3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Fishing on Orfű 2017

2017. június 28. | -gabriella-

Cibakházi Jancsi és a többiek – FOO. második nap

Copyright:

Ha arra gondolok, hogy mit történt a Fishing – hivatalosan – második napján, mindig csak egy kutya és egy rapper lebeg a szemem előtt. Bobafett és kotorékebe Jancsika ugyanis ellopta az egész fesztivált, az ő bulija után nem lehetett már jobbat mutatni. Pedig igazából semmi extra nem történt, csak felállt a PMFC színpadra, előadta a munkásságának egy részét. Aztán ennél nekünk meg nem kellett több.

Mielőtt erre rátérnénk, azért azt hozzá kell tenni, hogy zeneileg ez a nap sem lett volna rossz. Sőt! Végre sikerült felmenni a Tűzhöz közel színpadhoz, ahol délután Áron András Apey játszott. Irgalmatlan jól szólt abban az intim közegben. Mindenki csendben nézte az egy szál gitáros előadást, aminél érdemtelen lett volna megszólalni. Az egész hangulata elvarázsolt, már csak egy fröccsre volt szükség. Nyilván, hogy a másnapról is gondoskodjunk.

A Kacat színpadra elsőként a PASO érkezett. Picit kettős érzésem volt a koncert után. Egyrészt nehéz volt eldönteni, hogy a zenekar próbálni jött-e a fesztiválra, vagy tényleg komolyan gondolták-e. Másrészt jófejség-e félkész számokat lejátszani. Félreértés ne essék, nem széthullós bulira vágytunk a száz fokban, ahol majd megmutatjuk a Mecsek-oldalnak mit tudunk, de azért  ennél volt már jobb előadásuk is ilyen korai idősávba. Attól még a Részegre nyilván eldülöngéltünk, de nagyjából ennyit tudok mondani. Ezek után a Margaret Island érkezett, amit ülve/beszélgetve hallgattunk távolról.

Az éhség mindeközben lehajtott minket a büfé sorra, ahol sikerült megismerkedni a Babuska legénységével. Az orosz street food képviselői a legjobb arcok voltak a fesztiválon, szóval amíg kielemeztük a magyar vendéglátás sanyarú sorsát, addig az Elefánt is félig lement. Én csak azért maradtam le a nagy részéről, mert az egyik pultnál nem voltak hajlandóak kiszolgálni, mert pultot akkor töltünk, amikor 20-an várnak italra. Visszatérve a zenekarra, ők tipikusan az a banda, amik minden körülmények között jól szólnak, így a koncertnek csak az időkorlát vethetett véget. Ugyanis lelkesedésből nem volt hiány.

A miénk sem lankadt, úgyhogy egészen a Borfaluig másztunk a századik sportfröccsért. Itt a Müller Péter Sziámi játszott viszonylag nagy tömegnek. Én szerintem főleg mosdót kerestem, még Halott Pénz előtt. Itt realizálódott, hogy rengetegen vannak. Ezért volt a lehető legjobb ötlet, oldalról végignézni a hajlóbáló rajongólányokkal tarkított koncert felét. Mert ez volt az a pont, ahol mindegyikőnk Bobafett felé vette az irányt.

A PMFC az egyik legjobb koncerthelyszín a fesztiválon. Kisebb is és nem az unásig ismert előadók lépnek fel rajta. Leérkezve, kisebb tömeg gyűlt össze. Az első pillanatától kezdve lehetett tudni, végre valami más. Egyrészt Bobafett hozzáállása a koncerthez dobott egyet az ügyön, hogyha nem tetszett neki az egyik szám hangzása, simán háromszor újrakezdte. Másrészt a kutyája (Nem van takarékon a kotorék Szeretet) Jancsika is aktív közreműködője volt a számoknak, el is lett küldve, azon a jogcímen, hogy ez sok a kis fülének. Én annyit állapítottam meg a jammelgetés közben, hogy nem szívesen lennék a szomszédja. Amúgy Jancsi mindenhol jelen volt a fesztiválon, így úton-útfélen összefutottunk vele. Imádnivaló! Külön rajongói klubot alakítottunk a kis virsli testének.

Egyértelmű volt, hogy maradunk Sör és Fű koncertre, mivel egész nap ezt mantráztuk. Aztán a második számnál eldöntöttük, inkább Brainsre mennénk. Fő a határozottság. Mindenesetre utóbbi élvezhetetlen volt. A domb tetején álltunk, Columbo-t életemben először hallottam basszus nélkül „énekelni”, a hangosítás annyira rettenetes volt. Minden más színpadon rendben volt, nem tudjuk mi lehetett a Kacattal. Mindenesetre a felétől beállt elfogadhatóra a dolog, úgyhogy kis izomrángásokat végeztünk. És nagyjából ennyire is volt jó.

Itt már lankadt a lendület és félgőzzel belevetettük magunkat a Gypo Circusba, ahol már velem volt a hiba. Mert a koncert jó volt, a Borfalu pedig remek helyszín. Azzal viszont senki nem tud semmit csinálni, ha nincs már agyad. Úgyhogy ahogy alászálltunk a sátorhoz még megnéztük, ahogy Ganxsta Zolee próbál pacsizni a világ legrészegebb emberével, majd otthagyva DJ Venom-ot és az Absolutorium színpadát hátra sem nézve elrohan. Ezzel egyet tudtam érteni. Jancsikát sem láttam, inkább lefeküdtem.

Képek: INNEN.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2017. július 3.

Volt-e kisállat mutyi a Fishingen? FOO. negyedik nap beszámoló

És elérkezett a Fishing On Orfű utolsó napja. Ahhoz képest, hogy 2017-ben öt napos volt a fesztivál, úgy rohant át rajtunk, mint egy gyorsvonat. Lankadatlan lelkesedéssel vágtunk bele a szombat estébe is, mintha csak akkor érkeztünk volna. Ez nyilván nem igaz. A hét arra volt jó, hogy ráébredjünk; Kiss Tibi nem lehet benne minden zenekarban, illetve a Borfalu és a PMFC Színpad után a Tűzhöz közel a legjobb új helyszíne a FOO-nak. Tovább

2017. június 30.

Bérczesit nem lehet elfelejteni – FOO harmadik nap beszámoló

Már a Fishing pénteki napjánál járunk, amely egyben hivatalosan a harmadik volt. Meglepő módon a fesztivál line up-ja nem kecsegtetett túl sok jóval, mégis zeneileg az egyik legjobb este volt. A bulit egy kisebb vihar előzte meg, ami miatt a legtöbb színpadon csúszás volt a programban. Nálunk pedig totális időzavart okozott, hosszan elnyújtott fröccsözést és vacsorázást. Tovább

2017. június 27.

Soft pornó az első napon?! – FOO. első nap beszámoló

A Fishing on Orfű legerősebb zenei felhozatalát mindenképpen a fesztivál első napján kaptuk, hiszen mindenki megtalálta a magának való koncertet. Olyannyira, hogy akár a fesztiválon kívül rekedtek is kaphattak egy kis ízelítőt abból, milyen a FOO. Nemcsak azért, mert már ellentábora is van, amely „Kimaradtak Nagyszínpda” címen futott a stand melletti pizzériánál, hanem mert mondjuk a Vizi színpadnál komplett koncerteket kaptunk. Tovább

2017. június 26.

Lovasi fesztivál – FOO beszámoló, nulladik nap

Az idén 10. életévét betöltött Fishing on Orfű közhely nélkül még mindig az egyik legbarátságosabb fesztivál. Már az indulás előtt tudni lehetett, hogy a központi téma az ünneplés lesz. Egyrészről mert Lovasi András idén töltötte be az 50-et, másrészről mert a fesztivál maga az első x-et tapossa. Ugyan az elmúlt három évben már megszokhattuk, hogy a nulladik nap a Kispál köré szerveződik, most annyiban volt más a helyzet, hogy egy egész Lovasi antológiát kaptunk. Vegyes érzelmek, irgalmatlan jó hangzás, nagy klasszikusok jellemezték. Tovább

2017. június 9.

Rekordsebességgel lett teltházas a jubileumi Fishing on Orfű

Habár a legbarátságosabb orfűi fesztivál az elmúlt években már rendre a kezdés előtt teltházas lett, még sosem fogytak olyan gyorsan a belépők, mint a jubileumi évben. A 10. Fishingre majd két héttel a kezdés előtt minden jegy elkelt! A faluban viszont az is találhat izgalmas programot, aki lemaradt a fesztiválbelépőkről. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky