3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2011. március 21. | Anikó

30Y a makettvárosban - videóklip premier

Copyright:

A 30Y videóklipet forgatott új albumának címadó dalából, a Városemberből. Sós Bálint Dániel rendezésében fekete-fehér képi világba rejtett városemberekké változnak a 30Y tagjai és néhány szerencsés rajongó is viszontláthatja magát: kiterigetve.

Sós Bálint Dániel eddig leginkább a reklámfilmek rendezésében jeleskedett (pl. Borsodi, UPC), de már a 30Y klipje előtt is tett egy kis utazás a videóklipek világába. 2006-ban a Besh o droM és Szalóki Ági: Amikor én még kissrác voltam c. dalát (Illés feldolgozás) rendezte meg.

Most a 30Y-nal együttműködve fantáziadús kisfilmet készítettek a dalhoz. A green box technikával alkotott klipben – a címhez hűen – egy város a főhelyszín, ami makett formában látta meg a világot. Az utcák és épületek nagyon ’80-as évek, de a zenekar tagjai bomlasztják ezt az egységes stílus, hol szálló bőrönddel, hol magasra törő létrával, hol repülő matraccal. A falakon graffitik, időnként kivetítőről éneklő Beck Zoli és kicsit rémisztőre sminkelt Zaza (az arcfestés lehetőséget nyújt többféle asszociációra, tehát annak, hogy mit akar megjeleníteni, csak a képzelet szab határt).
 
A rajongók kedvenc momentuma biztosan az, amikor kifeszített kötélre rögzített textilek legördülnek, és ezeket az együttes korábbi felhívására beküldött portrék díszítik. Így „lepedőként” sokan ismerhetnek a saját fotójukra.

A Városember nem mindennapi videóklip lett, ami a látványvilágával az egyik legjobb magyar klip címet is simán kiérdemli. Hűen tükrözi Sós Bálint Dániel rendezői zsenialitását.

A 30Y 5 dallal is bekerült az Mr2 elmúlt 10 év legjobb dalát kereső listájába. Többek között a Városember albumot beharangozó Mecseki sétányokkal. Könnyen elképzelhető, hogy ez a friss videóklipes szám is hasonló sikereket fog elérni! Ha élőben is szeretnétek meghallgatni a Városembert és a többi 30Y slágert, akkor megtehetitek a Gödörben március 25-én!

Anikó

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. június 3.

Elmarad a 2020-as verseny, négyen nyerik az idei Nagy-Szín-Pad!-ot

2014 óta minden évben az Akvárium Klub színpadán és a Petőfi TV műsorában versengenek az adott év kimagasló, élőzenei produkciói. A tét a meghívott fellépők számára talán a legfontosabb, hiszen minden résztvevő meghívást kap a Telekom VOLT Fesztiválra, a Szigetre, a Campusra és a STRAND Fesztiválra, a győztes pedig e fesztiválok nagyszínpadain mutatkozhat be. Idén a verseny ugyan elmarad, de az eredményhirdetés nem. Tovább

2020. június 3.

Egy dal, melyben 12 ország közös Beatles-szívvel dobog

A magyar The BlackBirds Beatles Emlékzenekar által kezdeményezett nemzetközi összefogás révén, a világ 12 országából csatlakoztak Beatles rajongó zenészek, hogy távol egymástól, mégis egy zenekarként énekeljék el Paul McCartney Freedom című béke-dalát. Tovább

2020. május 21.

Mondd vagy súgd, hogy szép a világ - új klippel jelentkezett SZILÁRD

Szilárd és zenésztársai otthunokban rögzítették a bensőséges hangulatú Mondd vagy súgd videóját. A szomorkás, - eredetileg romantikus dal - most kísértetiesen rímel a jelenlegi helyzetre, így szeptemberben érkező új lemezéről ezt mutatják meg elsőként a nagyközönség számára. Tovább

2020. május 20.

Sokáig vártalak: „csak szép... ha minden igaz” – Elefánt klippremier

Az Elefánt zenekar a karantén idején sem tétlenkedik: szemet gyönyörködtető, szívet kifacsaró klipet jelentettek meg május elején. Tovább

2020. május 20.

ANIMAL CANNIBALS: GRILLEZZ!

A Kannibálok egy új, vidám nyári tracket készítettek a karantén alatt - megérkezett a „Grillezz!”. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky