3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2014. március 19.

Március végén nyit az Akvárium Klub

Copyright:

1500 és 700 fős koncertterem, zenés bár, bisztró-étterem és egy grandiózus terasz: mindez egyben a megújult Akvárium Klub, amely március 30-án nyitja meg kapuit a budapesti Erzsébet téren. A nyitónapon délelőtt 10 órától a Ghymes, este kilenctől pedig a Magashegyi Underground ad szimfonikus koncertet. Az április 3-án induló ünnepi nyitó hétvégén többek között a Punnany Massif, az Irie Maffia és a Tosca lép fel, tavasszal pedig többek között John Mayall és a Quimby is az Akvárium vendége lesz.

Az Erzsébet Vagyonkezelő 15 éves bérleti szerződést kötött az üzemeltető céggel, amely tulajdonosai kivétel nélkül elismert hazai rendezvényszervezők, személyük garanciát jelent arra nézve, hogy egy igazán színvonalas kulturális központtal gazdagodik Budapest. Az Akváriumhoz stratégiai partnerként csatlakozott a Telekom és a Petőfi Rádió.

Az Akvárium Klub egy, a hazai közönség számára eddig ismeretlen műfajt kíván meghonosítani Budapest szívében. Miközben a fővárosban az elmúlt időben sorra nyíltak jobbnál-jobb minőségű és népszerű szórakozóhelyek, az Akvárium Klub igazi hiánypótló intézményként szolgálja majd a hazai és külföldi vendégeket.

Két terem, zenés bár, bisztró és terasz

Nagy Hall névre hallgat az Akvárium földalatti, új koncertterme. A csarnok felszereltségének köszönhetően nem csupán könnyűzenei koncertek, de üzleti események, konferenciák, fogadások magas színvonalú lebonyolítása is lehetséges itt. Az üzemeltetők az elsőosztályú hang- és fénytechnika mellett vetítéstechnikára, illetve kellő mennyiségű bútorzatra is beruháztak, így az 1500 fős teremben akár 600 ülőhely is kialakítható, kiváló minőségű catering pedig ugyancsak helyben áll rendelkezésre.

A hazai zenekarok és szervezők körében minden bizonnyal hamar népszerű lesz a megújult Akvárium, ugyanis éppen ez a befogadóképességű és felszereltségű helyszín hiányzott eddig Budapest kulturális életéből. Az üzemeltetők ugyanakkor azon is munkálkodnak, hogy az európai turnén lévő produkciók – amelyek zöme eddig kihagyta Budapestet -, ezentúl útbaejtsék majd az Akváriumot. Az első hónapban többek között John Mayall, az osztrák Tosca produkció és a Digitalism lép fel az Akváriumban, a hazaiak közül pedig a nyitó hétvégén, április 3-ától az Irie Maffia és a Punnany Massif ad koncertet, de a tavaszi programnaptárban szerepel többek között a Quimby, a Brains, a Vad Fruttik valamint Péterfy Bori és zenekara, de itt ünnepli születésnapját a főváros izgalmas party projektjeinek egyike, az improvizációra építő Random Trip is.

Március 30-án, vasárnap délelőtt ingyenes gyerekkoncerttel vár mindenkit a Ghymes, este pedig a Magashegyi Underground nagyszabású szimfonikus koncertje avatja fel az Akvárium nagytermét. A koncertet a Petőfi Rádió felvételről közvetíti.

Egy szinttel feljebb, a “Kis Hall” azonos technikai adottságokkal 700 fő álló, vagy 300 fő ülő vendég befogadására alkalmas. Ezen a helyen hetente általában három alkalommal koncertek, hazai és külföldi DJ-k szerepelnek azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a vendégek valódi klubként gondoljanak majd az Akváriumra, egy olyan helyre, ahol mindig történik valami izgalmas. Az Akvárium kisebbik termében kezdettől helyet kapnak a fontos lemezbemutatók és otthont ad a nagyobb közönséget vonzó partysorozatoknak is.

A VOLT Music Bar szerdától szombatig éjszakai programokkal nyitva tartó “klub a klubban”, kényelmes boxokkal, fotelekkel, 200 vendéget tud fogadni esténként, miközben rendszeresen hazai és nemzetközi DJ-k gondoskodnak itt a hangulatról. A VOLT Bar rendszeres vendége lesz többek között Karányi, a Classy Classics (TMX új partisorozata), a MOVE (Polarize, Beta, Roocha) Clairvo, Anorganik, Lank – és még nagyon sokan mások. Csütörtökönként pedig rendhagyó módon a Petőfi rádió DJ-i pörgetik a lemezeket a VOLT Bar-ban, mely szettek az MR2-n lesznek visszahallgathatóak.  Az üzemelteteők célja, hogy a klubban gyakran lássanak vendégül nemzetközi sztárokat is, a nyitó hétvégén például Sebastian Leger lesz a vendégük.

A VOLT Music Bar különlegessége, hogy a falakat a VOLT Fesztiválon korábban megfordult világsztárok eredeti, dedikált csillagai díszítik: Skrillextől a Prodigy-ig, a Faith No More-tól Paul Kalkbrennerig.

Az Akvárium Klub a felsorolt, színes programkínálat mellett a kortárs képzőművészet, a színház és más előadások rendszeres színhelye is lesz egyben. Az üzemeltetők szándéka szerint hétvégente gyerekprogramok, gyakori színielőadások, illetve beszélgetések, előadások is szerephez jutnak majd a kínálatban. A nyitás alkalmából 14 hazai, kortárs képzőművész “Budapest 2014” címmel, az Akvárium felkérésére készített alkotásait mutatja be, amelyek később a helyszínen megvásárolhatók is lesznek.

Az Akvárium előterében, a mesterséges, üvegaljú tó alatt nyíló Aqua Bisztró már a korai órákban reggelivel, később napi menüvel, illetve választékos, bisztró-konyhával várja a vendégeket. Az eddig is közkedvelt teraszon és az egész klubban a Heineken kínálata mellett a legjobb minőségű hazai és nemzetközi borkínálat lesz jellemző.

Innovatív megoldások

Az Akvárium üzemeltetői a színvonalas programkínálat mellett fontosnak tartják, hogy a jegyvásárlástól a beléptetésen át a helyszíni, kényelmi szolgáltatásokig, minden területen innonatív, 21. századi megoldásokat alkalmazzanak. Ebben remek partnerre találtak a Telekom személyében, amely stratégiai partnerkéntkapcsolódott a klubhoz. A Telekom a legmodernebb vezetékes és mobil technológiát építette ki a helyszínen, így többek közt 4G mobilinternet várja az Akvárium látogatóit. Emellett a Telekom fiatalokat megcélzó zenei programjainak természetes helyszíneként tekint az Akváriumra, ahova így maga is számos önálló és kapcsolódó aktivitással készül.

Az Akváriumban zajló programokat sok esetben élő streamnek köszönhetően akár mobiltelefonon, vagy odahaza is láthatják az érdeklődők, a klub kiemelt médiapartnereként jelenlévő Petőf Rádió pedig ugyancsak aktívan vesz majd részt az Akvárium életében.

A tavaly nyáron, próba jelleggel fesztiválokon debütált OpenAir webrádió élő stúdiója ugyancsak az Akváriumban kap majd helyet, így az érkező fellépők, zenészek, dj-k és előadók a hely “saját” webrádiójában is otthon lehetnek majd.

Az üzemeltetők bemutatása

Az Akvárium Klubot üzemeltető cég -  amely 15 éves szerződést között az Erzsébet Vagyonkezelő Kft-vel – garanciát jelenthet arra vonatkozóan, hogy valóban sikeres és színvonalas kulturális létesítménnyel gazdagodik az ország.
A cég tulajdonosai között találjuk  Muraközy Pétert, aki Tóth Adorjánnal közösen – több évtizedes rendezvényszervezői és klubvezetői múlttal - a veszprémi Utcazene fesztivál főszervezője és az Expresszó Klub tulajdonosa és többek között a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound programvezetője. Két éve a Design Terminal felkérésére a felújítás kezdetéig ő vezette az Akváriumot.  Szintén 2012-ben Gaspari Zsolt és Maros Róbert vállalta el a Muraközy által vezetett Klub üzemeltetését. Marosék ugyancsak elismert szereplők a hazai kulturális- és szórakoztató szférában, hiszen nevükhöz fűződik a legnagyobb hazai fesztiválok teljes vendéglátása. Több évtizedes közös munka után társult az Akváriumot üzemeltető – a jövőben Akvárium Klub Kft-ként működő – céghez Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, akik többek között a VOLT Fesztivál, a Balaton Sound és a Nagyon Balaton rendezvénysorozat alapító-főszervezői, a Sziget Kft és a VOLT Produkció résztulajdonosai is egyben. A klub és a cég vezetésével Brunda Mátyást bízták meg, aki legutóbb a VOLT Produkció munkatársaként dolgozott évekig.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. március 27.

Az Irie Maffia zenekar új dallal és klippel jelentkezett

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg ’Mellettem’ című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében. Tovább

2024. március 7.

AWS videoklip premier

Megjelent a negyedik single az AWS új, májusban érkező, ebben a felállásban első lemezéről melynek címe Fények Nélkül. Tokay Péterrel forgatott a zenekar videoklipet a dalhoz. Tovább

2024. február 28.

A vonatos utazások, a nyár himnuszát szállította le Volosinovszky György és a BELMONDO

2023. novemberében jelent meg a Belmondo legújabb albuma Királyok kutyái címmel, amelyen az utóbbi két-három év Czutor szerzeményeit és négy vadonatúj dalt hallhat a nagyérdemű. Tovább

2024. február 8.

Huszonhét másodpercnyi ironikus társadalomkritika a Junkiestól

A dal egy görbe tükör, kritika a világunk figyelemhiányos viselkedésére, koncentrációs zavaraira. - Junkies. Tovább

2024. február 8.

Nyers, őszinte képek fűszerezik az Anyu ez hangos újdonságát

Új dallal jelentkezik a 2020 óta aktív Anyu ez hangos. A formáció magyar nyelven, pop-rock stílusban alkot, és olyanok erősítik, mint Potyka Tamás (ének), Siffel István (gitár),  Bozsóki Márk (basszusgitár), valamint Domokos Miklós (dob). A csapat korábban olyan dalokkal jött elő, mint a „Popkirály”, a „Hős”, a „Legnagyobb ellenségem”, a "Z generáció", a "Már nem", a Nem vagyok jó", vagy éppen a "Jobb volt nélküled". Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky