3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2015. április 4. | Dobos

Klippremierrel ünnepli a Húsvétot a Holdviola

Copyright:

Új klippel jelentkezik a Fonogram-díjas elektro-folk zenekar, melynek alapanyagát érdekes módon nem az új lemezük, a Túl a Vízen dalai közül választottak. Külföldön egyébként már néhány napja bemutatták az új videót. De hogy miért éppen a Tavaszi szélre esett a választásuk? Kérésünkre Gál Lajos, a zenekar gitáros vokalistája beszélt nekünk a dal és a klip kalandos háttértörténetéről.

„Néhány hete megkeresett minket a Török Nemzeti Televízió, hogy készítenek egy műsort Magyarországról, mely március 15-én, nemzeti ünnepünkön kerül adásba. Ebben a műsorban mindenképp szeretnék lejátszani a Tavaszi szél holdviolás verzióját. Mivel a dalból csak egy koncertváltozat állt rendelkezésre 2008-ból, úgy döntöttünk félretesszük pár napra a májusi 10-én, a MOM Kulturális Központban tartandó lemezbemutató koncertünk előkészületi munkáit, felfüggesztjük kis időre az új lemez felvételeit is és leforgatunk egy klipet, kimondottan a török televízió számára.

Ehhez először is újragondoltuk az eredeti dalunkat és mind hangszerelésben, mind szerkezetében elég szépen átalakítottuk. Mióta Tilla a zenekar tagja, azóta koncerteken rendszeresen szerepelt már a dalban a hegedű, de most stúdióban is felvettük. Szerintünk nagyon szépen illeszkedik a hangszerelésben meghatározó szerepet betöltő tárogató szólamhoz. Volt egy kis hangnemváltoztatás, hangszerelésbeli módosítás és a ritmusszekció az eredeti elektronikus dob és basszus szólamhoz képest akusztikus dobra és basszusgitárra változott. A dal szerkezetét is jelentősen átdolgoztuk. Végül az összes énekszólamot Tillával és vokalistánkkal, Sárával újravettük.

Magára a videofelvételre nem sok idő állt rendelkezésre, úgyhogy egy televíziós fellépés előtt és után pár óra alatt rögzítettük a zenekari képeket és egy délután a táncos jeleneteket. Iszonyú hideg volt. Smink ide vagy oda, az esti képek közül alig találtunk olyat, amin nem piroslott az orrunk a hidegtől. A hideg időjárást viszont páratlanul jó hangulattal kompenzáltuk, rengeteget nevettünk és egy fotósorozat kedvéért még a Lánchíd forgalmát is megbénítottuk egy időre!

A törökországi bemutató után rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Facebookon is érkeztek gratulációk török rajongóktól, akikről eddig nem is tudtunk! A klip sikerén felbuzdulva döntöttünk úgy, hogy itthon is bemutatjuk a közönségünknek, mégpedig Nagyszombaton, mintegy kis ajándékot Húsvét alkalmából. Reméljük örömet tudunk okozni vele."

Az eredeti dal egyébként a zenekar 2010-ben megjelent Madárka című albumán szerepelt, amely végül arany és platinalemez lett. A Holdviola hivatalos Youtube csatornáján eddig csak a dal első nyilvános előadásán készített élő felvétel szerepelt 2008-ból. A videó nézettsége túl van az egymillión. 2010-ben a T-mobile által meghirdetett  A Tavaszi szél c. népdal feldolgozására meghirdetett „A Tavasz Netslágere” dalverseny fődíját is elnyerte a saját verziójával a zenekar.
A Víz Világnapján a Holdviola által szervezett „Öntsünk tiszta vizet a Szinvába” elnevezésű flashmob „hivatalos” dala is a Tavaszi szél volt, amelyet el is játszott a zenekar a kilátogató rajongóknak.

A várva várt klip:

 

A Holdviola nagy lemezbemutató koncertje tehát 2015. május 10-én, vasárnap lesz a MOM Kulturális Központban, este 7 órától. A jegyek már kaphatók a mom.jegy.hu, illetve a jegy.hu oldalakon.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. február 25.

Kirobbanó dallal érkezik Rico és Miss Mood

Rico és Miss Mood, valamint T.Danny neve garancia a sikerre. A hármas ezúttal egy lenyűgöző kollaborációban találkozik. Dóri gyönyörű hangja és Rico, valamint T.Danny ütős rapbetétei parázsként izzanak a dallamos zenei alapon. A fülbemászó dalszöveg a világban uralkodó bizonytalanságra reflektál és üzenetként szolgál, hogy sose adjuk fel a reményt. Tovább

2021. február 25.

Érezted már magad tehetetlennek szakítás előtt?

A Blahalouisiana új videója egy nagyívű szerelmes dalhoz készült, a készülő negyedik lemez első single-jéhez. A Ne engedj még el azokról a kusza érzésekről szól, melyeket mindannyian megélhetünk egy szakítás előtt. Tovább

2021. február 12.

Tavaly 9,373 milliárd forint jogdíjat kaptak a szerzők

A kifizetett jogdíjak fele – 4,74 milliárd forint – jutott hazai dalok, zeneművek alkotóinak. 2020-ban 15 468 magyar zenei szerző részesült jogdíjban és rekordszámú új dal született. A pandémiás helyzet miatt megnőtt a jogdíjak jelentősége, ugyanakkor az Artisjus tavalyi bevételei már 17,7 százalékkal csökkentek, ezen belül az élőzenei jogdíjbevételek a felére zuhantak – tette közé friss zeneipari statisztikáit a szerzői egyesület. Tovább

2021. február 12.

A New Level Empire új dala Wolf Katival és Horváth Boldival közösen készült

Te csak így vagy jó címmel megjelent a New Level Empire legújabb dala és hozzá a videoklip is. A zenekar eddig még nem adott ki olyan dalt, amiben egyszerre két meghívott előadó is van. Ebben a koprodukcióban feltűnik Wolf Kati és a Kelemen Kabátban frontembere, Horváth Boldi is. Tovább

2021. február 12.

Artica Sound a reményről

Az Artica Sound legújabb klipje az Álom című dalhoz készült, amely az Eső című albumukon jelent meg még a tavalyi évben. A videóban látható felvételek a zenekar egy korábbi Barba Negra koncertjén készültek. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky