3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2011. május 18.

Roger Waters gyermekalapítványt támogat Magyarországon

Copyright:

Aki figyelemmel kísérte Roger Waters pályafutását és életét, tudja, hogy a Pink Floyd zenei géniusza mindig rendkívül érzékenyen követte a világ eseményeit, nem csupán politikai, de szociális területen is. Mindig felemelte szavát a hatalom gépezete által elnyomott, hátrányos helyzetbe került emberekért, mind dalaiban, alkotásaiban; mind magánemberként.

Nincs ez másként most sem, amikor a Fal 30 éves jubileumi előadását mutatja be a világ számos országában.
 
A mű egyik legnagyobb slágere a legendás Another Brick In The Wall című dal, amelynek egy részét eredetileg is gyerekek énekeltek. A mostani turnén Roger Waters minden városban helyi gyermekeket keresett a feladatra, de mindezt megtoldotta egy jótékonysági eseménnyel is.
 
Olyan hátrányos helyzetű gyerekeket, és őket segítő szervezeteket keresett, akik főként a gyermekek elkallódását akadályozzák meg, akik nem nyugodnak bele a sok ember számára megváltoztathatatlannak tűnő sorsokba, akiknek célkitűzésük, hogy akár falakat áttörve érjék el a lehetetlent, az egyenlő bánásmódot.
 
Minden helyszínen hosszas keresés, alapítványokkal való tárgyalások előzték meg a döntést.
 
Június 22-én Budapesten az abonyi székhelyű Somogyi Iskola - Együtt a Gyermekekért alapítvány 16 pártfogoltja léphet színpadra, énekelhet a Falban, együtt Roger Waters-szel és zenekarával. 
 
Az alapítványt szülők hozták létre 1992-ben, az abonyi iskolában tanuló diákok, kiemelten a hátrányos helyzetű gyermekek szociális, kulturális hátrányainak enyhítésére és tanulmányi munkájuk segítésére. 
 
Jelenleg 264 gyerekkel foglalkoznak, akik alacsony iskolai végzettségű, akár munkanélküli szülők, sokgyermekes családok, vagy nevelőszülők gyermekei. Az alapítvány a hosszú évek alatt bebizonyította létjogosultságát, több száz pártfogoltat segítve.
 
Az alapítvány és a gyerekek azonban nem csupán saját problémáikat látják, érzékenyen reagálnak máshol előforduló gondokra is.
 
Jó példa erre, a vörösiszap katasztrófa gyermekeinek megsegítésére szervezett „100 forintos gyűjtőakciójuk”, amellyel hozzájárulhattak a bajba jutott családok iskolai felszerelés illetve könyvvásárlásához, pótlásához. 
 
A Somogyi Iskola - Együtt a Gyermekekért Alapítvány pártfogoltjai számára a szereplés Roger Waters koncertjén hatalmas lehetőség, hiszen sokuknak még egy budapesti utazás is elérhetetlen, az pedig, hogy egy ilyen nívós produkcióban, az Arénában több mint tízezer ember előtt mutatkozhatnak meg, soha vissza nem térő lehetőség, életre szóló élmény.
 
A kiválasztott 16 gyerek délután együtt próbál majd Roger Waters-szel és zenekarával; az énekes előre jelezte, hogy szeretne velük külön is megismerkedni, közös fotókat készíteni az esemény emlékére. Ezen felül Roger Waters az Alapítványt egy kisebb összeggel is támogatja, megköszönve munkájukat, erőfeszítéseiket a hátrányos helyzetű gyermekek sorsának jobbra fordításáért. Este pedig mindenki láthatja majd a gyerekek több hétig gyakorolt előadását, a legendás Fal produkció részeként.
 
Az Alapítvány a 16 gyerek kiválasztásához külön tanulmányi versenyt hirdetett, és minden gyermeknek egy fogalmazást is kellett írnia, miért szeretne részt venni az előadásban.
 
Legtöbbjük szívhez szólóan írt arról, mit jelentene számára a fellépési lehetőség:
 
„Öten vagyunk testvérek. Vannak olyan dolgok, amiket nem tudnak nekünk a szüleink megadni. Ötünk közül én tanulok a legjobban. Elterveztem, – látva a szüleimet és a tesóimat – hogy én nem szeretném, hogy a gyermekeimnek is ilyen hiányban szenvedő élete legyen. Ezért tanulni fogok, ameddig csak lehet. Ha pedig végeztem az iskolákkal, dolgozni fogok, hogy minél több nagy fellépésre és hasonló helyre mehessek majd gyermekeimmel.”
 
„Azért szeretnék elmenni erre a koncertre, mert az életben biztos, hogy nem lesz ehhez hasonló élményem. Nevelőszülőknél vagyok. Amit énekelni kell, azt már hallottam, amikor kisebb voltam. Apukámmal laktam. Nagyon sokat adták a rádióban és apuval táncoltunk is rá. Borcsi néni mondta, hogy miről szól a dal és én úgy gondolom, hogy igaz, amiről énekelnek.”
 
„Számomra megtiszteltetés, hogy a jelöltek között lehetek. Igyekszem magatartásommal, tanulmányi eredményemmel és közösségi munkámmal még jobban kiérdemelni a megtiszteltetést.”
 

Somogyi Iskola - Együtt a Gyermekekért Alapítvány

2740 Abony, Szelei út 1.

Adószám: 18664373-1-13

Kiemelten közhasznú alapítvány

Kuratórium elnöke: Csizmadia Mihályné

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. június 22.

Több mint száz új fellépőt jelentett be a jubileumi EXIT

Az eddig bejelentett nevek, így David Guetta, DJ Snake, Tyga, Robin Schulz, Asaf Avidan, Paul Van Dyk, Sheck Wes, Topic, Satori, Amira Medunjanin vagy a Laibach mellé több mint száz fellépő csatlakozott a jubileumi, 20. EXIT fellépőinek sorába. Az új nevekkel együtt, mint például Amelie Lens, Maceo Plex és Tijana T immár négy fesztiválszínpad programja lett teljes a Budapesttől mindössze 3 órás autóútra található rendezvényen. Tovább

2021. június 2.

A Fran Palermo is az EXITre tart

Szerbia június második felében az újranyitást tervezi, erről adott ki közleményt Ana Brnabić szerb miniszterelnök. Ezzel újabb hivatalos megerősítést nyert, hogy a régió első idei nagyfesztiválja minden bizonnyal az újvidéki EXIT lesz, július 8-11. között. A szervezők korábban már bejelentették, hogy olyan nemzetközi sztárokkal készülnek, mint David Guetta, DJ Snake, Tyga, Paul Kalkbrenner vagy a Sabaton. Hozzájuk csatlakozott a napokban Robin Schulz, Satori és a Fran Palermo is. Tovább

2021. június 1.

A legjobb zenekarokkal vár a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

Koncertek, színházi előadások, közösségi programok és csodálatos természeti környezet várja a nagymarosi Duna-parton a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó közönségét. Az ország egyik legbarátságosabb fesztiválját a tervek szerint június 24. és 27. között rendezik meg. A négy nap során többek között fellép a Halott Pénz, a Punnany Massif, Rúzsa Magdi, a Kowalsky meg a Vega, Péterfy Bori & Love Band és az Ivan & The Parazol. Tovább

2021. május 6.

A kelta punk legnépszerűbb csapata visszatér Budapestre

Jó és rossz időkben a zene felé fordulunk. Lemezgyűjteményeink és lejátszási listáink átsegítenek minden nehézségen és bajon, amit elénk hoz az élet. Amint megnyomod a lejátszás gombot, a fájdalom elmúlik. The Dropkick Murphys koncert lesz 2022. február 9-én a Budapest Arénában! Tovább

2021. április 12.

Figyelem! Virtuális Glastonbury lesz!

Magyarországról is követhető lesz a Glastonbury Fesztivál online koncertje. A világ egyik legismertebb fesztiváljának szervezői május 22-én különleges streamkoncerttel jelentkeznek a Glastonbury kultikus helyszíneiről. A Live At Worthy Farm elnevezésű ötórás műsorban fellép a Coldplay, Damon Albarn, HAIM, IDLES, Jorja Smith, Kano, Michael Kiwanuka, Wolf Alice és DJ Honey Dijon. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky