3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Balatonsound 2012

2012. július 19. | Schimi

Ilyen volt idén a Balaton Sound 

Copyright:

Szombaton csaptam a lovak közé és kezdtem meg a Sound hétvégézést. Ezen a napon eljutottam Tinie Tempah-ra, és ahogyan azt már korábbi cikkemben írtam Paul Kalkbrennerre. Aztán  másnap De La Soul-ra, Example-re, és hogy teljessé tegyem a Sound életérzést, Armin Van Buurennel koronáztam meg az aznap estémet. 

Tinie Tempah
 
Szombat este még bőven világosban 19:30 izzította a hangfalakat Tinie. Mit is mondhatnék? Szellős volt a tömeg, ráadásul a viharfelhők is gyülekeztek a fejünk fölött. Tinie atlétáját sem a szélgép fújta. Nem sokan énekelték vele a szöveget, de ezt ellensúlyozva tökéletesen ment a rogyasztós formáció. 
 
Kicsit zavarba jött ő is meg mi is, amikor benyögte, hogy: „aki volt Miamiban az sikítson”, majd csak egy-két ember üvöltött fel, és valószínűleg ők sem azért, mert voltak valaha is Miamiban… ez a Balaton Tinie! Majd kapcsolt, és próbálta menteni a sztorit: megkért minket, hogy üvöltsünk, ha nem voltunk még sem Miamiban sem Ibizán. Na, így már működött a dolog.
Ezután lejátszotta a Swedish House Mafia-val közös számát a Miami 2 Ibizat, na, ekkora (már szinte a koncert végére) tetőfokára hágott a hangulat, itt már én is riszáltam kőkeményen.
 

 
Majd a csattanó az egyetlen szám, amit mindenki ismer tőle; igen ez a Pass Out! Nem okozott csalódást, úgyis mindenki csak erre fog emlékezni.
Szép volt Tinie!
 
De La Soul
 
Vasárnap 17:30-kor a Nagyszínpadon megtörtént a csoda. Időgép segítsége nélkül repültünk vissza a 90-es évekbe, sajnos erről a koncertről sokat nem tudok írni, mert az utolsó számra sikerült odaérnem. Az biztos, hogy itt is elég szellős volt a tömeg, de fogjuk arra, hogy viszonylag korai volt a kezdés.
 
Example
 
Elérkeztünk a koncerthez! Igen, fiúk/lányok én idén csak ezért az egy koncertért mentem le a Soundra. Tudtam, hogy életem legjobb bulija lesz! Igazam is lett. Eszméletlen jó volt a koncert, persze én egy elfogult rajongó vagyok! Vasárnap 19:30-kor a könnyeimmel küszködve álltam a színpad előtt, nem hittem el, hogy tényleg és itt vagyok! Mikor megláttam a minimál színpad elrendezést, ami gyakorlatilag egy fekete fehér ponyva volt Example felirattal a szokásos dizájnban, csak akkor kezdtem el érezni, hogy valószínűleg akkor a lehető legjobb helyen voltam!
 
Berángattam a barátaimat kicsit előrébb jobb középre, hogy jobban láthassuk és hallhassuk az eseményeket. Itt sem voltak sokan és teljesen jól elfértem miközben ugráltam. Elsőként a zenekar jelent meg, majd bejött Elliot John Gleave aka E.G. (nevének kezdőbetűje, ami latin rövidítése az exempli gratia-nak, annyit jelent for example, azaz például) a szokásos koncert szettjében, ami többnyire talpig fekete cucc.
 
Elkezdték a Stay Awake című számmal. Rögtön bele a lecsóba: a legjobb!
 

 
Utána jöttek a lassú érzelmes számok, mert Example egy elég romantikus srác. Innentől teljes extázis, totálisan elvesztettem a fonalat. Felvett a nyakába a legmagasabb srác a környéken a Kickstars című számra azt végigüvöltöttem és intenzíven küldtem a puszikat a színpad felé. Ezután a Look Over Your Shoulders következett, ami egy Giggs-el közösen készített track. Itt buzdította a fiúkat, hogy kapják a nyakukba a lányokat. 
 
Amint felszólalta a Natural Disaster újra felugrottam a srác nyakába. Megint önkívületben ordítottam a színpad felé és egyszer csak megláttam a testvéremet körülbelül az 5. sorban ugyanazon az oldalon szintén egy srác nyakában, pont jókor nézett hátra. Az valami felejthetetlen pillanat volt, utána végig egymásnak énekeltünk…
 
Amikor már azt hittem ennél nem lehet jobb következett a Changed The Way You Kiss Me. A tömeg egyszerre sikított fel és mindenki egyé vált. Sajnos ez volt az utolsó szám. Bemutatta a zenekart megkapta a neki járó tapsot és leléptek. Hiába voltunk kitartóak és álltunk még ott egy darabig, nem jöttek vissza. 
 
A fellépés után a következőt írta a Twitterre
„Balaton Sound-best festival I’ve done by Hungarian Lake this week” Valóban szuper volt, számomra egy felejthetetlen élmény. Köszi Elliot!
 

 
Armin van Buuren
 
Vasárnap Nagyszínpad utolsó fellépője Armin van Buuren.
Legalább akkora tömeg volt, mint Kalkbrenneren. A látványelemek szuperül ki voltak dolgozva, volt füst meg lézerfény és minden egyéb VJ effekt. Jót kevert, bár érte nem különösebben rajongok, láthatóan jól érezte magát. Sajnos hideg volt és ez rányomta a bélyegét az egész fesztiválra egyébként.
 
Viszont itt még nem volt vége a bulinak. A RiseFM Arénába mentünk hajnalban, mivel csak ott volt meleg. Végigtomboltuk Nikola majd Steve Angello mixét, egész dallamos zenéket kevertek be, de még mindig nem tudom, hogy a buli vagy a benti kellemes hőmérséklet vonzotta-e be a tömeget.
 
Hajnali 4 után kezdett Ludmilla az Inmedio pultnál. Nem is értettem, hogy egy ilyen kedves arcú lány, hogy tud ilyen elborult zenét játszani. Fújta a szél szegénykémet, ugye ez már nem fedett hely volt. Néha kedvesen a tömegre mosolygott. 
 
Ezután, olyan reggel 6 óra körül döntöttünk úgy, hogy befejeztük idén a Soundot. Otthagytuk a népet, persze még javában ment a szeletelés, senkit nem érdekelt, hogy a Nagyszínpadot már bontják. Innen lehet tudni, hogy vége. Szuper két nap volt és bánom, hogy lemaradtam a többiről. De majd jövőre! Persze csak ha lesz ismét valami fogamra való.
 
Schimi
 

fotó: Sziget/Csudai Sándor 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2012. július 18.

Paul Kalkbrenner Sound Calling

Az idei Heineken Balaton Sound egyik legnagyobb fellépője Paul Kalkbrenner volt. Teljesen megfelelt az elvárásoknak, óriási bulit rendezett. A látványelemek minimálisak voltak, de a zene volt a lényeg. Tovább

2012. július 12.

Nem indult jól a Heineken Balaton Sound 

Tegnap este, a fesztivál nulladik napján eső szakította félbe Ákos legfrissebb szintipop produkcióját. Hiába igyekezett kitartani a rajongók és az együttes is, le lettek tessékelve a színpadról, ami a szél és az esőzés miatt életveszélyessé vált.  Tovább

2012. július 11.

A Booka Shade helyett Lenno jön a Balaton Sound-ra

Ma indul a 0. nap: a fesztivál legnagyobb fellépő-helyszínén, a Heineken Nagyszínpadon este a Neo és Ákos lép fel, a Rise FM Arénában pedig egy igazi nemzetközi sztár, Afrojack vár mindenkit a hajnali órákban. Ugyanitt holnap, 12-én a Booka Shade lépett volna fel, de családi okokra hivatkozva lemondta a fellépését, így a német alakulat helyét a finn DJ Lenno vette át. Tovább

2012. július 10.

Balaton Sound: Elfogytak a bérletek

A Heineken Balaton Sound szervezői július 9-én délután 5 órakor jelentették be, hogy a kibocsátható bérletek elővételben elkeltek. A fesztiválra mától csak napijegyek kaphatók, illetve a helyszínen még 1000 db bérlet áll a vendégek rendelkezésére. Tovább

2012. július 9.

Masszírozz egy jó ügyért a Balaton Soundon! Durex láncmasszázs

A 2012-es Balaton Sound ismét színes programokkal kecsegtet és a Durex is igyekszik kitenni magáért. Július 14-én 15 órakor ismét minden kézre szükség lesz, ugyanis a Durex megkísérli megdönteni saját láncmasszázs-rekordját a Durex Playgroundon! A részvétel idén ráadásul jócselekedettel is párosul. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky