3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2012. január 25.

A szétszakadt Szabó Balázs Band zenészeinek közleménye

Copyright:

Volt egy szépreményű zenekar. A barátság kötelékeiből nőtte ki magát és hihetetlenül dinamikusan jutott el az egyre nagyobb számú hallgatósághoz. Ennek természetesen rengeteg munka és oda adás volt az ára, valamint egy olyan koncertszervező is kellett, aki nagyon jó szakemberként állt helyt a zenekar mellett. Sok lehetőséget teremtve a banda számára.

A ”zenekar első felsírása” a hónapokon át tartó közös munkával telt. Sok éjszakai próbán át születtek meg a dalok. Szabó Balázs egyéni hangvételű és már sokszor bizonyított szerzeményeinek közös hangszerelése és az első lemez kiadása, a pénzügyi háttér megteremtése, stb. Mind a közös gondolat és erőfeszítés eredménye volt. A barátság és a bizalom jelentette az alapját az összes mosolynak a színpadon és a nézőtéren is. Sok mindenről lemondott ez a pár ember a Szabó Balázs bandája sikereinek érdekében. Ez persze rengeteg örömmel járt és természetesen a közönség soraiból áramló hihetetlen energiákkal is.
 
 2012. január 17.-én kedden egy zenekari találkozó keretein belül, Szabó Balázs bejelentette: sem a koncertszervezővel sem a zenekarral nem tud a jövőben együtt dolgozni.  Emiatt elég nagy alkotói válságban is van. Nem tudja mit fog hozni a jövő és azt sem, hogy hogyan tovább. 
 
"Próbáltunk részletesebb magyarázatot kérni, de nem kaptunk."  A három éves munka és barátság  pár mondatban megfogalmazott kis lezárást kapott.  
 
Másnap délután (nem egészen egy nap leforgása alatt) kiderült egy Balázs által kiadott nyilatkozatból, hogy Szabó Balázs már egy új zenészekből álló csapattal kívánja előadni a kiadott SZBB lemezek dalaiból álló Szabó Balázs bandája koncert műsorát. 
 
Ekkor természetesen felszínre törtek az elkeseredettség hangjai is. Egy álom megvalósulása  szerte foszlott mindenkiben. A közönség sem tudta ezt értelmezni, a zenekar sem. Egy újabb igazolása annak, hogy bármelyik pillanatban meg történhet egy óriási lépés előre, vagy akár hátra kettő is….
 
Köszönjük mindenkinek az időt és figyelmet. Azt, hogy elkísérte ezt a pár embert szeretettel és őszinteséggel az eddig vezetett úton. Valamint előre is köszönjük a bizalmat a jövőre nézve….
 
Szabó Balázs bandájának tagjai közül páran terveznek egy újabb produkciót színpadra állítani melynek munkacíme, egyelőre: Lexebb. Természetesen más lesz minden, mint ami volt az elmúlt 3 évben, de a hangulatot és a mosolyt megőrizzük.  Készülnek a felvételek, ezeket a tervek szerint már márciusban hallhatjátok.
 
Üdvözlettel: Rostás Ottó, Fekete Dezső, Szegedi Attila, Inoka Győző, Szabó János
 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. október 29.

Magyar cigány énekesnő vette át a világzene legnagyobb kitüntetését

Van még egy kis maradék igazság a Földön, ha egy ilyen törékeny, végtelenül szerény és kedves, minden menedzsment- és marketingokosságtól és minden műviségtől ilyen távol álló cigányasszony Rákospalotáról megkaphat egy ilyen díjat. – Weyer Balázs Tovább

2020. október 28.

Bemutatja Babáját az Audiopoeta

A jó humoráról már jól ismert Audiopoeta magasra tette a mércét. Ezúttal apuka szerepben tetszeleg legújabb klipjében Belényi Mihály, és persze most sem marad el a csattanó. Tovább

2020. október 21.

Elkészült a világ legdebrecenibb videóklipje

Nagytemplom, Nagyerdő, DVSC, Tankcsapda, Roncsbár, Debreceni Egyetem. Tilla és a Tankcsapda imázsfilmeket lepipáló feelgood-klipben foglalták össze a debreceniséget a Road Movie klipsorozat legújabb részében, ami az együttes Ülj le mellém című dalához készült. Október közepén nem csak a tizedik Road Movie videóklip debütál, de a TV2-n indul a Road Movie Guide útifilm-sorozat, ahol a zenekarok mutatják be a hozzájuk legközelebb álló magyar tájakat, Tilla műsorvezetésével. Tovább

2020. október 15.

Premier! Fatal Error - Művirágok Karneválja

A részben ceglédi, részben budapesti Fatal Error zenekar 2020-ban a járvány és leállás ellenére sem hagyta porosodni hangszereit. A színfalak mögött folyamatosan dolgoznak a negyedik nagylemezükön, melynek első, egyben címadó dala a Művirágok karneválja. Tovább

2020. október 15.

Premier! Lelki küzdelmek és felkavaró érzelmek Solére új dalában

Szigeti Zsófi, azaz Solére új szerzeménnyel tért vissza előző, nagy sikerű “Köztünk Liliom” című művészi klipje után. Ezúttal egy mély és súlyos témát boncolgat. “A Hold meg én” című alkotásának minden sora az ő lelki küzdelmeiről szól, a szöveget belső vívódásai ihlették, amelyek tavaly év végére csúcsosodtak ki, mikor borderline személyiségzavarral diagnosztizálták. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky