3429 zenekar 12450 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2015. október 26.

A BlackBirds Beatles Emlékzenekar ismét Liverpoolban

Copyright:

A BlackBirds Beatles emlékzenekar lassan 11 éve szerves része a magyar és a nemzetközi zenei piacnak. A világ élvonalába tartozó csapat 2004-ben valószínűleg még nem is gondolta, hogy ennyi időn keresztül - mára már hivatásukként -, adhatják elő a Beatles legendás dalait. Már negyedszer turnézik a kultikus zenekar szülőhazájában, Angliában.

Az ez évi látogatás egyik különlegessége, hogy míg a BlackBirds Liverpoolban eddig „csak” a Beatles Fesztivál keretein belül lépett fel a (magyar zenekarként elsőként, három alkalommal), most a srácok egy egész estés bulit csaphatnak a szintén kultikus Cavern Clubban. Ez volt az a helyszín ahol a Beatles megalapozta a sikereit és a ’60-as évek elején közel 300 koncertet adott.

A zenekar egyik elképzelése, hogy felidézze a Beatles koncertek hangulatát és természetesen megidézze a korszak szellemét is. Az eredeti hangszerek (Epiphone és Fender gitárok, Höfner basszusgitár, a Ludwig dobfelszerelés) és a régi, csöves Fender és VOX erősítők nyújtják a hiteles megszólaláshoz szükséges alapot. Emellett természetesen elengedhetetlen a korhű megjelenés, amivel megtisztelik a Beatles szellemét.

A BlackBirds így nyilatkozott a fellépéseikről:

„Szerencsére a Beatles életműve slágerekben és különlegességekben is bővelkedik. Így össze tudunk állítani ütős, mai napig ismert dalokból, slágerekből álló műsort, vagy, ha úgy van kedvünk, valamilyen koncepció mentén, olyan koncertanyagot, ami tele van érdekes, kevésbé ismert, ám annál jobb dalokkal.”

A Beatles rajongók fő zarándokhelyének tartott klubban 2015. október 27-én játszanak a magyar fiúk egy pszichedelikus Beatles-estet, tele ritka és nehéz dalokkal. Két nappal később pedig egy menő londoni klubban játsszák el a „Best Of Beatles” műsorukat. Angliai magyaroknak és Beatles fanoknak nem kérdés, hogy hol a helye azokon a napokon!

Emellett, ha valaki netán épp Angliában járna, és szívesen megnézné a fiúk fellépését, azoknak jó hír, hogy a liverpooli fellépés ingyenes lesz!

A Beatles-t imádni minden esetben kötelező és hát a BlackBirds hamarosan itthon is fellép!

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 29.

Palackposta kihívás - új dalok írására buzdítja az otthon maradt zenészeket a Konyha

Szepesi Mátyás énekes-frontember felhívást tett ki a Konyha közösségi felületeire, amelyben arra kéri dalszerző kollégáit: ha már nincsenek koncertjeik, a felszabaduló időben írjanak új dalokat, amelyek kapaszkodót és néhány jó percet adnak közönségüknek. Tovább

2020. március 29.

Kárfelmérés: a válaszadók 95,8%-ánál volt programlemondás

Közel kilencszáz, a könnyűzenében valamilyen módon érintett kolléga töltötte ki az elmúlt tíz napban a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) olasz mintára készült elektronikus kérdőívét, ami elsősorban a szférában már látható károkat igyekezett felmérni. Március 11-e után a válaszadók 95,8%-ának kellett előre leszervezett programokat lemondania, illetve ezek többségét (82,4%) megpróbálni egy későbbi időpontra áttenni. Tovább

2020. március 29.

Elindul a #mertkelladal kampány

A könnyűzenei szakma összefogására és a magyar könnyűzenét szeretők segítségére és támogatására számít a #mertkelladal kampány. Tudatos zenefogyasztással, több magyar dal hallgatásával és lejátszásával plusz költségek nélkül lehet támogatni és segíteni a magyar könnyűzenét ebben a nehéz helyzetben. Tovább

2020. március 29.

Kék és Narancssárga Produkció: Az új közösségben megújultam, de a hangzás - amit egy ország megszeretett - marad!

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2020. március 28.

Koronavírus: rászoruló szerzőknek és előadóművészeknek segít az EJI és az Artisjus

Rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról döntött az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület. Az összehangolt intézkedéssel azoknak az előadóművészeknek és könnyűzenei szerzőknek nyújtanak segítséget, akik a koronavírus miatt elmaradó előadásaik és más munkáik következtében vesztik el jövedelmüket.
  Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky