3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
EFOTT 2008

2008. július 20. | Szász Zita

Ott lenni és élvezni...EFOTT!

Copyright: MyMusic.hu

Az EFOTT harmadik napján, huszonhárom nulla-nulla órakor, hatalmas tömeg verődött össze a Pepsi Nagyszínpad előtt. Kíváncsiak voltunk a nagymúlttal rendelkező Quimby zenekar alakítására, hiába nyomta a Neo, kordagyuriklárikám és Junkies zenekar is velük egy időben.

Habár az összes nagyobb fesztiválon megfordultak/nak idén, talán ez a dunaújvárosi különlegesnek mondható a számukra is, lévén, hogy többen közülük földiek.
 
Főleg a Kilégzés című albumról táplálkoztak a dallista összeállításának tekintetében. Ennek a közönség rendkívül örült, és ennek sajnos hangot is adtak.

Ilyen esetekkor, pl. Sehol se talállak, Don Quijote ébredése vagy a Magam adom dalnál, Kiss Tibi háttérbe szorult a lelkes leánykórussal szemben, akiket viszont dolby minőségben hallgathattam. Ez történt a híres "Most múlik pontosan" balladával is.

Korábbi lemezeikről is játszottak, mint a Diligramm, ráadásul a megszokott lendülettel nem csak az album verziókat adták vissza.

Tölcséres hangsugárzóval kántálták a Ventilátor Bluest, és később előkerült a rumbatök is. Néhány angol nyelvű dalt is előadtak a régi idők emlékére, megvolt a kb.
másfélórás műsoridő, visszataps és a tőlük megszokott színvonal.

Quimby koncertről kár bármit is írni, vagy olvasni, egyszerűen ott kell lenni, hallgatni, látni, élvezni.

Ma olyan előadok teszik tiszteletüket, mint a Tankcsapda, Moog, Roy és Ádám, vagy Supernem, Belga, Ladánybene 27. Mivel sok esetben a nagyágyuk egy időpontban szerepelnek, muszáj csukott szemmel bökni a műsorújságra.

Szász Zita

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2008. július 22.

Cirmimirmi és a többiek - azaz ilyen volt az EFOTT

Az EFOTT lecsengésével bennünk is motoszkál egy számvetési kényszer. Például mi lett volna, ha a koncertek kiválasztásánál nem (csak) az azokhoz legközelebb eső bárpult látogatottságát vesszük figyelembe, és ez alapján megyünk oda egy színpadhoz? A módszert egyébként csak szomjas versenyzőknek ajánljuk, de lássuk mi mire is mentünk vele. Tovább

2008. július 21.

Egy Bikini, amit imádnak az egyetemisták! +16-os videó!

Pörgős Neo-koncert, kirobbanó formában lévő Quimby, profi Tankcsapda, taroló Bikini, egész jó hangosítás, könnyen szétszakadó karszalagok. Ilyen volt a 2008-as, dunaújvárosi EFOTT. Tovább

2008. július 16.

Nem szar egyetemista örökkévalóság

A felsőoktatásra alapozó turisztikai és zenei fesztiválsorozat vagyis az EFOTT egy olyan szer, amibe minden, fesztlátogatónak legalább egyszer bele kell kóstolnia. Ahogy Neményi kolléga is írta anno ez egy olyan rendezvény, ami mögött nem áll hatalmas médiakapcsolatokkal rendelkező háttér. Amit viszont ritkán hangoztatnak: minden évben más egyetem/ főiskola kapja meg a rendezés jogát, így nem mondhatjuk azt, hogy a szervezők évről évre a tavalyi tapasztalatok alapján csiszolják tökéletesre a rendezvényt, mivel jövőre már úgyis más kapja meg a rendezés jogát. Ez persze nem jelenti azt, hogy minden EFOTT rossz, mondjuk inkább úgy, hogy ahány szervező, annyi elképzelés, amiben benne van az is, hogy jobb lesz mint a tavalyi. Tovább

2008. július 15.

Mégis lett Chuck Norris híd!

Mégis lett Chuck Norris híd! Az EFOTT idei szervezőgárdája ugyanis a székrekedéses arcú akcióhősről nevezte el az idilli Szalki-szigetre vezető most összeállított hidat, amelyet több tízezer láb tapos majd, hogy odaát magyar koncerteken ugrálhasson. A helyszín egyébként a rémhírekkel ellentétben időben kész lesz, és a helyiekkel sem lesz gáz. EFOTT-uptade. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky