3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2012. január 25.

A szétszakadt Szabó Balázs Band zenészeinek közleménye

Copyright:

Volt egy szépreményű zenekar. A barátság kötelékeiből nőtte ki magát és hihetetlenül dinamikusan jutott el az egyre nagyobb számú hallgatósághoz. Ennek természetesen rengeteg munka és oda adás volt az ára, valamint egy olyan koncertszervező is kellett, aki nagyon jó szakemberként állt helyt a zenekar mellett. Sok lehetőséget teremtve a banda számára.

A ”zenekar első felsírása” a hónapokon át tartó közös munkával telt. Sok éjszakai próbán át születtek meg a dalok. Szabó Balázs egyéni hangvételű és már sokszor bizonyított szerzeményeinek közös hangszerelése és az első lemez kiadása, a pénzügyi háttér megteremtése, stb. Mind a közös gondolat és erőfeszítés eredménye volt. A barátság és a bizalom jelentette az alapját az összes mosolynak a színpadon és a nézőtéren is. Sok mindenről lemondott ez a pár ember a Szabó Balázs bandája sikereinek érdekében. Ez persze rengeteg örömmel járt és természetesen a közönség soraiból áramló hihetetlen energiákkal is.
 
 2012. január 17.-én kedden egy zenekari találkozó keretein belül, Szabó Balázs bejelentette: sem a koncertszervezővel sem a zenekarral nem tud a jövőben együtt dolgozni.  Emiatt elég nagy alkotói válságban is van. Nem tudja mit fog hozni a jövő és azt sem, hogy hogyan tovább. 
 
"Próbáltunk részletesebb magyarázatot kérni, de nem kaptunk."  A három éves munka és barátság  pár mondatban megfogalmazott kis lezárást kapott.  
 
Másnap délután (nem egészen egy nap leforgása alatt) kiderült egy Balázs által kiadott nyilatkozatból, hogy Szabó Balázs már egy új zenészekből álló csapattal kívánja előadni a kiadott SZBB lemezek dalaiból álló Szabó Balázs bandája koncert műsorát. 
 
Ekkor természetesen felszínre törtek az elkeseredettség hangjai is. Egy álom megvalósulása  szerte foszlott mindenkiben. A közönség sem tudta ezt értelmezni, a zenekar sem. Egy újabb igazolása annak, hogy bármelyik pillanatban meg történhet egy óriási lépés előre, vagy akár hátra kettő is….
 
Köszönjük mindenkinek az időt és figyelmet. Azt, hogy elkísérte ezt a pár embert szeretettel és őszinteséggel az eddig vezetett úton. Valamint előre is köszönjük a bizalmat a jövőre nézve….
 
Szabó Balázs bandájának tagjai közül páran terveznek egy újabb produkciót színpadra állítani melynek munkacíme, egyelőre: Lexebb. Természetesen más lesz minden, mint ami volt az elmúlt 3 évben, de a hangulatot és a mosolyt megőrizzük.  Készülnek a felvételek, ezeket a tervek szerint már márciusban hallhatjátok.
 
Üdvözlettel: Rostás Ottó, Fekete Dezső, Szegedi Attila, Inoka Győző, Szabó János
 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. szeptember 29.

Live session videósorozat a Varga Bendegúz Quartettől

Készülő új lemezének felvezetéseként három részből álló live session videósorozatot forgatott a Varga Bendegúz Quartet. A zenekarvezető két saját szerzeménye – a Fable és Chasing Your Dreams - mellett az egyik legismertebb amerikai grunge-együttes, a Soundgarden The Day I Tried To Live című dalából is jazz-feldolgozást készítettek. Tovább

2021. szeptember 29.

Honeybeast pálinka is van már

A Honeybeast is csatlakozik a Hősök, a Jónás Vera Experiment, a Margaret Island és a Turbo mellé: az Egyszer volt pálinkacsalád új, meggypálinkája a zenekar egyik leghíresebb slágerének címét fogja viselni. Az „Egyszer volt” tavaly indult a zene világnapján, azzal a céllal, hogy valós segítséget nyújthassanak a zenészeknek. Tovább

2021. szeptember 29.

Megjelent az új Margaret Island lemez

Hullámzó időszakot ölel fel a Margaret Island negyedik nagylemeze, a “Hol marad az én történetem”. Az album leginkább a 2020-as évről, a csapat belső folyamataiban, gondolataiban végbemenő változásokról mesél. Az összes korábban megjelent közül talán ez lett a legszemélyesebb.  Az albumot teljes egészében Fonyódon, Viki otthonában írták, fél év együttes elvonulás alatt. Tovább

2021. augusztus 31.

Ide visz el a Honeybeast Éjfél után

Még a „nyitáskor” írták meg az alapokat, amellyel a Honeybeast a koncertek és az éjszakai élet újra indulása feletti örömét fejezi ki; a klip azonban ennél többet is mutat. Tovább

2021. augusztus 31.

Gyere el a Follow The Flow teltházas koncertjére - kicsit másként

Hol máshol is játszódhatna a Follow The Flow legújabb klipje, mint ahol a legjobban érzik magukat: a színpadon! A "Velem van a baj" című dalhoz a banda a 2021-es teltházas Budapest Park buliján forgatta le a videót, így amellett, hogy mindenki partyhangulatba kerül tőle, extraként jó néhány rajongó is kiszúrhatja magát a felvételeken. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky