3430 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2011. szeptember 28.

Ezt hallgatja! Surányi Gabriella Top5 (PTE-BTK)

Copyright:

Új rovatunk azt hivatott bemutatni, hogy a hétköznapi emberek milyen számokat szeretnek. Második alanyunk Surányi Gabriella, aki a PTE-BTK csapatát erősíti immáron 7. éve és film-kommunikáció szakra jár. Állítása szerint már két éve készül végezni, de hát ami jó, attól ugye nehéz elszakadni. Top5-je leginkább elektronikus, időtálló dalokat tartalmaz. Good luck, Good Luck mondaná az angol. Hallgassátok sok szeretettel!

1. Basement Jaxx: Good Luck
 
„Ha bárkit megkérdeznek az ismerőseim közül, hogy melyik szám jut eszébe rólam, akkor a top 3-ban ez tuti benne lesz. Volt idő, amikor hívogattak az emberek, ha ez a szám random buliban, mert napi szinten gyömöszöltem le a torkukon Basemant Jaxxéket. Tehát még jó fej is vagyok. Ma már nem hallgatom annyit.” 
 

 
2. Vad Fruttik: Nekem senkim sincsen
 
„Igazából ez sem a világ legjobb száma, de a részemmé vált és inkább érzelmi töltete van. Az egyik barátom azt mondta, miközben ez ment a buliban: „Ha meghallom ezt a számot, mindig te jutsz eszembe. Ilyenkor legszívesebben lehánynálak.” Így gondolom, már mindenki érti, miért vonzódom a dalhoz.”
 

 
3. Planet Funk: Chase the Sun
 
„Sajnos a videómegosztón már nincs fenn a klipje, de ez régen nagy szerelemem volt. A zenéhez nehéz lenne bármi kommentárt fűzni, jó és kész.”
 

 
4. Caribou: Sun
 
„Tavaly találtam rá a Caribou-ra és a Sun azonnal az egyik kedvencem lett. Hál’ Istennek fel is léptek a Gödörben nem sokkal utána, úgyhogy élőben is hallottam már. Igazából másnap is csak az visszhangzott a fülemben, hogy sun sun sun.”
 

 
5. Amon Tobin: Pirahna Breaks 
 
„Minden álmom, hogy egyszer Tóbiást élőben is megnézhessem. Remélem hamarosan elturnézik hozzánk, mert már nehezen bírom nélküle. Tőle gyakorlatilag az összes szám szerepelhetne a listán”
 

 
Rengeteg dal maradt ki, amiket szeretek, de most vagy nem jut eszembe vagy nem tudom. Egy külön magyar lista jó lenne, mert pl. az Isten Háta Mögött Áttelelése simán a +1 szám. 
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 29.

Palackposta kihívás - új dalok írására buzdítja az otthon maradt zenészeket a Konyha

Szepesi Mátyás énekes-frontember felhívást tett ki a Konyha közösségi felületeire, amelyben arra kéri dalszerző kollégáit: ha már nincsenek koncertjeik, a felszabaduló időben írjanak új dalokat, amelyek kapaszkodót és néhány jó percet adnak közönségüknek. Tovább

2020. március 29.

Kárfelmérés: a válaszadók 95,8%-ánál volt programlemondás

Közel kilencszáz, a könnyűzenében valamilyen módon érintett kolléga töltötte ki az elmúlt tíz napban a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) olasz mintára készült elektronikus kérdőívét, ami elsősorban a szférában már látható károkat igyekezett felmérni. Március 11-e után a válaszadók 95,8%-ának kellett előre leszervezett programokat lemondania, illetve ezek többségét (82,4%) megpróbálni egy későbbi időpontra áttenni. Tovább

2020. március 29.

Elindul a #mertkelladal kampány

A könnyűzenei szakma összefogására és a magyar könnyűzenét szeretők segítségére és támogatására számít a #mertkelladal kampány. Tudatos zenefogyasztással, több magyar dal hallgatásával és lejátszásával plusz költségek nélkül lehet támogatni és segíteni a magyar könnyűzenét ebben a nehéz helyzetben. Tovább

2020. március 29.

Kék és Narancssárga Produkció: Az új közösségben megújultam, de a hangzás - amit egy ország megszeretett - marad!

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2020. március 28.

Koronavírus: rászoruló szerzőknek és előadóművészeknek segít az EJI és az Artisjus

Rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról döntött az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület. Az összehangolt intézkedéssel azoknak az előadóművészeknek és könnyűzenei szerzőknek nyújtanak segítséget, akik a koronavírus miatt elmaradó előadásaik és más munkáik következtében vesztik el jövedelmüket.
  Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky