3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
FEZEN 2013

2013. augusztus 4.

Hangulatjelentés, 3. nap - Hatalmas tömeg a FEZEN utolsó napján

Copyright:

Minden korosztály képviseltette magát, apukák, anyukák, tinik és kicsik együtt nyomultak, mert így szép. Finnugor nyelvrokonsági metál és a mindent elsöprő Deep Purple. Méltó zárása ez a nap az év legmokányabb fesztiváljának.

Már a korai órákban látszott, hogy derekas muri lesz, a No wave sátorban - a stand-up comedys arcok műsoráról szó szerint folyt ki a nép. A Kalinka Nagyszínpadot nyitó Depresszió közönsége a pokoli meleg ellenére lelkesen énekelte a dalokat, a srácok is bőszen nyomták. Az ifjabbik generáció Tankcsapdájának is hívható Depi magabiztosan hozta a szintet, a magukból kivetkőzött tinilányok látványa pedig minden érző szívű rocker lelkét megérintette, ebben biztosak vagyunk.

 
A Fezen Csarnokban is megdörrent a heavy metal, és a nyitó az EGO-Project finoman szólva sem a padlónak zúzott. A Media Markt közönségét pedig egy kicsivel később derekasan megugráltatta a hazánk első számú ska brigádja, a végletekig őrült PASO. 
 
A Kalinka Nagyszínpadon a Depressziót a finn Amorphis váltotta. A régebben a Kalevalát is feldolgozó progos metálcsapat remekül balanszírozott a mogorva death metal témák, a nagyívű dallamok és a finom elszállások között. Nagy örömünkre nyomtak néhány régebbi dalt is, például az Elegy-ről, sajnos a Black Winter Day-t nem, de hát ne telhetetlenkedjünk persze, így is eléggé ledöngöltek.
 
Vannak, akik olyannyira komolyan veszik a FEZEN-t, hogy elő-esküvőt tartottak, teljes dresszben grasszálva. Ezen felbuzdulva odajöttek hozzánk páran, hogy merre is van a házasságkötő sátor. Erre mi készségesen összeadtuk őket, mivel ez a fesztivál már csak ilyen, mindent megoldunk. Innen is sok boldogságot kívánunk Vikinek és Gábornak, és a többi FEZEN-en összeházasodott alkalmi párosnak. 
 
A Csarnokban a Blind Myself is komolyan vette a rockot. A régebbi, őrültebb dalok mellett nyomták az újabb, rádiókompatibilisebb vonalat is, amelyet a közönség szintén lelkesen fogadott. 
 
Persze kár lenne tagadni, hogy ma este mindenki a Deep Purple koncertjét várta. Extra mennyiségű ember gyűlt össze, és ismét bebizonyosodott az axióma igazsága, miszerint öreg rocker nem vén rocker. A profizmus, a rutin, a jó hangulat természetesen alapból megvolt, de ezen felül még több is. Látszott, hogy a csávók egész egyszerűen élvezik, amit csinálnak. Belegondolni is félelmetes, hogy 1968 óta tolják és nem hogy belefáradtak volna, de tanítanivaló energiával nyomták. Több ezer ember énekelte a dalokat, és nem csak a kötelező záródalt, a Smoke On The Watert. Stílusok, idők jönnek-mennek, de a Deep Purple örök. Amíg az embereknek lesz füle, addig erre a zenére szükség lesz. A FEZEN közönsége nem csalódott, hiszen világszínvonalú produkciót, sőt, talán nem nagy szó, hogy életre szóló élményt kaptak. Részesei lehettünk egy picike rocktörténelemnek. Mi a magunk részéről olyan nagypapák szeretnénk lenni, mint a Deep Purple tagjai. Mert azért magunk között: Ian Gillannak nem csak a hangja van még mindig teljesen rendben, de egyikünk se kapna tőle szívesen egy pofont, olyan jó kondiban van. 
 
Szegény Heaven Street Sevennek jutott az a feladat, hogy a Deep Purple koncertjével párhuzamosan nyomuljon, de a fiúk becsülettel megtették, amit lehet. A közönség egy része komótosan távozott, tekintve, hogy másképpen a FEZEN-ről nem lehet. De hát ez a hely varázsa. A keményebbek persze maradnak velünk és nyomják addig, amíg el nem kezdik bontani a nagyszínpadot.
 
Jövőre találkozunk!
 
Fotó: Páth Dániel, Fűrész Zsolt
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2013. augusztus 4.

Hangulatjelentés, FEZEN második nap - Dőlt a nép

Dőlt a nép a FEZEN-re, mert mindenki tudja, hol van a legnagyobb buli. A Fear Factory mészárolt, a Dragonforce mulattatott, a N.O.H.A. megtáncoltatott, Ákos lehengerelt, a Csarnokban inkább pankok, mint tankok, a Gépházban ezerrel blastbeat. Egyre keményebb a helyzet. Egyre. Tovább

2013. augusztus 3.

Portugál metál és mexikói lazulás, internacionális hepaj a FEZEN-en

Kíváncsian vártuk, hogy az első napon sikerül-e valakinek toppolni a nulladik nap legnagyobb buliját adó Hollywood Rose koncertjét, ugyanis a srácok a nulladik nap utolsó fellépőiként csurig töltötték önfeledten tomboló néppel a Csarnokot. Mi több, sikerült a tribute bandákkal kapcsolatos  némi ellenérzésünket átértékelni, ugyanis az az igazság, hogy a Hollywood Rose sokkal jobb élőben, mint a Guns 'n 'Roses manapság. Tovább

2013. május 1.

Rockzenével az életért!

Székesfehérvár legnagyobb zenei eseménye, a FEZEN fesztivál, idén 17. alkalommal varázsolja városunkat 4 napra a zene fővárosává. A Fesztivál fennállása alatt folyamatos technikai és minőségi fejlődésen ment keresztül, így a tavalyi évben már 33.000 látogatót regisztrált. A rendezvény szervezői már évekkel ezelőtt felismerték: nem elég kiemelkedő teljesítményt nyújtani, meg kell találni azt az utat, amely a humán értékek felismeréséhez vezet. A FEZEN évek óta támogatja a helyi tehetséges fiatalokat a Tehetséges Zenészekért Alapítványon keresztül. Tovább

2013. április 15.

Nem jön az Arch Enemy a FEZENre!

Sajnálatos módon le kellet mondania minden európai fesztiválfellépését az Arch Enemy-nek, így a FEZENre sem fognak ellátogatni. A svéd metálzenekar családi okokra hivatkozva törölte a fellépéseket. Tovább

2013. április 9.

Ákos turné, fesztiválok és maxi

Hétfőn az Akvárium Klubban Györke Orsolya (Magyar Telekom), Kiss Orsolya és Ákos mutatták be a sajtó képviselőinek az énekes legújabb remixlemezét, valamint a Veled utazom klipjét. Emellett szó volt az idei koncertdátumokról, és számos meglepetéssel is készültek, amik még Ákost is váratlanul érték. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky