3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2013. június 17. | govinda

Az utolsó hangos dal - Fran Palermo a Parkban

Copyright:

Az igen népes legénységgel rendelkező hazai indie, vagy, ahogyan magukat definiálják, vagabond rock-csapat utolsó teljes létszámú koncertjére készül, melyre szerda kora este kerül sor a Mary Popkids társaságában.

Csak rövid múltra tekintenek vissza, most azonban mégis befejezni kényszerülnek a közös együttműködést. Mint azt a napokban bejelentettek, a június 19-i szabadtéri koncert lesz a Fran Palermo utolsó nagy dobása. 
 
A jelenlegi felállásában alig több mint egy éve működő társulat eleinte balkáni ihletésű, fúvósokra épülő zenét játszott, többnyire feldolgozásokból összeállítva repertoárjukat. Az idő előrehaladtával egyre inkább kiforrott saját, korábbi stílusukat is felhasználó hangzásviláguk. Két, kizárólag saját dalokat tartalmazó EP-vel jelentkeztek, melyek közül a legutóbbi mindössze néhány hónapja vált elérhetővé. (A négyszámos Natural Cash továbbra is letölthető ITT.)
 
Az első anyag, a Museum of Clouds  még karakteresebben képviseli a fúvósokkal-vonósokkal megtámogatott, 'nagyzenekaros' világot, míg a Natural Cash már határozottabban mozdul el a nyersebb, keményebb hangzás felé - annak az indie-nek nevezhető gyűjtőmezsgyének az irányába, amelyben ők maguk többek között a Beirutot vagy az Arcade Fire-t nevezték meg inspirációként.
 

 
Azt hihetnénk, egy, a trendekhez alkalmazkodni kívánó fiatal, feltörekvő zenekarról van szó, ennél azonban összetettebb a képlet. A számtalan hangszer, az időnként nyolcnál is több színpadra lépő közreműködő, a friss, lendületes dalok teremtik meg azt a sajátos hangulatot, ami meg-/felszabadítja a Fran Palermot az egyszerű 'indie' címke alól. Bármennyire is trend legyen manapság az ebben a műfajban való mozgolódás, egy igényes, tehetséges bandáról beszélünk, akik rövid pályájuk alatt az elődökhöz méltó produktumot hoztak létre.
 

 
Egy igazán jó bulira tehát a most szerdai az utolsó alkalom, amikor is a Parkot tisztességesen megtölthetik a kedvelőik. A zenekar tagjai megemlítették, hogy érdekes volt számukra látni, mennyien szomorúságukat, csalódásukat fejezték ki a hírrel kapcsolatban.
 
Megkeresésünkre azt is elmondták, hogy a szétválás okai a jövőbeni tervekben keresendő: néhányan közülük egyetemre, néhányan külföldre igyekeznek, részint a nagyobb sikerek, jobb lehetőségek érdekében, viszont a zenéléssel nem kívánnak felhagyni. Frontemberük, Henri például jelenleg is szólóanyagain munkálkodik, valamint reklámfilmhez is szerzett zenét.
 
Akinek nehéz a búcsú, se csüggedjen teljesen: a Parkbéli fellépést követően a csapat néhány tagja a nyár folyamán még ad pár akusztikus-csendesülős koncertet. Abban pedig biztosak vagyunk, hogy ezek a fiúk nem távoznak a zenei életből véglegesen - nagy veszteség lenne, ha így tennék.
 
Az este másik fellépője a Mary Popkids lesz, akik a napokban begyűjtötték az év legjobb videoklipjéért járó Comet-gömböt, ott tehát inkább az ünneplés dominál majd. Zárásként pedig a Tesco Disco csapata pakolja majd a lemezjátszónál a talpalávalót, tehát az élőzene befejeztével sem fogunk unatkozni.
 
Azért a Fran Palermo létét is érdemes ünnepelni, és minden érdeklődőt arra bíztatni, hogy csatlakozzon szerda este - hogy méltóképpen búcsúzzanak ebben a felállásban.
 

Fran Palermo, Mary Popkids, Tesco Disco

2013. június 19., 18:30 (FIGYELEM: pontos kezdés!)

Budapest Park, Budapest 1095, Soroksári út 60.

A belépés INGYENES! 

 

govinda
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. szeptember 30.

Patti Smith a Liszt Ünnepen a MÜPÁban

Talán vannak még, akik emlékeznek Patti Smith első magyarországi koncertjére: a punk keresztanyjának 23 évvel ezelőtti fellépése a Sziget Fesztiválon azzal a katartikus momentummal zárult, ahogy Patti puszta kézzel letépte a húrokat a gitárjáról, mielőtt egy elegánsan hanyag mozdulattal a színpadon lévő egyik erősítőbe repítette a hangszert. 2021. október 13-án a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben valószínűleg nem kerül majd sor hasonló akcióra, de az biztos, hogy Patti Smith várva várt koncertje a Liszt Ünnepen valódi kultszenzáció. Tovább

2021. szeptember 30.

Scorpions lesz Budapesten

A legendás rockbanda visszatér egy új albummal és egy világkörüli turnéval! 2022 februárjában a SCORPIONS megjelenteti 19. stúdióalbumát Rock Believer címmel, majd útnak indul. A járvány alatt a zenekar visszavonult szülővárosuk, Hannover stúdiójába, és új dalokon kezdett dolgozni. Klaus Meine szerint az új dalok azért olyan pörgősek és erőtől duzzadók, mint a 80-as évekbeli albumaik, mert „úgy vettük fel a lemezt, mint egy banda egy koncerten, ugyanabban a szobában ülve, pont mint a 80-as években.” Tovább

2021. szeptember 28.

A TOOL Budapesten

A TOOL visszatér Európába a 2019-es Fear Inoculum néhány fellépése után. A várva várt koncertsorozat 2022. április 23-án rajtol el Koppenhágában. Tovább

2021. június 22.

Több mint száz új fellépőt jelentett be a jubileumi EXIT

Az eddig bejelentett nevek, így David Guetta, DJ Snake, Tyga, Robin Schulz, Asaf Avidan, Paul Van Dyk, Sheck Wes, Topic, Satori, Amira Medunjanin vagy a Laibach mellé több mint száz fellépő csatlakozott a jubileumi, 20. EXIT fellépőinek sorába. Az új nevekkel együtt, mint például Amelie Lens, Maceo Plex és Tijana T immár négy fesztiválszínpad programja lett teljes a Budapesttől mindössze 3 órás autóútra található rendezvényen. Tovább

2021. június 2.

A Fran Palermo is az EXITre tart

Szerbia június második felében az újranyitást tervezi, erről adott ki közleményt Ana Brnabić szerb miniszterelnök. Ezzel újabb hivatalos megerősítést nyert, hogy a régió első idei nagyfesztiválja minden bizonnyal az újvidéki EXIT lesz, július 8-11. között. A szervezők korábban már bejelentették, hogy olyan nemzetközi sztárokkal készülnek, mint David Guetta, DJ Snake, Tyga, Paul Kalkbrenner vagy a Sabaton. Hozzájuk csatlakozott a napokban Robin Schulz, Satori és a Fran Palermo is. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky