3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2012. szeptember 23.

Omega két csatornán egyszerre

Copyright:

Csodás karriertörténete során az Omega szinte mindent elért, amiről egy magyar zenekar csak álmodhat. Mégis, bármilyen meglepő, de a legendás együttes idén október 6-án lép fel először a Papp László Budapest Sportarénában.

A legenda szerint a két iskolai zenekarból alakult banda, az immár új nevét egy koncertplakátról tudta meg. Miután a hangszeres muzsikálást a fiúk ez idő tájt még igencsak tanulgatták, és a kezdeti időket a gyakori tagcserék jellemezték, feltehetően senki sem gondolta volna, hogy épp a legnagyobb magyar könnyűzenei sikertörténet veszi kezdetét. Benkő, Kóbor, Mihály, Laux  mellett már az első években olyan nevek fordultak meg a zenekarban, mint Koncz Zsuzsa, vagy Somló Tamás. A szerzőként is remeklő Presser Gábor billentyűssel és Molnár György szólógitárossal viszont már az Omega első igazi Aranycsapata állt össze.

A bemutatkozó kislemezeik egyike, a „Kiabálj, énekelj”című, egyenesen a Táncdalfesztivál döntőjébe repítette őket, majd nem sokkal később első magyar zenekarként jutottak el a beat őshazájába is. Londoni koncertjüket követően még Eric Clapton és George Harrison gratulációját is bezsebelhették, csakúgy mint a Decca cég lemezszerződését. A példátlan nemzetközi elismerés után a Hungaroton is szerződést ajánlott, melynek eredménye az első Magyarországon napvilágot látott album, a „Trombitás Frédi és a rettenetes emberek” azonnal 100.000 eladott korongot és Aranylemez státuszt ért el.

Tv-show, filmszerepek és a meginduló slágergyártás jellemezte a következő éveket. Megszületett a Tízezer lépés, Petróleumlámpa, vagy a Gyöngyhajú lány. Ez utóbbiból cseh és lengyel utánzatok is készülnek, de feldolgozta az NDK sztárja, Frank Schöbel és később a Scorpions is. A dal díjakat nyert a tokioi Yamaha Fesztiválon és Mallorcán a Barbarella Fesztiválon.

A ’70-es évek elején Debreczeni Ferenc csatlakozott a Benkő László, Kóbor János, Mihály Tamás, Molnár György alkotta formációhoz, ezzel a mai, végleges felállás is kialakult. Ezekben az időkben az Omega már nemzetközi sztárzenekarnak tekinthető. Azóta Európa összes tv-s, rádiós show-műsorát megjárták, a nemzetközi fesztiválokon a legnagyobb világsztárok társaságában szerepeltek. A német, angol, holland, francia, spanyol, finn turnék és megannyi olyan sláger, mint az Ezüst eső, Fekete pillangó, Léna, Babylon, vagy a Hajnali óceán mára egy összetéveszthetetlen zenekari arculatot és pályafutást határoznak meg, melynek sikereit magyar zenekarnak megismételni azóta sem sikerült.

Megszámlálhatatlan arany- és platinalemezük mellett az Omega nevéhez kötődik az első magyar gyémántlemez is ötmillió eladott albumuk után, de a leggrandiózusabb magyar koncertek rekorderei is ők, akár a Kisstadiont vesszük, vagy az egészen példátlan 4 Népstadion-béli szuperkoncertet.

A fennállásuk 50. jubileumát ünneplő most zenekar gőzerővel készül az október 6-i budapesti nagykoncertjére. A próbák javában zajlanak, a tagok minden napjukat a próbateremben töltik, hogy a Papp László Budapest Sportarénában az Omega 50 turné utolsó állomásán is valami egyedit mutassanak a közönségnek. Az erre az alkalomra készülő színpaddal (a banda jellegzetes logójára mintázott színpadi kifutóval), a hang-, fény- és vetítéstechnika segítségével, egy igazán különleges fellépésre számíthatnak az érdeklődők, ahol az elmúlt évtizedek valamennyi slágere felcsendül majd. A bő két órás műsor során egy 60 fős szimfonikus zenekar is folyamatosan a színpadon lesz, és kíséri a klasszikus felállású Omegát.
 
A nagyszabású koncertet 20 kamerával rögzítik, amely az év végén kerül a közszolgálati tévé műsorára. Eddig még soha nem látott módon sugározzák majd a felvételt, hiszen az M1 és M2 csatornákon egy időben, különböző kameraállásokból láthatják a nézők a történéseket! Ezért érdemes lesz majd kapcsolgatni a két csatorna között. ilyen jellegű sugárzást még soha senkinél nem mutattak be.
 
A koncertre a belépők már csak igen korlátozott számban állnak rendelkezésre. A szervezők most nyitották meg az utolsó pár száz helyet tartalmazó szektorokat! Jegyek kaphatók a Broadway Jegyirodákban és az összes ismert jegyárusító helyen.

Omega50
2012. október 6. (szombat), 20:00
Papp László Budapest Sportarén
a
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. október 29.

Magyar cigány énekesnő vette át a világzene legnagyobb kitüntetését

Van még egy kis maradék igazság a Földön, ha egy ilyen törékeny, végtelenül szerény és kedves, minden menedzsment- és marketingokosságtól és minden műviségtől ilyen távol álló cigányasszony Rákospalotáról megkaphat egy ilyen díjat. – Weyer Balázs Tovább

2020. október 28.

Bemutatja Babáját az Audiopoeta

A jó humoráról már jól ismert Audiopoeta magasra tette a mércét. Ezúttal apuka szerepben tetszeleg legújabb klipjében Belényi Mihály, és persze most sem marad el a csattanó. Tovább

2020. október 21.

Elkészült a világ legdebrecenibb videóklipje

Nagytemplom, Nagyerdő, DVSC, Tankcsapda, Roncsbár, Debreceni Egyetem. Tilla és a Tankcsapda imázsfilmeket lepipáló feelgood-klipben foglalták össze a debreceniséget a Road Movie klipsorozat legújabb részében, ami az együttes Ülj le mellém című dalához készült. Október közepén nem csak a tizedik Road Movie videóklip debütál, de a TV2-n indul a Road Movie Guide útifilm-sorozat, ahol a zenekarok mutatják be a hozzájuk legközelebb álló magyar tájakat, Tilla műsorvezetésével. Tovább

2020. október 15.

Premier! Fatal Error - Művirágok Karneválja

A részben ceglédi, részben budapesti Fatal Error zenekar 2020-ban a járvány és leállás ellenére sem hagyta porosodni hangszereit. A színfalak mögött folyamatosan dolgoznak a negyedik nagylemezükön, melynek első, egyben címadó dala a Művirágok karneválja. Tovább

2020. október 15.

Premier! Lelki küzdelmek és felkavaró érzelmek Solére új dalában

Szigeti Zsófi, azaz Solére új szerzeménnyel tért vissza előző, nagy sikerű “Köztünk Liliom” című művészi klipje után. Ezúttal egy mély és súlyos témát boncolgat. “A Hold meg én” című alkotásának minden sora az ő lelki küzdelmeiről szól, a szöveget belső vívódásai ihlették, amelyek tavaly év végére csúcsosodtak ki, mikor borderline személyiségzavarral diagnosztizálták. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky