3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2016. november 15.

Szeder és a Feri feneke klippremier

Copyright:

Elkészült Szeder új albumának első hivatalos videoklipje, a Feri feneke című dalhoz. A Feri feneke a Táncolj velem élet talán legmegosztóbb dala, tökéletes szimbóluma mindannak a zenei és tartalmi változásnak, amelyen a produkció keresztülment az utóbbi egy évben. A Szederre jellemző szókimondással, finom humorral boncolgatja a párkeresés témakörét, miközben görbetükröt is tart a „lányneves” daloknak.

„Gondoljátok csak végig, rengeteg olyan dal van, melyben fiúk játszanak a lányokkal, a női nevekkel, de egyetlen egyet se találtam, ahol ez fordítva lenni... Úgyhogy úgy gondoltam, én leszek az első, és megnézem mi a helyzet fiú fronton.”

A dal humorát tökéletesen sikerült képbe ültetni, olyan kiváló filmes művészek segítségével, mint Szilágyi Fanni (itt rendező) és Rónai Domonkos (itt operatőr, vágó). Az alkotó páros számos sikeres videoklipet készítettek már, többek között a Naked Truckers Jump című számához, amely a berlini Music Awardson megnyerte a Best Live Act kategória díját. Szilágyi Fanni ezenkívül a Kamaszkor vége című kisfilmével elnyerte a Friss Hús Rövidfilm Fesztivál Legjobb Élőszereplős Film díját, a Magyar Filmkritikusok díját és részt vett a torontói Nemzetközi Filmfesztivál Versenyprogramjában is. Rónai Domonkos rendezőként is sok kiemelkedően jó klipet hozott létre, pl a Magyar Klipszemlén top5be jutó Máshol várnak című Blahalouisiana dalhoz.

A Feri feneke klipjében egy mobil alkalmazás segítségével gyűjti össze Szeder a kiszemelt férfiakat.

A forgatás elképesztő hangulatban zajlott, nem egyszer kellett félbeszakítani, hogy a stáb vissza tudja nyerni komolyságát.

„Nagyon vicces volt a forgatás, az elején zavarban voltam, hogy mindenkit arcon kell dobnom, de a végére nagyon belejöttem, már bárkit képes voltam rezzenéstelen arccal kiütni a labdával. Persze mindenki előre beleegyezett! Nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel, szuper volt Fannival és Domival dolgozni. A klip maga pedig szerintem egy nagyon különleges elegy lett az animés, mobilalkalmazásos és trash-es elemekkel.”

Az Anime világot Bera Nándor varázsolta  a klipbe, Dániából küldte haza a kész animációkat, úgy, hogy a stáb többi részével nem is találkozott.

A klipet az A38 Állóhajó közönsége is láthatja majd 2016. november 18-án, a Szeder koncerten a video is a vetítés része lesz.

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. február 28.

A vonatos utazások, a nyár himnuszát szállította le Volosinovszky György és a BELMONDO

2023. novemberében jelent meg a Belmondo legújabb albuma Királyok kutyái címmel, amelyen az utóbbi két-három év Czutor szerzeményeit és négy vadonatúj dalt hallhat a nagyérdemű. Tovább

2024. február 8.

Huszonhét másodpercnyi ironikus társadalomkritika a Junkiestól

A dal egy görbe tükör, kritika a világunk figyelemhiányos viselkedésére, koncentrációs zavaraira. - Junkies. Tovább

2024. február 8.

Nyers, őszinte képek fűszerezik az Anyu ez hangos újdonságát

Új dallal jelentkezik a 2020 óta aktív Anyu ez hangos. A formáció magyar nyelven, pop-rock stílusban alkot, és olyanok erősítik, mint Potyka Tamás (ének), Siffel István (gitár),  Bozsóki Márk (basszusgitár), valamint Domokos Miklós (dob). A csapat korábban olyan dalokkal jött elő, mint a „Popkirály”, a „Hős”, a „Legnagyobb ellenségem”, a "Z generáció", a "Már nem", a Nem vagyok jó", vagy éppen a "Jobb volt nélküled". Tovább

2024. február 6.

Németh Alajos Lojzi az Artisjus újraválasztott elnöke

Újabb két évre Németh Alajos Lojzit választották a szerzői egyesület elnökének. A Bikiniből ismert dalszerző-előadó második alkalommal tölti be ezt a tisztséget, és sürgeti a jogdíjak inflációs értékkövetését. Tovább

2024. február 6.

Alig néhány fesztiválkoncertet ad idén Azahriah

Jóból keveset adnak, tartja a mondás, s így van ez Azahriah 2024-es fesztiválfellépéseivel is. Nem lesz sok belőlük – ám azokon szokás szerint mindent belead majd a színpadon. A rajongóknak ugyanakkor nem árt előre tervezniük, hiszen mindössze hat fesztiválon láthatják kedvencüket az idén, természetesen valamennyi helyszínen kiemelt fellépőként. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky