3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hónap zenekara

2004. május 13.

A hónap zenekara: Braindeath

Copyright:

A fiatal Braindeth végig ment az összes apró akadályon, amelyen egy zenekar a kezdetekkor végig mehet. Most ők lettek nálunk a hónap zenekara, amihez a gratuláció mellett egy riporttal is szolgálhatunk. Íme!

Sziasztok!
- Sajnos egyedül képviselem a bandát, de készen állok a dologra. - mondta Szabó Csaba a Braindeath zenekar dobosa. 

Kérdezni szerettem volna, de akkor előbb válaszolok. Mi akik kitaláltuk ugyanúgy zenészek vagyunk, több bandából, és úgy éreztük hogy kellene már egy olyan fórum, ahol megmutathatjuk magunkat... hát valahogy így kezdődött. Teljesen tisztelendő dolog! Mindenki zenész? Meg lehet tudni melyik bandákban játszotok?
- Gondoltam hogy megkérdezed, de nem akarom lelőni a poént! Mindenesetre nem az elején regisztráltuk magunkat, hogy ne legyen feltűnő? na de most már kérdezek, mert az interjú rólatok szól!

Úgy tudom még nem nagyon jelent meg rólatok interjú, mivel elég frissen alakultatok, 2001-ben. A tagoknak volt zenei előélete, más zenekarok, ilyesmi?
- Igen elég kevés interjú készült velünk, de rólunk leginkább lemezismertetőkben írtak eddig, magazinok, fanzines internetes oldalak! Csak Püski Laci játszott korábban együttesben, nevük Mythology volt! Egy demot rögzítettek összesen! Én pedig egy pesti Intears nevű bandában csépeltem!

Honnan jött az ötlet és hogy állt össze a banda? Ismertétek egymást már korábban is?
- Nos...a zenekart Máté Zoltán egy dobos barátjával alakította 2001 nyarán. Kezdetben teljes mértékben csak hobbi zenélés folyt, havi egy-két jó hangulatban eltöltött próba, haverok közt., majd csatlakozott László is! Az első koncert előtt pár héttel közös ismerősön keresztül eljutottak Takihoz, aki egyből szimpatikus volt kellőképpen pszichopata fejével, és a zenekar tagja lett. Már csak egy dobos arc hiányzott a bandából? Rengeteg embert meghallgattak majd végső megoldásként látták az újsághirdetést! Ez meg is jelent egy neves újságban és én így lettem a BrainDeath team része!

Akkor az első koncerten még nem volt dobos? Vagy rosszul értettem? De a lényeg, hogy már van dobos! Hány koncerten vagytok már túl ebben a felállásban?
- Kitűzték az első koncert dátumát, ennek hatására eszeveszett nótaszerzés és feldolgozások gyakorlása vette kezdetés, melynek során kiderült, hogy alapító tag dobos, nem igazán illik a képbe! 2 héttel a koncert előtt távozott? Majd Taki ismerőse, Pálmai Tamás lépett be a bandába! Aki jól püfölte a dobokat, de emberileg nem illett az együttesbe! Ezután jelent meg az újsághirdetés! Jelenlegi felállásban kb. 20 koncerten vagyunk túl!

1 2

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2008. szeptember 12.

A Láma Dalai: Hullamosós-ordítozás – bármi jöhet!

Mostanában még a csapból is az az elképesztően gagyi történet folyik, hogy maga a dalai láma sem teheti be tibetiként a lábát Magyarországra. A kérdés csupán az, hogy ugyan miért is tenné, vagy akarná egyáltalán mindezt, arról nem is beszélve, hogy dalai lámákból… jobban mondva lámai dalokból van nekünk épp elég! A Láma Dalaira keresztelt formáció júliusban nyerte el a mymusic-nál a Hónap Zenekara címet – ezzel kapcsolatban Bíró Zoltánt, a zenekar dobosát kérdeztük. Tovább

2008. augusztus 8.

Mc Dózi : Ki lépett másodiknak a Holdra? Kit érdekel?

Ismét egy korábbi elmaradt interjúval frissítünk fel titeket a nyári hőségben, májusban ugyanis a Mc Dózi kapta a legtöbb szavazatot a MyMusic.hu olvasóitól. Pedig az ő nevét már régóta ismernünk kellene, ahol feltűnik, szinte mindig osztatlan sikert arat, generációjának egyik legtehetségesebb Mc-je. Tovább

2008. július 21.

KHCS: Jó magyar szokás szerint leülünk sörözni

A MyMusic.hu olvasói közül már biztosan sokan tudják, hogy mit is takar a KHCS elnevezés. A Keleti Hangsáv Csatornája, vagyis Boruzs Tibor (Gőte), Farkas Máté (Matt) és Orvos-Nagy Viktor (Onu) hip-hop formációja tavaly alakult, de júniusban a ti szavazataitok alapján már a hónap zenekara lettek itt a mymusic.hu-n. Ebből az alkalomból a zenéjükről, a hip-hop műfaj helyzetéről és a terveikről meséltek nekünk. Tovább

2008. március 17.

A februári győztes: Hegylakók

2008. február együttese a Hegylakók zenekar volt, a közönség szavazatai alapján. Jutalmuk harmincezer forintnyi stúdióidő, és egy koncertlehetőség, amire múlt csütörtökön került sor a Rézmál Kávézóban. Ezután beszélgettünk a négytagú budapesti együttessel. Fülbemászó dallamok, lírai szövegek, stadionrock-hatások – már csak a stadion hiányzik. Tovább

2008. március 12.

A januári győztes: Deadnight

A MyMusic oldalán a ti szavazataitok alapján a januári legjobb a füzesabonyi death metal banda, a Deadnight lett. A 2004 óta működőcsapat tavaly jelentette meg a Foredoomed to Failure című anyagát, idén pedig már a következő EP-re készül. A Mymusic kérdéseire az énekes, Fazekas Béla Béci válaszolt a csapat nevében. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky