3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2009. március 9.

Fantasztikus európai pályázat magyar zenekaroknak

Copyright:

A Párizsi Magyar Intézet (PMI) a Zene Ünnepe alkalmából az elmúlt évekhez hasonlóan szeretné felvonultatni a magyar tehetségeket. A sikeres programhoz csatlakoznak a bécsi, bukaresti, brüsszeli, pozsonyi és varsói magyar intézetek is.

A kiírók szándéka, hogy több magyar zenekarnak legyen lehetősége külföldi bemutatkozásra. A pályázat célja a Zene Ünnepén való egyszeri fellépésen túl az, hogy a kiutazó zenekarok a kint töltött maximum 6 nap alatt saját csatornáikon elindulva, önállóan megszervezhessék következő turnéikat.

Olyan zenekarok jelentkezését várjuk, akik szívesen képviselik hazánkat a kárpát-medencei népzene gyökereiből táplálkozó, de a XXI. század zenei stíluselemeit is felhasználó muzsikájukkal, és ambíciójuk együttműködni belga, francia, osztrák, szlovák, lengyel és román szervezőkkel, művészekkel és öntevékenyen keresik a kontaktokat jövőbeni külföldi megjelenéseik számára. A kapcsolatok létrehozásához a kulturális intézetek minden tőlük telhető segítséget megadnak - de a teljes szervezést nem vállalják magukra.

A pályázatokat kétféle módon lehet beadni: elektronikusan vagy postai úton.

Az elektronikus beadást az ITT található utasításoknak megfelelően végezhetik el. A feltöltés után más teendő nincsen.

A postai úton, zárt borítékban beadott jelentkezésnek tartalmaznia kell egy legalább 4 db saját számot (minimum 20 perc) CD-n, valamint legalább egy digitális fotót a fellépőkről (külön CD-n) és egy legfeljebb A4-es oldal terjedelmű, magyar nyelvű leírást a zenekarról (kontakt, történet, stílus, tagok, egyéb fontos közlendők), valamint a kitöltött és aláírt adatlapot.

Cím: “Zene Ünnepe 09*6”, MXH Iroda, Budai Vigadó, Budapest, 1011. Corvin tér 8.

A pályázatot egy vagy több városba is be lehet nyújtani, ám ahány helyre pályázni kívánnak, annyi példányt kérünk elküldeni a komplett dossziéból. Fellépést a kiírók egy nyertes zenekarnak csak egy helyre biztosítanak, a helyszíneket az intézetek egymás között egyeztetik.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent, ha a jelentkezők koncertjükre az adott országból is tudnak vendégzenészeket hívni és velük közösen fellépni.

Pályázati határidő (weboldalon keresztüli feltöltés vagy postára adás dátumbélyegzője): 2009. április 14-e, kedd éjfél.

A kiírók a beérkezett hanganyagok alapján helyszínenként 1-3 együttest választanak ki és hívnak meg a hat fővárosba, hogy a különböző színpadokon játszanak 2009. június 21-én, 16 és 23 óra között.

Az intézetek biztosítják a zenekarok kiutazását és elszállásolását (6 nap / fellépők + 1 fő szervező erejéig, reggelivel), és tanácsokkal segítik őket a további koncertek szervezésében. Vállalják a fellépő zenekarok anyagainak eljuttatását az adott ország sajtójához, valamint a helyszínen terjesztendő idegen nyelvű információs anyagok elkészítését (zenekaronként 500 db idegen nyelvű szórólap), továbbá a zenekar bemutatkozó anyagának megjelentetését a saját honlapjaikon. A pályázati anyagokat az intézetek saját könyvtáraikban archiválják és hozzáférhetővé teszik az érdeklődőknek. Az összes pályázó alapadatait tartalmazó listát az interneten nyilvánosságra hozzuk.

A pályázat meghirdetésében és a nyertes zenekarok magyarországi fellépéseinek szervezésében szakmai partnerünk a Gödör Klub.

A postán beadott jelentkezés tényéről rövid e-mailt várunk a zeneunnepe@instituthongrois.fr e-mail címre (bővebb információ is itt kérhető). A pályázati dossziét kérjük annyi külön borítékban beadni, ahány városba a pályázó jelentkezik. Elektronikus beadás esetén nincsen más teendő, mint a pályázati anyagok feltöltése a www.instituthongrois.fr/zeneunnepe oldalra!
Párizs, 2009. február 12.
ZENE ÜNNEPE 09*6
PÁLYÁZATI ADATLAP

A pályázott város:
(Egyszerre több város is megjelölhető, de papíralapú beadás esetén ahány helyre jelentkeznek, annyi példányban – a város nevével ellátott külön borítékban - kell beadni a pályázatot. Minden ilyen esetben kérjük, egy rövid elektronikus levélben jelezzék a beadás tényét a
zeneunnepe@instituthongrois.fr címen).

Határidő: 2009. április 14-e, kedd éjfél.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
karl boro 2009. ápr.. 9.  13:51 3
ez gáz!
   
fakutya 2009. ápr.. 9.  08:46 2
Nekünk sem sikerül, pedig próbáltam Firefoxszal, Explorerrel, irodából és otthonról is...
   
Séthy Viktor 2009. ápr.. 1.  20:01 1
Tényleg fantasztikus.
Képtelenség rá jelentkezni,mert nem fogadja el a feltöltést.
Azaz kb 5 perc után egyszerűen leáll.
Nyilván a győztes is meg van már - mint mindig. :(
   

2024. március 27.

Az Irie Maffia zenekar új dallal és klippel jelentkezett

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg ’Mellettem’ című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében. Tovább

2024. március 7.

AWS videoklip premier

Megjelent a negyedik single az AWS új, májusban érkező, ebben a felállásban első lemezéről melynek címe Fények Nélkül. Tokay Péterrel forgatott a zenekar videoklipet a dalhoz. Tovább

2024. február 28.

A vonatos utazások, a nyár himnuszát szállította le Volosinovszky György és a BELMONDO

2023. novemberében jelent meg a Belmondo legújabb albuma Királyok kutyái címmel, amelyen az utóbbi két-három év Czutor szerzeményeit és négy vadonatúj dalt hallhat a nagyérdemű. Tovább

2024. február 8.

Huszonhét másodpercnyi ironikus társadalomkritika a Junkiestól

A dal egy görbe tükör, kritika a világunk figyelemhiányos viselkedésére, koncentrációs zavaraira. - Junkies. Tovább

2024. február 8.

Nyers, őszinte képek fűszerezik az Anyu ez hangos újdonságát

Új dallal jelentkezik a 2020 óta aktív Anyu ez hangos. A formáció magyar nyelven, pop-rock stílusban alkot, és olyanok erősítik, mint Potyka Tamás (ének), Siffel István (gitár),  Bozsóki Márk (basszusgitár), valamint Domokos Miklós (dob). A csapat korábban olyan dalokkal jött elő, mint a „Popkirály”, a „Hős”, a „Legnagyobb ellenségem”, a "Z generáció", a "Már nem", a Nem vagyok jó", vagy éppen a "Jobb volt nélküled". Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky