3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hónap zenekara

2004. augusztus 31.

Trollheimen interjú -augusztusi szavazás győztesei

myMusic.hu: Szia! Egyedül vagy itt a zenekarból?

Donát: Igen.

myMusic.hu: Ha jól tudom egyben alapító tag is vagy. Nem volt 2001 (az alakulás óta) változás a felállásban nálatok, igaz?

Donát: Igen, én is alapító tag vagyok, de a felállásban volt egy énekes csere.

myMusic.hu: Na most már akkor ezt is tudjuk. A zenekar nevét egy norvég hegycsúcsról kapta. Ez hogy került képbe?

Donát: Ez egy érdekes történet. Hozzátartozik, hogy a zenekar 2001-ben alakult, de Trollheimen néven csak az első koncert óta (2002. szeptember 13.) futunk. Közeledett a bemutatkozó koncert és még nem volt nevünk. Mindenki a szótárakat lapozgatta, hozta a saját ötleteit, de aztán ilyen-olyan okkal egyik sem felelt meg. Aztán Lackó (a régi énekesünk) egyik ötletére bólintottunk rá és így lettünk Trollheimen. Egyébként ehhez a hegyhez tartozik, egy "legenda" mely szerint ez egy trollból lett, akit mikor napfény ért, kővé változott.

myMusic.hu: Jó kis történet. Tavaly jelent meg demótok. Összesen hány kész számotok van, amit koncerteken játszotok?

Donát: Nos, az említett demón lévő 3 számhoz 4 újabbat szoktunk játszani és néhány feldolgozást. (In Flames, Amorphis, Metallica) Ezen kívül folyamatban is van néhány szám megírása.

myMusic.hu: Térjünk ki egy kicsit a feldolgozásokra bővebben. Melyik számokat játsszátok az említett zenekaroktól?

Donát: In Flames-től az Only for the weak-et és a Behind Space-t. Az Amorphistól az In The Beginning-et. A Metallicától pedig a For whom the bell tolls-t.

myMusic.hu: Hát, azt kell mondanom, jó választások! A Metallica szám egy igazi klasszikus, és a Flames-ek is elég zúzósak. Ezen a négy számon kívül sajátokat játszotok, vagy ezek csak példák voltak?

Donát: Ezeken kívül saját számokra építünk. Feldolgozások mindenképpen kellenek, hisz akik nem ismerik a zenekart, azokat is jobban meg lehet érinteni velük. Sokkal könnyebben bemozdulnak rá, mint egy először hallott számra.

myMusic.hu: Ez biztos, engem is kezd jobban érdekelni egy Trollheimen koncert. A Behind Space-t sem véletlenül dolgozta fel kétszer is az IF, nemigaz? De térjünk vissza rátok, kinek mi a kedvence a zenekarból?

Donát: Nos, az In Flames, Children Of Bodom, Amorphis a közös kedvencek. Amúgy Sanyinak (énekesünk) ehhez jön a Cradle Of Filth, Dimmu Borgir, Darkthrone. Tibinek (szólógitár) Cradle Of Filth, Metallica, Slayer. Kusinak (ritmusgitár) Dark Tranquillity, Alvin és a mókusok. Oszinak (dob) Iron Maiden, AC/DC, Moby Dick. Nekem Slayer, At the gates, System Of A Down, Moby Dick.

myMusic.hu: Elég kimerítő lista, én már csak az Opeth-et hiányolom… De térjünk át a koncertekre. Hány bulit nyomtatok eddig, és melyik(ek) voltak emlékezetesek?

Donát: Átlag havi egy-két koncertünk van, így a huszonvalahányadiknál járunk épp. Sajnos az énekes cserekor volt egy kisebb leállás is. Mindegyik emlékezetes volt, csak másért és másért. De hogy mondjak egy konkrétabb példát is: Győrben a To-Rockban jöttek el ránk nagyon sokan és a zenénk hangulatát is nagyon eltalálták. A színpadról csak pogózó-headbangelő emberek látszottak… he-he! Szeptember 17-én ismét játszunk itt, és várunk mindenkit sok szeretettel!

myMusic.hu: És reméljük, nem mossa el az eső, mint a Summerground egy részét múlt héten... Nemrég Kapuváron is játszottatok többek közt a Steamy-vel, akik szintén nyertek nálunk korábban. Az a buli szerintetek milyen volt?

Donát: Kissé családias volt, de a hangulat a tetőfokára hágott. Olyannyira, hogy a Trollheimen zenekar történetében először a zenekarban megfordult összes tag játszott ezen a koncerten. Vagyis kicsit érthetőbben a Metallica számot Lackó (régi énekes) és Sanyi (új énekes) együtt énekelte el.

myMusic.hu: Együtt énekelték, hogy "time marches on"... és ha már erről van szó: mit vártok a jövőtől, pontosabban a következő 1-2 évtől?

Donát: Nos, először is az elkészült újabb számokat rögzíteni, és egy EP formájában kiadni. Esetleg a régieket is újra felvenni ehhez. Ezt eredetileg a nyár végére-őszre terveztük, de sajna anyagi okok miatt csúsztatni kényszerülünk. A 2005-ös év pedig valószínű, hogy egy turnéval fog indulni, de erről még nem akarok részleteket elárulni...

myMusic.hu: Hát akkor várjuk majd itt is a híreket a csapattal kapcsolatban! A háromszámos demóról egyébként nekem az utolsó szám tetszett, főleg azért mert változatosabb, bonyolultabb, mint a többi. Sok jó téma van benne. Viszont a demo hangzása nem tetszik. Remélem a myMusic.hu szavazásán nyert stúdióidő legalább egy picit segít abban, hogy egy minőségi anyagot dobjatok össze. Milyen volt a demo fogadtatása, próbálkoztatok vele kiadóknál?

Donát: A demó elég jó fogadtatást kapott, nagyon jó kritikákat kaptunk a különböző magazinoktól (Rockinform, Hammer World) és netes portáloktól. Összességében pozitívak voltak a visszajelzések, de a demó minősége nem volt arra jó, hogy ezzel keressünk komoly kiadót.

myMusic.hu: Mostanra viszont már van 7 saját számotok, ami egy lemezre is elég, hisz ebben a műfajban a hosszú számok miatt általában 5-8 számot tesznek egy korongra. Lehet, hogy érdemes lenne jó minőségben felvenni és magánkiadásban kiadni, persze ehhez egy szponzor is kellene.

Donát: Szerintem is érdemes lenne, mert szerencsére ebben a stílusban nincs sok zenekar Magyarországon. Az új számok sokkal pörgősebbek, amolyan In Flames-es módon. Csak ehhez szponzorok támogatását nehéz találni.

myMusic.hu: Van még valami, amit elmondanál a zenekarról?

Donát: Letölthető a demónk a honlapunkról, itt: www.trollheimen.hu. Hallgassátok meg! Remélem találkozunk a koncerteken!

myMusic.hu: Hát akkor letöltésre fel! Kösz az interjút, és további sikereket a Trollheimennek!
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2008. szeptember 12.

A Láma Dalai: Hullamosós-ordítozás – bármi jöhet!

Mostanában még a csapból is az az elképesztően gagyi történet folyik, hogy maga a dalai láma sem teheti be tibetiként a lábát Magyarországra. A kérdés csupán az, hogy ugyan miért is tenné, vagy akarná egyáltalán mindezt, arról nem is beszélve, hogy dalai lámákból… jobban mondva lámai dalokból van nekünk épp elég! A Láma Dalaira keresztelt formáció júliusban nyerte el a mymusic-nál a Hónap Zenekara címet – ezzel kapcsolatban Bíró Zoltánt, a zenekar dobosát kérdeztük. Tovább

2008. augusztus 8.

Mc Dózi : Ki lépett másodiknak a Holdra? Kit érdekel?

Ismét egy korábbi elmaradt interjúval frissítünk fel titeket a nyári hőségben, májusban ugyanis a Mc Dózi kapta a legtöbb szavazatot a MyMusic.hu olvasóitól. Pedig az ő nevét már régóta ismernünk kellene, ahol feltűnik, szinte mindig osztatlan sikert arat, generációjának egyik legtehetségesebb Mc-je. Tovább

2008. július 21.

KHCS: Jó magyar szokás szerint leülünk sörözni

A MyMusic.hu olvasói közül már biztosan sokan tudják, hogy mit is takar a KHCS elnevezés. A Keleti Hangsáv Csatornája, vagyis Boruzs Tibor (Gőte), Farkas Máté (Matt) és Orvos-Nagy Viktor (Onu) hip-hop formációja tavaly alakult, de júniusban a ti szavazataitok alapján már a hónap zenekara lettek itt a mymusic.hu-n. Ebből az alkalomból a zenéjükről, a hip-hop műfaj helyzetéről és a terveikről meséltek nekünk. Tovább

2008. március 17.

A februári győztes: Hegylakók

2008. február együttese a Hegylakók zenekar volt, a közönség szavazatai alapján. Jutalmuk harmincezer forintnyi stúdióidő, és egy koncertlehetőség, amire múlt csütörtökön került sor a Rézmál Kávézóban. Ezután beszélgettünk a négytagú budapesti együttessel. Fülbemászó dallamok, lírai szövegek, stadionrock-hatások – már csak a stadion hiányzik. Tovább

2008. március 12.

A januári győztes: Deadnight

A MyMusic oldalán a ti szavazataitok alapján a januári legjobb a füzesabonyi death metal banda, a Deadnight lett. A 2004 óta működőcsapat tavaly jelentette meg a Foredoomed to Failure című anyagát, idén pedig már a következő EP-re készül. A Mymusic kérdéseire az énekes, Fazekas Béla Béci válaszolt a csapat nevében. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky