3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2015. április 4. | Dobos

Klippremierrel ünnepli a Húsvétot a Holdviola

Copyright:

Új klippel jelentkezik a Fonogram-díjas elektro-folk zenekar, melynek alapanyagát érdekes módon nem az új lemezük, a Túl a Vízen dalai közül választottak. Külföldön egyébként már néhány napja bemutatták az új videót. De hogy miért éppen a Tavaszi szélre esett a választásuk? Kérésünkre Gál Lajos, a zenekar gitáros vokalistája beszélt nekünk a dal és a klip kalandos háttértörténetéről.

„Néhány hete megkeresett minket a Török Nemzeti Televízió, hogy készítenek egy műsort Magyarországról, mely március 15-én, nemzeti ünnepünkön kerül adásba. Ebben a műsorban mindenképp szeretnék lejátszani a Tavaszi szél holdviolás verzióját. Mivel a dalból csak egy koncertváltozat állt rendelkezésre 2008-ból, úgy döntöttünk félretesszük pár napra a májusi 10-én, a MOM Kulturális Központban tartandó lemezbemutató koncertünk előkészületi munkáit, felfüggesztjük kis időre az új lemez felvételeit is és leforgatunk egy klipet, kimondottan a török televízió számára.

Ehhez először is újragondoltuk az eredeti dalunkat és mind hangszerelésben, mind szerkezetében elég szépen átalakítottuk. Mióta Tilla a zenekar tagja, azóta koncerteken rendszeresen szerepelt már a dalban a hegedű, de most stúdióban is felvettük. Szerintünk nagyon szépen illeszkedik a hangszerelésben meghatározó szerepet betöltő tárogató szólamhoz. Volt egy kis hangnemváltoztatás, hangszerelésbeli módosítás és a ritmusszekció az eredeti elektronikus dob és basszus szólamhoz képest akusztikus dobra és basszusgitárra változott. A dal szerkezetét is jelentősen átdolgoztuk. Végül az összes énekszólamot Tillával és vokalistánkkal, Sárával újravettük.

Magára a videofelvételre nem sok idő állt rendelkezésre, úgyhogy egy televíziós fellépés előtt és után pár óra alatt rögzítettük a zenekari képeket és egy délután a táncos jeleneteket. Iszonyú hideg volt. Smink ide vagy oda, az esti képek közül alig találtunk olyat, amin nem piroslott az orrunk a hidegtől. A hideg időjárást viszont páratlanul jó hangulattal kompenzáltuk, rengeteget nevettünk és egy fotósorozat kedvéért még a Lánchíd forgalmát is megbénítottuk egy időre!

A törökországi bemutató után rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Facebookon is érkeztek gratulációk török rajongóktól, akikről eddig nem is tudtunk! A klip sikerén felbuzdulva döntöttünk úgy, hogy itthon is bemutatjuk a közönségünknek, mégpedig Nagyszombaton, mintegy kis ajándékot Húsvét alkalmából. Reméljük örömet tudunk okozni vele."

Az eredeti dal egyébként a zenekar 2010-ben megjelent Madárka című albumán szerepelt, amely végül arany és platinalemez lett. A Holdviola hivatalos Youtube csatornáján eddig csak a dal első nyilvános előadásán készített élő felvétel szerepelt 2008-ból. A videó nézettsége túl van az egymillión. 2010-ben a T-mobile által meghirdetett  A Tavaszi szél c. népdal feldolgozására meghirdetett „A Tavasz Netslágere” dalverseny fődíját is elnyerte a saját verziójával a zenekar.
A Víz Világnapján a Holdviola által szervezett „Öntsünk tiszta vizet a Szinvába” elnevezésű flashmob „hivatalos” dala is a Tavaszi szél volt, amelyet el is játszott a zenekar a kilátogató rajongóknak.

A várva várt klip:

 

A Holdviola nagy lemezbemutató koncertje tehát 2015. május 10-én, vasárnap lesz a MOM Kulturális Központban, este 7 órától. A jegyek már kaphatók a mom.jegy.hu, illetve a jegy.hu oldalakon.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. február 28.

A vonatos utazások, a nyár himnuszát szállította le Volosinovszky György és a BELMONDO

2023. novemberében jelent meg a Belmondo legújabb albuma Királyok kutyái címmel, amelyen az utóbbi két-három év Czutor szerzeményeit és négy vadonatúj dalt hallhat a nagyérdemű. Tovább

2024. február 8.

Huszonhét másodpercnyi ironikus társadalomkritika a Junkiestól

A dal egy görbe tükör, kritika a világunk figyelemhiányos viselkedésére, koncentrációs zavaraira. - Junkies. Tovább

2024. február 8.

Nyers, őszinte képek fűszerezik az Anyu ez hangos újdonságát

Új dallal jelentkezik a 2020 óta aktív Anyu ez hangos. A formáció magyar nyelven, pop-rock stílusban alkot, és olyanok erősítik, mint Potyka Tamás (ének), Siffel István (gitár),  Bozsóki Márk (basszusgitár), valamint Domokos Miklós (dob). A csapat korábban olyan dalokkal jött elő, mint a „Popkirály”, a „Hős”, a „Legnagyobb ellenségem”, a "Z generáció", a "Már nem", a Nem vagyok jó", vagy éppen a "Jobb volt nélküled". Tovább

2024. február 6.

Németh Alajos Lojzi az Artisjus újraválasztott elnöke

Újabb két évre Németh Alajos Lojzit választották a szerzői egyesület elnökének. A Bikiniből ismert dalszerző-előadó második alkalommal tölti be ezt a tisztséget, és sürgeti a jogdíjak inflációs értékkövetését. Tovább

2024. február 6.

Alig néhány fesztiválkoncertet ad idén Azahriah

Jóból keveset adnak, tartja a mondás, s így van ez Azahriah 2024-es fesztiválfellépéseivel is. Nem lesz sok belőlük – ám azokon szokás szerint mindent belead majd a színpadon. A rajongóknak ugyanakkor nem árt előre tervezniük, hiszen mindössze hat fesztiválon láthatják kedvencüket az idén, természetesen valamennyi helyszínen kiemelt fellépőként. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky