3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2013. június 17. | govinda

Az utolsó hangos dal - Fran Palermo a Parkban

Copyright:

Az igen népes legénységgel rendelkező hazai indie, vagy, ahogyan magukat definiálják, vagabond rock-csapat utolsó teljes létszámú koncertjére készül, melyre szerda kora este kerül sor a Mary Popkids társaságában.

Csak rövid múltra tekintenek vissza, most azonban mégis befejezni kényszerülnek a közös együttműködést. Mint azt a napokban bejelentettek, a június 19-i szabadtéri koncert lesz a Fran Palermo utolsó nagy dobása. 
 
A jelenlegi felállásában alig több mint egy éve működő társulat eleinte balkáni ihletésű, fúvósokra épülő zenét játszott, többnyire feldolgozásokból összeállítva repertoárjukat. Az idő előrehaladtával egyre inkább kiforrott saját, korábbi stílusukat is felhasználó hangzásviláguk. Két, kizárólag saját dalokat tartalmazó EP-vel jelentkeztek, melyek közül a legutóbbi mindössze néhány hónapja vált elérhetővé. (A négyszámos Natural Cash továbbra is letölthető ITT.)
 
Az első anyag, a Museum of Clouds  még karakteresebben képviseli a fúvósokkal-vonósokkal megtámogatott, 'nagyzenekaros' világot, míg a Natural Cash már határozottabban mozdul el a nyersebb, keményebb hangzás felé - annak az indie-nek nevezhető gyűjtőmezsgyének az irányába, amelyben ők maguk többek között a Beirutot vagy az Arcade Fire-t nevezték meg inspirációként.
 

 
Azt hihetnénk, egy, a trendekhez alkalmazkodni kívánó fiatal, feltörekvő zenekarról van szó, ennél azonban összetettebb a képlet. A számtalan hangszer, az időnként nyolcnál is több színpadra lépő közreműködő, a friss, lendületes dalok teremtik meg azt a sajátos hangulatot, ami meg-/felszabadítja a Fran Palermot az egyszerű 'indie' címke alól. Bármennyire is trend legyen manapság az ebben a műfajban való mozgolódás, egy igényes, tehetséges bandáról beszélünk, akik rövid pályájuk alatt az elődökhöz méltó produktumot hoztak létre.
 

 
Egy igazán jó bulira tehát a most szerdai az utolsó alkalom, amikor is a Parkot tisztességesen megtölthetik a kedvelőik. A zenekar tagjai megemlítették, hogy érdekes volt számukra látni, mennyien szomorúságukat, csalódásukat fejezték ki a hírrel kapcsolatban.
 
Megkeresésünkre azt is elmondták, hogy a szétválás okai a jövőbeni tervekben keresendő: néhányan közülük egyetemre, néhányan külföldre igyekeznek, részint a nagyobb sikerek, jobb lehetőségek érdekében, viszont a zenéléssel nem kívánnak felhagyni. Frontemberük, Henri például jelenleg is szólóanyagain munkálkodik, valamint reklámfilmhez is szerzett zenét.
 
Akinek nehéz a búcsú, se csüggedjen teljesen: a Parkbéli fellépést követően a csapat néhány tagja a nyár folyamán még ad pár akusztikus-csendesülős koncertet. Abban pedig biztosak vagyunk, hogy ezek a fiúk nem távoznak a zenei életből véglegesen - nagy veszteség lenne, ha így tennék.
 
Az este másik fellépője a Mary Popkids lesz, akik a napokban begyűjtötték az év legjobb videoklipjéért járó Comet-gömböt, ott tehát inkább az ünneplés dominál majd. Zárásként pedig a Tesco Disco csapata pakolja majd a lemezjátszónál a talpalávalót, tehát az élőzene befejeztével sem fogunk unatkozni.
 
Azért a Fran Palermo létét is érdemes ünnepelni, és minden érdeklődőt arra bíztatni, hogy csatlakozzon szerda este - hogy méltóképpen búcsúzzanak ebben a felállásban.
 

Fran Palermo, Mary Popkids, Tesco Disco

2013. június 19., 18:30 (FIGYELEM: pontos kezdés!)

Budapest Park, Budapest 1095, Soroksári út 60.

A belépés INGYENES! 

 

govinda
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. december 14.

Különleges stream koncertet ad a Kiscsillag

A Kiscsillag zenekar egy interaktív bulival zárja az évet, hogy a közönség bepótolhassa az idén elmaradt találkozási lehetőségeket. Tovább

2020. október 29.

Budapest is szerepel az Iron Maiden 2021-es turnéjának listáján

Az IRON MAIDEN bejelentette, hogy többek között egy magyarországi fellépés is bekerült a 2021-es Legacy Of The Beast európai turné utolsó szakaszába, a banda 2021. június 9-én ad koncertet a Groupama Arénában. Előzenekarként a Lord Of The Lost www.lordofthelost.de melegíti majd be a közönséget. Tovább

2020. október 29.

A 2 éves Antares az Akvárium Klubban ünnepel

A magyar könnyűzenei élet egyik legfényesebb ifjú csillaga, az Antares fontos évfordulóhoz érkezett. Bár még csak két évesek, tulajdonosai egy Junior Artisjus Díjnak és az Öröm a Zene fődíjnak, velük indult a Dalfutár 4, és már második lemezüket készítik. A progresszív rock, metal, hip-hop, jazz, funk és soul világot vegyítő zenekar fennállásának második évét az Akvárium Klubban ünnepli 2020. november 20-án. Tovább

2020. október 29.

Ozzy Osbourne Budapestre jön

A Rock and Roll Hírességek Csarnokának újonca, a Grammy®-díjas énekes és zeneszerző OZZY OSBOURNE bejelentette NO MORE TOURS 2 turnéja közelgő angol és európai koncertjeinek új időpontokra történt átszervezését. Tovább

2020. október 7.

Exkluzív lemezhallgatós estet tart a Carson Coma

Egy exkluzív estet tölthetnek el a rajongók a Carson Comával október 8-án. A Fonogram-díjas zenekar második, Lesz, Ami Lesz című lemezét lehet meghallgatni az együttes tagjaival a megjelenés előtt 1 héttel. Az albumról, annak dalairól Stumpf András műsorvezető beszélget a zenészekkel. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky