a májusi Petőfi Csarnokos buli után csak augusztusban, a Sziget-fesztiválon koncertezik majd a Vega.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. március 8.

Nőnapi premier - HolyChicks

Könnyed és felemelő szerzeménnyel jelentkezik Magyarország egyik legmenőbb csajbandája. A négyes legújabb dalával mindenki fellélegezhet egy kicsit, hiszen nem titok, hogy a szerzeménnyel a lányok már a nyitás pillanatába repítenek minket. Tovább

2021. március 5.

Így ért véget egy téli álom: megjelent Hajós Kristóf, a The Unbending Trees énekesének visszatérő dala

Szimbolikusnak is tekinthető hét év hallgatás után egy, az ébredés küzdelmeiről szóló álomszerű, önreflektív dallal tér vissza a zenei élet fősodrába Hajós Kristóf. A kultikus The Unbending Trees néhány éve Hollandiába költözött énekes-szövegírójának visszatérő, ’Bitterfly’ című dalához egy Rotterdamban forgatott videoklip is készült. A Klinik gondozásában megjelent új szám egyúttal az előfutára is Kristóf októberben megjelenő új lemezének, amely kilép a The Unbending Trees zongorás hangzásából, de annak alapvető értékeit megtartva viszi tovább az elegáns, akusztikus, csendes kamara-balladai zenei világot. Tovább

2021. március 5.

Curtis és Szabó Ádám ügye

Curtis folytatja az akciót, ezúttal Szabó Ádám a bajtársa! Az újpesti rapper legutóbb a „Fáradt lélek”-ben mutatta meg színészi tehetségét, a sztár pedig emelte a tétet, hiszen a Szabó Ádámmal közös „Ez vagyok én” megdöbbentően profi lett. A páros Oscar-díjas alakítást hoz 3 és fél perben. Na, és persze a zene sem piskóta! Tovább

2021. március 4.

Megjelent a Mmamt II, Egyedi Péter második szólólemeze

Az Óriásból, az Isten Háta Mögöttből vagy a Rájátszásból is ismert zenész Mmamt néven megjelentetett szerzői bemutatkozását számos könnyűzenei médium 2019 legfontosabb magyar lemezei közé sorolta. Végre itt a folytatás, a Mmamt II. Tovább

2021. március 4.

Érkezik az új Prédikátor-dal – Íme az ember!

Ecce homo, vagyis Íme az ember! Pajor Tamás evangéliumi kifejezést ültetett át 2021-be, és páratlanul sikerült. A polihisztor Prédikátor életigenlő szerzeményétől azonnal jobb kedvre derülünk, hiszen frappáns szövege, ritmusos alapja és a klip garantálják a mosolyt, miközben óriási életigazságokat tartalmaz. Klasszikus! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky