3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2013. április 13.

DJ-k versenyeznek az ibizai álomkarrierért - megvan az öt magyar döntős

Copyright:

Idén második alkalommal rendezik meg a Burn Studios Residency-t, a világ talán legmeghatározóbb DJ-tehetségkutatóját. A verseny első szakasza lezárult, a zsűri kiválasztotta az öt döntőst, akik április végén Budapesten, a Corvintetőn mérkőznek meg egymással. A hazai döntő győztese Ibizán folytatja a versenyt.

A Burn energiaital által létrehozott DJ-tehetségkutató attól különleges, hogy olyan szakmai hátteret, értékes tapasztalatokat biztosít a versenyzőknek, amelyeket valószínűleg máshol nem szerezhetnek, és amiket később hasznosítani tudnak. A világ 18 országában futó verseny három legjobb szereplője rezidensi pozíciót kap a nyári szezonra Ibiza legnevesebb klubjaiban, így elnyeri a lehetőséget, hogy letegye névjegyét a nemzetközi elektronikus zene világában. 

Feltörekvő tehetségek, tapasztalt DJ-k, hazánkban ismert és elismert művészek egyaránt szerepeltek az idei 160 nevező között. Március 18-án zárult le a magyarországi jelentkezés: a zsűri azonnal elkezdte a feltöltött mixek meghallgatását, majd egy többkörös szűrőn eljutott addig az öt alkotóig, akik élőben mutathatják meg magukat az áprilisi döntőn. A szakmai zsűriben részt vett és a döntőn is bírálni fog Kis Ákos, a Deadcode alapítója, Kövesdi Gábor (T:Maniak), a Burn Studios Residency tavalyi magyar győztese, Mogyorósi János, a Corvintető programszervezője és Salamon Gergely, a Burn Studios program magyar képviselője.
 
Az öt döntős kijelölésekor szempont volt a zeneválasztás, az alkotási technika, a kreativitás, az összhatás, valamint a nevezők internetes profiljain fellelhető személyes információk, amelyek a versenyzők személyiségéről árulkodnak. Az öt szerencsés, aki a magyar döntőn szerepel, esélyt kap arra, hogy részt vegyen egy többnapos ibizai táborban, ahol olyan mentorok kezei alá kerül, mint Fatboy Slim, Avicii, Joe Goddard, Maceo Plex, Steve Lawler és Solomun. Az idei mezőny nagyon erős volt, így a bírák nehezen tudtak választani. Végül a DJ Lillian, Jamesgrown, Profile25, Collective Machine és Libra művésznéven futó jelentkezők nyerték a tehetségkutató első szakaszát.
 
A hazai döntőre Budapesten a Corvintetőn kerül sor április 26-án. A versenyzőknek élőben kell bizonyítaniuk rátermettségüket a zsűri és a közönség előtt, ahol a sok-sok egyéb zenei kritérium mellett a személyiségük is fontos tényezőnek számít majd. Az este folyamán nemcsak a DJ-verseny döntője biztosítja az ibizai hangulatot, hanem az a Laura Jones is, akit egy nyaralásán annyira megfogott az ott átélt miliő, hogy eldöntötte, DJ-karrierbe kezd. Mára az egyik legnagyobb partyszervezővel dolgozik együtt, visszatérő vendég Ibizán és a tengerentúlon is. 
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 12.

Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén

A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban. A Kistehén utolsó budapesti koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban. Aztán ezt is elviszik magukkal. Tovább

2020. március 7.

Budapesti klubkoncert kedvéért szakítja félbe fesztiválturnéját a Belle and Sebastian

A zenei szívmelengetés skót királya (és királynője), a Belle and Sebastian 2020. június 23-án a budapesti A38 Hajó színpadán ad majd koncertet. Első magyarországi fellépésük azért is különleges, mert ez lesz az egyetlen klubkoncert, amelynek kedvéért a zenekar kitérőt tesz nyári fesztiválturnéján, árulta el az A38. Tovább

2020. március 6.

Egy Van – látványos Kelemen Kabátban EP bemutató az Akváriumban

Miközben bemutatták a Végtelen című dalukra készült klipet a VOLT Film augusztusban indult utazós mozijának - a Road Movie  - egyik epizódjaként,  minden eddiginél fergetegesebb bulira készülnek, ami nem más, mint az  „Egy Van” című EP bemutató nagykoncertjük március 6-án az Akváriumban, amely minden eddiginél látványosabb lesz!
  Tovább

2020. február 26.

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2020 – FOLKARÉNA 2020

Harminckilencedik alkalommal rendezik meg az élő népművészet összművészeti fesztiválját, az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2020. március 20-22. között, közel 2600 közreműködővel. A fő helyszín most is a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a küzdőtéren zajlanak majd az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok, de az összes további kisebb-nagyobb termet is kitöltjük párhuzamosan futó programjainkkal. Tovább

2020. február 26.

Hazalátogat Alanis Morisette

A hétszeres GRAMMY®-díj nyertes, multi-platina eladásokkal rendelkező énekesnő, Alanis Morissette 12 év után újra fellép Magyarországon, a Papp László Budapest Sportarénában. A koncerten egyrészt a világkörüli turnéja, valamint a Jagged Little Pill album 25 éves évfordulójának ünneplésére kerül sor, másrészt remélhetőleg az egyelőre párszavas magyartudását is gyakorolni, bővíteni fogja az énekesnő! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky