3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
EFOTT 2008

2008. július 22. | Szász Zita

Cirmimirmi és a többiek - azaz ilyen volt az EFOTT

Copyright:

Az EFOTT lecsengésével bennünk is motoszkál egy számvetési kényszer. Például mi lett volna, ha a koncertek kiválasztásánál nem (csak) az azokhoz legközelebb eső bárpult látogatottságát vesszük figyelembe, és ez alapján megyünk oda egy színpadhoz? A módszert egyébként csak szomjas versenyzőknek ajánljuk, de lássuk mi mire is mentünk vele.

Legfőbb előnye talán abban rejlik, hogy olyan helyekre látogattunk el, ahova normál esetben nem feltétlenül, sőt semmi esetre sem, ezáltal viszont elnyertük a szkepticizmus, vagy bölcsesség? jutalmát.

Volt bizony olyan, hogy kellemesen csalódtunk, de ha nem, akkor sem mentünk tovább, ugyanis mi udvariasak vagyunk és lusták.

Az EFOTT legviccesebb szereplői - méltán - Belgáék voltak, hiszen ők elmesélték miért is vagy akár te a Cirmimirmi és miért nem tud bárki is nélküled élni. Iszonyatosan röhögtünk és imádtuk őket.

Különdíj jár a dumaszínház stand up komédistáinak, mint Aranyosi Péter, Badár Sándor vagy Kiss Ádám (ABC sorrend, mert azt még tudom), akik a Café sátor nevű helyen szórakoztatták a népet, minden nap fél négytől.

A legtüzesebb koncertet a Tankcsapda tudhatja magáénak, még lángcsóvák is csaptak a színpadon, pont úgy, ahogy az a VOLT-on is láthattuk. Amúgy jól nyomták és fújta a hajukat a szél.

A legváratlanabb meglepetést az AB/CD -AC/DC tribute zenekar okozta, akik iszonyatosan nagy (rock) bulit csaptak, úgy délután 5 óra körül. Az előadásuk minimum világszínvonalat képviselt.
 
A legittasabban (a műszaki egyetemi nebulók mellett) döglégy Zoli és Takáts Tamás mutatkozott. Nem részletezzük milyen egy részeg, mert olyan amilyen, de ők láthatóan élvezték a fesztivált, és ez is öröm.

A legzsúfoltabb koncertet Korda Gyuribá (minek?), Magna Cum Laude (hogy?) Dévényi Lemezlovag Pöttyöslabda Tibi bácsi (miért?) adta. Jó volt, szép volt, furcsa volt, de az emberek imádták.

A legkülönlegesebb számomra, az underground zenét játszó Hangmás és Mizantróp volt. Mindenkinek szeretettel ajánlom, mert jók. Hamarosan hallunk még felőlük, remélhetőleg.

A legcsapadékosabb koncert, a Pannonia All Star Ska Orchestráé volt, de szerencsére, miután KRSA bácsi eljárta az esőtáncot, abba is maradt a csöpörgés. De lehet, hogy a közönség akarata teljesült.

A legsportosabban Béres üzletasszony Alexandra lépett színpadra, és tartott instant aerobic órát. Na, ezt nem annyira lehetett érteni, de elment.

A legtáncosabbak, a breakbeat-dnb bulik, a Zagar és Balkán Fanatik koncertek voltak. Nem hiába!

A legszerencsétlenebbül a cseh Prague Ska Conspiracy banda szintise járt, ugyanis a koncert hajrájában leugrott a színpadról és szegény eltörte a bal lábát. Ne próbálja utána senki, ha kérhetjük! Csöppet sem vicces sajnos!

A leghosszabb koncert a pécsi, örök Kispál és a Borz zenekar nevéhez köthető, akik még a visszataps utáni visszatapsra is előbújtak játszani. Ez talán az ő nyaruk is a Quimby mellett.

A legrosszabb az volt, mikor bezárult a mókatár és haza kellett jönni.

A 2009-es EFOTT szervezés jogát a győri Széchenyi Egyetem nyerte, reméljük felkötik a gatyát és az is hasonlóan élvezetes lesz.

Szász Zita

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2008. július 21.

Egy Bikini, amit imádnak az egyetemisták! +16-os videó!

Pörgős Neo-koncert, kirobbanó formában lévő Quimby, profi Tankcsapda, taroló Bikini, egész jó hangosítás, könnyen szétszakadó karszalagok. Ilyen volt a 2008-as, dunaújvárosi EFOTT. Tovább

2008. július 20.

Ott lenni és élvezni...EFOTT!

Az EFOTT harmadik napján, huszonhárom nulla-nulla órakor, hatalmas tömeg verődött össze a Pepsi Nagyszínpad előtt. Kíváncsiak voltunk a nagymúlttal rendelkező Quimby zenekar alakítására, hiába nyomta a Neo, kordagyuriklárikám és Junkies zenekar is velük egy időben. Tovább

2008. július 16.

Nem szar egyetemista örökkévalóság

A felsőoktatásra alapozó turisztikai és zenei fesztiválsorozat vagyis az EFOTT egy olyan szer, amibe minden, fesztlátogatónak legalább egyszer bele kell kóstolnia. Ahogy Neményi kolléga is írta anno ez egy olyan rendezvény, ami mögött nem áll hatalmas médiakapcsolatokkal rendelkező háttér. Amit viszont ritkán hangoztatnak: minden évben más egyetem/ főiskola kapja meg a rendezés jogát, így nem mondhatjuk azt, hogy a szervezők évről évre a tavalyi tapasztalatok alapján csiszolják tökéletesre a rendezvényt, mivel jövőre már úgyis más kapja meg a rendezés jogát. Ez persze nem jelenti azt, hogy minden EFOTT rossz, mondjuk inkább úgy, hogy ahány szervező, annyi elképzelés, amiben benne van az is, hogy jobb lesz mint a tavalyi. Tovább

2008. július 15.

Mégis lett Chuck Norris híd!

Mégis lett Chuck Norris híd! Az EFOTT idei szervezőgárdája ugyanis a székrekedéses arcú akcióhősről nevezte el az idilli Szalki-szigetre vezető most összeállított hidat, amelyet több tízezer láb tapos majd, hogy odaát magyar koncerteken ugrálhasson. A helyszín egyébként a rémhírekkel ellentétben időben kész lesz, és a helyiekkel sem lesz gáz. EFOTT-uptade. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky