3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2014. március 19.

Március végén nyit az Akvárium Klub

Copyright:

1500 és 700 fős koncertterem, zenés bár, bisztró-étterem és egy grandiózus terasz: mindez egyben a megújult Akvárium Klub, amely március 30-án nyitja meg kapuit a budapesti Erzsébet téren. A nyitónapon délelőtt 10 órától a Ghymes, este kilenctől pedig a Magashegyi Underground ad szimfonikus koncertet. Az április 3-án induló ünnepi nyitó hétvégén többek között a Punnany Massif, az Irie Maffia és a Tosca lép fel, tavasszal pedig többek között John Mayall és a Quimby is az Akvárium vendége lesz.

Az Erzsébet Vagyonkezelő 15 éves bérleti szerződést kötött az üzemeltető céggel, amely tulajdonosai kivétel nélkül elismert hazai rendezvényszervezők, személyük garanciát jelent arra nézve, hogy egy igazán színvonalas kulturális központtal gazdagodik Budapest. Az Akváriumhoz stratégiai partnerként csatlakozott a Telekom és a Petőfi Rádió.

Az Akvárium Klub egy, a hazai közönség számára eddig ismeretlen műfajt kíván meghonosítani Budapest szívében. Miközben a fővárosban az elmúlt időben sorra nyíltak jobbnál-jobb minőségű és népszerű szórakozóhelyek, az Akvárium Klub igazi hiánypótló intézményként szolgálja majd a hazai és külföldi vendégeket.

Két terem, zenés bár, bisztró és terasz

Nagy Hall névre hallgat az Akvárium földalatti, új koncertterme. A csarnok felszereltségének köszönhetően nem csupán könnyűzenei koncertek, de üzleti események, konferenciák, fogadások magas színvonalú lebonyolítása is lehetséges itt. Az üzemeltetők az elsőosztályú hang- és fénytechnika mellett vetítéstechnikára, illetve kellő mennyiségű bútorzatra is beruháztak, így az 1500 fős teremben akár 600 ülőhely is kialakítható, kiváló minőségű catering pedig ugyancsak helyben áll rendelkezésre.

A hazai zenekarok és szervezők körében minden bizonnyal hamar népszerű lesz a megújult Akvárium, ugyanis éppen ez a befogadóképességű és felszereltségű helyszín hiányzott eddig Budapest kulturális életéből. Az üzemeltetők ugyanakkor azon is munkálkodnak, hogy az európai turnén lévő produkciók – amelyek zöme eddig kihagyta Budapestet -, ezentúl útbaejtsék majd az Akváriumot. Az első hónapban többek között John Mayall, az osztrák Tosca produkció és a Digitalism lép fel az Akváriumban, a hazaiak közül pedig a nyitó hétvégén, április 3-ától az Irie Maffia és a Punnany Massif ad koncertet, de a tavaszi programnaptárban szerepel többek között a Quimby, a Brains, a Vad Fruttik valamint Péterfy Bori és zenekara, de itt ünnepli születésnapját a főváros izgalmas party projektjeinek egyike, az improvizációra építő Random Trip is.

Március 30-án, vasárnap délelőtt ingyenes gyerekkoncerttel vár mindenkit a Ghymes, este pedig a Magashegyi Underground nagyszabású szimfonikus koncertje avatja fel az Akvárium nagytermét. A koncertet a Petőfi Rádió felvételről közvetíti.

Egy szinttel feljebb, a “Kis Hall” azonos technikai adottságokkal 700 fő álló, vagy 300 fő ülő vendég befogadására alkalmas. Ezen a helyen hetente általában három alkalommal koncertek, hazai és külföldi DJ-k szerepelnek azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a vendégek valódi klubként gondoljanak majd az Akváriumra, egy olyan helyre, ahol mindig történik valami izgalmas. Az Akvárium kisebbik termében kezdettől helyet kapnak a fontos lemezbemutatók és otthont ad a nagyobb közönséget vonzó partysorozatoknak is.

A VOLT Music Bar szerdától szombatig éjszakai programokkal nyitva tartó “klub a klubban”, kényelmes boxokkal, fotelekkel, 200 vendéget tud fogadni esténként, miközben rendszeresen hazai és nemzetközi DJ-k gondoskodnak itt a hangulatról. A VOLT Bar rendszeres vendége lesz többek között Karányi, a Classy Classics (TMX új partisorozata), a MOVE (Polarize, Beta, Roocha) Clairvo, Anorganik, Lank – és még nagyon sokan mások. Csütörtökönként pedig rendhagyó módon a Petőfi rádió DJ-i pörgetik a lemezeket a VOLT Bar-ban, mely szettek az MR2-n lesznek visszahallgathatóak.  Az üzemelteteők célja, hogy a klubban gyakran lássanak vendégül nemzetközi sztárokat is, a nyitó hétvégén például Sebastian Leger lesz a vendégük.

A VOLT Music Bar különlegessége, hogy a falakat a VOLT Fesztiválon korábban megfordult világsztárok eredeti, dedikált csillagai díszítik: Skrillextől a Prodigy-ig, a Faith No More-tól Paul Kalkbrennerig.

Az Akvárium Klub a felsorolt, színes programkínálat mellett a kortárs képzőművészet, a színház és más előadások rendszeres színhelye is lesz egyben. Az üzemeltetők szándéka szerint hétvégente gyerekprogramok, gyakori színielőadások, illetve beszélgetések, előadások is szerephez jutnak majd a kínálatban. A nyitás alkalmából 14 hazai, kortárs képzőművész “Budapest 2014” címmel, az Akvárium felkérésére készített alkotásait mutatja be, amelyek később a helyszínen megvásárolhatók is lesznek.

Az Akvárium előterében, a mesterséges, üvegaljú tó alatt nyíló Aqua Bisztró már a korai órákban reggelivel, később napi menüvel, illetve választékos, bisztró-konyhával várja a vendégeket. Az eddig is közkedvelt teraszon és az egész klubban a Heineken kínálata mellett a legjobb minőségű hazai és nemzetközi borkínálat lesz jellemző.

Innovatív megoldások

Az Akvárium üzemeltetői a színvonalas programkínálat mellett fontosnak tartják, hogy a jegyvásárlástól a beléptetésen át a helyszíni, kényelmi szolgáltatásokig, minden területen innonatív, 21. századi megoldásokat alkalmazzanak. Ebben remek partnerre találtak a Telekom személyében, amely stratégiai partnerkéntkapcsolódott a klubhoz. A Telekom a legmodernebb vezetékes és mobil technológiát építette ki a helyszínen, így többek közt 4G mobilinternet várja az Akvárium látogatóit. Emellett a Telekom fiatalokat megcélzó zenei programjainak természetes helyszíneként tekint az Akváriumra, ahova így maga is számos önálló és kapcsolódó aktivitással készül.

Az Akváriumban zajló programokat sok esetben élő streamnek köszönhetően akár mobiltelefonon, vagy odahaza is láthatják az érdeklődők, a klub kiemelt médiapartnereként jelenlévő Petőf Rádió pedig ugyancsak aktívan vesz majd részt az Akvárium életében.

A tavaly nyáron, próba jelleggel fesztiválokon debütált OpenAir webrádió élő stúdiója ugyancsak az Akváriumban kap majd helyet, így az érkező fellépők, zenészek, dj-k és előadók a hely “saját” webrádiójában is otthon lehetnek majd.

Az üzemeltetők bemutatása

Az Akvárium Klubot üzemeltető cég -  amely 15 éves szerződést között az Erzsébet Vagyonkezelő Kft-vel – garanciát jelenthet arra vonatkozóan, hogy valóban sikeres és színvonalas kulturális létesítménnyel gazdagodik az ország.
A cég tulajdonosai között találjuk  Muraközy Pétert, aki Tóth Adorjánnal közösen – több évtizedes rendezvényszervezői és klubvezetői múlttal - a veszprémi Utcazene fesztivál főszervezője és az Expresszó Klub tulajdonosa és többek között a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound programvezetője. Két éve a Design Terminal felkérésére a felújítás kezdetéig ő vezette az Akváriumot.  Szintén 2012-ben Gaspari Zsolt és Maros Róbert vállalta el a Muraközy által vezetett Klub üzemeltetését. Marosék ugyancsak elismert szereplők a hazai kulturális- és szórakoztató szférában, hiszen nevükhöz fűződik a legnagyobb hazai fesztiválok teljes vendéglátása. Több évtizedes közös munka után társult az Akváriumot üzemeltető – a jövőben Akvárium Klub Kft-ként működő – céghez Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, akik többek között a VOLT Fesztivál, a Balaton Sound és a Nagyon Balaton rendezvénysorozat alapító-főszervezői, a Sziget Kft és a VOLT Produkció résztulajdonosai is egyben. A klub és a cég vezetésével Brunda Mátyást bízták meg, aki legutóbb a VOLT Produkció munkatársaként dolgozott évekig.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. szeptember 29.

Live session videósorozat a Varga Bendegúz Quartettől

Készülő új lemezének felvezetéseként három részből álló live session videósorozatot forgatott a Varga Bendegúz Quartet. A zenekarvezető két saját szerzeménye – a Fable és Chasing Your Dreams - mellett az egyik legismertebb amerikai grunge-együttes, a Soundgarden The Day I Tried To Live című dalából is jazz-feldolgozást készítettek. Tovább

2021. szeptember 29.

Honeybeast pálinka is van már

A Honeybeast is csatlakozik a Hősök, a Jónás Vera Experiment, a Margaret Island és a Turbo mellé: az Egyszer volt pálinkacsalád új, meggypálinkája a zenekar egyik leghíresebb slágerének címét fogja viselni. Az „Egyszer volt” tavaly indult a zene világnapján, azzal a céllal, hogy valós segítséget nyújthassanak a zenészeknek. Tovább

2021. szeptember 29.

Megjelent az új Margaret Island lemez

Hullámzó időszakot ölel fel a Margaret Island negyedik nagylemeze, a “Hol marad az én történetem”. Az album leginkább a 2020-as évről, a csapat belső folyamataiban, gondolataiban végbemenő változásokról mesél. Az összes korábban megjelent közül talán ez lett a legszemélyesebb.  Az albumot teljes egészében Fonyódon, Viki otthonában írták, fél év együttes elvonulás alatt. Tovább

2021. augusztus 31.

Ide visz el a Honeybeast Éjfél után

Még a „nyitáskor” írták meg az alapokat, amellyel a Honeybeast a koncertek és az éjszakai élet újra indulása feletti örömét fejezi ki; a klip azonban ennél többet is mutat. Tovább

2021. augusztus 31.

Gyere el a Follow The Flow teltházas koncertjére - kicsit másként

Hol máshol is játszódhatna a Follow The Flow legújabb klipje, mint ahol a legjobban érzik magukat: a színpadon! A "Velem van a baj" című dalhoz a banda a 2021-es teltházas Budapest Park buliján forgatta le a videót, így amellett, hogy mindenki partyhangulatba kerül tőle, extraként jó néhány rajongó is kiszúrhatja magát a felvételeken. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky