3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2014. február 28.

Lemezbemutatóra készül a Jambalaya

Copyright:

2014 márciusában Mardi Gras Mese címmel jelenik meg a Jambalaya zenekar legújabb albuma. A lemezbemutató helyszíne a 3K, azaz a Kaszásdűlői Kulturális Központ lesz március 29-én.

A New Orleans-i zenét játszó Jambalaya 2005-ös alakulása óta számos sikeres állomáson van túl. Három korábban megjelent önálló album, Gundel Művészeti Díj (2010), több válogatásalbum (2008-2012), videoklipek, televíziós élőkoncertek, rádiós játszások, koncert dvd-k, külföldi és hazai fellépések egész sora fűződik a nevükhöz.

A zenekar tagjai:
Nemes Zoltán – ének, zongora
Sóvári Tamás – trombita
Albert Zoltán – szaxofon
Varga Laca – basszusgitár
Mezőfi István - dobok


Immáron második alkalommal jelentkezik magyar nyelvű önálló anyaggal a Jambalaya. Első két lemezüket angol nyelven jelenttették meg, később váltottak az anyanyelvükre. Saját elmondásuk szerint ez a kettősség szándékos a részükről, hiszen a műfaj honosítási szándéka mellett Európa számos rangos helyszínén volt alkalmuk fellépni, ahol elsősorban a már ismert New Orleans-i műfaj eredeti, angol nyelvű verzióját játszották.

Az album repertoárja egy instrumentális Dirty Dozen és egy - magyar nyelvre fordított - Jackie Orszáczky dalt leszámítva saját szerzeményekből áll. 

Az új lemezanyag a zenekar 2011-es és 2012-es koncertfelvételeiből, valamint a 2013-ban stúdióban rögzített dalaikból állt össze. Az albumon többek közt olyan rangos művészek működtek közre vendégként, mint Ferenczi György, Mohai Tamás, Varga Livius.

A Jambalaya-tól korábban sem állt távol a New Orleans-i farsangot, azaz a Mardi Gras-t idéző, egyedülálló élő show létrehozása. Ezt tükrözi egyik korábbi lemezük is, melyen vendégekkel, jelmezekkel fűszerezett Merlin Színház-béli előadásuk felvételét élvezhettük.

Élő koncertjeiken később is rendszeresen és igen nagy változatossággal voltak terítéken különböző hangszeres vendégművészek. Vibrafontól a cimbalomig, a legkülönbözőbb ütős, fúvós, húros, vonós hangszerekig előfordult sok minden. Sőt ezen felül énekzenekar, táncosok, DJ-k és rapperek is tarkították a fúziós palettát.

A zenekar országos szinten, április és május hónapokban több állomásos turnén mutatja be új albumát. A nyári fesztiválok után Nemes Zoltán, a zenekar frontembere két hónapig New Orleans-ban és annak környékén szórakoztatja a nagyérdeműt..

Vissza a jelenbe: A lemezbemutató vendégművésze ezúttal Bellák Miklós gitáros lesz. Az ünnepi eseményre ezen kívül számos egyéb meglepetéssel is készül a zenekar. A koncert része a Tavaszi Fesztivál hivatalos programsorozatának.

Jambalaya lemezbemutató koncert
2014. március 29., 19:00
Kaszásdűlői Kulturális Központ, Budapest 1033, Pethe Ferenc tér 2.
Jegyár: 1200 Ft
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. április 12.

Figyelem! Virtuális Glastonbury lesz!

Magyarországról is követhető lesz a Glastonbury Fesztivál online koncertje. A világ egyik legismertebb fesztiváljának szervezői május 22-én különleges streamkoncerttel jelentkeznek a Glastonbury kultikus helyszíneiről. A Live At Worthy Farm elnevezésű ötórás műsorban fellép a Coldplay, Damon Albarn, HAIM, IDLES, Jorja Smith, Kano, Michael Kiwanuka, Wolf Alice és DJ Honey Dijon. Tovább

2021. március 4.

Dagny az Akvárium Klubban

Minden egyes új dalával és fellépésével folyamatosan ámulatba ejti és meglepi közönségét. Noha Dagny Norvoll Sandvik egy tehetséges zenészcsaládban nőtt fel a norvégiai Tromsøben, a dalszövegírás és a zene iránti igazi szenvedélyét a 20-as évei elején találta meg, amikor Londonba költözött. Tovább

2021. február 13.

Többek között Budapesten tér vissza a The Weeknd

A 2022-re meghirdetett világkörüli The Weeknd turné az átütemezett észak-amerikai és európai koncertkörút az iránt óriási érdeklődés. Ez a várva várt, szenzációs visszatérő koncert 2022. november 4-én a Budapest Arénában is látható lesz! A jegyértékesítés az énekes Super Bowl fellépését követően, február 8-án el is indult. Tovább

2021. január 20.

Főzzünk embert és együnk tudományt! - a Tudósok ökumenikus diétakoncertje Afrikából

Mit tehet a zenész, ha nem koncertezhet? – teszik fel a kérdést brit, magyar és karagandai tudósok, s mivel immár globális az imperialista kapitalizmus, amelyben elvárt, hogy smileyval a kopoltyúnkon boldog halakként ússzunk, a válasz nem lehet más a túlélés feltételeinek a megteremtése céljából, mint az öröm- és pénzszerzés egyéb módjainak a felkutatása. Tovább

2020. december 14.

Különleges stream koncertet ad a Kiscsillag

A Kiscsillag zenekar egy interaktív bulival zárja az évet, hogy a közönség bepótolhassa az idén elmaradt találkozási lehetőségeket. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky