3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2014. június 17.

Túl van a frekvencián az új Supernem

Copyright:

Három évvel a nagy sikerű Tudományos Fantasztikus Pop című album után idén májusban új nagylemezzel jelentkezett a Supernem. Az előző album sikere, amely sok kritikus szerint az elmúlt évtized egyik legfontosabb magyar lemeze volt, a zenekart az egyik legkeresettebb hazai zenekarrá tette, a nagyfesztiválok nagyszínpados fellépőjévé, dalai pedig szinte egytől egyig slágerré váltak (Hova megy, ki?, Irány a moziba be! stb...)

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek

Sokan várták tehát, hogy sorrendben az 5. stúdióalbummal vajon sikerül-e a zenekarnak megugrania a saját magának oly’ magasra tett lécet.

Nos, jó hírünk van: a Túl frekvencián az elődjénél (és a címéhez híven is) jóval zajosabb, bátran kísérletező, a bevált popzenei formákat merészen, egyszersmind ízléssel fölrugó, igazán bevállalós anyag lett, a zenekar eddigi legkiforrottabb munkája.

A korong 8 dala, alig fél órában viszont tökéletes keresztmetszetét adja, a világnak, amelyben élünk: a 8 dal egyben 8 történet rólunk, vágyainkról, szerelmeinkről, bénázásainkról, esendőségünkről nagy-nagy szeretettel és teli torokkal a fülünkbe üvöltve.

„Olyan festői gyönyörű minden, olyan eleven szürke lehangoló” adja meg rögtön az első dal, a ’Szívbemarkoló’ refrénje, az egész album alaphangulatát.

A zaklatott, üvöltő gitárok és a hozzájuk torzult, mégis sokszor egy-egy jellegzetes témával hirtelen föltörő szintetizátorok mellett a végig nagyon feszes basszusgitár és a példásan karakteres dob pedig egészen fölkavaró zenei utazássá teszik a lemezt.

 

 

Olyan játékos utazássá ugyanakkor, amelyben nemcsak egy száguldó motor hátsó üléséről telefonnal lőtt képeinket nézegethetjük(’Nincs feszkó’), de egy bankrablós szerelmi történetnek is részeseivé válunk a szuperhősnek öltözött fiúval és a „távolsági buszra festett tengerparti lánnyal”(’Tviszt’), hogy aztán a lemez végére még az űrbe is elkalandozzunk egy kicsit(’Van’). Sok-sok történet még, javasoljuk tehát: váltson mindenki jegyet a Túl a frekvenciánra, erre a színes szélesvásznú, 8mm-re forgatott, igazi Supernem mozira!

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. február 28.

A vonatos utazások, a nyár himnuszát szállította le Volosinovszky György és a BELMONDO

2023. novemberében jelent meg a Belmondo legújabb albuma Királyok kutyái címmel, amelyen az utóbbi két-három év Czutor szerzeményeit és négy vadonatúj dalt hallhat a nagyérdemű. Tovább

2024. február 8.

Huszonhét másodpercnyi ironikus társadalomkritika a Junkiestól

A dal egy görbe tükör, kritika a világunk figyelemhiányos viselkedésére, koncentrációs zavaraira. - Junkies. Tovább

2024. február 8.

Nyers, őszinte képek fűszerezik az Anyu ez hangos újdonságát

Új dallal jelentkezik a 2020 óta aktív Anyu ez hangos. A formáció magyar nyelven, pop-rock stílusban alkot, és olyanok erősítik, mint Potyka Tamás (ének), Siffel István (gitár),  Bozsóki Márk (basszusgitár), valamint Domokos Miklós (dob). A csapat korábban olyan dalokkal jött elő, mint a „Popkirály”, a „Hős”, a „Legnagyobb ellenségem”, a "Z generáció", a "Már nem", a Nem vagyok jó", vagy éppen a "Jobb volt nélküled". Tovább

2024. február 6.

Németh Alajos Lojzi az Artisjus újraválasztott elnöke

Újabb két évre Németh Alajos Lojzit választották a szerzői egyesület elnökének. A Bikiniből ismert dalszerző-előadó második alkalommal tölti be ezt a tisztséget, és sürgeti a jogdíjak inflációs értékkövetését. Tovább

2024. február 6.

Alig néhány fesztiválkoncertet ad idén Azahriah

Jóból keveset adnak, tartja a mondás, s így van ez Azahriah 2024-es fesztiválfellépéseivel is. Nem lesz sok belőlük – ám azokon szokás szerint mindent belead majd a színpadon. A rajongóknak ugyanakkor nem árt előre tervezniük, hiszen mindössze hat fesztiválon láthatják kedvencüket az idén, természetesen valamennyi helyszínen kiemelt fellépőként. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky