3430 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2014. február 5.

Tovább hajózik nemzetközi vizeken a The Carbonfools

Copyright:

A srácok újra turnébuszba szállnak, miután frontemberük és ügyeletes szívtiprójuk, Fehér Balázs visszatér jótékonysági munkájából a messzi Haitiről. Ezúttal azonban nem magyarországi helyszíneken táncoltatják meg a nagyérdeműt, hanem – kapaszkodjunk! – Európa olyan nevezetes nagyvárosaiban, mint Berlin vagy éppen London.

A csapat Berlint, Londont, Edinburgh-t és Amszterdamot veszi célba, hogy aztán újra Berlinben játszhassanak – zártkörű és nyilvános koncertjeiken kívül fotózásokon, interjúkon, promóciós eseményeken is részt vesznek február 7-21. között.

A turné állomásai a következők:
2014. február 8. Németország, Berlin – Marie-Antoinette
2014. február 11. Egyesült Királyság, London – The Half Moon
2014. február 14. Egyesült Királyság, London –  Underbelly
2014. február 17. Egyesült Királyság, Edinburgh – The Voodoo Rooms
2014. február 18. Hollandia, Amszterdam – Sugarfactory
2014. február 20. Németország, Berlin – Sage Club


A zenekar tehát készen áll arra, hogy tovább terjeszkedjenek, hogy még több emberrel ismertessék meg jellegzetes stílusukat és hangzásvilágukat, amelyet már többek között tavaly év októberében is belekóstolhattak a londoniak a híres neves Dublin Castle-ben is (ahol például a Madness vagy Amy Winehouse is megfordult karrierjük kezdetén). Vagy éppen a Brody House „testvérklubjában”, a The Hospital Clubban, ahol újdonsült rajongóik egészen a kora hajnali órákig élvezhették a társaságukat, amint a The Egg-gel örömzenéltek.A banda csaknem 40 000 rajongóval büszkélkedhet a Facebookon, valamint összesen több mint 9 millió Youtube-megtekintéssel, ami elég nagy szó, tekintve hogy anyaországuk mindösszesen tízmilliós népességet számlál.

Néhány szemelvény októberi miniturnéjuk fogadtatásából:
„Nagyon élveztem az estét, nagy hatást gyakorolt rám a csapat. Fényes jövőt jósolok nekik!” (Tim Hughes, The Oxford Times)

„Az electro és a rock tiszta, nyers elegye, amely tűzijátékként robbant a közönségben – így pedig nem volt nehéz elnyerniük a figyelmünket, és azonnal megértettük, hogy fogják az egész világot tűzbe hozni. Mi szóltunk.”  (Affe Adel, Tiger Phoenix Management)

„A The Carbonfools, ez az eklektikus, sziporkázó csapat odatette magát tegnap este a The Dublin Castle-ban! Alig várom a következő londoni bulijukat... Figyelni kell rájuk!”
(Jo, One Beat One Music)

Micsoda remek este, angol-magyar zenei egybeolvadással és felfedezésekkel – útjára indítottuk a ’carbonegg’ hajóját az elektronikus harmónia tengerén!” (Maff Scott, The Egg)

Ezúton is teltházas bulikat, zajos sikereket kívánunk!
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 29.

Palackposta kihívás - új dalok írására buzdítja az otthon maradt zenészeket a Konyha

Szepesi Mátyás énekes-frontember felhívást tett ki a Konyha közösségi felületeire, amelyben arra kéri dalszerző kollégáit: ha már nincsenek koncertjeik, a felszabaduló időben írjanak új dalokat, amelyek kapaszkodót és néhány jó percet adnak közönségüknek. Tovább

2020. március 29.

Kárfelmérés: a válaszadók 95,8%-ánál volt programlemondás

Közel kilencszáz, a könnyűzenében valamilyen módon érintett kolléga töltötte ki az elmúlt tíz napban a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) olasz mintára készült elektronikus kérdőívét, ami elsősorban a szférában már látható károkat igyekezett felmérni. Március 11-e után a válaszadók 95,8%-ának kellett előre leszervezett programokat lemondania, illetve ezek többségét (82,4%) megpróbálni egy későbbi időpontra áttenni. Tovább

2020. március 29.

Elindul a #mertkelladal kampány

A könnyűzenei szakma összefogására és a magyar könnyűzenét szeretők segítségére és támogatására számít a #mertkelladal kampány. Tudatos zenefogyasztással, több magyar dal hallgatásával és lejátszásával plusz költségek nélkül lehet támogatni és segíteni a magyar könnyűzenét ebben a nehéz helyzetben. Tovább

2020. március 29.

Kék és Narancssárga Produkció: Az új közösségben megújultam, de a hangzás - amit egy ország megszeretett - marad!

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2020. március 28.

Koronavírus: rászoruló szerzőknek és előadóművészeknek segít az EJI és az Artisjus

Rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról döntött az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület. Az összehangolt intézkedéssel azoknak az előadóművészeknek és könnyűzenei szerzőknek nyújtanak segítséget, akik a koronavírus miatt elmaradó előadásaik és más munkáik következtében vesztik el jövedelmüket.
  Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky