3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hónap zenekara

2004. szeptember 17.

kinos interjú

myMusic.hu: Hello!

kinos: Szevasztok!

myMusic.hu: Ki van itt a zenekarból?

kinos: Mindenki: Dani, Andris, Robi.

myMusic.hu: Na, akkor kezdjük az előzményekkel. Lucas és a rongytigrisekből hogy jutottatok el a kinos mostani felállásáig?

kinos: A Lucas és a rongytigrisek egy unaloműzésnek szánt haveri összeugrás volt, ami főként sörözéssel ért véget. Aztán a Baky fivérek lánytestvére (Anna) aki az akkor basszusgitáros barátnője volt, összejött az akkori énekessel. Ezzel lényegében le is redukálódtunk kinossá.

myMusic.hu: Ez így első hallásra egy brazil sorozatnak tűnik, vajon mi lesz a folytatás? :-) Nem egészen értem egyébként hogy az események miért következtek egymásból...

kinos: Na szóval... a basszusgitáros (hívjuk mondjuk S-nek) kilépett, mert nem volt hajlandó beszélni F-fel (az akkori énekes, Anna jelenlegi vőlegénye). F-et viszont mi "rúgtuk ki", mert egy idő után nem tudtunk vele együtt próbálni. Kissé kiszámíthatatlan volt. Ennyit a brazil sorozatokról! :-) Miután ketten távoztak a zenekarból, nem túl szerencsés módon, de átneveztük magunkat.

myMusic.hu: Máris világosabb. De nyugodtan szóljatok ám, ha a kérdés kinos... A mostani felállással hány koncertetek volt eddig?

kinos: Nos ez a kinos poén elég standard, mindig akad egy. :-) Kb. 40 koncertünk volt eddig. Az előzővel (Lucas és a rongytigrisek) meg egy sem. Az első évben csak saját számokat írtunk, és feldolgozásokat tanulgattunk. Nagyjából a kinos megalakulására már volt egy előadható programunk, kb. 5-6 saját számmal.

myMusic.hu: Mostanra már gondolom jóval több saját számotok van, nyolc a myMusic.hu oldalról is letölthető, és gondolom vannak újak is.

kinos: Persze, a saját számok folyamatosan termelődnek, az utóbbi demo óta is van jó néhány új. Összesen nagyjából 20 dalunk van.

myMusic.hu: Kinek melyik a kedvence a saját számok közül?

kinos: A felvettek közül Robinak a Nova, Andrisnak és Daninak a Tegnap volt. Persze az újabb nótak között van azért kedvesebb is számunkra.

myMusic.hu: A számokat, illetve a dalok szövegeit ki írja? Hogyan írjátok őket, egyéni ötletekből, mindenki a saját hangszerén? A számok a próbateremben születnek?

kinos: Amikor még minden Bakonybéliek voltunk és gyakrabban összejártunk, a szövegek néha közösen íródtak. Mostanra főként a Dani gyerek írogat, pl. a Nova és a Tegnap volt is ebbe a kategóriába sorolható. Zenei oldalról mindenki a saját hangszerével foglalkozik, valaki hoz egy témát, és azt dolgozzuk ki közösen, de van, hogy jammelésből jön ki egy szám.

myMusic.hu: Apropó Bakonybél. Onnan indult a dolog, de nálunk Veszprémi zenekarként vagytok jelen, a demofelvétel pedig Székesfehérváron készült. A lemezborítón nem említetek semmit, ezt már más is említette a demokritika kapcsán. Most akkor hol működik a zenekar? Hol szoktatok próbálni?

kinos: Pápán próbálunk jelenleg:-) De ez amolyan kényszerpálya, mivel az egyetem próbahelyeit Veszprémben átmenetileg bezárták. Ettől függetlenül veszprémi bandának tartjuk magunkat. Robi egyébként már több mint 1 éve itt is él. Fehérvári stúdiót ajánlották, akkor épp jókor jött… erről a demo kritikáról mi is hallottunk. :-) De hát minden kezdet nehéz. Most épp PUNTIGAMER márkájú sört iszunk, és fogalmunk sincs, honnan van. :-)

myMusic.hu: Talán... a hűtő? :-) Milyen gyakran tudtok összejönni próbálni?

kinos: Már 3 éve minden hétvégénket erre szánjuk. Mostanság kevesebb időnk van rá, mint azt szeretnénk, de a heti 1-2 alkalom mindig megvan, és akkor a teljes nap csak erről szól.

myMusic.hu: A számok írásánál mi inspirál benneteket? Milyen témákkal foglalkoztok, mármint szövegileg?

kinos: Az éppen aktuális depresszió szüli a szöveget. (Dani) A témák változóak, mindig más az, ami megfogja az embert. Egyszerű érzésektől kezdve a gyászon át akár egy átmulatott estéig, bármiről születhet dal.

myMusic.hu: A gyásznál gondolom a halotti tor című számra gondoltál. A szövegetek elég összetettek, adtok még egy kis segítséget a megfejtéshez?

kinos: Árpád jó munkásember

myMusic.hu: Oké, bízzuk a hallgatókra a megfejtést. Más. Melyik volt a legsikeresebb koncertetek? Általában mekkora közönség előtt játszotok?

kinos: A Wigwamban elég jó kis buli volt. Általában kisebb kluboktól a nagyobb művházakig mindenhol vannak rajtunk elegen. Konkrét számokat nem tudunk mondani. A Wigwam egyenlőre kivételes alkalom, első koncert Pesten.

myMusic.hu: Merthogy eddig csak vidéken játszottatok? Koncerteken melyik szám(ok)nak szokott sikere lenni a leginkább? Mi a közönség kedvence?

kinos: Igen, eddig főként Veszprém megyében és környékén játszottunk. Amik igazán bejönnek az embereknek, még nincsenek felvéve. Azok közül, amik fel vannak véve, az Angyal lépdel meg a Halotti tor.

myMusic.hu: Mi a legfontosabb dolog a zenekar életében? Min dolgoztok éppen? Mire készültök?

kinos: Készülünk új dalok felvételére (ebben a tőletek nyert stúdióidő is segítségünkre van, ugyebár), hogy végre azok a dalok is felvételre kerüljenek, amiket a közönség igazán szeret. Tervben van az is, hogy zenekarilag felköltözünk Pestre. Gondolkodunk egy plusz gitáros felvételén is. A legfontosabb maga a zene.

myMusic.hu: Lehet-e számítani a közeljövőben teljes CD-re valamilyen kiadásban? Küldtetek-e a demokbol a kiadóknak, és ha igen, milyenek voltak a visszajelzések?

kinos: Erről akkor tudunk többet mondani, ha elkészül az anyag. Meglátjuk mire elég. A régi anyagokkal megkerestünk már pár kiadót, de azt belátjuk mi is, hogy nem szól úgy, ahogy annak kéne. Ennek ellenére volt kifejezetten pozitív visszajelzés, amiből a későbbiekben még lehet akármi is.

myMusic.hu: Sőt, azt olvastam, hogy egy válogatás CD-n nemsokára megjelenik egy számotok, Erről mit lehet tudni?

kinos: A hír igaz, a kiadvány "Veszprém hangjai 2004" címmel jelenik meg most ősszel. Amolyan zenei összkép a megyéről, a cd-n lévő minden banda egy dallal képviseli magát. A "Tegnap volt" című számunk lesz a korongon.

myMusic.hu: Még egy kérdés, amire tudtok külön-külön válaszolni: Kire milyen zenék voltak vagy vannak hatással? Melyik a kedvenc zenekarotok?

kinos:
Robi: Nirvana, RHCP, Kispál, Smashing P, Radiohead
Dani: Pearl Jam, Soundgarden, Pink Floyd, Cream, Queens of the Stone Age
Andris: Tool, Alice in Chains, Faith no More, Kyuss
…a teljesség igénye nélkül.

myMusic.hu: Ez érdekes, elég széles a skála. Ha már viccelődtünk a zenekarnéven korábban, megkérdezem, hogy mi is tudjuk: honnan kapta?

kinos: Az kizárt dolog, mert nem tudom... :-) Amúgy nem jelent az égegyadta világon semmit. Azért nem váltottunk még nevet, mert általában az emberek vagy értetlenkednek, vagy poént gyártanak vele, de legalább megjegyzik (és nem "mozik").

myMusic.hu: Hát ezzel kapcsolatban sem lettünk sokkal okosabbak. Utolsó kérdésem: a következő koncertek merre lesznek, várható-e még budapesti buli?

kinos: Legközelebb most 18-án Pétfürdőn a Frontális Ütközés Fesztiválon játszunk. Ezek után még várható Bánd Rock Rach, Vmk Ajka, JMK Pápa, Veszprémi Egyetemen, és reményeink szerint Pesten is hamarosan újra fellépünk. Szívesen megyünk bárhova játszani. És köszönjük a lehetőséget!

myMusic.hu: Én pedig az interjút, és hogy mind eljöttetek :-) Jó éjt!

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2008. szeptember 12.

A Láma Dalai: Hullamosós-ordítozás – bármi jöhet!

Mostanában még a csapból is az az elképesztően gagyi történet folyik, hogy maga a dalai láma sem teheti be tibetiként a lábát Magyarországra. A kérdés csupán az, hogy ugyan miért is tenné, vagy akarná egyáltalán mindezt, arról nem is beszélve, hogy dalai lámákból… jobban mondva lámai dalokból van nekünk épp elég! A Láma Dalaira keresztelt formáció júliusban nyerte el a mymusic-nál a Hónap Zenekara címet – ezzel kapcsolatban Bíró Zoltánt, a zenekar dobosát kérdeztük. Tovább

2008. augusztus 8.

Mc Dózi : Ki lépett másodiknak a Holdra? Kit érdekel?

Ismét egy korábbi elmaradt interjúval frissítünk fel titeket a nyári hőségben, májusban ugyanis a Mc Dózi kapta a legtöbb szavazatot a MyMusic.hu olvasóitól. Pedig az ő nevét már régóta ismernünk kellene, ahol feltűnik, szinte mindig osztatlan sikert arat, generációjának egyik legtehetségesebb Mc-je. Tovább

2008. július 21.

KHCS: Jó magyar szokás szerint leülünk sörözni

A MyMusic.hu olvasói közül már biztosan sokan tudják, hogy mit is takar a KHCS elnevezés. A Keleti Hangsáv Csatornája, vagyis Boruzs Tibor (Gőte), Farkas Máté (Matt) és Orvos-Nagy Viktor (Onu) hip-hop formációja tavaly alakult, de júniusban a ti szavazataitok alapján már a hónap zenekara lettek itt a mymusic.hu-n. Ebből az alkalomból a zenéjükről, a hip-hop műfaj helyzetéről és a terveikről meséltek nekünk. Tovább

2008. március 17.

A februári győztes: Hegylakók

2008. február együttese a Hegylakók zenekar volt, a közönség szavazatai alapján. Jutalmuk harmincezer forintnyi stúdióidő, és egy koncertlehetőség, amire múlt csütörtökön került sor a Rézmál Kávézóban. Ezután beszélgettünk a négytagú budapesti együttessel. Fülbemászó dallamok, lírai szövegek, stadionrock-hatások – már csak a stadion hiányzik. Tovább

2008. március 12.

A januári győztes: Deadnight

A MyMusic oldalán a ti szavazataitok alapján a januári legjobb a füzesabonyi death metal banda, a Deadnight lett. A 2004 óta működőcsapat tavaly jelentette meg a Foredoomed to Failure című anyagát, idén pedig már a következő EP-re készül. A Mymusic kérdéseire az énekes, Fazekas Béla Béci válaszolt a csapat nevében. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky