3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2014. május 6.

Zenészek állnak ki szerdán az 1% fontosságáért

Copyright:

Létezik egy üvegfalú iroda a belváros közepén, ahol minden nap más cég dolgozik. Szerda délután mellettük még számos zenész, író, színész és sportoló, iparművész és közszereplő fog felszólalni azért, hogy az emberek éljenek az 1 %-ukkal. Egy közös ügy lebeg a szemük előtt: az Adom az Adóm kampány népszerűsítése.

A kezdeményezés célja, hogy a közösség erejével hívja fel az állampolgárok figyelmét a SZJA 1% felajánlásának fontosságára. Ennek hiányában évente 10 milliárd forintnyi támogatástól esnek el a civil kedvezményezettek. Hatalmas összeg, amire mostanra sokan felfigyeltek szerencsére.

2014. május 7-én a nyitott iroda még nyitottabb lesz! 14:00-tól különböző programokkal várják a járókelőket, melyekkel azt igyekeznek szimbolizálni, hogy az 1%-ról való nyilatkozás mekkora értékkel bír. A média számára is igazán érdekes rész 17:00-kor kezdődik. A kampányhoz csatlakozó közszereplők (Például: Czutor Zoltán - zenész, Szűcs Krisztián - zenész, Szekeres András - zenész, Takáts Eszter - zenész, Puzsér Róbert - kritikus, Sena - zenész, Fehér Balázs - zenész, Bata István – zenész, Szívós Márton, Szabó Simon - színész, Dus Polett - rádiós műsorvezető, Császári Gergely -  zenész) pár mondattal, zenészek esetében pedig „egy dallal, egy szál gitárral az egy százalékért” jelmondattal népszerűsítik a kampány célkitűzésének fontosságát, és mesélnek arról, hogy miért fontos nekik ez az ügy és melyik szervezetet támogatják.

Az esemény szimbolikus cselekedettel zárul: A kampány szervezői, az eseményt támogató hírességek, a sajtó képviselői és minden más érdeklődő egy-egy lufira írják az általuk fontosnak tartott egyesület, alapítvány nevét, és együtt feleresztik az égbe azt üzenve a világnak, hogy amilyen könnyű egy mozdulattal egy lufit az útjára engedni, olyan könnyű az adó 1%-okkal való rendelkezés.

Az esemény zárultával a helyszínen lehetőség lesz interjút készíteni a két kezdeményező, a Gyermekgyógyítók és a Kreater képviselőivel is.

Helyszín: Adom az Adóm iroda-installációja - Budapest, V. kerület, Városháza Park Gerlóczy utca felőli oldala. Keressék a sárga-fekete lufikat!

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. május 21.

Mondd vagy súgd, hogy szép a világ - új klippel jelentkezett SZILÁRD

Szilárd és zenésztársai otthunokban rögzítették a bensőséges hangulatú Mondd vagy súgd videóját. A szomorkás, - eredetileg romantikus dal - most kísértetiesen rímel a jelenlegi helyzetre, így szeptemberben érkező új lemezéről ezt mutatják meg elsőként a nagyközönség számára. Tovább

2020. május 20.

Sokáig vártalak: „csak szép... ha minden igaz” – Elefánt klippremier

Az Elefánt zenekar a karantén idején sem tétlenkedik: szemet gyönyörködtető, szívet kifacsaró klipet jelentettek meg május elején. Tovább

2020. május 20.

ANIMAL CANNIBALS: GRILLEZZ!

A Kannibálok egy új, vidám nyári tracket készítettek a karantén alatt - megérkezett a „Grillezz!”. Tovább

2020. május 19.

Különleges animációs videóval vezeti fel új lemezét a nemzetközi szintéren is elismert duó

A könnyed electronica szerelmeseinket nem kell bemutatni az elmúlt években komoly sikereket magáénak tudó Belaut, melynek célja továbbra is az, hogy a modern egyén számára menedéket adhasson, ahol a hallgató önmagába és a gondolataiba merülhet zenéjük által. Az ország egyik legkeresettebb exportzenekara most egy Kirstine Stubbe Teglbjærg-al közös dallal vezeti fel a lemezét, amely az önismeret mélyebb lehetőségeinek kiaknázása felé próbál utat mutatni. A formáció régóta várt második, Colourwave című albuma május 29-én lát napvilágot, amelyet élőben ősszel mutatnak majd be Európa-szerte. Tovább

2020. május 18.

Önmagunkkal való küzdelem súlyos őszinteséggel a NEW FRIEND REQUEST új klipes dalában: Várni Fáj

Május 31-én jelenik meg az online zenemegosztókon a NEW FRIEND REQUEST második nagylemeze, LÉLEKGYILKOSSÁG címmel. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky